Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 17:33:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4  (Прочетена 155481 пъти)

mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #315 -: юни 27, 2009, 19:17:30 »

Kiksi , е хайде добре дошла! По-добре късно, отколкото никога  pardon Само хубави отчетчета очакваме от теб,да знаеш! Като гледам и термините са ни еднакви, и госпожици чакаме  smile ще видим коя ще е първа  Yes
Активен
Ивче
Сватбар
Публикации: 218

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: юни 27, 2009, 20:04:30 »

Kiksi , официално добре дошла при нас  Welcome, с нетърпение ще чакам да се отчетеш подробно. Мерси много за инфото за Гамишев и честно да ти кажа малко се притесних.Бях чувала,че има много пациентки и по принцип с такива дето ще раждат естествено не му се занимавало и изобщо не се ангажирал,ама чак пък толкова....Аз най-вероятно ще раждам сецио и за това ми се искаше да съм при него,ама все пак искам да ми се обърне необходимото внимание последните месеци.Смятам,че всяка една от нас го заслужава!Трябва сериозно да се замисля и разтърся,а нямам много време.Ти при кой ходиш?
Моля всички бургаски мами да ми помогнат с предложения за лекар,при който да ходя на ЖК!Много благодаря предварително! give_rose
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: юни 28, 2009, 07:53:58 »

Kiksi Добре дошла!  girl_wink
Да ти кажа много подробности за клиниката не знам!  pardon Просто един ден като се разхождах по главната с една моя приятелка (също бременна) видяхме тази подписка и решихме да се разпишем. Попитахме момичетата за какво е и те ни казаха, че била за това, да имат право да работят със здравната каса още с отварянето и тогава ги попитах кога ще е то и едната мацка ми каза : " На 1 август ". Но повече достоверна информация не вярвам да може да се получи от тях и затова не ги разпитвах  pardon Иначе това, което знам за лекарите е, че същите от нашата болница ще работят и там, не всички де, но със сигурност Ризова и Добрева.
На ЖК ходя при Добрева, а ти при коя си?
iv4e83 ако не намериш, мога да ти дам координати на моята! Ама за съвети нали знаеш, че еднозначно мнение по този въпрос няма да намериш  pardon Някой ще е доволен от един лекар-друг ще е разочарован от същия...така че е много трудно за съвет! Ама в крайна сметка, въпросът е да  си върши работата и това е, така че ако решиш обади се!  girl_wink
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #318 -: юни 28, 2009, 08:51:46 »

Kiksi  Welcome Пожелавам ти до финала много лека и спокойна бременност и да се отчиташ редовно Wink

Момичета да ви се оплача (ако случайно вече не съм го писала де) - вече от няколко дена съм се разсополивила ужасно много. Сумати пакетчета с носни кърпички изхабих. Нямаме климатик в къщи и така и неразбрах къде успях да изстина така точно сега sad
Активен
bandidi
Професор
Публикации: 424

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: юни 29, 2009, 07:58:18 »

Kiksi, и от мен добре дошла! Пожелавам ти прекрасна бременност с минимални притеснения, а може и никакви smile Mam4eto, и аз се разсополивих събота и неделя та редя едни кърпи тук. Дано се оправяме бързо, че то не остана.
Хубава седмица на всички и да пишете!
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: юни 29, 2009, 08:49:35 »

Kiksi най-накрая да се запишеш и ти при нас!!!Добре дошла! @}->--Чакаме да се отчиташ редовно girl_wink
mamcheto , bandidi може да не е от настинка.Аз,а и всички бременни около мен сме с досадна хрема,която ту се появява,ти затихва,особено нощем като се събудя и започва една вода :angry:Казаха ми,че е вазомоторна реакция,а и от хормоните и набъбналата носна лигавица.Можело да се появи от всичко.Аз даже в топлото съм зле-запушва ми се,на климатик пак не ми понася много,ама май съм по-добре,от липите пак теква.Та лекари ми казаха да не се притеснявам от време на време да си слагам Ксиламетазолин за деца в носа,защото молекулите на капките били едри и не преминавали през плацентата,а при недостик на кислород и бебо страдал.Помагат ми и билкови капки Пиносол.
Дано не продължи дълго това състояние good
Лека седмица! give_rose
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: юни 29, 2009, 09:19:00 »

МОмичета знам какво е да си болна в тая жега нали и аз бях, мога да ви кажа от личен опит купете си някакви капки , не е проблем-а ако не искате тампони с ракия в носа през ноща или компрес от топла морска сол. Бързо да се оправяте че не остана. То като цяло аз още си покашлям и незнам ако не мине до секциото след това направо ще е ужаш да кашлям.
Активен
desisv
Ентусиаст
**
Публикации: 86

МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: юни 29, 2009, 13:22:52 »

Здпавейте Мами, отдавна не съм писала , но много ангажименти покрай мен!
Ходихме на доктор последния път нали ви се бях оплакала за  някакво по особено течение, ох слава Богу , обаче през хоследните 2 седмици Бебо се е завъртял така, че пъпната връз му е около врата и честно да Ви кажа много се притеснявам.Той е много подвижен и емоционален защото и аз преживявам доста новостите около мен, мероятно е заради това а и все ходим някъде не се спираме училише , местения в нови къщи, покупки постоянно е  в движение, и така. Оплаках се. За настинките Ни аз бях един месец болна докатож си бях в БГ но понеже бях до 3 ти месец не можех нищо да направя направо ви съчувствам в тази жега и болни ужас е . Можем хпрез бремеността да пием само проспан и оше едни забпавихф му името сироп за кашлица и някакви бебешки капщи
 но аз процедирах така само с народна медицина. Лимони и мед лелеееееееееее колко много изядох и изипих. Пожелавам ви ,успех да оздравявате скоро , че ни чакат толкова вълнуващи неща.Аз продължавам с оплакването, вече не мога дасе навеждам едвам си обувам чорапите  funnytooth а остават най тежките дни малко храна ми е достатъчна защото Бебо вече си изпъва крачетата и не ми дава д асе храня много мвото funnytooth

Амисега спирам че стана много дълго и ви пожелавам на всички да ви е по лекичко и да се усмихвате,ааааааа да забравих и аз имам вече снимка на коремчето  blum
« Последна редакция: юни 29, 2009, 13:25:53 от desisv » Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: юни 29, 2009, 14:01:51 »

smile И аз отдавна не съм се отчитала, ама утре съм на ЖК и ще видим дали най-после ще говорим нещо конкрето за раждането. Тя мойта лекарка не може да свикне, че съм в 9 месец и всеки път досега ми казваше, че е рано, ама то има няма месец и нещо още.
От няколко нощи ме болят костите... или поне така си мисля - тазът, срамната кост, вероятно бебето си се намества, или пък аз си въобразявам, не нзам, но доста повече мърда от преди, поне аз доста повече го усещам.

Кикси, добре дошла, мила  heart

Болните - бързо да се оправяте, отвратително е да си болна докато си бременна - най-обикновена хрема си я влачиш седмица...
Хубав ден  give_rose
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #324 -: юни 29, 2009, 15:21:28 »

no4ko, как така си в 9-тия месец  crazy. Аз съм 2 седмици преди теб и току що влязох в 9-тия месец. Може и нещо грешно да броя.

Аз този път найстина искам да се похваля, току що се връщаме от акушерката и бебето си е фиксирало главата в малкия таз, т.е. няма обръщане вече  danceg. Както татко й се шегува, намерила е изхода и е заела позиция. Толкова ме беше страх, че няма да се фиксира, врътка си дупето наляво, надясно по цял ден. Само се молех да не ми изтекат водите по-рано и да не реши да се обръща накрая.

Иначе съм +10 килограма от началото на бременността и страдам от обичайното безсъние.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: юни 29, 2009, 15:29:00 »

КлараФина, още не съм в 9ти месец, имам още 1 седмица  blush Грешно съм се изразила - просто съм почти в 9ти месец, а лекарката ми все ми казва, че е рано да обсъждаме раждане.
Браво на твоето бебче smile Явно се подготвя наистина. И аз от 3-4 дни я усещам много по-ниско, особено когато лежа, все едно се намества. Дано да е така.
Активен
Ивче
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: юни 29, 2009, 16:32:43 »

Здравейте и от нас! Ние пак се връщаме от изпит и вече ни остава само един в петък и си отиваме в Бургас yahoo.
Надявам се настиналите мами бързо да се оправят, а ние останалите май трябва повечко да се пазим,че накрая май сме доста чувствителни. girl_impossible
desisv здравей отново,имаш много хубаво коремче! Bravo
hukuta ,мерси за предложението,може като си дойда да се разберем да се видим и да ми кажеш за твоята лекарка,че вече съвсем се обърках и отчаях.
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: юни 29, 2009, 20:48:04 »

Момичета, благодаря ви за топлото посрещане!  give_rose give_rose give_rose
Болничките пожелавам бързо да оздравявате!  Good luck Good luck Good luck
KlaraFina , много се радвам, че твоята бебка е готова в правилната стартова позиция smile , да почака още малко и я очакваме с нетърпение!  beddybye

hukuta , благодаря ти за инфото, значи може и да ни огрее, ама ако е много скъпо  angry едва ли ще си го позволя. А ако няма неонатология (а то едва ли ще има), по-добре да ходя в Сливен в частната клиника, това си е доста добра алтернатива с тези народни цени там. 

iv4e83 , поздравления за поредния взет изпит. Ама вие с беба тези изпити за нищо ги нямате  blum, взимате ги на конвейр, без да ви мигне окото  Bravo. Пожелавам ви и псоледния да преборите и да си идвате към Бургас!  smile
Миличка, не исках да те плаша така, съжалявам, че си се отчаяла, аз просто ти казвам, което знам за Гамишев - че е спрял да записва бременни - една приятелка първата бременност й следи той и сега искаше пак при него, ама отказвал, а после и от други хора чух.
А за тази другата ми приятелка, която много се разочарова накрая от него - примерно последно беше ходила на консултация на около 10.02, а терминът й беше на 11.04 и като му звънеше по телефона, той или не вдигаше, накрая като се свърза, й каза, чак края на март да отиде  Oh my ... Все пак не може в 9-тия месец така един лекар да процедира  Oh my ..., но може да е била единичен случай. Според мен той човека се е попретоварил с пациенти и затова му намаля качеството на работа. Но пак казвам, може и да е единичен случай моята приятелка.

За д-р Добрева, при която ходи hukuta , съм малко предубедена  pardon  заради една друга моя приятелка, която не беше особено доволна, най-малкото като разбрах, че не те преглежда на видеозон 2 пъти безплатно (които се поемат от касата) и се възмутих  много sad Моите контакти с нея са били единствено като лежах в патология - ами любезна е като държание, не особено приказлива, за мен единствено беше странно, че докато бях в болницата, ме гледаха няколко лекари на видеозон и всеки казваше, че бебето върви с една седмица напред, а тя като ме гледа - според нейните измервания, пишеше, че върви с 3 седмици назад  crazy
Но това едва ли е особено показателно за нея като специалист. Вчера пък видях една позната, която е супер доволна от нея, даже мисли и при нея да ражда с уговорка, така че както казва hukuta - някой ще е доволен от един лекар-друг ще е разочарован от същия...
Затова не трябва човек да слуша само едно мнение.
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: юни 29, 2009, 22:06:33 »

iv4e83, продължавам тук, че предното стана много дълго.
Аз ходя при д-р Факалиева - след Транспортна болница й е кабинета, ами сравнително доволна съм, предвид факта, че имам доста проблеми тази бременност.
Заради анемията ми се пуска кръв всеки месец /както и урина/, само този пропуснахме, защото й се беше изчерпал лимита от талони и ми даде само за урина. Лошото е примерно, че няма право да ми пусне кръвно изследване за желязо примерно или за ОГТТ /натоварване с глюкоза/ и ме праща при джи пи-то за такива работи.
Но примерно още от начало ме прати на гастроентеролог само заради това, че някога съм карала хепатит и за това, че от време на време ме болеше отдясно, като каза, че при проблеми пак ще ме прати, сега каза, че ще ме праща на нефролог /че нали нямаше талони миналия месец/, че от бременността имам и проблеми с бъбреците.
На хематолог ме праща, даже ми каза, че съжалява, че хематоложката вече не работи с касата и не може да ми даде талон и трябва да си плащам. 
Та не може жената всичко да огрее, но предвид моето състояние, обръща нужното внимание, доколкото й е възможно да ми помогне. И най-важното е - положнителен човек.
Е, и тя като останалите си бургаски колеги не обърна много внимание на това, че съм с повече околоплодна вода, то не се намери един лекар в Бургас, който да счете това, като евентуален проблем и да търси причината за това нещо. Ако не бях ходила при д-р Марков, когото препоръчвам с две ръце  good и аз нямаше да знам, де. Но понеже е дълго за обяснение, ще ви разкажа повече за това тези дни.
Но като цяло съм наистина много доволна от д-р Факалиева, но не работи в болницата. Ти държиш ли да е при лекар, който работи в болницата, в смисъл, ако смяташ да раждаш в Бургас и да се уговаряш с някой евентуално?

Та спокойно, ще ти намерим лекар, въобще не се шашкай, има доста свестни. Мога да ти препоръчам и д-р Габровска /в МЦ "Св. Николай Чудотворец"/ - доколкото чух от момичета, на които им следи бременността и според моите кратки впечатления от нея, е наистина не само добър специалист, но и страхотен човек. За мен самият факт, че не ти взима пари за видеозон през цялата бременност, при все, че по каса ти се полагат само 2 безплатни (за разлика от повечето, които и безплатните не ти осигуряват), е доста показателен.  good
С мен тя постъпи доста човешки, когато трябваше да ходя на ЛКК за болнични, тъй като нито спецификата на работата ми, нито състоянието ми ми позволяват да работя през бременността. Та тогава, има един д-р Ганчев в 1-ва поликлиника /съветвам те да не ходиш при него/, за да ме изнуди за пари /при все че бях с направление/, отказваше да ми издаде болничен, остави ме в небрано лозе да се чудя какво да правя и как ще ходя на работа в това състояние, вдигнах му скандал, тряснах му болнични и епикризи от двата пъти, в които лежах в болница досега, за да не си мисли, че си измислям и че просто ми е кеф да си почивам и затова съм тръгнала на ЛКК за болнични.
Както и да е, разплака ме, ядоса ме, изпаднах в нервна криза и в това състояние отидох при д-р Габровска, която като ме видя, веднага ми мери кръвно, успокои ме, при все, че не съм нейна пациентка, уплаши се от високото ми кръвно и оттова, че не мога да се успокоя, каза да си отивам по най-бързия начин, да си пия хапчетата и да лягам и оправи нещата с болничния. Та за мен е много свестен човек, страшно добри отзиви чух за нея и от момичета, с които лежах в болница.

Други, за които съм чувала хубави неща, са д-р Гавазова /от нея имам и лични впечатления/ и д-р Люцканов. Също приятно впечатление ми направи и един лекар в болницата, който ме прие и ми обърна доста внимание - д-р Миринчев, в "Ел Масри", доколкото разбрах му е кабинетът. На Luv4e д-р Ризова й следи бременността и беше доволна.

Така че има избор, ти не се притеснявай, а дори и нещо да не ти хареса, пак ще смениш лекаря, ако трябва. Само няма да се отчайваш за такива глупости  give_rose , че ще има  beating
А за Гамишев провери все пак, дали не е започнал пак да записва бременни.  crazy 
Активен
Ивче
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: юни 30, 2009, 10:25:05 »

Kiksi ,благодаря ти много,миличка,за изчерпателната информация! give_rose
 За д-р Габровска, д-р Люцканов,д-р Ризова и аз чух хубави неща,просто ми се искаше при д-р Гамишев,защото най-вероятно ще раждам секцио заради очите,а за него бях чувала,че работи добре.Но явно няма да стане.Другият ми вариант беше д-р Геориев,но той пък от 1 септември всяка година е в отпуска,а моят термин е към средата на месеца и е рисковано,а и му се носи славата,че трудно си дава мобилния телефон.Затова той отпадна като вариант .
И за тая нова болница ме е яд,че веднъж за винаги не кажат кога със сигурност ще я отворят,как ще работят и кой ще работи в нея.Тръбят постоянно в медиите за проблемите,които имат,а нищо конкретно не казват.Ужас значи! girl_impossible
Ох,няма вече да се оплаквам.Пожелавам приятен и спокоен ден на всички! girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: