Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:38:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
DJ, фотографи, видеооператори! 2
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: DJ, фотографи, видеооператори! 2 (Прочетена 65647 пъти)
Боян Павлов
Любопитен
Отг: DJ, фотографи, видеооператори! 2
«
Отговор #150 -:
февруари 19, 2011, 16:41:55 »
Vladimirov
e написал много важни и верни неща на 6-та страница.
Младоженци, четете ги!
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #151 -:
февруари 19, 2011, 21:13:24 »
Може да съм
, но искам да попитам и да получа мнение от професионалисти...много искам да направя фотосесия на дъщеря си (тя е на 4 месеца, а искам някъде около 6-тия), но си мисля, че трябва да е в студио...за София някой може ли да ме посъветва къде?
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #152 -:
февруари 20, 2011, 12:59:41 »
Погледни, мила, кои фотографи снимат кориците на бебешките списания, които ти харесват, кои участват в разни благотворителни и не-толкова-благотворителни календари, кои правят фотосесии за награда из разните конкурси. Аз така си избрах и бях миналата седмица, но още не съм си получила снимките да дам мнение, затова ще помълча. Нещо не се впечатлих много от творческия ентусиазъм в студиото.. съмнявам се, че снимките на моето хлапе ще си ги тури авторът у портфолиото.. ама дано ме изненада пък..
Слава Богу, цените са доста по-приемливи от сватбените сесии. Да видим сега качеството как ще е. Ако не, имам списък с други фотографи, продължавам да обикалям и накрая ще направя една сравнителна галерия - с едно и също бебе кой как се е справил.
Това не е като сватбата, имаш право на проби и грешки.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #153 -:
февруари 21, 2011, 19:03:38 »
Цитат на: Боян Павлов в февруари 19, 2011, 16:41:55
Vladimirov
e написал много важни и верни неща на 6-та страница.
Младоженци, четете ги!
Важното е когато четете, да си направите и съответната изводи, а не да четете и да повтаряте като развален грамофон едни и същи неща. Относно статията на Владимиров, аз имам особено мнение, затова няма да я коментирам. Единственно твърдението, че навън се снима по-лесно ще го оборя веднага, но не в тоя форум. Ще добавя само, че клиента сам решава какво иска - снимка на булката с водолазен костюм или снимка с гостите в ресторанта на масата, барабар с пържолите и вдигнати чаши ТИП наздраве, в стил 80те години. Иначе е прав човека за лъжепортфолиото. Затова отваряйте си очите, искайте цели сватби.НЕ албумчета със 100 избрани снимки, не портфолио, не само снимките от фотосесията.А тук в БГ има вече и доста измами.Има портфолиа които не са гарантирани. Начини да стане това - много. Ето ви 4те най-известни.1. Снимките са крадени.2. Снимките не са от сватба. 3. Снимките са на модели, специално снимани за портфолио.Има и още един - 4. Познавам един супер фотограф от една чужда държава, може да си платите, за да ви заснеме портфолиото. За щастие в България, 3 и 4 начин за измама все още не са популярни.
«
Последна редакция: февруари 21, 2011, 23:11:05 от Deliysky
»
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #154 -:
февруари 21, 2011, 19:18:33 »
Бастет, ще следя и чакам да споделиш дали си доволна...
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #155 -:
февруари 22, 2011, 11:06:40 »
Аууу сега и аз четох въпросната 6-та страница и не мога да се стърпя да не се изкажа по темата.. аз познавам лично една от двойките от следсватбените сесии, може би най-тиражираната. И трябва да ви кажа, че те и двамата са с артистична професия, булката танцува полупрофесионално няколко вида танци, ходи по спектакли и фестивали.. ако им видите видеото, ще разберете колко са луди и двамата. Това са ТЕ. Няма лъжа - няма измама. Те имат и други подобни снимки от пътувания, рождени дни.. при тях работата не е king for a day, а е стил на живот. Направили са си суперсватба не за да се покажат, а защото могат да си я позволят и защото я искат такава. Ама на тях целия им живот е такъв. Това е положението. Какво да направят, като са артистични, красиви, изискани, материално стабилни? Ние можем да гледаме отстрани и да им желаем само щастие, а който иска да завижда и да се успокоява, че видиш ли, това било нагласено. Нямаше списание онази година, в което да им няма сватбата. И снимките с телефони на гостите, и те са хубави и впечатляващи. Защото е било страхотно събитие. Това е положението.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #156 -:
февруари 22, 2011, 12:22:47 »
:)Здравейте,
искам да попитам според вас не са ли пресилени цените малко ,за фотограф и видеооператор?Според мен работата,която вършат за час,два и накрая взимат нещо от сорта на 600 лв.(например)за мен това са ужасно много пари.Нормалните хора се бъхтат по 12 часа на ден и взимат 600 лв.за цял месец?!
Познавам доста фотографи и професионални и любители и това,което вършат не е тежка работа ,а напротив даже е удоволствие и накрая взимат едни хубави парички за някоя сватба!?Не ,че завиждам или нещо то този сорт просто за мен цените на повечето фото студия и темподобни са високи.Надявам се да не обидя някого,просто исках да изразя мнението си.
Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш
«
Отговор #157 -:
февруари 22, 2011, 14:09:22 »
Цитат на: panteryx в февруари 22, 2011, 12:22:47
искам да попитам според вас не са ли пресилени цените малко ,за фотограф и видеооператор?Според мен работата,която вършат за час,два и накрая взимат нещо от сорта на 600 лв.(например)за мен това са ужасно много пари.Нормалните хора се бъхтат по 12 часа на ден и взимат 600 лв.за цял месец?!
Познавам доста фотографи и професионални и любители и това,което вършат не е тежка работа ,а напротив даже е удоволствие и накрая взимат едни хубави парички за някоя сватба!?Не ,че завиждам или нещо то този сорт просто за мен цените на повечето фото студия и темподобни са високи.Надявам се да не обидя някого,просто исках да изразя мнението си.
Здравейте PANTERYX! Ще се опитам да Ви отговоря. Надявам се и Вие да не се обидите
Тук въпросът е, че хубавата техника и апаратура с която работят колегите и са вложили собствени, лични финансови средства примерно 10-15-20 000 лева и отгоре е сериозна инвестиция, която разбира се след това изисква поддръжка, консумативи, ремонти и подмяна с нови неща, тъй като техниката се развива с бясна сила и никой няма да плати сумата, която посочихте 600 лева за продукт със слабо качество, ако въпросния човек не е изградил име с много години труд и не е в крак и в час с новите технологии (като само той си знае, какво и колко му е коствало всичко това)
До като от държавната работа по-хубава няма! Там те назначават на някаква длъжност за която си учил (кандидатствал), всеки месец ти си получаваш заплата (вали-гърми), за техника и апаратура не си теглил кредити, не си броил голяма сума собствени пари, а фирмата ти осигурява всичко от нея. Върви ти стаж, здравни, пенсионни... Така, че според мен, не би трябвало да има база за сравнение с двете неща.
Всички хора са различни и не е правилно да се сравняваме един с други. Поне аз така мисля...
Да не забравяме, че има И такива (извън тази работа и бизнес), които за един ден изкарват в пъти X 600 лева.
Всяко нещо си има цена и струва пари. Всеки от нас си знае собствените възможности и може да си направи сметката дали разхода, който ще им остане скъп спомен след това за цял живот ги устройва, или не.
Живи и здрави!
http://www.youtube.com/watch?v=2z41jCqNZhw
«
Последна редакция: февруари 22, 2011, 16:02:45 от Алекси Маронов
»
Активен
0xff
Новак
Публикации: 15
«
Отговор #158 -:
февруари 22, 2011, 15:06:12 »
От много време само седя и си чета форума. Сега обаче ми дойде в повече.
Такава глупост като тази на Алекси не бях чел
никога
. Какво значение има фотографа какво количество пари има за определено време? Цената се определя от качествата на фотографа, възможноста му да запечатва спомените по определен начин. Ако ще и 60 сватби да снима един фотограф годишно, едва ли ще е основание за да намали цената си. Пазара се крепи на търсене и предлагане - ако предлагането задоволява голяма част от търсенето, то останалото са празни приказки.
В България повечето работа се "мери" според това за колко време си я свършил. Ако си специалист в дадена област и успееш да направиш всичко за секунди, то после може да ти издерат очите заради високата цена, която искаш. Много мои познати споделят, че нарочно се мотаят с работата за да можели да си заслужили парите.
Активен
bella_mi
Любопитен
Публикации: 40
«
Отговор #159 -:
февруари 22, 2011, 15:47:04 »
Според мен това е типично българското мислене, без да се обижда никой, моля. Не съм нито фотограф, нито видеооператор. От позицията си на бъдеща булка мисля, че труда и таланта на хора като тях и изобщо на всички творци в България е суууупер неценен.
Много грешно е схващането, че фотографа идва на сватбата за 2 - 3 часа, едва ли не като гост, цъка там няколко снимки и отива у тях да си бърка в носа, а с това приключва ангажимента му. Ако това са ви обещали за 600 лева е малко.
Фотографа, с който ще работим ние, ще ни струва също 600 лева (в тази цена влиза и сватбения албум) За тези пари той ще е от сутринта с нас, ще снима моята подготовка, после тази на младоженеца, после мен с шаферите само, подписването, фотосесията, с гостите в ресторанта. Това си е цял ден все пак - от кажи го 14 часа до полунощ, което са 10 часа. Освен това снимките се обработват след това, което все пак не става магичаска пръчица. 100 снимки да обработи, не всички, по 3 минути да ги цъка на фотошоп, са 5 часа работа. За инвестицията във техника не говоря изобщо ...
За мен лично снимките са дори по-важни от видеото. Като цяло това ми се струват най-разумно похарчените пари по цялата сватба, защото запечатват уникални моменти и дори след десетки години навяват мили спомени. По Коледа бяхме на гости на родителите ми и изкопахме отнякъде техния сватбен албум, да с черно-бели снимки с неособено добро качество. Еми беше толкова хубаво за нас да се пренесем на сватбата им, а за тях да си спомнят колко млади са били преди 27 години, колко щастливи са били техните родители (някой от които вече са покойници), колко хубаво и весело е било ... Искам след време и моите деца да имат възможността да почувстват нашия празник, за това с кеф ще ги дам парите, и повече да струваше, пак щяхме да имаме фотограф ...
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #160 -:
февруари 22, 2011, 15:58:11 »
Без коментар. Българино, Българино, не гледай в канчето на другия ами се залавяй за работа. Иначе все ще сме си толкова зле, и по зле ще станем! Като ви се виждат добри парите, купете си апарати и снимайте сватби. И аз си мечтая за заплатата на собственика на Лукойл, ама щом нямам бензиностанция, явно не ставам за тая работа.
А към модераторите - ако тук наистина е форум за взаимопомощ, докога ще се търпят такива постове, всяващи спорове и напрежение?
«
Последна редакция: февруари 22, 2011, 16:07:02 от Deliysky
»
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #161 -:
февруари 22, 2011, 18:07:31 »
Защо така реагирате?
Всеки има право да пита, да се информира, да си сверява часовника както се казва и да дава мнение а от друга страна така се съживява и форума
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #162 -:
февруари 22, 2011, 18:25:13 »
И аз мисля, че panteryx всява излишно напрежение. Кои са тези фотографи, чиято работа е 2-3 часа?
а постобработката, а самата сватба, а скъпата техника? Стига глупости!
Съгласна съм с казаното от bella_mi:"труда и таланта на хора като тях и изобщо на
всички творци
в България е суууупер неценен." Беднотията направо ни е не в душите, а в ДНК-то вече.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #163 -:
февруари 22, 2011, 21:31:43 »
Както казах не искам да обиждам никого и не се опитвам да всявам напражение,просто за мен тези цени са много завишени,но това си остава мое мнение -естественно!!Не се опитвам да го натрапвам на никого.Съгласна съм ,че за Сватбата която предстои трябва да има хубави снимки,но по-нищо не може да ме опровергаете,че след някоя друга година може и да няма снимки -техниката се изменя със страшна сила и не се знае какво точно ще стане...
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #164 -:
февруари 22, 2011, 22:31:39 »
Хубаво е човек да има мнение по всички въпроси, но е хубаво да го дава там, където ще е най-полезен със своите знания и опит, а и не на последно място -там, където му го търсят. Аз днес имам мнение относно цената на дизела, но никой не ми обръща внимание на това мое мнение - просто ми е необходимо гориво, избирам вида му, цената , плащам и си тръгвам....Така е и с фото и видео услугите, има толкова много варианти и цени. Харесайте си нещо според вкусовите си качества и възможности, платете го и толкова....Имате право на избор....
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
Нагоре
Изпечатай