Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 17:13:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: DJ, фотографи, видеооператори! 2  (Прочетена 65637 пъти)

shampioni
Любопитен
*
Публикации: 20

www.shampioni.com

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: януари 18, 2011, 20:34:47 »

Здравейте,

Бихте ли ни препоръчали DJ от който сте останали доволни ?

Благодаря!
Ние сме много доволни от нашия DJ - DJ Алекси, good Сватбата ни беше в Пловдив в Ленинград 2009, а миналата година Алекси прави и сватбата на моя съдружник в Банско. Много добър дисководещ!
Активен
abi_dabi
Ентусиаст
**
Публикации: 71

« Отговор #121 -: януари 19, 2011, 16:05:06 »

Здравейте,
моля Ви да ми пратите на лични, ако ви е възможно телефони на ди джей Паци и Венци в Русе, асъщо ако някой от Вас е празнувал на сватба, организирана от тях да сподели впечатления, цени и т.н.
Много благодаря!
Активен
lilkada
Ентусиаст
**
Публикации: 147

« Отговор #122 -: януари 20, 2011, 10:03:17 »

Моля някой да ми препоръча видеооператор за София, който да не взима 3 минимални заплати за няколко часа работа, тъй като след срещата с нашия избраник офертата му беше 650лева и аз се отказах от него. За мен фотото е по-важно затова не държа оператора да е наааааай-големия професионалист. Може и на лични някой да ми изпрати координати ако му е удобно.
Благодаря предварително!  smile
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: януари 22, 2011, 11:35:41 »

Според мен цена от 650 лв. е съвсем нормална за видео, в Пловдив цените на най-добрите оператори са същите! Не сте прави, като подценявате работата на операторите, защото тя не е само "няколко часа"- те са първите с фотографа, които идват и последните, които си тръгват... но тяхната работа не е просто в деня на сватбата, след това обработката отнема много време smile Преди време бях споделила в темата на пловдивските булки (защото и аз съм такава), че присъствах на момент от обработката на едно сватбено видео. Вярвайте ми, момент, който беше заснет за 2 секунди, отне на оператора 7 дни работа след това, за да го обработи! Като цяло те работят след сватбата още доста седмици наред, за да направят един красив продукт. Така, че не подценявайте работата на тези хора! За мен това е може би един най-полезните разходи, защото видеото и фотото остава за цял живот!
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #124 -: януари 22, 2011, 17:27:43 »

И аз така мисля и затова не пестихме от видео и фото!  good
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #125 -: януари 23, 2011, 09:28:55 »

Vladimirov напълно съм съгласен с мнението, което си изразил. Аз не съм фотограф, даже и фотоапарат любителски нямам, но като човек занимавал се с фотография подкрепям изразеното твое мнение. Само едно нещо трябва да приемеш и няма начин да избягаш от него, ако си комерсиален фотограф - работи нещата , които са модерни. То е същото като пазарувай в Лидъл и се реди като говедо на опашките , защото е модерно...Темата е много дълга и много малко от клиентите ще разберат за какво става дума. Моят съвет е следния : снимай това, което е модерно, но снимай добре и това, което не е модерно. Ще попиташ защо, ами защото ако те поканя аз да снимаш ще те оценя по немодерните неща и ще ти дам солиден хонорар в едно много трудно време. А клиентите остави, клиента е като стадото, един да тръгне и всички след него. И така трябва да бъде, трябва работа и обороти.
 Същото е и във видеото в последните години. Слага се т.нар. сватбен клип във филма. И клиента е доволен и предоволен и си търси сватбения клип. А в същност сватбения клип е нещото, което се прави, за да се каже, че един материал е обработен . Да си измиеш ръцете, че си направил хубав филм, че си работил или обработил материала. А в същност е един вид мързелива работа.....дълга тема.
В същност колкото и да сме добри трябва да работим и масовото, просто всичко е като в новите търговски вериги, оборот да има.
Веждаш какви са реакциите относно цените на услугите. До като не се научат всички да не се пазарят като на Капалъ чарши нещата ще са в подобно положение, ориенталски манталитет...дълга тема.
Активен
lilkada
Ентусиаст
**
Публикации: 147

« Отговор #126 -: януари 23, 2011, 19:53:01 »

Така, само да поясня, че високо ценя професионализма, не само на видеооператорите и фотографите, но и на ДЖ-ите, ресторантьорите, шивачите, декораторите, гримьорите и фризьорите, организаторите, собствениците на автокъщи, даващи лимузини под наем, сервитьорите, производителите на подаръци за гостите и т.н и т.н. и т.н. но, тук идва едно голямо НО! много е важно, уважаеми, да решите на какво държите много, на какво държите малко по-малко и без какво изобщо можете да минете. Добре е ако може човек да си позволи перфектния професионализъм на всяко ниво от сватбеното си тържество, НО аз определено не мога. Не ме е срам и не се оправдавам, просто търся добро качество на разумна цена. Без да се пазаря! Реално си давам сметка, че цена и качество вървят ръка за ръка и не очаквам НАЙ-великото качество. Надявам се стана ясно.
Поздрави,
Активен
caffein
Ентусиаст
**
Публикации: 59

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: януари 24, 2011, 11:38:29 »

lilkada, напълно се солидаризирам с казаното от теб.
Наясно съм, че видеото и снимките изискват обработка. Наясно съм, че и ди джея е човекът който трябва да "направи" купона и  може да утрепе цялата сватба и всичките усилия.
Обаче да сме наясно и да си го кажем в прав текст - говоря за София, защото тук работя и живея и сватбата ни ще бъде тук. Чуе ли се думата "Сватба" и почва дрането на кожи - в т.ч и фотографските, видео и ди джей услугите.
Многократно приятелки минали по тоя път ме съветваха (и сега разбирам колко са прави) за всичко, което може да се поръча извън София да не се колебая.
Разбирам, че и стандартът тук е друг, както и че съответните професионалисти са прави да си бранят хляба, но често цените на услугите са нереалистични - сами по себе си, но и в съвкупност с всички други разходи около сватбата. А и доста хора спекулират с това, че "трябва да е както трябва" и че "не се пести точно в този момент", с идеята, че на човек му е някакси паднал гарда от всички отговорности да се разправя за още 100 кинта с някой. Освен това много хора само, защото са в добро настроение и приповдигнат дух са склонни да харчат повече.
Всеки има право да си търси адекватна за джоба цена.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: януари 25, 2011, 13:59:46 »

Ако ми се налага да продължавам да трия мнения ,ще затворя темата.
Прекъснете дискусията столица-провинция и т.н. и пишете по темата.
Моля професионалистите не нападайте бъдещите булки за това ,че според тях има дране на кожи.
В противен случай ще си помисля ,че сте от този тип професионалисти щом се обиждате на тези квалификации.Всеки мери според аршина си.Моля да не се влиза в излишни дискусии.
Доколкото разбрах от Вас сте тук за да сте в помощ на бъдещите булки.
Ами бъдете им помощ, а не ги нападайте и упреквайте за мненията им.
Така и не мога да разбера защо в тази тема редовно има караници-професионалисти с професионалисти,професионалисти с бъдещи булки и т.н.
Активен
peperuda
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #129 -: януари 25, 2011, 19:00:08 »

Поздравления за глобалния модератор!

Това ако беше друг форум - темата щеше да се точи и спами месеци наред и накрая пак никой нямаше да бъде прав!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #130 -: януари 29, 2011, 11:03:55 »

В диалога се ражда истината и не е нормално да няма спор в един форум. Хубаво е професионалистите да помагат на бъдещите младоженци със съвети, но нека булките не се правят на по-големи специалисти от тях. Просто малко уважение и внимание към всичко написано трябва и от двете страни. Поне си правете труда да се вслушвате едни в други и да се разбирате.
 Фотографията и операторското масторство са малко или много елитарни професии. Хората, които ги упражняват са по-широко скроени, с по-особен мироглед и за това се считат за по-разбиращи и знаещи, което е нормално. Това бъдещите младоженци не могат да го разберат до някъде.
 Според мен трябва да се излагат мненията и на двете страни и да има диалог. Но нека булките не влизат в ролята на добре подготвени фотографи и оператори, а само изразяват мнение. Не е нормално булка да спори с фотограф или оператор.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: януари 29, 2011, 12:39:56 »

Спора е нещо различно от тук разиграващите се караници и нападки.Уважението трябва да е взаимно,а в последните изтрити мнения това определено липсваше.Всеки е по знаеш от другите в професията ,която практикува,но това не е професионален форум за фотографи и видеопоратори ,а е сватбен форум за обмяна на опит.Съгласна съм ,че трябва да има диалог,но наличието на такъв зависи и от двете страни.Не разбирам защо да не е нормално булка да спори с фотограф или оператор.Всеки има право на мнение,изразено по подходящия начин .Нали в спора се ражда истината.Защо да не спорят,стига спора да е на ниво.
Но стига съм била  Offtopic
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #132 -: януари 30, 2011, 01:40:07 »

Имам въпрос към всички професионалисти в този форум, макар да е основно към фотографите. Моля ви да погледнете на него както като такива, така и като обикновени потребители на фотографски услуги. Благодаря ви предварително, че ще ми отделите от времето си, за да ми отговорите.
 Въпросът ми е следния-бихте ли заснели фотосесии на две различни двойки на еднакви места с най-малко 50-70% сходен замисъл на снимките? Не говоря за снимки в сватбения ден. Тогава събитията често се припокриват и вероятно е неизбежно. Бихте ли ги показали в съвсем кратки интервали едни след други или едновременно? А как бихте се почувствали, ако вие сте един от хората на тези снимки и какво бихте направили в такава ситуация?
 Ще ви бъда изключително благодарна за отговор!
Активен
stoyanov
Професор
Публикации: 320

"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"

« Отговор #133 -: януари 30, 2011, 17:31:02 »

michelle, не разбирам защо задаваш въпроса, но ще ти отговоря. Относно фотосеиите - Дори и да са снимани на едно и също място на две различни двойки - и двете фотосесии ще са различни, защото са на две отделни двойки. Относно позите на снимките - Всеки си има някакъв стил на работа и не смятам, че е лошо да си приличат снимките. Това говори, че фотографът си има индивидуален (собствен) почерк.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #134 -: януари 30, 2011, 17:35:32 »

Благодаря ти, че ми отговори! Нека уточня-сесиите са на един и същи фотограф, на две различни двойки. Над 50-70% от кадрите са идентични като замисъл и поставяне на хората на тях. Не са сватбени фотосесии, а следсватбени. Показани са в рамките на 3 месеца една след друга и дори при определени обстоятелства паралелно.  Въпросът ми е дали това е коректно?
« Последна редакция: януари 30, 2011, 17:37:36 от michelle » Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: