Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 07:04:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във Варна - 3 част  (Прочетена 155869 пъти)

gtgg
Ентусиаст
**
Публикации: 132

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: юни 09, 2009, 08:54:32 »

siss, не се притеснявай, и при мен е така  blum само дето веднъж ми се случи само... Иначе да кажа - имаш време lol И ние сме на същата дата, а с подготовката върви бавно, много бавно... Трудно вземам решения и от там ми идва големия проблем - още се чудя за цвета на сватбата, въпреки че вече почвам да си поизбистрям нещата; не съм взела решение дали да имаме църковен брак... Изобщо прозвуча ли ти успокоително, че има и по-зле от теб, а пък говорим за едно и също време, с което разполагаме smile Така, че - горе главата! Просто си дай ден-два почивка, без да мислиш за всички глупости около подготовката и ще видиш, че ще има ефект  Victory
Активен
Desi_Deskata
Сватбар
Публикации: 154

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: юни 09, 2009, 09:30:41 »

На мен най-тудно ми се вижда избора на място за изнесения ритуал. Не ми се иска на открито, защото ако завали и всичко се проваля. В самия ресторант е много обикновено. Нещо не ми идват идеи, помагайте.   smile
Активен
siss
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: юни 09, 2009, 09:56:40 »

gtgg - наистина прозвуча успокоително. хубава дата сме си избрали нали  Wink  Аз съм почти преключила, чакам само да ми кажат за украса колко ще излезе.

Desi_Deskata  - аз може да съм пропуснала, но на кой ресторант сте се спрели? Ние ще сме на тераса, като застраховка ако вали дъжд, а ритуала ще е в градината, но хич не се претеснявам ако завали дали ще се провали - предполагам, че ще измислим нещо....под чадъри или направо под дъжда - може да се получи супер good
Активен
Desi_Deskata
Сватбар
Публикации: 154

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: юни 09, 2009, 11:22:44 »

Още сме съвсем в началото и съм на етап планиране за сега. Понеже годеника е в чужбина и проучвам и изготвям списъци за всичко, за да може като се върне максимално бързо да можем да обиколим и да изберем ресторанта и останaлите неща. Искаме изнесен ритул (май забравих да го спомена  pardon) и си мисля, че добре би се получило ако към ресторанта има и отвън нещо като тераска (с козирка), та там да направим ритуала и хем да сме навън, хем да не ни притеснява дъжд, слънце и т.н. Засега в списъка ми е само Хоризонт.
« Последна редакция: юни 09, 2009, 11:25:47 от Desi_Deskata » Активен
siiu
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Happy bride

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: юни 09, 2009, 15:41:37 »

Хахахаха, момента с кошмарите наистина съществува и аз имах такъв. Но чесно казано мъжа ми все ме успокоява че ще е най-страхотната сватба защото ще е нашата. Но аз съм малко перфекционист и трудно възприемам нещо да се обърка  pardon

Сега един въпрос - спомевахте назад къде може да се купят листа от рози (изкуствени), Hmmm ама хич не мога да го намеря, някой ако може да помогне   help
Активен
¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401

Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: юни 09, 2009, 16:28:51 »

siiu, листенца от рози има в един магазин за сувенири на бул. "Вл. Варненчик" точно срещу Съдебна палата, като минеш "Експресбанк" в посока центъра се пада мисля третият магазин.
Активен
siiu
Ентусиаст
**

Happy bride

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: юни 09, 2009, 18:37:34 »

¤ Enigma ¤  give_rose
Активен
*trinity*
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: юни 09, 2009, 21:18:13 »

Siiu Листенца имаше и в един от складовете до градинката на Planet Club на ЖП гарата ама май нямаха много цветове
Активен
pisimisi
Любопитен
*
Публикации: 43

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: юни 09, 2009, 22:42:27 »

Ние сме на 29 август 2009
Госпожа Петрова е работила 20 години в ресторантьорският бизнес, управителка е била на бившият ресторант Димят и знае как стоят нещата и от вътре и от вън. Препоръчаха ми я и несъжалявам, че се възползвах от услугите и. За хора, като мен които не могат да се пазарят, а в случая незнам и за какво точно да се пазаря беше от голяма полза.
Ако не  е тайна кой  ресторант сте си избрали и г-жа Петрова там ли работи smile
Активен
siiu
Ентусиаст
**

Happy bride

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: юни 10, 2009, 07:46:28 »

Ох момичета пак кошмар, но този път беше в самия ден, но преди сватбата  angry всичко беше наобратно. Явно вчера пак съм мислила много по въпроса  pardon
Активен
siss
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: юни 10, 2009, 09:02:24 »

pisimisi - разбира се не е тайна smile Ще бъдем във вила "Максим", терасата на ресторанта. А жената която ми изготви менюто не работи там (нещо като независим експерт Wink ), а аз исках тя като професионалист да ме консултира.
Вчера ми дадоха офертата за украсата, по късно ще се опитам да я  пусна да споделите как ви се вижда, защото имам много работа и незнам дали ще ми остане време да сравнявам и да чакам оферти от други фирми.

siiu и ти в отбора....явно прекаляваме с мисленето
« Последна редакция: юни 10, 2009, 09:04:26 от siss » Активен
siss
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: юни 10, 2009, 09:46:56 »

Ето и офертата за украса
  • Изнесен ритуал:

Ритуал с озвучаване – 150 лв.

Струнен квартет – 450 лв.

Арка, декорирана с воали – 50 лв.

Аранжировки от живи цветя за арката – минимум 30 лв.*

Стойки с аранжировки от живи цветя – средно 40 лв./бр.*

Декориране с воали на наличната конструкция в двора на р-т”Максим” – 50 лв.

Булчинкси букет – 40 – 120 лв.*

* цените зависят от вида на вложените в букетите цветя и от броя им.
  • Декорация на ресторанта:

Аранжиране на официална маса (без цветя) – 50 – 80 лв.(включва драперия, воали или органза отпред, органза, тюл или декоративна покривка в/у масата, както и свещи, декоративни камъни или др. елементи, според уговорка);

Декорация от живи цветя за официална маса  – 45 – 150 лв.*

Стена зад официална маса – (воали+цветя) – 80 – 100 лв.*

Светеща стена зад официална маса – 100 - 150 лв.

Аранжиране на маси-гости –

Декоративни покривки(наем) – 2,50 – 5 лв./бр. (1 бр.е достатъчен за маса с около 10 души);
      Стъклени вази (наем) – 2 – 6 лв./бр.(в зависимост от размера);
      Свещници – чаени свещи(наем)  – 1 – 3 лв./бр.(в зависимост от размера и вида);
      Панделки за столове(наем)  - 1 лв./бр.

Place cards и номера за маси-гости  – 0,30 – 0,80 лв./бр.

Как ви се струва като цени? Предполагам някои вече са ориенитрани кое колко струва?!?
Активен
¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: юни 10, 2009, 10:09:16 »

siiu, само да се поправя, че магазинът се пада петият, а не както ти бях написала, днес минавах от там. Един с червена дограма е, точно след левчето good.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: юни 10, 2009, 10:43:25 »

Според мен ценовия диапазон е доста голям- "между 40 и 120", "45-150" и т.н. То ясно, че зависи какви цветя и колко, но горе-долу ако знаеш какво искаш да ти кажат по-близки цени, защото доста могат да те съборят после. Чаените свещи как са ти под наем?! Няма ли да ги палите? Арката как ще ти я украсят, че идва по-евтино от стойките?
Не знам, на мен лично таз оферта не ми е ясна много, много. Навсякъде е "между" и "зависи"...
Ако имаш поне малка представа какво искаш, би трябвало да ти пратят оферта с по-малко "между", "зависи" и "минимум"... Така си мисля поне.

siiu, хич не се шашкай, мила! Аз кошмарите вече си ги имам за нещо съвсем нормално nea , свикнах им pardon
« Последна редакция: юни 10, 2009, 10:46:24 от mucito » Активен
siss
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: юни 10, 2009, 10:56:09 »

mucito  и аз мисля че диапазона  pleasantryна зависи pleasantry е доста голям. За мен си правя ориентир като взема средна цена. Аз искам само орхидеи като цветя, каза ли са че ще ги има, но цената им през август  ще бъде по-висока от сегашната. Ще се срещна с нея за да уточня подробностите. А иначе свещите предполагам че няма как да се наемат. Гледах при нас в един магазин свещи за 10часа. струваха 2лв. от вид който харесвам.  Доколкото си спомням, като говорихме последно каза, че аз мога да кажа напр. бюджета ми е толкова и тя да се включи в него. Но на мен ми хареса повече идеята да знам какво, колко. Замислям се, че ако аз си купувам воали, вази, покривки едва ли ще ми излезе по-евтино (да не говорим, че после толкова бройки няма да ми трябват).

Сега като чета предполагам, че е казано наема на свещниците за чаени свещи, а не на самите свещи
« Последна редакция: юни 10, 2009, 11:09:07 от siss » Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: