Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 22:00:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във Варна - 3 част  (Прочетена 156262 пъти)

mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: април 28, 2009, 12:27:01 »

Охх и тази е много хубава  Bravo ама айде да не нахалствам. Ние просто няма да имаме много обичаи и този с тортата на кумата мислим да го пропуснем. Просто самата сватба ще е далече от традиционния български стил pardon
И ние ще прескочим някои от обичаите, но понеже кумата ми ги намери и направо тая си я заплю- няма как girl_wink
Сега остана да разберем дали е същата, защото телефона, който имам е друг angry
Ако намериш инфо, пиши pls! give_rose
Активен
siiu
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Happy bride

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: април 28, 2009, 12:49:53 »

Намерих мацката и й писах на лични за кординати на Галя, най-удачно ми се струва, ако ми даде мейл да и изпратя снимка и да я питам дали това е нейно творение  pardon
Активен
Бухтичка
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: април 28, 2009, 13:26:50 »

И аз торта ще изибирам сега, утре ще ходя и ще ви се отчета какво съм видяла и харесала pardon
Относно обичая с тортата и на мен ми се иска да го пропусна...то на мен доста неща ми се иска да пропусна, но роднините нещо не са във възторг.
siiu , ще се радвам ако разкажеш малко повече с какво мислиш да е различна твоята сватба от традиционните български smile
Активен
Денито
Професор
Публикации: 319

« Отговор #123 -: април 28, 2009, 14:01:37 »

Trinity_vn питаше за платове, но аз чак сега видях, не съм влизала от няколко дни. На центъра има един магазин за платове, който е на втория етаж, викат му Италиянския. Склада на този магазин предлага още по-голямо изобилие и имат добри цени, ако купуваш на едро. Ще се постарая да обясня къде се намира - значи от комина на ТЕЦ-а тръгваш надолу, докато свърши оградата на централата, после е КАТ. Завиваш вдясно пресечката преди КАТ, после втората вляво - минаваш през една ограда, точно пред нея има паркирана древна бяла лимузина, в дъното на този двор е склада. Облечи се добре - вътре е адски студ, но си заслужава! Имат от всичко по много, и го дават евтино  :bravo:Ако не си ме разбрала къде е точно, пиши пак ще обяснявам!
Активен
aLLq
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #124 -: април 28, 2009, 14:34:21 »

А аз за тортата ще се доверя на "Финико".Цеха им се намира в Аксаково.Имат много хубави модели,правят украса и по твой вкус и желание,а освен това са и мноого вкусни!!!Цените също са много добри Bravo
Активен
*trinity*
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: април 28, 2009, 21:31:03 »

Денито, благодаря ти много за обяснението за склада.Аз магазина го знам ,но нямаха такава органза каквато ми трябваше,ще се разходя до склада да проверя там какво имат.много ми хареса обяснението с лимузината  Bravo  .Сърдечно благодаря  yahoo
Активен
Денито
Професор
Публикации: 319

« Отговор #126 -: април 29, 2009, 13:23:55 »

За нищо, дано се ориентираш по обясненията ми. Но относно лимузината - като я видиш, ще разбереш какво имам предвид - тя е там на постоянен паркинг тип "пенсия", така че няма шанс да я няма Wink
Активен
siiu
Ентусиаст
**

Happy bride

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: април 29, 2009, 14:08:56 »

Така да си кажа, каква я свършихме вчера... халки не купихме тук за съжаление излизат доста по-скъпо, чаши също не купихме, просто нищо не ни хареса  sad Но свършихме доста странична работа поне  smile
А относно моята сватба, ами аз се женя за немец, а и аз самата живея в Германия от доста време и на двамата тези обичаи са ни доста далечни...Сватбата ще бъде с изнесена церемония, на плажа, първо ще се проведе на български, а след това ние сами ще качем написаните от нас "vows", думата е на английски, просто незнам как се казва на български, нещо от типа на "клетва" като ще ги кажем на английски или на немски, тъй като е важно за нас двамата, не толкова за гостите(гостите ще имат текстове с превод), баща ми ще ме заведе до ултара, така както смятам че е редно, нищо че в Бг не се практикува. Няма да има взимане на булката(младоженеца ще ме види чак на плажа), хоро, цялата тази шумотевица по улиците въобще не ни е присъща. Искаме романтична и малка сватба, на пясъка, тъй като и двамата обожаваме морето. Ще има много други изненади от наша страна, но за тях ще разкажа след самата сватба  smile Нещо от този род http://www.youtube.com/watch?v=SQbbsEjemuc&feature=related
Това е горе долу, питайте ако имате въпроси  girl_wink
Активен
Бухтичка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: април 29, 2009, 14:47:33 »

Страхотно е това, което описваш good
И аз не искам хорА, не искам да ме вземат от вкъщи, предпочитам да се видим направо там, но...роднините нещо не възприемат и не знам какво ще правим sad
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: април 29, 2009, 15:11:35 »

И мен няма да ме вземат от нас, (това с много зор го постигнах), но ние няма да сме с изнесен ритуал, а ще ме чака младоженеца в църквата. до олтара ще ме заведе кръстника ми, защото баща ми е покойник. Кръстника ми е немец и това е огрооомна чест за тях. Мисля, че това и че живеем в чужбина склони родата да не се цупи много много pardon Нищо, че и двамата сме си българи, аз лично обожавам нашата музика, но тея дандании по улицата ми идват в повече и не съм им привърженик nea
Активен
siiu
Ентусиаст
**

Happy bride

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: април 29, 2009, 15:44:20 »

И моята майка се опита да се наложи, но аз съм много нравствен човек и казах че ще стане така както нас би ни направило щастливи, а не роднините и приключих темата. Знам че беше малко рязко, но просто нямах друг избор, иначе щеше да има и хоро и дандания и всичко от този тип  bad Иначе септември ни предстои сватба и в Германия и тук вече незнам как ще става, но съм сигурна че ще е много красиво, тукашните църкви са божествени  yahoo
Активен
antoinette
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: април 29, 2009, 16:48:38 »

Леле, момичета, колко много сте писали smile Да се включа и аз, че последните дни бях много заета, толкова съжалявам, че не можах да дойда на срещата  sad При нас също сватбата няма да е много "традиционна" - няма да ме вземат от нас (това с хората на улицата и гайдата направо ме ужасява), смятам да пропусна и редица други ритуали като ръченици с питки, булчински хора и прочие smile Ама така смятам аз де, да не ми се обиди сега някой от форума  give_rose За тортите: Нявероятно са красиви в "Никол", направо произведение на изкуството. И са много вкусни! Така че - който не се е ориентирал още задължително да погледне и там.
Активен
Бухтичка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: април 29, 2009, 17:14:11 »

Аз ходих до Никол днес, хубави бяха на вид наистина, допаднаха ми. Ядох и една бадемова торта, като цяло не беше лоша, но и не бях кой знае колко впечатлена, може би защото много обичам марципан (който се прави от бадеми) и очаквах някакъв подобен вкус, а не беше такъв.
В Крамер не ме впечатлиха много на външен вид, но може би по снимка ще могат да направят нещо.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: април 29, 2009, 17:30:29 »

Аз сега се сетих, че забравих да питам в църквата трябва ли да си носим чаша или не? Харесах си една и незнам дали да я купувам? Става въпрос за Св.Атанасий, някой ако можа да помогне give_rose
Активен
kikolina
Професор
Публикации: 381

сем.Матеви

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: април 29, 2009, 17:40:41 »

не си купувай,не допускат други чаши,и аз си бях купила ама ....
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: