Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 17:59:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дреболийки - част 7  (Прочетена 141494 пъти)

cRy
Ентусиаст
**
Публикации: 74

« Отговор #225 -: април 23, 2009, 16:53:26 »

момичета,
силно ме вълнува следното нещо-искам букета ми да е от кали, обаче как да вържа тия кали с бутониерата на милото, като тая кала е доста голяма sad а пък милото не иска голяма бутониера, а пък изкуствена не ми се иска-въобще угодия няма -идеи моля  good
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: април 23, 2009, 16:55:53 »

Има много видове кали.
Има такива които са много малки (мини кала им казват) и такива които са по големи .Просто поръчай по-малка за бутуниерата и по-големи за букета ти.
« Последна редакция: април 23, 2009, 17:00:57 от Gery79 » Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 745

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: април 23, 2009, 17:11:05 »

Не знам дали е за тази темичка, но следобяд ходих до цветната борса и макар че беше към 3 и нещо имаше доста богат избор - момини сълзи, най-различни лалета, ириси, кали, гербери, рози, мини карамфили. Купих точно това, което търсих - тъмнолилави хризантели с бели краища 10 стръка за 10 лв, а в цветарските магазини стръкчето е по 2,50. Другите хризантеми бяха още по-евтини 5 стръка за 3-4 лв се съгласяват продавачите да ги продадат. Калите са съгласни 10 бр за 5 лв да ги продадат, дори за 4 само и само да купиш. Така че ходенето си заслужава, а и с трамвай 22 е доста бързичко и спира много близо до пазара Димитър Петков.

cRy, относно калите днес на гореспоменатата борса имаше едни мини калички, страшно красиви, така че ако си от София, ходи на тази борса smile, много по-евтино ще ти излезе да ги купиш от там и да се договориш да ти направят само букета. Аз също мисля моят букет и бутониерата на писето да са от кали, но септември месец не знам дали ще има. Различни цветари различно ми казват, та направо съм  crazy
« Последна редакция: април 23, 2009, 17:13:04 от merilen » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #228 -: април 23, 2009, 17:21:22 »

а дали двете не сте купували от различни места и затова да са различни? От къде си ги взехте вашите бадемки?

Аз такива чудеса съм яла само по френско - тук няма празник без тях - за раждане, кръщенка, сватба и дипломиране, винаги и задължително се дават пакетчета с дражета на гостите. И за наша сватба ги купих оттука. В България преди нямаше такива, а сега не знам какви са и не съм пробвала нищо...  pardon

А това го казах, защото тук пък съм яла различни типове - и по-скъпи и по-евтини, и с шоколад, и с бадем и с двете, и при различни случаи, купувани от различни места и никога не са били зъботрошачки  nea
« Последна редакция: април 23, 2009, 17:23:11 от inaxastra » Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: април 23, 2009, 19:45:56 »

Момичета по колко върви метър тюл?
Обикновен тюл 2 лв. метъра ,с лъскава нишка - 3 лв. цветния е по скъп !
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: април 23, 2009, 19:56:56 »

дай кординати на магазини
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #231 -: април 23, 2009, 20:23:15 »

inaxastra , благодаря за инфото, може би ще рискувам и с малко бадемчета.  give_rose
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: април 23, 2009, 22:05:01 »

Аз си взех тюла от Враца,от по-твърдия е обаче,за 0.50лв.метъра.От него си направих късметчетата.И ширината му е доста голяма.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: април 23, 2009, 22:10:44 »

Аз такива чудеса съм яла само по френско - тук няма празник без тях - за раждане, кръщенка, сватба и дипломиране, винаги и задължително се дават пакетчета с дражета на гостите. И за наша сватба ги купих оттука. В България преди нямаше такива, а сега не знам какви са и не съм пробвала нищо...  pardon
  nea

Inaxastra, а да имаш да ми препоръчаш някой магазин в Париж или сайт, че и аз май от тук ще ги купувам.
Активен
ipls
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #234 -: април 23, 2009, 22:38:29 »

Сребърни парички може да се намерят в шивашките магазини - днес видях на витошка, в магазина до уго.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: април 23, 2009, 23:05:28 »

дай кординати на магазини
Асеновград ! Бях обяснила някъде по назад точно къде се намира склада /магазин / .  good Не знам улицата или точен адрес но ако е необходимо ще го запиша !
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #236 -: април 23, 2009, 23:33:16 »

Oh my ... Къде е това нещо? Аз се разкарвах по магазинчетата на Екзарх Йосиф, Кирков и още някъде гледах и най-евтиното, което видях беше 5лв/м!!! За какви 2лв говорите?

Аааа, чакайте, за каква ширина говорим, защото този, който гледах е 3 метра широк.

П.С. В една от преките на Е.Йосиф в дясно имаше магазинче,  което нямаше цвят, от който да не правят тюл. 6лв мисля, че беше, но ако имате трудност с цвета, мисля, че ще ви е от полза магазинчето. Отвън пишеше, че е за Италиянски платове.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: април 24, 2009, 00:25:02 »

Oh my ... Къде е това нещо? Аз се разкарвах по магазинчетата на Екзарх Йосиф, Кирков и още някъде гледах и най-евтиното, което видях беше 5лв/м!!! За какви 2лв говорите?

Аааа, чакайте, за каква ширина говорим, защото този, който гледах е 3 метра широк.

П.С. В една от преките на Е.Йосиф в дясно имаше магазинче,  което нямаше цвят, от който да не правят тюл. 6лв мисля, че беше, но ако имате трудност с цвета, мисля, че ще ви е от полза магазинчето. Отвън пишеше, че е за Италиянски платове.

Това е в Асеновград ! Ширината е 1,50 м.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #238 -: април 24, 2009, 10:25:00 »

Inaxastra, а да имаш да ми препоръчаш някой магазин в Париж или сайт, че и аз май от тук ще ги купувам.

minalina ние ги взехме от http://www.dragee-damour.fr/, но отидохме до магазина, който се намира на 150 rue du Temple, в 3-ти, тeл. 01 48 04 08 88. Съветвам те да отидеш на място - има какво ли не като декорация - всякакви панделки, пакетчета от органза, кутийки, цветчета - не може да се разкаже с думи.
Дражетата от най-доброто качество са 25е кутията - ние взехме две кутии за 70 гости и едната ни остана почти пълна (слагах по 9 в кутийка по италиански традиции). За сравнение на Марсиал дражето с най-добро качество е 45е. Мисълта ми е, че в магазина, за който ти говоря, съотношението цена/качество е много добро  good
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: април 24, 2009, 11:38:22 »

аз от Пловдив точно до пешеходния мост има магазинче за разни дреболийки - тюл обикновен 1,50м - 1,85лв., цветен по-фин - 3м. - 3,80лв. Бонбонки също от там - 9,90 лв за 1кг., но са съвсем обикновенни, не стават за ядене макар аз да пробвах няколко - много са твърди и са с бадемче посредата, за това са подходящи за торбичките с бонбонки.
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: