Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 23:54:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Дреболийки - част 7
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки - част 7 (Прочетена 141665 пъти)
merilen
Сватбен ГУРУ
Отг: Дреболийки - част 7
«
Отговор #135 -:
април 17, 2009, 14:55:44 »
cvety_p, вчера случайно видях в София, на "любимата" ми уличка "Цар Симеон" готови кутийки - 12 бр. на цена между 4 (малки квадратни с панделка на капачето) и 7 лв (по-продълговати като за колие) в зависимост от големината. За съжаление не им обърнах голямо внимание
, но имаше поне 2 модела. Магазинът се намира по диагонал срещу магазин РАМ (на пресечката с "Хр. Ботев").
Иначе другият вариант е да направиш само панделки за капачето и само тях да лепиш.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #136 -:
април 17, 2009, 16:07:33 »
Току що се връщам от Слънчоглед, много интересен магазин. Купих си три перфоратора, макар че идея нямам какво ще правя с тях
, обаче да си имам
Много исках от малките с пеперудка, обаче нямаше
Имате ли идея, къде на друго място продават такива перфораторчета да си потърся?
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #137 -:
април 17, 2009, 16:10:18 »
В много обикновени книжарници ги има. Аз първият, който видях беше тук в една от кварталните книжарници. Същото абсолютно. Просто попитай. То се оказа, че и къдреви ножички имало по обикновените книжарници.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #138 -:
април 17, 2009, 16:20:43 »
Цитат на: Amelia в април 17, 2009, 16:10:18
В много обикновени книжарници ги има. Аз първият, който видях беше тук в една от кварталните книжарници. Същото абсолютно. Просто попитай. То се оказа, че и къдреви ножички имало по обикновените книжарници.
То ще се окаже, че всичко навсякъде има ама аз като седя на работа и после у дома то няма да ми дойде само на краченца
Благодаря за отговора
След малко ще кача снимки на торбичките от органза, че и на перфораторчетата
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #139 -:
април 17, 2009, 16:31:16 »
Честити покупки
торбичките са много нежни, а перфораторчетата може да ги използваш за поканите, тейбълките,благодарствени папирусчета, картоните с номера на масата, менюто или програмата на ритуалите на сватбата.
Аз мисля да използвам този със сърчицето за рамката за снимката, която +снимката ще ни е подаръка за гостите.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #140 -:
април 17, 2009, 16:45:26 »
Благодаря merilen
мисля да се пробвам с номерцата на масите и тейблкартичките, ама само до тук, че както съм с две леви, предпочетох папирусчетата и поканите да ги оставя в сигурните ръце на Виолет
Как мислиш да направиш рамката за снимките, ще ми обясниш ли?
Сега ме тормозят няколко малко тъпички въпроса
ама ще си питам. Торбичките от органза като мисля да сипвам вътре бонбони не е ли редно да ги изпера преди това, как мислите? И другият въпрос е тези т.наречени куфети - шоколадови сърчица или захаросани ядки, които традиционно се слагат в бонбониерите по принцип стват ли за ядене? Пробвали ли сте ги?
«
Последна редакция: април 17, 2009, 16:48:06 от anbibian
»
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #141 -:
април 17, 2009, 16:56:06 »
anbibian,аз съм пробвала само че от Италия от едно кръщене и са много вкусни.Това са луксозни бонбони,особено тези с бадема,друг е въпросът вече дали в БГ са същите.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #142 -:
април 17, 2009, 17:05:05 »
anbibian, в галерията ми и в темата за Подаръчетата за гостите съм качила вариант на рамката. Още не сме се спряли на него, защото с писето имаме различни виждания. Моята идея е да от същия картон, от който са поканите, но дали ще е като картичка или джобче, още мислим. Иначе смятам да оставя горната част от рамката по-широка и в средата да перфорирам със сърчицето.
Наистина е хубаво да изпереш торбичките. Твоята сватба е в края на август, когато е топло, така че помисли какви бонбонки ще купиш и как ще ги съхраняваш, за да не се разтопят и изцапат торбичките ...
«
Последна редакция: април 17, 2009, 17:07:34 от merilen
»
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #143 -:
април 17, 2009, 17:41:39 »
merilen на мен като че ли ми допада повече идеята за джобче за снимката, но и като картичка са много хубави и оригинални
Активен
petia81
Ентусиаст
Публикации: 95
«
Отговор #144 -:
април 17, 2009, 17:58:27 »
Цитат на: Amelia в април 16, 2009, 23:16:57
Благодаря за линка. Относно картичките, аз вече съм писала по-напред...ще минат шаферките и на семейство ще оставят по една картичка с плик, купени от нас, за да може всеки да ни напише по нещичко и деликатно ще казват, че ако са приготвили паричен подарък може да го сложат в плика. Е, сигурно ще са си донесли пликовете, но мен ме съмняваха родининте, които си обичат провинциалните традиции да не тръгнат нещо да ни ги дават на ръка така банкнотите и
решихме така да направим с картичките. Хем пожелание, хем парите в пликче.
а за книгата - има си такава тема и там ина повече инфо.
Тази идея с картичките и пликовете е нова за мен, ама като гледам последвалата дискусия, явно пак съм останала назад с инфото
Явно всеки трябва да си прецени какво му харесва и кое смята за по-редно за него самия - дали ще се минава лично или не, даи ще се събират подаръците или не... Аз за съжаление пропуснах сватбите на повечето ми приятелки, ама на тази една, на която бях шаферка, даваха хората парички без пликове (които директно влизаха в кутията). Ако това е повод за притеснение за някои, това да има предоставени пликове е добро решение. Мен обаче това не ме бърка, така че ние ще сме без. Освен това ще обиколим по масите, но да си кажем наздраве и да си дадем лично подаръчетата. А подаръците на гостите ще си ги получим пак лично от тях, но още след изнесения ритуал, преди да влезем в ресторанта... Ние решихме, че така ни се струва, за нашите представи, най-добре (за сега
). Успех в намирането на оптималното за всеки решение!
Активен
petia81
Ентусиаст
Публикации: 95
«
Отговор #145 -:
април 17, 2009, 18:00:10 »
Мерилен, снимката с рамката, намирам за много добре идея - както и написания на ръка благодарствен текст. Супер, имаш си фенка на идейката
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #146 -:
април 17, 2009, 23:36:13 »
Цитат на: anbibian в април 17, 2009, 16:45:26
Торбичките от органза като мисля да сипвам вътре бонбони не е ли редно да ги изпера преди това, как мислите? И другият въпрос е тези т.наречени куфети - шоколадови сърчица или захаросани ядки, които традиционно се слагат в бонбониерите по принцип стват ли за ядене? Пробвали ли сте ги?
аз ще кажа аккво мисля. Първо, ако ги переш гледай да не ги търкаш и мачкаш, защото ще се намачкат и после ще си имаш кофти занимавка да гладиш не знам колко броя миниатюрни торбенца.
А за бонбонките, не е добре да са шоколадови, защото ще се разтопят, а ще имаш много по-важни неща за които да мислиш и да пазиш бонбонките ... Има такива, които са с разни бадеми или лешници вътре и отгоре са захарни или не знам как се казва глазурата върху ядката. Такива се продават на цели пакети в магаините за хранителни стоки. Видях няколко вида такива в едни хранителен та ул. Шишман като трягнеш към Радисон по нея. Малко преди пряката на Слънчоглед се пада магазинчето в дясно.
Но за цена не мога да помогна.
Просто питай и в обикновените магазини, не само в споменаваните тук
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #147 -:
април 18, 2009, 01:06:21 »
Направо ще взема един пакет бонбони и ще ги пробутам на милото да ги пробва, ако е жив след това ще има сватба и още бонбони
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #148 -:
април 18, 2009, 09:40:22 »
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #149 -:
април 18, 2009, 10:10:02 »
Българските бонбонки с бадем, които аз си купих не стават много, много за ядене макар аз да изядох няколко и със сигурност нямат нищо общо с тези които са другаде. Моите са 9,90лв за килограм но те са по-скоро за украса, за спомен , но няма кякво да му стане на човек ако си ги хапне- ето аз още мърдам
. Сестра ми ми предложи да ми вземе и шоколадови сърчица, но аз мисля, че вече ми стават излишни щом има торбички с бонбонки - куфети, а и средата на август ще станатна нищо.
Ножички наистина има и в обикновените книжарници. Аз вчера си купих два вида и струват по 2лв. и вчера доста се занимавах с тях, че ми беше голям мерак да ги пробвам. дори с едната си нарязах тюлчетата на вълнички.
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...