Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 01:23:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дреболийки - част 7  (Прочетена 141684 пъти)

ipls
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #105 -: април 16, 2009, 22:06:43 »

Проблемът с приемането на подаръци, пликове, поздравления и т.н. при влизането е, че гостите пристигат всъщност по едно и също време (преди това нали са били заедно в църквата примерно) и става страхотна опашка, което малко изнервя обстановката.
Активен
petia81
Ентусиаст
**
Публикации: 95

« Отговор #106 -: април 16, 2009, 22:07:50 »

Амелиа, какви картички с пликове ще раздавате? А вие не искате ли да поздравявате по отделно гостите? Или как си го измислила?
Ето тук има няколко модела на кутии: http://www.manisto.com/index.php?p=catalogue&cat_ID=10&lang=
« Последна редакция: април 16, 2009, 22:10:46 от petia81 » Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: април 16, 2009, 22:08:45 »

момичета от къде си взимате тези книги за пожелания от гостите и на каква цена са горе-долу.Хареса ми тази идея и мисля и аз да си взема.После ще остане чудесен спомен.
Активен
petia81
Ентусиаст
**
Публикации: 95

« Отговор #108 -: април 16, 2009, 22:13:02 »

Криси, на горния пост има и такива книги. Или по-точно тук: http://www.manisto.com/index.php?p=catalogue&cat_ID=11&lang= Има и из разни други сайтове, някои са надписани вътре - кога сте се запознали и др. подобни. Въпрос на вкус. Преди в тази тема бяха пак обсъждани.
« Последна редакция: април 16, 2009, 22:14:36 от petia81 » Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: април 16, 2009, 22:41:09 »

krisssy аз много се чудих да имам ли такава книга. Отидох в Мънисто за възглавничка и там съвсем случайно си харесах и книга, много красива и я поръчах веднага, няма я в сайта им, но като я взема ще я пусна да я видите. Ценат на моята е 38 лв и ще ми я направят в моите цветове бяло и розово.  girl_wink
там ми предложиха и химикал вързан за книгата, но не ми харесаха как ги правят и пропуснах  pardon
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: април 16, 2009, 22:44:31 »

Амелиа, какви картички с пликове ще раздавате? А вие не искате ли да поздравявате по отделно гостите? Или как си го измислила?
Ето тук има няколко модела на кутии: http://www.manisto.com/index.php?p=catalogue&cat_ID=10&lang=
Тези кутии ги гледах, но ми се видяха скъпи. Мисля, че можем да си направим сами такава кутия, като си вземем от някой магазин за подаръци празна кутия, изрязваме отгоре процеп за пускане на пликовете и си я украсяваме в стилът на нашата сватба  girl_wink
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: април 16, 2009, 23:01:37 »

ето чашите и приборите за тортата, които си харесах. само чакам милото да се върне от командировка и да ги одобри.

* Photo-0407-22.jpg (74.29 KB, 689x477 - видяно 332 пъти.)
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #112 -: април 16, 2009, 23:16:57 »

Благодаря за линка. Относно картичките, аз вече съм писала по-напред...ще минат шаферките и на семейство ще оставят по една картичка с плик, купени от нас, за да може всеки да ни напише по нещичко и деликатно ще казват, че ако са приготвили паричен подарък може да го сложат в плика. Е, сигурно ще са си донесли пликовете, но мен ме съмняваха родининте, които си обичат провинциалните традиции да не тръгнат нещо да ни ги дават на ръка така банкнотите и  girl_impossible решихме така да направим с картичките. Хем пожелание, хем парите в пликче.

а за книгата - има си такава тема и там ина повече инфо.  good
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #113 -: април 16, 2009, 23:17:53 »

Валя, честито! Много са хубави.
ама и прибори за тортата ли трябва да си купуваме?  crazy
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: април 16, 2009, 23:20:19 »

не е нужно, но аз ги харесах, защото са комплект. запалих се по тях от форума.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 745

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: април 16, 2009, 23:30:13 »

Амелия, за идеята ти с пликовете, има вероятност да обидиш част от гостите. Примерно по-младите, приятели и колеги, а дори и хората на възрастта на родителите ни се подготвят предварително с картичка и плик, ако подаръкът е паричен. Дори в магазините за опаковане на подаръци правят специални пликове за парички в един стил с ръчно изработена картичка. Аз лично отделям доста време да подбера красива картичка, да измисля подходящо пожелание за младоженците и да я надпиша красиво. В един момент може да се окаже, че имаш по 2 картички от всеки гост, и в едната да има парички, а в другата не или гостите да се зачудят дали да не сложат още парички, в плика който им дават шаферите. Все пак ти си познаваш гостите, възможно е някои от по-възрастните роднини да се смутят от това да надписват картичка на момента (къде са ми очилата, дайте химикалка, ами какво да напиша). Нека направим сватбата приятно изживяване за нашите гости, а не да ги караме да се чувстват неловко и да ги обременяваме излишно.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #116 -: април 16, 2009, 23:48:32 »

Ти го изкара като че ли роман ще ги карам да ми посвещават. Все пак ми звучи ужасно пресилано това "да ги обременявам". Все пак нямам нищо против мнението ти. просто това ми се стори наистина много преувеличено.

Без да се старая да убеждавам когото и да е в това колко е добра идеята ми / то коя ли е? май като е за такова събитие и нещо не е ок  crazy / само ще споделя, че вече е правяна на една сватба и се получи много добре. Нямаше засегнати и притеснени, а за младоженците беше добре варианта да не минават да събират пари и да не получават банкноти по ръцете, че и по други места... girl_impossible понеже това последното не звучи добре - едно време булките са им правили нанизи от пари и като няма въженце им ги подпъхвали около ръкавите, в горната част на деколтето покрай врата.
И след дълго обсъждане със семейството, решихме, че ще е добре така да стане. Ама има време, може и друга идея да ми хрумне. 

Мен ми е притеснено, защото много хора не надписват пликовече просто, защото не искат да се знае, че са от тях, притеснявайки се, че са малко.  Hmmm

Какво ще кажете да има на масата кутия и съответно място за подаръчетата + малко картички и пликове за всеки случай. Пък като отидат там, ако нямат едно от двете да си го набавят. Така всеки ще си преценява. Как ви се струва това?
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: април 17, 2009, 00:33:22 »

Amelia, аз също се бях притеснила да не ми накичат красивата рокля с банкноти, но за мой късмет дори хората от доста по-малки градове(ако мога така да ги нарека) се бяха подготвили с картички и пликове. Просто всички се бяха подготвили и дори хора които не очаквах ме изненадаха приятно. Може и при вас да е така. Но ако все пак ще се чувстваш по-спокойна остави картички и пликове на масата за подаръци, защото наистина някой може да се засегне от подадения плик. Знаеш, хора всякакви. Не си заслужава да слушаш после глупости за сватбата си и себе си, заради едните пликове. smile
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: април 17, 2009, 07:12:33 »

Момичета това с пликовете и на мен ми е проблем. Преди години бяхме на една сватба на роднини и те бяха оставили пликове с картички на масата. Баща ми доста се беше впечатлил (защото естествено не се беше сетил да вземе и му беше удобно) и сега само ми мрънка за пликове с картички. То май тове е единственото нещо, за което поставя условия за сватбата. И на мен ми изглежда малко кофти да са за всеки и по масите. Наистина какво мислите за предложението на Амелиа - да има малко - примерно 20тина плика, оставени на масата до кутията. Ако са и без картички, то тогава няма нужда да се надписват. Така и таткото сит и моето честолюбие цяло danceg
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #119 -: април 17, 2009, 08:21:52 »

Пликовете и картичките са разумен вариант при положение, че си познаваш хората и знаеш, че някои ще забравят да си вземат. Аз не мислех, че може да има хора, които все още дават парички без пликче, обаче миналата година бяхме на сватбата на братовчед на милото и аз направо  Oh my ... като разбрах, че никой от семейството им не се беше сетил нито за букет за поздравленията, нито че парите не могат да се дават без пликче (търчахме като луди да им ги набавяме и то точно преди церемонията в гражданското, едва не я изпуснахме). Естествено, за моята съм сигурна, че вече ще знаят, но, ако мислите, че може и да има гости забравили за пликче, наистина е добре да има няколко пликчета до кутията или както там решите да се събират паричките. Така ще се спести конфуз и на вас да прибирате парички без пликче и на гостите, от това, че са забравили.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: