Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 05:57:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Дреболийки - част 7
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки - част 7 (Прочетена 141803 пъти)
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: Дреболийки - част 7
«
Отговор #45 -:
април 15, 2009, 12:07:12 »
Момичета, от къде (София) да си купя цветарско тиксо?
Незнам дали се сещате за кое говоря - едно такова тъмно зелено и май е двустранно лепкаво, много тънко. Питах в цветарски магазин, но там разбира се имат само за лична употреба и им го карали доставчици. Във Флора-та дали има? Или в РАМ?
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #46 -:
април 15, 2009, 12:26:53 »
И на мен ми е интересно за тиксото...
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #47 -:
април 15, 2009, 12:35:47 »
skylife и bubka В един от форумите на бг мама намерих този отговор от 18.02.2009:
Krische, специално отидох да проверя - цветарско тиксо има в едно магазинче за цветарски материали на ъгъла на Симеон и Д. Петков. Тъмнозелено е, два размера - тясно 4 лв. и широко 8 лв.
Това е София, ако ви върши работа
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
«
Отговор #48 -:
април 15, 2009, 15:26:45 »
Да, аз също съм купувала от "Димитър Петков". Там е и борсата за цветенца, така че има доста цветарски нещица. Може и да помолиш в близката цветарница да ти вземат една - две ролки и да си им ги платиш. Всички снабдители освен другите неща карат и цветарско тиксо.
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #49 -:
април 15, 2009, 15:34:09 »
Момичета, някой да знае в това магазинче дали има пиефлори / или пък на самата борса/ и от въпросните химикали, които се слягат на цветята, за да издържат по-дълго?
И още нещо - някой знае ли от тези гривнички, които са на ръцете на шаферките, нали се правят на панделка, но отгоре цветята в пиефлорка ли са? Как се закрепва за панделката? Някой знае ли нещо по въпроса?
Активен
bubetodve
Ентусиаст
«
Отговор #50 -:
април 15, 2009, 18:07:39 »
Търсих с търсачката, ама нещо нищо не открих... та
Става дума за сватбения букет, я кажете... вашия ли букет ли ще хвърляте или ще направите друг?
И този букет дето се хвърля... за девойката, която го е хванала ли си остава... или се връща после обратно на младоженците?
Извинявайте, ако въпроса е глупав, или не на място!
Активен
Didi85
Любопитен
«
Отговор #51 -:
април 15, 2009, 18:40:39 »
Аз лично ще съм с 2, защото много си харесвам моя а и ще бъде висящ та май няма да е много подходящ за хвърляне
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #52 -:
април 15, 2009, 18:43:14 »
И аз мисля да сме с два букета. Този за хвърляне ще е от същите цветя и стил като моя, но по-мъничък
Днес след обикаляне по моята любима уличка "Цар Симеон" си купих дреболийките за годежа. Купих бели перлени балони и за мое щастие и такива точно с цвета на костюма (тъмнолилав), с който съм решила да бъда, макар че и двете продавачки спореха, че било бордо
. Взех и тъмнолилави и бели панделки от органза за завръзването на салфетките. Не успях да намеря обаче прочутата светна борса "Димитър Петков", за да купя другата седмица тъмнолилави хризантеми за украсата на масите. Явно не съм се скитала, където трябва
стигнах до края на Женския пазар, до Сливница, но там има само готови букети
а не цветя наедро на нормални цени ...
«
Последна редакция: април 15, 2009, 19:11:34 от merilen
»
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #53 -:
април 15, 2009, 19:33:16 »
Борсата я има само сутрин рано. Пос8ле - цвета на нормални цени. Между 7 и 8 отиди.
А относно споря на продавачките едни ромки на илиенци, дето ми спореха, че тафтата е сатен и аз не съм на тяхното ниво...
ама както и да е
Аз имам два въпроса: /Дано не съм сбъркала темата/ какво се прави и носи на годежа и аккво представлява той и също за закичването на роднините - значи трябва да се изсипят всички родинни кат оме взимат. иначе кога ще ги закича
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #54 -:
април 15, 2009, 19:48:42 »
По принцип букетът, който се хвърля остава в момичето, което го е хванало. Имаше и някаква традиция за това колко време го пази и после го хвърля в река.
Аз ще бъда само с един букет, който ще е с мен през цялото време, а после пак него ще го хвърля. Според мен няма смисъл да си пазя букета като ще увехне, а и се губи малко смисълът с хвърлянето му. Нали момичето, което го хване ще бъде следващата булка, според мен е редно да хване букетът, който съм носила през цялото време.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #55 -:
април 15, 2009, 20:06:01 »
За годежа едно време свекървата е купувала за снахата всичко необходимо за новия и дом - пижама, халат, хавлиени къпри, пантофки, бельо, одеала, чаршафи и т.н.(кой каквото си реши) съответното прави тъщата за зетя. Аз категорично заявих, че няма да стане тая с тия "бохчалъци" и истории от преди 30 години, а баща ми като реалист човек каза, че предпочита да ни даде пари и ние да си купим за апартамента каквото си решим. Е разбира се, аз си накупих всичко горе изброено, но по мой вкус, за да няма излишно напрежение още от самото начало. Та наистина не знам с какво ще дойдат да ме вземат от вкъщи. Другото, което съм чувала като традиция е свекървата да даде по една златна паричка на младите или злато ... А това, което се прави на годежа (поне в нашия край) е, че младоженецът с неговите най-близки хора отиват в дома на момичето да я искат, хапват, пийват и после заедно с момичето и нейните най-близки отиват у в дома на момчето, за да видят новия и дом и разбира се тя остава вече в дома на бъдещия си съпруг. Ох, още не съм се настроила за това, а остават 10 дена, направо не мога да си представя ...
Относно закичването на роднините - на сватбата на която бях кума при взимането на булката, след ритуала с обувката, тя закичи най-близките, които беше решила да са с бутониерки - младоженеца, родителите, кумовете и родителите на двамата, брат си, брата на младоженеца и съпругата му и бабите им. Не отне много време, а всички така се вълнуваха. Според мен това със закичването на най-близките си е работа на булката, как и трепереха ръцете от вълнение ...
«
Последна редакция: април 15, 2009, 20:13:51 от merilen
»
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #56 -:
април 15, 2009, 20:21:19 »
Мерси за споделенята информация. Беше ми много полезна. Вече реших - за годежа ще е в някакво заведение, защото и на мен не ми допадат тия праисторически ритуали...то остава и с одеалата и чаршафите да дойдат, пък нека носят и един китеник за колорит...
А за роднините все още се чудя - защото решихме, че ще закичваме и лели, чичовци и братовчеди, което ще е трудно, особено ако не дойдат да ме вземат...
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #57 -:
април 15, 2009, 20:30:27 »
Скоро гледах една сватба, на която булката хвърли букети, колкото са момичетата(момите), но така бяха хванати, че изглеждаше като един цял. А те, милите, така се бяха изпъчили коя да "го"хване, че като се разхвърчаха повече и бяха много смешни и щастливи, че всяка си е с букетче. После изкараха някакво менче, украсено и пълно с вода, от което излизаха някакви лентички(пак колкото са девойките) и всяка трябваше да дръпне една. На всичките панделки имаше завързан здравец, а само на едната пръстенче. Та тази, която дръпна пръстена, тя беше "следващата булка". Беше интересно!
«
Последна редакция: април 15, 2009, 20:32:56 от mucito
»
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #58 -:
април 15, 2009, 20:31:49 »
За годежа вариантът със заведение е най-приемлив, но моите родители прецениха да дадат парите на нас да си купим нещо за апартамента, вместо да ги похарчат за ресторант
пък и на писето родителите да не се чувстват неловко като сме в ресторант и нашите плащат.
А за закичването наистина не знам какво да те посъветвам, щом сте решили да закичвате повече роднини. Принципно те присъстват на взимането на булката
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #59 -:
април 15, 2009, 20:50:33 »
Цитат на: mucito в април 15, 2009, 20:30:27
Скоро гледах една сватба, на която булката хвърли букети, колкото са момичетата(момите), но така бяха хванати, че изглеждаше като един цял. А те, милите, така се бяха изпъчили коя да "го"хване, че като се разхвърчаха повече и бяха много смешни и щастливи, че всяка си е с букетче. После изкараха някакво менче, украсено и пълно с вода, от което излизаха някакви лентички(пак колкото са девойките) и всяка трябваше да дръпне една. На всичките панделки имаше завързан здравец, а само на едната пръстенче. Та тази, която дръпна пръстена, тя беше "следващата булка". Беше интересно!
това е много интересно, особено с менчето
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...