Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 03, 2025, 19:08:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: От кой сватбен салон е роклята ти - бял и черен списък н  (Прочетена 307218 пъти)

tsvetentse1
Сватбар
Публикации: 183

« Отговор #300 -: февруари 26, 2010, 11:25:48 »

В Романтика искат пари за проба. Става дума за този на Витоша. Може да се мери една рокля и за всички останали се заплаща. Дори не питах колко струва пробата, защото смятам, че това е незаконно-нелоялна търговска практика по Закона за защита на потребителите. Написах жалба до Комисията за защита на потребителите и чакам отговор.

Уоу, не знам да се смея ли, или да плача  angry
Това си е грабеж, браво за жалбата, точно така трябва, не може да си мълчим като ни се случи такова нещо  good .
Но се питам, ако това им е практиката отдавна, как не са ги бойкотирали клиентите? crazy
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #301 -: февруари 26, 2010, 13:15:57 »

В Романтика искат пари за проба. Става дума за този на Витоша. Може да се мери една рокля и за всички останали се заплаща. Дори не питах колко струва пробата, защото смятам, че това е незаконно-нелоялна търговска практика по Закона за защита на потребителите. Написах жалба до Комисията за защита на потребителите и чакам отговор.

Tarna, поздравявам те за това, което си направила  good Само съжалявам, че в много редки случаи подобни действия имат резултат.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: февруари 26, 2010, 13:37:56 »

Lilium, извинявай, но чак сега видях въпроса ти blush

Не, и на мен не са ми искали пари - нито за първа, нито за втора рокля. Можеш да мериш на воля, да се снимаш и така smile Успокой се и, ако си решила, отиди да видиш на място good
Активен
Lilium
Ентусиаст
**
Публикации: 83

« Отговор #303 -: февруари 27, 2010, 09:23:22 »

Благодаря момичета  give_rose, Bravo Tarna , дано има ефект от жалбата  good може би не всички бутици искат пари за проба, а само тези на които роклите са им толкова скъпи, че гледат да спечелят от друго  pleasantry
« Последна редакция: февруари 27, 2010, 09:25:34 от Lilium » Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: февруари 27, 2010, 10:49:56 »

Напълно съгласна съм! Браво на Тарна! Надявам се с акции, като тази и със споделяне на мнения в този форум да променим малко нещата! В това число искам да цитирам и Принцес Пловдив в черния списък, за това че по най-грубия начин ми съобщиха, когато бях се съблякла и на половина сложила роклята : нали съм знаела че при тях се плащало още от първата рокля за проба...
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #305 -: март 03, 2010, 20:03:47 »

Здравейте  smile Искам да сложа в "белия" списък Сватбен център- София. Днес капарирах при тях моята рокля и получих прекрасно отношение  give_rose Представете си в един почивен кажи-речи за всички ден каква лудница беше от бъдещи младоженци и абитуриенти  girl_impossible Въпреки това се намери не една, а две продавачки, които ни отделиха внимание. Особено искам да благодаря на тази, която ми помагаше при меренето на роклите - благодаря, Мария  give_rose Тя направи всичко възможно да убеди момичетата, занимаващи се с корекциите, да се съгласят да коригират избраната от мен. Това наистина няма да е лесна задача, ала съм щастлива, че е възможно.
 Като цяло- много позитивен и усмихнат персонал, хубави рокли на най-различни цени  smile Много се радвам, че отидох при тях.
Активен
ilianka83
Новак
*
Публикации: 17

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: март 06, 2010, 20:12:30 »

Да споделя и аз малко информация, докато ми е още прясна в главата  smile

1. Bridal fashion (представител на Pronovias)
Местоположение - не е идеален център (на Оборище), но салонът е на самата улица (не е апартамент по етажите) и има достатъчно табели, така че трудно ще го пропуснете
Големина и обзавеждане - голям е и луксозно обзаведен, хареса ми най-много от местата, на които съм била в това отношение. Съблекалнята е просторна, огледалото също е голямо.
Консултант - една жена, която не беше собственик.
Обслужване - ами има какво да се желае. Мили са и учтиви и предлагат отстъпка на почти всяка рокля в наличност. Но налагат мнението си по непрофесионален начин, а аз много не обичам някой да ме убеждава толкова категорично за неща със съмнителна правдоподобност. Според тях световните дизайнери шият рокли единствено и само в тъмно шампанско/екрю (на мен ми изглеждаше жълтеникаво) и бялото било демоде. Дори и да е така, жълтото е ужасен цвят за моята кожа, което се вижда от километри, но консултантката повтаряше само екрю, та екрю. Втората ми забележка е, че при всяко мерене ме убеждаваха да капарирам веднага, защото след седмица роклята нямало да я има... С две думи: мили, но непрофесионални.
Наличност - не видях нито една рокля от колекция 2010. Моделите в наличност, поне според мен, са от по-стари колекции. От 5-те модела мои фаворити за 2010 нито един го нямаше, защото уж са били разпродадени. Роклите, които мерех бяха всички с по-големи размери (uk 12/us 10), в които "плувах" и жени с по-слаба фигура ще се затруднят в преценката си...
Брой рокли за мерене - насърчиха ме да пробвам много и различни, в това отношение нямам забележки
Снимки - също няма ограничения
Такси за мерене - няма

1. Princess Fashion Studio (представител на San Patrick)
Местоположение - сравнително удобно (на Витошка, но не в централната търговска част а към Южен парк), като салонът също е на улицата и не е апартамент от кооперация
Големина и обзавеждане - сравнително просторен, но с крайно малка съблекалня, която беше и склад за роклите и в която едвам се влизаше.
Консултант - две жени: по-млада и по-възрастна
Обслужване - също има какво да се желае. Като цяло са любезни, но при самото мерене много се налагат. Обективни недостатъци в модела (спрямо моята фигура) и в цвета (спрямо кожата ми) се отричаха. Посъветваха ме да си купя рокля в наличност с два размера по-голяма от моя, при положение че имам кзах, че имам достатъчно време до сватбата и предпочитам да си поръчам нова и в моя размер. Това естествено е, за да не им залежава стоката.
Наличност - повечето модели, които харесах също ги нямаше. Наличните бяха в различни размери, имаше и такива, които ми бяха големи, и такива които ми бяха тесни.
Брой рокли за мерене - не ми наложиха директно ограничение, но не ме и насърчиха да пробвам повече. Предложиха ми да пробвам 3, най-много 4 рокли.
Снимки - няма ограничения
Такси за мерене - няма
Активен
ilianka83
Новак
*

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: март 06, 2010, 20:48:24 »

Ето и втората част:

3. M Tyler (представител на Casa Blanca, Anjolique)
Местоположение - идеален център (на Витошка и Скобелев), но се затрудних да го намеря. Оказа се, че е апартамент от кооперация.
Големина и обзавеждане - ами апартамент е, но пък не е малък и пространството за преобличане и достатъчно. Особено много ми хареса малкото кръгло подиумче, върху което се качва булката за да си огледа роклята, като по филмите е smile
Консултант - две жени, може би едната беше собственик
Обслужване - едно голямо да! Професионално, ненатрапчиво и адекватно. Жената се съгласи веднага, че определени цветове не са за моята кожа, и ми препоръча цвят, който би ми отивал. Също призна, че част от моделите не ми стоят съвсем добре (вместо дежурното "ама как? та тази рокля ти стои страхотно!" на което се наслушах в останалите бутици). Вниманието към мен беше предостатъчно, изпратиха ме мило и ме насърчиха да пробвам повече рокли. Нито един път не ми казаха да "капарирам веднага, защото другата седмица всичко щяло да свърши".
Наличност - имаше не малко налични, но за съжаление повечето не ми допаднаха. Стори ми се, роклите на Casa Blanca бяха от по-старата колекция (2009). Може и от колекция 2010 де е имало, но да не са ми били предмет на интерес. Размерите са по-скоро малки и там най-лесно ще се ориентират за подходящия модел дами с по-слаба фигура.
Брой рокли за мерене - насърчиха ме да пробвам много, дори и такива, за които се съмнявах, че ще ми стоят добре. може би тук мерих най-много рокли.
Снимки - без ограничения
Такси за мерене - няма

3. Romantica Fashion
Местоположение - идеален център (на Витошка в търговската й част), но също малко се затрудних да го намеря. Бутикът е апартамент.
Големина и обзавеждане - ок, като за апартамент, не съм впечатлена.
Консултант - една жена
Обслужване - не ми обърнаха голямо внимание. Не знам дали ме забелязаха и като си тръгвах, защото вече бяха ангажирани с други клиенти.
Наличност - ами няма никакво значение, защото така или иначе ви искат пари за проба над една рокля.
Брой рокли за мерене - още в началото ме смразиха с въпроса дали възнамерявам да купувам, че иначе се плащало. Ами след като съм тръгнала да меря, сигурно искам да си купя, но дали ще е от техния салон как мога да знам още преди да съм мерила!  crazy В крайна сметка мерих една рокля.  Трябваше да си платя, ако искам да меря още две (мисля, че беше 50 лв). Разбира се, не го направих.
Снимки - не се позволява. Ако искам после да сравня роклята с други, които съм мерила "ще трябва да го правя по памет" както се изрази консултантката.
Такси за мерене - да

Това е от мен, надявам се да съм помогнала. smile
Активен
elfo
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #308 -: март 11, 2010, 11:30:58 »

Аз също съм от доволните от салона Princess (San Patrick) - получих нужното внимание, всъщност единствено там дамата имаше мнение какво би ми стояло добре, защото аз отидох с друга идея и тя наистина беше права, т.е. при мен помогна, без да се натрапва. Дадоха ми достатъчно идеи за допълнителни аксесоари, така че да мога да си представя как искам да изглеждам. Единственият ми негативен коментар е, че след като избрах рокля и решихме, че ще стесняваме наличната в салона, за да не чакам, ми се налагаше само аз да звъня, за да питам за проби...като, че ли станах по-малко важна след като поръчах. Иначе продължиха да са много мили, но има го леко този момент.
Активен
zaio
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #309 -: април 07, 2010, 22:20:20 »

В Романтика искат пари за проба, с изключение на магазина им на Пиротска, който се води outlet. После сумата се приспада от цената на роклята, ако купите. Моята рокля си харесах именно на Пиротска, не плащах за проба, в момента я шият и засега изглежда добре. Консултантките са доста груби и нелюбезни, но пък от това, което видях роклите им са хубави, от добри материи и добре ушити. Та ще преживея малко цупене.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: април 12, 2010, 15:56:11 »

Ilianka, не можеш да си представиш колко ми е полезно твоето мнение  Bravo Благодаря  give_rose
Активен
ilianka83
Новак
*

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: април 13, 2010, 00:16:01 »

Ilianka, не можеш да си представиш колко ми е полезно твоето мнение  Bravo Благодаря  give_rose

Моля, моля, радвам се, че съм могла да ти помогна  smile
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: април 13, 2010, 17:48:24 »

Ilianka83, искам да те питам още нещо на лични, но май ти е пълна кутията  Wink
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #313 -: април 14, 2010, 08:50:12 »

Аз искам да похваля магазин "Грънчаров и Син" във Варна. Първо , защото момичето е адски е готино , веднага ми допадна и беше готова да изпълни всякакви желания от моя страна , второ - роклята ми беше готова седмица преди предвидения срок, изпълнението на роклята беше на ниво , дори с по - хубава дантела беше направена , от колкото тази на манекена , която видях. Изобщо нямам забележки никакви.
Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227

« Отговор #314 -: април 14, 2010, 10:09:31 »

Съгласна съм с мненията на ilianka83 относно впечатленията от бутиците.
Ще допълня, че в Bridal fashion (представителите на Pronovias) ми направиха крайно неприятно впечатление, което не би трябвало да си позволяват.
Мисля, че мъжът, който ме посрещна и разпореждаше (грубовато) на асистиращата ми жена беше собственик. Беше доста нагъл и се държеше като търгаш, след всяка рокля, която слагах (каза ми че мога да сложа 3 до 4) цъкаше на калкулатора и ми го тикаше под носа с възглас "уникална цена" и убеждение как ако я капарирам веднага цената ще падне на еди колко си и да се обадя до утре, защото трябвало да зарежда нова "стока" и искал да освободи място. Общо взето като търговец на пазара. Не ме остави да се огледам спокойно. Асистентката също не беше като на другите места, за малко да се пребия след като ме оплете в роклята с обувки, които беше 3 номера над моите.

Романтика: пропуснах - по телефона ми казаха, че с 50те лв на рокля се започва още от първата! Абсолютно недопустимо.

М. Тайлър се държат професионално и обръщат внимание до детайл, без да се налагат. Останах 3 часа и мерих около 15 рокли, до края ме насърчаваха да пробвам най-различни без да личи отегчение. За целта отидох през седмицата по обяд, иначе е препълнено и става задушевно в апартамента, направо не се диша - това му е минуса. От 2те ми рокли-фаворит едната открих там и още обмислям. Иначе харесах няколко достойни  Wink но не съвпадат съвсем с моя замисъл.

Принцес София - жената налага мнението си и убеждава агресивно за моя вкус. Обясни неправдоподобно как всичко, което харесах се било продало вчера или днес  nea  Доставиха ми 2 рокли от Благоевград за проба (което е позитив) - но едната не беше тази която бях харесала, другата беше 2 номера по-голяма и не можах да си я представя. Съблекалня почти липсва, превърната е в склад. Тъй като на нея и е трудно да подръпне от всякъде и да оправи роклята при обличането излизах полугола в общото помещение на магазинчето (малко е) което е със стъклени витрини отвсякъде и реално бях на показ докато се оправяха бюстиета и подплати... Със сигурност е по-добре от някои места, но някак си очаквам от местата, които се презентират като високо ново на качество подобаващо обслужване. Принцес в Пловдив е доста по-добре.

Аз противно на някои мнения предпочитам добре адаптирани апартаменти, които имат отделна стая за преобличане и голямо огледало, достатъчно място да седнат "съветниците" и да се наслаждават на ревюто  smile
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: