Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 15:38:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбените агенции!!! част 3  (Прочетена 43354 пъти)

Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: април 17, 2009, 00:25:35 »

Наси,в случая зад тези 2 имена стои сериозна фирма , половината сватбени магазини в София ходят там и продават на двоини цени направеното от тези хора, просто не желаех да го напиша директно.Какво значи флорист - модерното наименование на нещо съществувало и преди 10г, а борсите за цветя ами разбира се че ги има, и на други места има производители на цветя, не само там.
Ами след като ги препоръчваш просто кажи как стоят нещата в прав текст ! Нали за това е форума ! Ето това е полезно за булките защо да ходят да се набутват при трета ръка след като могат да го вземат от първа ! Кажи за кой работят хората да знаят момичетата от къде идват всичките красоти ! 
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: април 17, 2009, 00:29:25 »

Момичета, с отчаян опит да спра и тук заформящата се канонада, ще задам въпрос....какъвто ми дойде на ум.

Кажете, тези, които ще си наемат координатори само за деня - каква е цената. споделете впечатления, кой какви услуги върши. Занимават ли се с украсата вашите...каквото знаете.  smile
Има си тема за този въпрос ! Спора е приключил затова не е нужно да се задават едни и същи въпроси на сто места само за да се напише нещо !
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**
Публикации: 127

« Отговор #62 -: април 17, 2009, 00:40:52 »

Ами след като ги препоръчваш просто кажи как стоят нещата в прав текст ! Нали за това е форума ! Ето това е полезно за булките защо да ходят да се набутват при трета ръка след като могат да го вземат от първа ! Кажи за кой работят хората да знаят момичетата от къде идват всичките красоти ! 
  Наси разбра ме добре, не злоупотребяваи,за да изпъкваш, ти си тук под истинското си име поне, добре знаем че форума е пълен с ангенции, които явно търсят сред търсещите помощ булки, бъдещи клиенти.И явно са решили да ловят рибки доста отрано.Аз поне както писах тук клиенти не търся, затова и не съм си написал името.Ако си много загрижена и ако и ти не си търсиш тук скрита реклама не е проблем да не знаят хората кои е зад твоя профил.Аз скоро излизам, това което разбрах е , че може би интригата е пълна, има и лъжебулки, които редовно се сменят, и хора пишещи от по 2-3 ника сигурно, още малко ако седя кои знае какво ще открия, не е нужно всичко наготово да снасям, на които му трябва да се сеща.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: април 17, 2009, 00:54:03 »

Наси разбра ме добре, не злоупотребяваи,за да изпъкваш, ти си тук под истинското си име поне, добре знаем че форума е пълен с ангенции, които явно търсят сред търсещите помощ булки, бъдещи клиенти.И явно са решили да ловят рибки доста отрано.Аз поне както писах тук клиенти не търся, затова и не съм си написал името.Ако си много загрижена и ако и ти не си търсиш тук скрита реклама не е проблем да не знаят хората кои е зад твоя профил.Аз скоро излизам, това което разбрах е , че може би интригата е пълна, има и лъжебулки, които редовно се сменят, и хора пишещи от по 2-3 ника сигурно, още малко ако седя кои знае какво ще открия, не е нужно всичко наготово да снасям, на които му трябва да се сеща.
Лека забележка ! На мен не ми се налага да изпъквам нито в този форум нито в който и да било ! Още по малко да си търся клиенти от тука ! Дано не ми се налага никога !!! Аз лично много научих от форума и още много ще уча но когато имаш да казваш нещо го прави в прав текст а не с недомлъвки и заообиколки ! Ти си най загрижения за булките защото от всичките ти постове се вижда че ги съветваш но в крайна сметка се получава празни думи ! На няколко пъти казваш нещо а после не искам да казвам имена или име ! След като не можеш да си подплатиш думите с доказателства по добре замълчи от колкото да оплюваш хората !!! Колкото до това колко агенти има тук те си знаят защо се крият и се правят на булки !
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**
Публикации: 127

« Отговор #64 -: април 17, 2009, 00:56:50 »

Вече има и имена в някои постове good
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 649

Just a Wife

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: април 17, 2009, 01:08:53 »

Извинявайте че се намесвам в "интересния" Ви разговор,но и аз искам да изкажа мнение относно гореспоменатите постове.
Искам да кажа на Дарк Авенджър че няма нищо лошо с това да си пишеш истинското име/в случая както е направила Наси/.Не мисля че това може да ти донесе повече или по-малко клиенти.Това че тя е избрала да се " покаже" с истинското си име, може само да й прави чест.По никакъв начин не искам да се счита, че я защитавам по някакъв начин.
Относно лъже-булките, на всички ни е пределно ясно че има и ще продължава да има такива.
Лично аз съм на мнение, че всичко трябва да се казва в прав текст, да се цитират имена, защото според мен по тоя начин освен да помогнете на Нас, бъдещите булки, друго няма да направите.
Ако това стане, и модераторите сметнат че това наистина ще ни бъде от полза, може и темата за "несвършената" работа да изчезне..Все пак всички мечтаем за прекрасни сватби, с малък,среден или голям бюджет!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #66 -: април 17, 2009, 01:21:08 »

Наси е тясно специализирана в своята си дейност. Аз, а може би и Дарк упражняваме и други дейности, които не са свързани със сватбата като събитие и това може да ни навреди за неща, които са много по-сериозни като бизнес или инвестиция. Все пак нека да не забравяме, че зад никовете ни стоят различни хора, с различна професия, различно положение в работата и обществото. Това е един риск поне за мен. Мога да дам пример - ако тв оператор на тв бТВ бъде "хванат" да работи в друга конкурентна медия или снима сватба, то той може да бъде уволнен. Това давам само като пример, който може реално да не съществува.
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 649

Just a Wife

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: април 17, 2009, 01:25:28 »

Пачоран, напълно съм съгласна с казаното от теб.Но тук става въпрос за агенциите, нека те да се явяват с истинските си имена, както е направила Наси и мисля че Ваня стил..Просто на нас , булките, ще ни е полезна информация, а не да се лутаме коя агентка става и коя не....това ми е идеята на мен.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #68 -: април 17, 2009, 01:37:19 »

Не знам да ли Наси ще ме подкрепи, но тук представителите на агенции са малко и не са много активни. Мисля, че причина за това е и способите за набиране на клиенти - не това е мястото, този форум. Мисля, че агентките трябва да притежават поне малко от качествата на Наси, за да имат търпението да са тук. За съжаление не познавам работата на Наси и нея лично, но тя има определени качества, които другите нямат. Разбира се може би важи и обратното.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: април 17, 2009, 07:56:31 »

Моля ви се СПРЕТЕ ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ! Аман от професионалисти във всички области вече!  diablo

На мен също ми е интересен бюджета на Бастет, че е бил толкова смешен, така че ще я помоля да го сподели (бюджета, предвиден за агенцията, другия не ме интересува).
Също ще помоля Пебълс да каже името на "скрития диамант", който е открила.

Благодаря give_rose
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: април 17, 2009, 08:50:07 »

Мен не ме е срам да си кажа какъв ми е бюджета. Парите съм ги изкарала с труд, от заплата, работя на договор от 9 години вече, плащам си данъците дори за частните поръчки, всяка година подавам данъчна декларация, който не вярва - да провери в НАП! Мъжът ми - също. Двамата си плащаме сами сватбата. Имам и 2000 лева наследство от баба ми, която почина есента. Това е.

До преди две седмици нямахме бюджет за украса и се движехме около сумата 9000 лева за сватбата. Една съботна разходка до ресторанта ме накара да поискам украса или поне да се опитам да разбера, аджебата, колко би струвала! Харесах си външните украси на Сватбарите, особено тази в Лебеда. Обадих се, каза ми жената, че струва около 1000 - 1200, че това е скъп вид украса, но не може да ми направи, защото пътуват в провинцията за друга сватба. Каза, че навсякъде другаде ще ми е по-евтино, с изключение на Приказен ден, но и качеството няма да е същото. Затова реших, че щом при най-добрите 1000 лева стигат, за някакви по-скромни 600 - 800 за украса е добре. Е да, ама не. Ако тази жена ме е подвела, вината не е моя. Тя работи и прави хубави украси. Повярвах й.

На никоя друга агенция или флористка не съм казала директно първо бюджета си. Първо се опитвам да разбера кое колко струва. Но никой не иска да ми каже. Овъртат, овъртат.. и основния им въпрос е - колко пари имате. И накрая, като видя, че разговора на никъде не върви - казвам. Първо казвах 600 - 800. После почнах да казвам 800 - 1000. Най-готиното е, че като изкрънкат най-накрая да им кажа парите, спират да ми пишат и да ми се обаждат. Дори не го обсъждаме! Просто започва ужасно да ме е яд, че Сватбарите са заети на моята дата. Те поне знаят кое колко струва. Започвам да ги искам тях..

Не знам защо всички настояват толкова на предварително зададен бюджет. Аз също съм творец, извършвам услуги и е малко "трики" оценката им. Често казвам някаква цена, клиента казва - бе ти луда ли си, толко пари да искаш? Ама като размисли и проучи пазара, земе, че се върне. Обсъждаме цената, търсим компромис.. Не разбирам защо хората, към които се обръщам, не ми дават този шанс? Обяснявам предварително, че не съм наясно с цените, че тая украса ни се явява извън първоначалния бюджет изобщо като перо.. не, та не! Бюджет, та бюджет! За мен е безумие аз да попитам някого - това колко струва - и той да ми отговори - а ти колко пари имаш? Не е ли нелепо?

А "обидно ниската цена" за куверт е 38 лева за шведска маса. Това било толкова малко, че съм щяла да получа ужасно обслужване и никакво съдействие от персонала. Алооо? Не аз съм ги определила тия цени! Ако не искат да работят за толко пари - да си ходят вкъщи. Аз какво съм виновна? Да ида и да кажа - а не, малък е тоя куверт, аз искам двойно да платя, така ли?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: април 17, 2009, 09:03:14 »

Bastet,успокой се драга.
Аз също изпитвам ужас от сватбените агенции само от това,което съм чела по форумите.
Това с бюджета ме изнервя много.
Защо не кажат колко струва арката от балони,колко от изкуствени и колко от естествени цветя,например?
Ние(булките) ще си направим сметката.
Едва ли откривам топлата вода,обаче където и да спомена думата сватба се вадят едни космически цени.
Честно казано,в Бургас ми се струва,че откривам някакъв своеобразен монопол-търсенето надвишава предлагането и всеки търговец се възползва от това.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: април 17, 2009, 09:09:06 »

Мен не ме е срам да си кажа какъв ми е бюджета. Парите съм ги изкарала с труд, от заплата, работя на договор от 9 години вече, плащам си данъците дори за частните поръчки, всяка година подавам данъчна декларация, който не вярва - да провери в НАП! Мъжът ми - също. Двамата си плащаме сами сватбата. Имам и 2000 лева наследство от баба ми, която почина есента. Това е.

До преди две седмици нямахме бюджет за украса и се движехме около сумата 9000 лева за сватбата. Една съботна разходка до ресторанта ме накара да поискам украса или поне да се опитам да разбера, аджебата, колко би струвала! Харесах си външните украси на Сватбарите, особено тази в Лебеда. Обадих се, каза ми жената, че струва около 1000 - 1200, че това е скъп вид украса, но не може да ми направи, защото пътуват в провинцията за друга сватба. Каза, че навсякъде другаде ще ми е по-евтино, с изключение на Приказен ден, но и качеството няма да е същото. Затова реших, че щом при най-добрите 1000 лева стигат, за някакви по-скромни 600 - 800 за украса е добре. Е да, ама не. Ако тази жена ме е подвела, вината не е моя. Тя работи и прави хубави украси. Повярвах й.

На никоя друга агенция или флористка не съм казала директно първо бюджета си. Първо се опитвам да разбера кое колко струва. Но никой не иска да ми каже. Овъртат, овъртат.. и основния им въпрос е - колко пари имате. И накрая, като видя, че разговора на никъде не върви - казвам. Първо казвах 600 - 800. После почнах да казвам 800 - 1000. Най-готиното е, че като изкрънкат най-накрая да им кажа парите, спират да ми пишат и да ми се обаждат. Дори не го обсъждаме! Просто започва ужасно да ме е яд, че Сватбарите са заети на моята дата. Те поне знаят кое колко струва. Започвам да ги искам тях..

Не знам защо всички настояват толкова на предварително зададен бюджет. Аз също съм творец, извършвам услуги и е малко "трики" оценката им. Често казвам някаква цена, клиента казва - бе ти луда ли си, толко пари да искаш? Ама като размисли и проучи пазара, земе, че се върне. Обсъждаме цената, търсим компромис.. Не разбирам защо хората, към които се обръщам, не ми дават този шанс? Обяснявам предварително, че не съм наясно с цените, че тая украса ни се явява извън първоначалния бюджет изобщо като перо.. не, та не! Бюджет, та бюджет! За мен е безумие аз да попитам някого - това колко струва - и той да ми отговори - а ти колко пари имаш? Не е ли нелепо?

А "обидно ниската цена" за куверт е 38 лева за шведска маса. Това било толкова малко, че съм щяла да получа ужасно обслужване и никакво съдействие от персонала. Алооо? Не аз съм ги определила тия цени! Ако не искат да работят за толко пари - да си ходят вкъщи. Аз какво съм виновна? Да ида и да кажа - а не, малък е тоя куверт, аз искам двойно да платя, така ли?

лелее BASTET girl_impossible Oh my ...
Много ме развълнува с този пост и предварително се извинявам ако те обидя с нещо, но:
 Я ВЗЕМИ СЕ СТЕГНИ МАЛКО, бе момиче!!!  bad GRUMPY Какви са тея думи, още малко и трябва да се извиниш, че си плащаш сватбата сама ли, какво?! Аз умишлено попитах САМО за бюджета ви за агенция, защото разбрах от предния ти пост, че влизаш в някакви подробности, които никои не го интересуват, само ти се чувстваш зле след като ги споделиш. А НЯМА ЗА КАКВО да ти е кофти или нещо неудобно! Също така исках да знам защото аз също като съм звъняла на агенции първия въпрос, който са ми задавали е "С какъв бюджет разполагате, за да знаем какво да ви предложим" Което мен също ме е дразнило много, но явно така се пита, знам ли и аз?!?!
Относно кувертите и това, което си определила за агенцията- еми значи аз хич да не търся такава!!! Нашият куверт е 35 лева. Незнам ако ми чуят ушите това, което ти си чула каква би била моята реакция!!!
Аз все още съм объркана и не мога да си подредя мислите... просто това, което пишеш ми се струва абсурдно, но явно още много неща имам да чуя и видя girl_impossible
Извинявам се ако съм много  Offtopic, ама и аз съм от емоционалните и ме е яд. Яд ме е, че всичко се върти около това кой с колко да те мине...  А ти, вземи се стегни малко, че и на теб ме е яд много!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #73 -: април 17, 2009, 09:10:41 »

Мила, пращам ти линк на сватбената агенция, която ползвах аз: http://www.weddingseasons.eu (с което се надявам да върна дискусията в нормални граници). Можеш да търсиш Галя и Цвети. Разгледай и ако ти харесва, се обади да питаш. Момичетата са много мили и свестни и по никакъв начин няма да те нагрубят или да те подценяват. За съжаление, не мога да изкажа съвсем преки впечатления точно от украсите им, по причина, че ресторант "Скай Плаза", където бяхме ние, работи със собствена агенция, и не са ни украсявали "Сезони". Те се занимаваха с организационна работа, покани, тейбълки, менюта, украси на чаши и шампанско, моя букет, посрещане и настаняване на гостите и т.н. Но от сайта им се виждат украси, които правят те, и на мен ми харесват. Нещата, които ми изработиха, със съвсем малки изключения, също са много красиви и качествени, включително един страхотен сватбен албум от тези с гланцираните страници - направо произведение на изкуството. Можеш да разчиташ на сериозно отношение от тях.

Отделно - мила, не се комплексирай и не се впечатлявай толкова! Ти си клиентът, ти си булката, и ти определяш правилата! Бюджетът ти хич не е малък, особено за тези трудни времена, а на който му се струва малък, да си гледа работата, той да изкара повече пари и да си определи по-голям! Много се нервираш за излишни неща. Горе главата  good.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: април 17, 2009, 09:18:02 »

BASTET, на мен този бюджет изобщо не ми се вижда малък - особено ако е само за украса на ресторанта.
Наистина мисля, че агенциите трябва да се постараят да дават малко по-точна информация за услугите си. В крайна сметка в България са сравнително малко хората, които отиват и казват "Наемам ви, вие украсете, и не мислете колко ще излезе крайната сума". И мисля, че им ясно, че това са единични случаи.
Единствено съм съгласна, че е трудно да се даде цена, когато ще се употребяват много естествени цветя - предполагам там докато не бъдат доставени, не е ясно колко точно ще излязат. Но все пак може да се прогнозира. Всичко останало - труд; материали, подлежащи на повторна употреба; балонни украси - не виждам какъв им е проблема да кажат колко струват. И клиентът да си прецени колко ще отдели спрямо това, което иска.
От мен имаш стиснати палци да намериш правилната агенция  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: