Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 22:27:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 3  (Прочетена 122723 пъти)

mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #345 -: май 08, 2009, 11:18:06 »

Айде да ви разкажа за нашата консултация снощи... Беба си е пак беба и доки каза, че не на 100, а на 1000 % е момиче  danceg Наред си е, била направила бузки и има остра брадичка (и както доки каза е като на баща й). Странното за мен беше в теглото й - преди три седмици беше 802 грама, а сега е 1690  Oh my ... ... Бях изумена, а и доки също и я гледа 3 пъти. Но каза, че няма нищо претиснително, защото върви напред с май 2 седмици каза.
За следващия път ще правя и изследвания, но то е след 3 седмици.
И все пак вие какво мислите за теглото - идва средно по 300 грама на седмица... А като гледам с goldi имаме 1 ден разлика в термина, а теглото при нея е 1064...
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: май 08, 2009, 11:28:59 »

mamcheto браво за добрите резултати! :bravo:Може предния път нещо да не е изчислил доки както трябва,не мисля,че има нещо притеснително girl_wink
И ние се връщаме от ЖК и 4Д преди малко.Беше много вълнуващо:качила съм само килце,доки каза,че коремчето ми не е малко,а нормално,така че да не се шашкам,на 4Д беше много забавно-бебо си показа достойнството и си се потвърди мъжкия пол,всичко си му е на място и е както трябва,тежи 308 гр.,само дето беше ни обърнал гръб и не му видяхме на 4Д личицето,само на 2Д,за да вдим нослето.Както каза доки "ще го видим натюр" tease,ама за нас няма значение-важното е,че видяхме че всичко му е наред! yahoo
Марианка мерси за съветите-и аз това взимам плюс прополис и тетра за гаргара,та сега съм по-добре,ама гърлото още ме наболява,само се надявам да не слезе към гърдите!Явно и през нощта съм вдигнала температура-сутринта имах 37,5 но сега нямам.Лекарката каза,че до 38 може,но да й звънна,ако имам толкова.Аз се надявам да нямам!
За косата и кожата-моите станаха супер откакто съм бременна! yahoo
Голди хич не съм разбрала,че си от Трявна-3 дни се мотахме из града по цял ден и можеше наистина да пийнем кафенце,но другия път-ние идваме често girl_wink
Ами това е за сега.Успех на всички мамита,които са на преглед!
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: май 08, 2009, 11:49:20 »

И аз да дам отчет от ЖК днес - явно на всички ни това е периода на прегледи. Та качила съм около 2 килца този месец, но като цяло съм добре. Бебо е Мъж със сигурнос и  расте малко напред с 1 и половина и вече е 1927г. ехааааа, почти 2 кила което знчи че едното кило се е лепнало на него, и после ще излезе с негооо smile Wink. Взеха ми кръв и пиш и да видим другия път какви ще са резултатите. На 27.05. отивам да си взема 45 дневния болничен и официално излизам в майчинство, не че до сега не бях в болничен , ама доки незнае smile Тогава щели да ми вземат пак секрети и материал за цитонамзка, като помня предния път как ме боля като ми взема тоя секрет , направо ме е страх angry, ама няма как. Това е от мен аз изчезвам, че имам много работа, нали утре сме кумове и сега ме чака доста работа. Лек ден от нас с бебо
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #348 -: май 08, 2009, 12:52:07 »

И аз да се наредя тука, и ние вчера бяхме на преглед. Видяхме бебето - МОМИЧЕНЦЕ  baby_girl И дума не може да става за объркване, госпожицата всичко си показа. Вчера бях в 28+4 седмица и изчисленото тегло на бебето беше 1350 гр (по средата между goldi i mamcheto). Докторът беше малко "old school" и като наизвади едни таблици и графики... Та каза, че за 28+4 седмици бебето трябва да тежи 1280 гр. Аз се бях притеснила, защото всички ми казваха, че корема ми бил малък, пък то бебето си расте съвсем нормално.

Сега търся бебешка психология из нета. Бременността не ми е интересна вече, за раждането се подготвям от известно време, а и на курсовете, които ще започваме основно за това ще ни говорят. Обаче родителстването много ме плаши, и то не това как да си нахраня или изкъпя бебето, а как да отгледаме едно сигурно и щастливо дете, без конфликти и тръшкане... Намерих интересна книга за ролята на любовта в първите месеци на бебето. То звучи много ясно и тривиално, но някой е написал 400 страници по въпроса и то със съвсем нови научни изследвани и резултати. Може би ще започна с това пък ще видим по-нататък. Някой да препоръча нещо?
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 512

щастлива госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: май 08, 2009, 13:20:21 »

здравейте искам да ви попитам.......понеже ми предстои  да мина на комисия за болничен.....може ли някой да ми каже каква точно е процедурата,какво правят точно в тази комисия...........
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: май 08, 2009, 17:07:53 »

hristi , ами...нищо не правят.  Обикновено даже "комисията" се състои от 1 лекар, т.е. де юре не, защото болничния не може да е разписан само от 1 лекар, но де факто ти виждаш само 1 лекар pardon А другите разписват в последствие и ти въобще не ги виждаш.
Ти да не мислиш, че седят трима души в един кабинет и те разпитват и преглеждат, ами няма такова нещо, отиваш - срещаш се с един лекар, който на две на три може да те разпита, а може и да не те и ти пише болничния и готово. Нищо страшно.
Поне така е със сигурност в повечето случаи. Вече, ако има изключения, не знам, другите да кажат, но няма от какво да се притесняваш.  give_rose
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: май 09, 2009, 07:32:39 »

KlaraFina, сваляла съм си ето това, само не съм го разглеждала подробно все още. Файлът е в Word-156 стр. Ако искаш пиши на лични и ми дай мейл.

Как да възпитаваме дете с висок емоционален коефициент
Лорънс Шапиро

Най-важното предимство на ЕМОЦИОНАЛНИЯ КОЕФИЦИЕНТ е, че той е по-малко заложен генетично и дава възможност на родителите и преподавателите да компенсират там, където природата е пропуснала да реши шансовете на едно дете за успех. Д-р Лорънс Шапиро е сред авангардните американски психолози, които популяризираха методиката за обучаване на децата в уменията на емоционалната интелигентност
ЗАЩО ЕМОЦИОНАЛНИЯТ КОЕФИЦИЕНТ Е ПО-ВАЖЕН ОТ КОЕФИЦИЕНТА НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ ?
Според последните статистически изследвания коефициентът на интелигентност на съвременните деца е нараснал с над 20 точки в сравнение с началото на века, когато е бил оценен за пръв път. В същото време социалните и емоционалните умения на подрастващите натежават надолу. Достатъчно е да се споменат психичните проблеми, нарастването на насилието и употребата на наркотици.
Как можете да помогнете на децата си да се справят с предизвикателствата на съвременния живот? Необходимо е да възпитате у тях социални и емоционални умения, които се смятат за революция в детската психология.
Д-р Лорънс Шапиро ви дава практически достъпни съвети, за да научите децата си как:
•   Да се сприятеляват и поддържат приятелствата си
•   Да работят по групи
•   Да говорят и слушат ефикасно
•   Да се доказват
•   Да се противопоставят на грубияни.
•   Да се учат на съпричастност към другите.
•   Да разрешават проблеми.
•   Да се смеят над себе си.
•   Да мотивират себе си в трудни моменти.
•   Да посрещат трудностите с увереност.
•   Да изпитват приятни чувства от интимните отношения.
•   Да използват Компютъра, за да изявят емоционалните си умения.
Изпълнена с игри, тестове и различни техники, книгата  е безценно ръководство за родители и педагози, също така представлява интерес за студенти по педагогика, психология и медицина.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: май 09, 2009, 08:38:19 »

Здравейте мами!
Нека да кажем и ние с бебка нещо за вчерашната си консултация, която впрочем не беше толкова интересна като вашите  nea На нас ни потвърдиха женския пол  yahoo казаха, че сме добре и добре се развиваме, май и ние вървим малко напред и вече сме се обърнали с главата надолу  Bravo  Забелязах, че на ехографа на док отчита термин 25 юли този път   huhhuh.gif и ми показва, че съм в 28+6   crazy и се чудя дали това е защото бебчето се развива по-напред или...знам ли и аз?
Само едно е кофти-че отново ми изписаха хапчета   nea защото бебка вече се била обърнала и главичката й стояла твърде ниско, което било притеснително  cray
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: май 09, 2009, 09:39:28 »

hukuta,поздравления за пола Bravo,а за бебето не се притеснявай ,че стояло ниско,сигурна съм че всичко ще е наред.Трябва да мислиш позитивно точно в момента,наслаждавай се на последните месеци от бременността си good
Аз съм на лекар в понеделник и като се върна ще докладвам ние как се развиваме Girl_hide
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: май 09, 2009, 09:52:59 »

Благодаря ти jasmine   дано да си права give_rose
Аз по принцип гледам  от добрата страна на нещата, ама да си призная моята док е малко лошичка и много ме плаши!  beating Направо ме стресира без да ми обяснява много много. Предния път като ми изписа хапчета ми каза едва ли не, че за малко не съм си предизвикала спонтанен аборт  shok  cray
Ама няма да занимавам аудиторията с такива негативни приказки...така че спирам до тук  blush
Отивам да се разхождам аз, за да използвам този прекрасен ден!!!  danceg Приятен на всички да е!!!
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: май 09, 2009, 11:15:26 »

Такива доктори са направо nea nea nea,евала на моя.За мен най-важното е доктора да те предразполага ,когато прекрачиш прага на кабинета ,да не се чувстваш на тръни и стресирана nea.От самото начало на бременността ми влязох с усмивка в  кабинета му и излизам пак така give_rose give_rose give_rose.Дано и раждането да е такова ,каквато ми беше и бременността,съвсем лека и безпроблемна blush,само това се моля blush
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: май 09, 2009, 16:38:04 »

jasmine пожелавам ти го!!!  good
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #357 -: май 10, 2009, 10:22:34 »

Fenix, благодаря за предложението. Намерих книгата в интернет, ще я зачета, макар и този "висик емоционален коефициент" да ми звучи като диагноза.
Като се замисля, май първо аз трябва да се понауча на някой неща преди да ги предам на децата си.

Offtopic Fenix, кутията ти за ЛС е пълна.
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: май 11, 2009, 10:31:22 »

Здравейте, аз се завърнах от болницата. Бебка е 1400 гр, наддала е за 8 дена около 350 гр. Всичко е наред, само дето бях с едни патки в стаята и едвам ги изтърпях. Сега отивам да спя, че там не можах да спя като хората и така, това от мен
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: май 11, 2009, 16:29:57 »

Хайде и аз да се похваля с нашето бебе yahoo.Обърнало се е главично и вече тежи 2 400 кг. yahoo.Много добре се чувствало каза моят доктор heart,уточнихме вече какво трябва да си нося за болницата.Толкова се вълнувам Girl_hide
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: