Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 29, 2024, 10:31:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 3  (Прочетена 122042 пъти)

jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: май 07, 2009, 09:36:24 »

hukuta и вашето бебче значи е толкова активно колкото и нашето.Вече на лягане и ставане ,по време на сън,каквото и да правя бебо ми мести корема доста сериозно и придава старнни форми tease
Zahira,доколкото за обръщането на плода...няма определен месец.При мен например в 6 месец  беше  седалищно разположено,в 7 пък се обърна с главичката надолу,а сега пак е седалищно,така че никой не може да каже точно кога започва да се обръща,но май към 6 месец става по-активно......
Роди,много готино,че ще ставаш кума да покажеш снимки после blum
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #331 -: май 07, 2009, 09:39:31 »

При нормална бременност бебето трябва да е с фиксирана глава в малкия таз в 34-та седмица. При някои става и по-рано. Случва се обаче, и изобщо да не се обърне както трябва и тогава ви съветвам да си говорите с лекарите за инструкций какво трябва да направите, ако водитете изтекат по-рано. В общи линий ако бебето не е с фиксирана глава и водите изтекат, трябва да легнете абсолютно неподвижно и да се обадите на линейка, или да се транспортирате по най-неподвижния начин до родилното, защото пъпната връв може да се заклещи между главичката и стените на матката и тогава няма да ви казвам какви могат да се последиците. Имам колежка, която е загубила едно бебе по този начин, а и до колкото разбрах на ina_lemon се е случило нешо подобно, но те с бебчо са имали късмет.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: май 07, 2009, 09:45:04 »

Zahira™ казват, че след 7 месец вече може да се обърне и да се подготви, ама е различно за всички бебчета! През останалото време то се върти непрекъснато. Например аз знам, че моето обикновено е полегнало с глава от лявата ми страна и крачета-отдясно, но това не му пречи да се завърта постоянно, защото все още има достатъ4но място да го прави  blum Това го открих в нета онзи ден : "Обикновено през осмия месец (понякога и по-рано) детето заема своето окончателно положение за раждане. Тъй като матката има форми на обърната круша, детето се старае да се настани колкото може но добре в пространството, с което разполага. Ето защо в повечето случаи (най-малко 95 на сто) то ще се намести така, че ще разположи най-обемистата част на тялото си, седалището, в дъното на матката.
Следователно детето ще бъде с главата надолу, а гърбът по-често наляво, отколкото надясно. Така при раждането най-напред ще се покаже главата. Това положение се нарича главично предлежание, но в някои случаи и по-специално, когато матката е по-тясна или с неправилна форма, главата се разполага в дъното на матката. Тогава по време на раждането най-напред се показва седалището. Това е така нареченото седалищно предлежание.
Много рядко бебето застава напряко, това е така нареченото „напречно положение", несъвместимо с нормалното раждане. При него се прибягва до цезарово сечение. "
Активен
Ивче
Сватбар
Публикации: 218

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: май 07, 2009, 10:00:21 »

Здравейте мамчета,
ние тъкмо се връщаме от изследвания и даже видях, че ми е излязла кръвната картина.За съжаление хемоглобина ми е паднал 108  Mad girl ,но ще видим какво ще каже доки като се видим.
Нашето бебче също е доста активно,повечето приятелки ми казват ,че е много рано да се усеща толкова често и силно,но при нас е така.Таткото доста често успява да си комуникира с беба(като си сложи ръка на коремчето ми и тя започва да си ритка).
За пътуването и ние сме вечните пътешественици,пътя София-Бургас за нищо го нямаме, даже в събота пак потегляме и за баловете пак ще сме си тук. yahoo
Това е за сега от нас. Хубав ден на всички от нас  give_rose !
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: май 07, 2009, 10:01:04 »

Да  jasmine много сме палави  blum То ние сме много активни откакто приличаме на човек, както се казва,  goody. Всички доктори бяха изумени с нас! Но вече това се отбелязва и на коремчето на мами  danceg Ама гледам, че вие сте с около месец пред нас и е нормално да е още по-весело, защото повече се вижда и бебчо е по-силен  Bravo
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: май 07, 2009, 10:06:00 »

Благодаря за споделеното инфо за обръщането на бебето.
Аз да ви питам - усещате ли се, че ходите като патета напоследък поклащайки се от крак на крак? Аз буквално се клатушкам като ходя и сеусещам ама за момента ми е най-удобно така.
За стриите и за кожата да споделя какво четох - освен мазането с какви ли не кремове изключително важно било да се пие повече вода, защото кожата освен от външна хидратация се нуждае основно и от вътрешна.
Не знам вие как сте на тема коса и кожа обаче при мен положението с кожата на лицето е плачевно - никога не съм имала толкова пъпки cray .
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: май 07, 2009, 10:13:54 »

Захира и аз така четох за пиенето на вода ,ама аз как изобщо не съм по водата angry,но сега гледам да пия повечко,че прежаднявам .А за кожата моята си е все същата,никога не съм имала по много пъпки.Излиза ми по една и до 3 ден се е скрила вече Girl_hide.И косата ми е все същата,не полагам никакви по-различни грижи от преди това,ама пак всичко е до организъм crazy
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: май 07, 2009, 10:16:34 »

iv4e83 Здравей! Все по-рядко се появяваш вече  blush А за хемоглобина това не са плашещи показатели, ше се оправи  smile ... с малко повече месо!
Zahira™ напълно нормално е патешкото ходене, даже по-скоро като пингвинче  blum Аз съм така, сигурно от 4 месец. Относно мазането и пиенето на вода-да и аз съм го чувала и против целулит помага, ама аз вече имам, защото почти не пия вода  nea И забелязвам, че косата ми не е в блестяща форма, а за лицето-започнах да използвам пудра, за да скрия недостатъците  pardon А ти щом чакаш момиченце, не се очудвай-при момите на мамичка й се отразява на лицето  pardon
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #338 -: май 07, 2009, 12:27:07 »

Здравейте и от нас. Май скоро не съм писала... blush
За клатушкането - аз се усещам, че започвам да се "клатя" като се изморя, но иначе си вървя нормално (поне аз така си мисля - незнам погледнато отстрани как е) smile
За хемоглобина - моя последния път беше 106 и ми изписаха Тотема, която после сменихме със Сорбифер. Незнам дали има ефект - да се надяваме, че има... - но доки ми каза, че поне месец ще трябва да го пия. Така че изследвания ще пускаме за следващия преглед (т.е. след 2-3 седмици).
Иначе и ние сме мноооого активни  yahoo, ама понякога имам чувството, че всеки момент ще ме ритне в ребрата ...
Да споделя и за пътуванията - аз вече спирам да пътувам за където и да е. Не че ме е страх как кара мъжо или не съм сигурна в себе си. Притесняват ме некадърниците по пътя. Като ги гледам как карат с бясна скорост и изпреварват, въпреки че идва кола отсреща и направо  Oh my .... А да не говорим за дупките по пътищата - просто няма начин да не влезеш в някоя... И затова съм казала, че който иска да ме види да заповяда на гости smilesmilesmile
И тъй като довечера сме на консултация утре ще ви пиша как е минало smile Приятен ден на всички  give_rose
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: май 07, 2009, 19:02:45 »

Здравейте момичета!Радвам се,че всички се чувствате добре! give_rose
Относно пътуванията-ние вчера се прибрахме от Трявна и ми беше даже много приятно да пътувам и да се наслаждавам на гледаката,обаче го има и това,че както карат като луди си е малко рисковано.
За подстригването,боядисването и кичурите-и трите съм ги правила и не смятам да вярвам на суеверия tease
Да ви се оплача от снощи съм с болки в гърлото и запушен нос и съм страшно отчаяна,че не ме подмина и мен настинката :'(Лекарката каза,че няма гной или нещо притеснително и ми даде само спрей за гърло и за мсучене,аз взимам лимон,правя гъргари,ама никак не ми е добре :'(Дано тази нощ се облекчи положението,че утре сме на ЖК и 4Д и нямам търпение да видя бебо,но ако не съм добре ще се наложи да отменя часа за другата седмица cray
Пазете се,че е адски гадно!
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: май 07, 2009, 20:33:27 »

Абе Тонита аз съм от Трявна, как не каза, че ще идваш да се видим пфуууу. Иначе от мен нищо интересно, за сега всичко с бебка е наред, 1064 грама е, утре влизам за четири дни в болницата за болничен bad
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: май 07, 2009, 21:58:55 »

Аз засега нямам никакви оплаквания - нито кожата или косата са ми по-зле, нито ходя патешки, почти не ми тежи коремът. Качила съм 8 кг. Но забелязвам, че аз не раста само на корем, а като цяло - в сантиметри - на ханша, бедрата, бюста.. На ханш примерно съм се "увеличила" с 7-8 см поне. И си се чувствам като цяло по-тромава и по-едра. А коремът ми дори е малък за седми месец  huhhuh.gif

Беба почти не рита, сутрин като се събудя малко усещам примръдване и понякога следобяд. Иначе - нищо.

В четвъртък бяхме на преглед - уж по здравна каса, ама се оказа, че двете безплатни ехографии са фиксирани - първо тримесечие и около 20 седмица. Та си платих пак. Какво да се прави, поне видях колко сме пораснали - 850 грама, което си отговаря на седмицата и с много дълга бедрена кост  blum - 2 седмици напред хаха, маникенка ще я правим. Само дето много поспалива  tease

Лека от мен
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: май 07, 2009, 23:35:11 »

Добра...нощ!  8PАз след вечеря заспах като пън и се събудих преди малко... прострях си прането и съм се ококорила като караконджул сега.  8PМилото заспа и аз щракотя тука насам-натам. pardon

Голямо обръщане и въртене гледам при вас,хехехехех. Girl_hide И патешко ходене...  :girlhide:ми то и аз се клатя само в края на работния ден, но от 10-сантиметровите токчета Н-Е С-Л-И-З-А-М!  :danceg:Не ми е удобно на равна обувка. Даже оня ден си купих нови сандалки, пак 10 санта, и нямам търпение да си ги обуя вече!  danceg

Успокоихте ме с пътуването, да ви кажа. Аз се притеснявах не толкова от това, че ще пътувам от точка А до Б, колкото от факта, че например за 3 дни ще обиколя клиенти в регион Бургас /по 10 на ден в различни населени места/, после 2 дни Айтос и Карнобат, после така Ямбол и т.н. И често ще съм в някое село, а дотам пътищата знаете как са.  *crazy*Пък и не е като да съм с милото, а все пак колеги ще ме возят. Ама кво пък толкоз... pardon

Аз от два дни нещо се чувствам кофти-  bad хванаха ме киселини и гадене- за трети път сигурно, откакто съм бременна. Четох из списанията, че в 23 седмица растат веждите и се дооформят ноктите /в 23-та съм, началото, не знам защо линийката ми показва 22-ра pardon/:yes:- сигурно е от това, и от пълноЛУДИЕто. tease Айде продължавам да ровичкам аз, лека нощ на вас.
« Последна редакция: май 07, 2009, 23:37:09 от Fenix » Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #343 -: май 08, 2009, 07:12:14 »

Добро утро! Внимавайте много с настинките,  че са ужасни. Аз се влачих две седмици.
Тони, не знам какво взимаш, но ще ти кажа аз на какво бях. За носа - Стеримар, за гърлото - спрей Тантум Верде и за гаргара - Сандрин. Дано нямаш кашлица, че е много неприятно да се напрягаш да кашляш. Аз минах и през тази екстра и пих един билков сироп,от който доста бързо ми мина, но не му помня името сега. Ако искаш ще ти го кажа довечера. Температура до 37,5 не е проблем. Следи си я редовно. Иначе може парацетамол по три на ден. И не се притеснявай да безпокоиш и личната, и АГ-то, ако се чудиш какво да правиш. Дано бързо оздравееш! И много чайчета с мед /ако намериш домашен/ и лимон, по 1-1,5л на ден.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: май 08, 2009, 09:52:22 »

Здравейте мами!  smile
Аз след около час отивам на ЖК и много се вълнувам този път  blush имам чувството, че цяла вечност не съм ходила на преглед и нямам търпение сега да отида да видя бебочето  Girl_hide
Хайде отивам да се оправям и после ще пиша как е минало всичко! А на вас лек ден и стискайте палци!!!  good
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: