Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 29, 2024, 20:31:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 3  (Прочетена 122456 пъти)

Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: април 13, 2009, 12:42:46 »

Тони хайде и аз вече официално да ти честитя give_rose . За усещането - аз в твоите седмици вече усещах гъделичкане отвътре, но при всеки е индивидуално.
За яденето на месо наистина не е задължително да имаш проблеми ако не ядеш. Аз и друг път съм казвала, че месо не консумирам от години, млечни продукти рядко и като ми се приядат, а хемоглобина ми е супер. Важно е да се консумират полезни и естествени храни,а какво по-хубаво от салати, плодове, ядки. Да споделя  за така апетитните в момента марули, репички, спанак, краставици - пълни са с нитрати и на една от лекциите на сп. 9 месеца точно това се коментираше, че нитратите преминават през плацентата ие добре или да се избягват и да се консумират други зеленолистни като лапад, коприва, киселец или да се накисват във вода за известно време.
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: април 13, 2009, 13:25:50 »

Тонита, честито и от мен, мила give_rose Наскоро четох, че е нормално през първия триместър бременната да изпитва "отвращение" от месото. Аз съм пример за това, не че обичам месо, ама в началото наистина ми беше непоносимо да го ям, желязото ми не е било ниско smile
 :offtopic:Zahira,  предполагам това за нитратите се отнася и за кърмещите мами?
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: април 13, 2009, 17:01:37 »

Ихаа,още една мама danceg
Tonitta,честито и от мен желая ти лека и безпроблемнна бременност give_rose
Активен
tonitta
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: април 13, 2009, 17:29:30 »

Благодаря ви за милите думи момичета! @}->--Старшно ми е приятно най-после да си споделям с вас за тези хубави емоции,които изпитвам! yahoo
Zahira аз точно това усещам понякога-като леко погъделичкване,но после си казвам,че си внушавам,защото е рано blushНо явно може и да е бебо! yahoo
За месото.....мъча се да похапвам по малко,макар никога да не съм била особено месоядна,а и млякото също много не го ям blushОбаче и аз се успокоих като си видях хубавите резултати от изследванията.Много сте прави и за нитратите....представям си какво ядем в момента,та затова ,май не е много добра идея да се тъпчим с тия салати.Аз много налитам на едни плодове в момента,ама да не ги казвам,че да не ви се прияде Girl_hide
Роди много ще се радвам да посещавам тези лекции с вас!  *YAHOO*Стига да мога,ако е през работно време.....Ако може малко инфо да ми дадеш на лични! blush
А момичета как се с Матерната?Аз от вчера я започнах по лекарско предписание и вчера я пих след закуска и нямах проблем,но днес направих грешката да я изпия на гладно преди работа и..... :!за първи път през бременността си!Ужас!Та утре ще направя опит след закуска на работа и дано не се повтори,че не знам Girl_hide
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: април 13, 2009, 17:44:22 »

Eл и за кърменето важи Wink !
Тони аз за Матерната четох много противоречиви мнения и най-вече, че е много силна за бременни. Аз витамини не мога да пия, независимо дали на гладно или не от тях повръщам. Иначе се опитвах да пия на Пренатал на Джеймисън, които уж били на растителна основа. На ЖК доки каза, че "на сергиите в момента има достатъчно витамини" и да си пия само фолиевата киселина. А за плодовете - аз напоследък налитам само на такива, които не им е сезон в момента и само обикалям по супермаркетите да си търся я грозде, я нещо друго,а цените в момента са им мамма миа, ама какво да направя като ми се яде.
« Последна редакция: април 13, 2009, 17:49:32 от Zahira™ » Активен
tonitta

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: април 13, 2009, 20:38:59 »

Хаха Zahira точно за гроздето говорих :PЯм го в промишлени количества откакто свекърва ми ми купи веднъж и страшно ми хареса,пробвах и праскови,но бяха ужасни отвътре,ям и много хрупкави червени ябълки,круши.....абе хапвам и от сезонните ягоди,но май и аз налитам на тези дето не им е сезон. :girlhide:Да идва лятото вече,че да хапваме от всички плодове на воля!А за Матерната да ти кажа и аз много се замислям дали да я пия......беше си ми много добре с фолиевата huhhuh.gif
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: април 14, 2009, 10:26:43 »

Тони , честито и от мен smile И двете сме в края на септември smile.
А от носно храненето и аз немога да ям месо. Но пък ям моркови в промишлени количества също и грейпруд.
Активен
bandidi
Професор
Публикации: 424

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: април 14, 2009, 10:37:11 »

Относно Матерна-на мен ми действа много добре. Като се приема, не трябва да се приема допълнително фолиева киселина, защото същото количество е включено в комплекса витамини. Досега не съм се разболявала и мисля, че се дължи на този медикамент.
Активен
tonitta

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: април 14, 2009, 18:54:40 »

Мерси  _MuMeTo_ !Да и на мен ми казаха термин 24-ти септември,но аз си мисля,че може да отиде и началото на октомври като си знам късната овулация,но пък то бебо ще си покаже сам heart
Днес си пих Матерната след закуска и нямах никакъв проблем,така че вече така ще правя,че вчера цял ден се чувтсвах ужасно от това повръщане,не знам как издържат мамитата,които повръщат всеки ден Girl_hide
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: април 14, 2009, 21:10:39 »

Относно нитратите, които ги има в зеленчуцуте в момента, не мислите ли, че ги има и в плодовете, на които не им е сезон? Праскови, грозде... Аз колко обичам плодове, ама летни най-вече и ми се ядат от октомври още. Обаче не виждам логиката да избягваме зеленчуците защото имали нитрати, а за плодове, които ще са в сезон след 3 месеца поне, да не се отчита и тяхната "фалшивост".

Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #175 -: април 15, 2009, 07:43:53 »

Момичета всичко от пазара има нитрати независимо дали му е сезон или не. Единствената гаранция е да е от градинката на баба. Аз онзи ден изядох няколко ягоди и ми се появиха няколко пъпчици тук-там, не знам дали е от тях, но не съм яла повече  pardon Аз също съм чела, че нещата от пазара е хубаво да ги накиснем малко в студена вода преди консумация и гледам да го правя, но предимно зеленчуците. Плодове май още не съм киснала  huhhuh.gif но аз и не ям много. Предимно такива, които се белят: банан, ябълка,цитруси.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: април 15, 2009, 07:49:03 »

Няма отърване от нитратите, от вредните добавки в храните и изобщо е невъзможно да се ядат чисти храни. Не се превземайте толкова, нищо кой знае какво не е станало. Докато стигне до бебето това, което сте изяли то минава дълъг път, плацентата е мощен филтър за всякакви вредности, така че дишайте по-спокойно.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #177 -: април 15, 2009, 10:47:48 »

Здравейте момичета  smile Снощи влезнах уж да ви се отчета от прегледа, ама като видях, че maj4eto е родила и така се развълнувах, че направо забравих и чак сега се усетих  pardon
Та при нас нещата стоят така - нисък хемоглобин (почваме да пием желязо), появиха се подготвителни конракции (почвам и магнезий да приемам). Иначе беба е добре - вече е 802 грама и лекарката ни каза, че е много хубаво бебе  danceg Пак не спря на едно място и беше голям зор докато я гледахме на ехографа, но аз й се радвам, че е така активна  Bravo
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: април 15, 2009, 13:35:18 »

Ина права си за вредните добавки в храните, консерванти, стабилизатори, нитрати и всякакви химикали, но нитратите специално не са никак безвредни. Убедих се в това, когато едно от морските ми свинчета умря след като беше яло марули. Не е ясно дали това със сигурност е причината, но е най-вероятната. Мъжа ми работи в тази сфера и ми е обяснявал, че препаратите за растителна защита, торове, добавки и т.н.  не са вредни когато се изчаква  периода на разпад след употребата им, за съжаление обаче казва, че в България никога не се изчаква този период на разпад /всички модерни препарати и химии са създадени на този принцип/ и химикалите попадат директно в организма ни.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: април 15, 2009, 21:16:50 »

Аз днес бях на преглед :girlhide:Изследванията са ми пак перфектни  yahoo,само че бебо е седалищно обърнат и ако другия месец е така ,ще се наложи в 9 месец да ме вкарат в болница ,че моят доктор иска да си ме наблюдава отблизо,че нали не съм от Бургас, а да пътувам постоянно не става nea.Понеже каза,когато е така разположен плода ,идват повече осложнения,по-рано се пукат околоплодните води,раждането тръгва много по-рано от термина и т.н.а  аз нали искам по желание секцио,та искаме да изпреварим нормалното раждане Girl_hide,ама така като гледам май може да се наложи секцио....Офф незнам ще видим,ще ви докладвам другия месец...
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: