Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 14:44:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 3
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 3 (Прочетена 122151 пъти)
Ивче
Сватбар
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #45 -:
март 30, 2009, 19:58:59 »
Мерси Zahira™ , олекна ми,че на мен много ми е трудно сутрин да не хапна.Ако се забява повечко със закуската и повръщането не ми мърда
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #46 -:
март 30, 2009, 20:59:33 »
Цитат на: iv4e83 в март 30, 2009, 18:35:31
Ох, момичета помогнете ми ,много съм разсеяна-днес бях на ЖК(всичко с бебчето е наред,даже го видяхме как мърдаше
) и забравих да питам дали за БХС трябва да ходя гладна.А утре съм на БХС.Вие знаете дали се ходи на гладно?
Здрасти iv4e83 дори е задължително да си хапнеш , изобщо не дей да гладуваш, всичко ще бъде наред, дори на регистратурата ме попитаха дали съм закусвала и казаха че е лошо това че никой не ни казва , да не гладуваме!Хапавй си спокойно и успех!
«
Последна редакция: март 30, 2009, 23:49:34 от maria_lakova
»
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #47 -:
март 30, 2009, 21:24:17 »
Привет и от мен. И аз днес бях на консултация при акушерката. Всичко е наред, ама то какво друго да каже като само тоновете слуша. Разбира се, радвам се че сърчицето на бебенцето ни звучеше добре.
Аз питах за тия контракций под формата на втвърдяване на корема, но тя категорично ми каза, че нищо не се пие, не са опасни, просто матката се подготвя.
Моя хемоглобин е също е паднал, и аз започвам с таблетки желязо.
От май тръгваме с таткото на училище за родители, и вече нямам търпение.
А относно покупките, аз категорично ще си купя всичко предварително.
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #48 -:
март 30, 2009, 21:32:21 »
desisv
,мерси за инфото, с удоволствие ще си хапна утре сутринта.
Относно покупките за бебчето и аз хем не искам да купувам предварително,но пък си умирам от желание и нетърпение и незнам до кога ще издържа.За сега съм решила като вляза в 8 месец да мина праз магазините,където съм си харесала разни неща и просто да си ги заделя с име и капаро ако трябва,за да могат мама и свеки като му дойде времето да отидат и просто да ги вземат.Все пак ми се иска аз да съм си избрала нещата.А колкото до количка и креватче,аз лично гледам от самото начало на бремеността и даже вече сме почти сигурни каква ще е количката,но още е доста рано.А и като се има в предвид, че може да се чака и месец да я доставят,аз определено смятам да я поръчаме преди да съм родила.И за креватчето съм на мнение,че е добре да е капарирано и да ни чака в магазина.
bandidi
, аз в петък се събудих с такъв обрив на двете бузи, доста близо до очите,които до края на деня станаха по-големи.Реших че е от храна и нищо не съм пила и не съм се мазала.Днес почти не се забелязват вече ,но питах докторката и тя ми каза,че в момента сме доста изнежени и е доста вероятно да е от храна-плодове или зеленчуци главно,а аз наблягам на тях.Каза също ,че до момента , в който не се обрина цялата, няма нищо страшно на този етап.
Е, това е от мен за сега.
«
Последна редакция: март 30, 2009, 21:34:02 от iv4e83
»
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #49 -:
март 30, 2009, 21:42:50 »
Забравих да кажа, че ми се схващат краката на последък, най-често през ноща. Ужас, така боли. Но и това не било страшно, каза акушерката. Дължало се на или на падналото ми желязо или на недостиг на калций.
Вие имате ли такива болежки, май до сега никой не се е оплаквал от схващане.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #50 -:
март 31, 2009, 07:30:16 »
iv4e83,аз всичко си напазарих презварително...Да ти кажа че все пак бебо може да ви изненада-не дай си боже.А и после да се притесняваш какво да му облечеш на детето-това имаш ли ,онова нямаш ли...не мисля че в този момент ще искаш и за тези неща да си притесняваш.Другото което е -всичко трябва да се изпере преди това,да се оглади,та дори и да се подреди...всичко отнема време-легълцето да си минеш с едно мокро парцалче,ако дюшечето и то е облечено в чаршавче и нето да си изпереш...Просто доста са нещата които можеш от по-от рано да си спестиш...
И не на последно място-не си спестявай тази прекрасна емоция -пазаренето за бебчо
KlaraFina ,на мен по-рано нищо не ми се е схващало,но сега ме мъчи таза
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #51 -:
март 31, 2009, 07:47:44 »
О вие колко много сте изписали аз докато не съм влизала.
Като гледам всички сме с еднакви оплаквания - и на мен понякога вечер ми се втвърдява корема , ама утре съм на консултация и ще питам доки, кръста ме мъчи особедно кто реша да ставам направо съм като баба
Вчера ходих да разпитвам какво ще првя с тия болнични и май намерих връзка която ще ми помогне дори и без да лежа в болница
, не че ако се наложи няма да отида ама все пак
Момичета мислите ли че е хубаво да ходя и при другия лекар които мисля да ме изражда , за да ме следи и той, че определено няма да ме изражда този които ми на ЖК
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #52 -:
март 31, 2009, 08:52:14 »
Rodi, аз мисля че е добре поне последните месеци да ходиш при лекаря, при който мислиш да е раждането. Така той ще се запознае със състоянието ти, а ти ще го поопознаеш и ще ти е по-спокойно за самото раждане.
Знаете ли дали допълнителния прием на желязо може да има някакви странични ефекти (гадене,запек,качване на килограми
)?
Активен
bandidi
Професор
«
Отговор #53 -:
март 31, 2009, 09:34:27 »
KlaraFina, на мен ми изтръпват краката и ръцете също-особенно през нощта. Много е неприятно. Това, което ми помага са прахчета магнезий-Diasporal по 1 на ден, а също и повече движение. Дано отмине бързо.
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август
«
Отговор #54 -:
март 31, 2009, 09:35:23 »
Здравейте Мами
По темата за обривите да кажа, че аз не съм имала / поне за сега/ подобни проблеми, като изключим обаче доста суха кожа на лицето след 3 тия месец .И нищо не ми помага да хидратирането и , почти и свикнах, а разни пъпчици се появяват постоянно, но не като обрив.За съжаление не мога д абъда полезна, но аз съм на мнение, че и за най-малкото нещо, което ни се струва доста елементарно на нас, трябва да се обръщаме към гинеколога.
Rodi аз имам братовчедка , която между впрочем я очакваме всеки момент да роди
тя имаше един наблюдаващ гинеколог , при който си ходи още да слушат тоновете защото последния месец нали се ходи всяка седмица на консултация, а тя предварително си е избрала екип, при който за ражда и водещата раждането , което предстои и е казала , че иска и тя да я наблюдава всяка седмица, така било редно!Това обаче го чувам от нея , при мен е още раничко, но си мисля, че е добре да те наблюдава и лекаря , който ще извърши раждането
KlaraFina аз схващане в истинския смисъл на крайниците не съм имала, но напоследък забелязвам, и като стоя в гр. транспорт ми изтръпват и ръцете и краката, но мисля че това е напълно нормално,може би защото минава бързо след като се раздвижиш и аз за това не съм толкова обърнала внимание, а разтягането на тазовите кости го има и при мен вече, но съм сигурна, че така трябва и да бъде дори вечер когато седя продължително на едно място после като се размърдам чувам пукане в областта на опашната кост
«
Последна редакция: март 31, 2009, 09:37:43 от desisv
»
Активен
bandidi
Професор
«
Отговор #55 -:
март 31, 2009, 09:41:31 »
По повод разширените капиляри по лицето оказа се, че наистина масажирането с кубчета лед лайка е доста ефикасно. Трябва да се избягват всякакъв вид нагрявания и пилинг маски. Действа много добре същия масаж и на гърдите и шията преди да намажите с овлажняващ крем. Тази седмица съм на зъболекар, защото на последния преглед ми каза да ида като влезна в 6 месец-имало някакви специални медикаменти, които могат да се приемат, защото рушенето на зъбите се ускорява след 6 месец. Ще ви пиша какво им е толкова специалното, ако мога да съм полезна
Дано има ефект, че съм постоянно по зъблекари. Успешен ден на всички момичета!
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
Отг: Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август &#
«
Отговор #56 -:
март 31, 2009, 09:47:08 »
Искам да попитам maj4eto гледах галерията , която си поместила в друга тема за покупките, креватчета , дрешки и т.н.
много е хубаво и сладко всичко вие сте си напълно готови да посрещнете бебчето !
Хареса ми, че не си избрала всичко да е само в един цвят / само червено, розово, синьо/
В таз ивръзка понеже някой от нещата ми се сториха, че пише само на немски върху етикетите, дали случайно не живеете в Германия
Извинявай ако съм задала доста личен въпрос, обаче си търся някои мами от там , да споделяме от време на време носталгията по България
На нас с бебчо, ни предстои да пътуваме за Германия и за това питам
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #57 -:
март 31, 2009, 09:51:49 »
bandidi аз от доста отдавна може би 2 месеца съм по зъболекари, и то с болки, и почти не могат нищо да направят, бях стигнала до мисълтта да го извадя единия зъб защото такава неописуема болка, че ужас, а само може да се види н аснимка какво му е , а сега при нас е много лошо да се правят рентгенографии, само ако това е животоспасяващо, тогава се прибягва, иначе едва 6 месеца след раждането може, защото докато кърмим също е противопоказно
Успех ти пожелавам и на теб и да не те боли при зъболекаря!
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #58 -:
март 31, 2009, 09:54:14 »
desisv,мерси
Да,аз съм в Германия,ако мога да помагна с нещо пиши ми на лични
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #59 -:
март 31, 2009, 11:13:41 »
По темата за зъболекарите- аз ходих да ми махат зъбния камък и ужасно много болеше
Издържах един час да ми оправят долните зъби и другата седмица съм за горните. Мисля си, тази болка дали стресира бебчо? Дали усеща по някакъв начин?
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30