Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 07:36:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Украса на ресторант!!!!! част 4
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Украса на ресторант!!!!! част 4 (Прочетена 183755 пъти)
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
Отг: Украса на ресторант!!!!! част 4
«
Отговор #270 -:
май 14, 2009, 00:22:35 »
Цитат на: perli4ka в май 13, 2009, 14:08:02
Amelia Не съм искала да прозвуча грубо и не го приемам лично.Идеята ми беше че и на най-смотаното местенце да отидеш може да се сътвори прекрасна украса. Това какъв ресторант си избрал не прави украсата по-малко хубава. Все пак не персонала ти я прави. Но както и да е. Не съм искала да налагам мнение. Все пак сме тuк да обменим опит и всеки да е полезен с каквото може!Успех на всички!
Неее, изобщо не си прозвучала грубо и не си ме засегнала, аз се уплаших, че ти така си приела поста ми.
Искам да ви питам всяка украса за кола ли става после украса за младоженската маса? Нещ омного се обърках по този въпрос! чувах вече от къде ли не, че ще ми направят украса за колата, а после ще я сложат на масата и така щяло евтино да ми излезе. Но с всяка ли е така или има такива с пиефлора и цветя, които са си отделно за масата и отделно за калота?
При вас как ще е?
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #271 -:
май 14, 2009, 07:30:30 »
Разбира се, че можеш да имаш колкото си искаш украси
Просто една такава аранжировка струва около 100лв и за някои хора (нас например) е по - добре да спестят 100лв и да ползват една и съща за двете места
Активен
akselita
Любопитен
«
Отговор #272 -:
май 14, 2009, 07:40:38 »
Аз също ще ползвам украсата на колата за булчинксата маса,мисля,че това е един добър вариант
Ще си поръчам булчинският буке и този на колата от долу горе еднакви цветя,в един тон и да пасва на укрсата на ресторанта
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #273 -:
май 14, 2009, 08:26:07 »
при мен не е така, тъй като за украсата на ресторанта ползвам агенция, а в тяхната цена си влиза един голям букет ( екебана?) за нашата маса, а като попитах агентката дали неможе да се направи украса на колата, която после да се сложи на масата и тя каза : "оо как, в тия жеги цветята от колата знаеш ли на какво ще станат, я някое друго цвете паднало, той няма да прилича на нищо този букет не не! "
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #274 -:
май 14, 2009, 08:36:38 »
Да, има го и този момент! Аз обаче не обясних съвсем точно какво ще направим. Действително точно тази украса от колата няма да е на нашата маса, а на блок масата (шведска маса), на нашата ще бъде една от аранжировките на пътеката по време на церемонията. Ето как ще изглеждат (най - долу в дясно)
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #275 -:
май 14, 2009, 09:22:15 »
Ех Раличка,тези картинки,които пускаш направо ме разплакват.Такива готини идеи.
Какъв бюджет обаче трябва да има една булка за да има такива красоти.
Аз искам украсата за колата да бъде нещо различно-да не бъде букет,който после да се мести на масата.Но пък от финансова гледна точка,не знам дали ще се реализира.
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #276 -:
май 14, 2009, 09:33:27 »
Да, доста по - скъпо е да има само цветя в аранжировките, но аз много държа да няма никаква зеленина и просто ще са по - мънички и по - малко на брой
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #277 -:
май 14, 2009, 13:12:21 »
Момичета, аз вече веднъж "ядох портокала" (това е от един малко мръсен виц..) с жегите, нагрятата кола и цветята.
ВЯРНО Е.
Нажежения въздух може да попари дори трайни цветя, които като се занесат на хладно се оправят. Но НЯКОЛКО ЧАСА имат тотално окаян вид, колкото да са холандски. Като ще даваме пари за украси, май не е добра идея баш на булчинската маса да се кльопне повехналата салатка.. Това ми е съвета на мене.
Активен
ivkacom
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #278 -:
май 14, 2009, 15:39:33 »
Цитат на: merilen в май 08, 2009, 07:00:28
Вчера ходих до Рая и там има готови ленти от органза, широки 30 см и дълги 9 метра на цена 4,50 лв. Цветовете са розово, екрю, златисто. Има и на шампи, но на мен са ми малко кичозни - 5 м за 6,50
.
Извинявайте че ви връщам пак на тази тема, но моля някой да ми помогне за органзата.
Кой от къде си купи. Нашия ресторант ще го окрасяваме сами. И ето първоначалната ни идея за масите на гостите:
Темата е бяло и златно. Лента от органза посредата. Чаша от вино, пълна с еко почва и отгоре златна чаена свещичка - това стои много красиво. На масите нахвърляни или сухи цветя или камъчета. Подаръчетата ми и папиросчета с златна лентичка за гостите ще бъдат също на масите.
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #279 -:
май 14, 2009, 18:31:03 »
Цитат на: ivkacom в май 14, 2009, 15:39:33
Извинявайте че ви връщам пак на тази тема, но моля някой да ми помогне за органзата.
Кой от къде си купи. Нашия ресторант ще го окрасяваме сами. И ето първоначалната ни идея за масите на гостите:
Темата е бяло и златно. Лента от органза посредата. Чаша от вино, пълна с еко почва и отгоре златна чаена свещичка - това стои много красиво. На масите нахвърляни или сухи цветя или камъчета. Подаръчетата ми и папиросчета с златна лентичка за гостите ще бъдат също на масите.
В Рая и в илиенци ила такава органза на ленти направена. Мисля ,ч еимаше и в един склад за такива материели на Сливница като тръгнеш от Ботев към Кирков и отдясно ще го видиш. Не е много скъпо, дори никак. Проблемът е, че тези ленти на мен лично са ми тесни за маса.
Но пък в склада може и да има на ментър или пък по-широки ленти.
Цитат на: BASTET в май 14, 2009, 13:12:21
Момичета, аз вече веднъж "ядох портокала" (това е от един малко мръсен виц..) с жегите, нагрятата кола и цветята.
ВЯРНО Е.
Нажежения въздух може да попари дори трайни цветя, които като се занесат на хладно се оправят. Но НЯКОЛКО ЧАСА имат тотално окаян вид, колкото да са холандски. Като ще даваме пари за украси, май не е добра идея баш на булчинската маса да се кльопне повехналата салатка.. Това ми е съвета на мене.
ооох, Бастет, мерси мила за подсещането. То беше хладно времето и всичко ми изглеждаше Ок, но днес вече с тая жега непоносима
как ще правя сватба лятото??? Та ние или ще умрем от прегряване, или ще се удавим в пот
а аз цветя на горещия капат искам да слаам, че даже после на масата ни да ги цопна.
Определено се замислям за други варианти.
А какво ще кажете за идеята за чадърчета, които да се слагат на столовете за изнесения ритуал? не мога да си представя да изпружа гостите си на тая жега непосилна под греещото слънце! А за някакви шатри знаете ли от къде се взимат под наем? Имам предвид тези белите или е по-добре да си купим една, тъкмо после на село ще си имаме
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #280 -:
май 14, 2009, 18:48:57 »
Намеът на шатра е ужасно висок. На нас например щеше да ни излезе около 1000лв да имаме шатра в градината на Sky way.
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #281 -:
май 14, 2009, 18:52:52 »
Този наем от самият ресторант ли го искат или е наем от фирмата, която дава шатрата?
П.С. Разбрах, че Скай Уей предоставят столовете за изнесения ритуал, нали?
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #282 -:
май 14, 2009, 19:05:50 »
Фирмите, които предоставят шатрите, sky way нямат тяхна за съжаление. А столове, калъфи, покривки, както и някои воали си ги имат в хотела.
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #283 -:
май 14, 2009, 19:08:52 »
Благодаря ти много за информацията, Рали!
П.С. ако някой има информация как стоят нещата в Централ Форум / този в Хиподрума/ за изнесения ритуал - предоставят ли столове, шатри и т.н., нека да пише!
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #284 -:
май 15, 2009, 10:50:28 »
прекрасно, но освен лалетата си представят торбата с пари, която ще тряба да дам за платноходката.
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...