Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 23:56:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Украса на ресторант!!!!! част 4  (Прочетена 184192 пъти)

BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: април 02, 2009, 15:53:40 »

Става дума за градината на "Ловен парк". Гледам, гледам из нета, намерих само една мъъъъничка снимчица на градината, която ми се вижда стара при това. В сайта на една агенция, Сватбарите, има няколко снимчоци от някаква сватба там, ама пак са малки и е тъмно - снимани са посред нощ. Нищо се не види. Уфффф, уф, уф, уф.. не знам вече.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #76 -: април 02, 2009, 15:57:51 »

На мен много ми хареса ресторантът ми. Дано е този, де. ето виж снимчица http://zavedenia.gbg.bg/index.phtml?tid=20&oid=5142&restaurant_id=5190
Активен
antoinette
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: април 02, 2009, 16:17:11 »

Щом е градина, няма начин да не е зелено и красиво!  give_rose И аз мисля като amelia - изчакай малко, помисли smile
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #78 -: април 02, 2009, 19:46:48 »

От личен опит моето мнение за ресторант "Ловен парк" е отрицателно. Ресторантът е много тъмен и за дневни и за нощни сватби. Таванът е нисък и има много колони. Градината пред ресторанта не е нещо особено. В нея обаче сватбено тържество не се прави. Музиката пречи на близко разположените жилищни постройки, които не се виждат от самия ресторант. Единственият плюс е прохладата в летните жеги и паркинга. Има проблеми с управителя и персонала.
 По въпроса за украсата - виждал съм много добра такава там - направена от балони арка и балони на земята.
« Последна редакция: април 02, 2009, 19:50:28 от Pachoran » Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: април 02, 2009, 20:40:44 »

аз бях ревнала много за сватба в градина и ми беше харесал един който има най страхотната градина в града...пратих баща ми да направи някоя друга снимка да си има  представа как изглежда за разполагането на масите и прочия и като видях снимките... shok трагедия...няма я зеленината няма нищо...но чисто и просто сезона е такъв че няма...и също смятах да спестя от украсата понеже бянаше нужда...освен по масите разбира се...но се отказах заради датата на сватбата...на 19-ти септември не знам дали няма да си измразя гостите или да завали...а миналия септември вече втората седмица слушах че е хванал студ в бг и затова не ми се рискуваше...

затова се успокой...нормално е да няма зеленина в момента...и да изглежда сиво...особено ако го видиш след дъжд...както аз видях на снимките които ми прати баща ми...а и на един такъв ресторант винаги можеш да сложиш много лека украса...примерно само от балони...и имай в предвид че не украсата ще ти направи сватбата незабравима а емоциите...затова не си разваляй настроението от сега...  smile

Успех  give_rose give_rose give_rose
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: април 03, 2009, 09:08:26 »

Рубин,в сайта на агенция "Мирена" има много снимки от х-л България.
Не съм сигурна обаче кои са от основния ресторант и кои от зала "Компас"
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: април 03, 2009, 16:42:33 »

BeRa, страхотни украси си сложила в галерията си Bravo, спряла ли си се на нещо конкретно вече?

благодаря ти Marri  много ми харесват тези от типа на цветя и свещи в някаква течност в тези като вази...само не знам каква е тази течност и дали ако е обикновена вода всичко би стояло така както е на снимката...миналия ден ми хрумна една лудория дали не би могло да се направи леко желирана течност от желатин  blush и ще пробвам да видим какво би станало...ще си взема натурален и в една чаша ще видя дали като сложа всичко ще се запази цвета бистър...

иначе ако това не стане съм решила да си взема някакви заоблени ниски стъклени купички  (не много малки ама не и много големи) и да ги напълня с тези силиконовите топченца за цветя и отгоре да напускам няколко маргаритки ...може би по леки свещички няма да потъват или също мога да сложа една голяма в средата...мисля 4е ще стане интересно... и искам във високи вази да си направя някакви красиви букети и да се редуват на масите ваза с цветя  и  маргритките в силиконови топченца...

нещо такова ми се върти за сега  smile
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: април 03, 2009, 18:12:17 »

благодаря ти Marri  много ми харесват тези от типа на цветя и свещи в някаква течност в тези като вази...само не знам каква е тази течност и дали ако е обикновена вода всичко би стояло така както е на снимката...миналия ден ми хрумна една лудория дали не би могло да се направи леко желирана течност от желатин  blush и ще пробвам да видим какво би станало...ще си взема натурален и в една чаша ще видя дали като сложа всичко ще се запази цвета бистър...

иначе ако това не стане съм решила да си взема някакви заоблени ниски стъклени купички  (не много малки ама не и много големи) и да ги напълня с тези силиконовите топченца за цветя и отгоре да напускам няколко маргаритки ...може би по леки свещички няма да потъват или също мога да сложа една голяма в средата...мисля 4е ще стане интересно... и искам във високи вази да си направя някакви красиви букети и да се редуват на масите ваза с цветя  и  маргритките в силиконови топченца...

нещо такова ми се върти за сега  smile
Този ефект с желето се постига с еко почва ! Продава се в малки пакетчета и се слага в вода за около час два и то става много - желирана смес за аранжировки с цветя ! Има всякакви цветове ! Можеш да допълниш и вода ! Успех с подготовката !
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: април 03, 2009, 21:48:02 »

Този ефект с желето се постига с еко почва ! Продава се в малки пакетчета и се слага в вода за около час два и то става много - желирана смес за аранжировки с цветя ! Има всякакви цветове ! Можеш да допълниш и вода ! Успех с подготовката !

нямах и представа  blush много ти благодаря за инфото...а самите цветя кога се нареждат след като се желира сместа ли...аз не знам защо си го представям като желатин в който като бръкнеш с лъжицата и остават следи  huhhuh.gif
и колко дни могат да издържат така цветята ...ако искам да си ги направя дни преди сватбата за да не бързам в последния момент дали ще са си същите...
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: април 03, 2009, 22:50:49 »

нямах и представа  blush много ти благодаря за инфото...а самите цветя кога се нареждат след като се желира сместа ли...аз не знам защо си го представям като желатин в който като бръкнеш с лъжицата и остават следи  huhhuh.gif
и колко дни могат да издържат така цветята ...ако искам да си ги направя дни преди сватбата за да не бързам в последния момент дали ще са си същите...

Миличка, аз това го знам да се казва силиконови топчета.. макар че не във всички случаи са във формата на топчета де. Наскоро гледах всякакви формички (ромбчета и топченца) и всякакви цветове  - в Джъмбо в София. Пакетчетата са едни дребусни, а топченцата вътре са с размер колкото 1/2 главичка на топлийка, обаче като се накиснат - увеличават обема си колкото грахово зърно. Долу прикачвам снимчици на моите в къщи, за да добиеш представа какво всъщност представляват. От едно такова дребно пакетче, струващо 1лв. - като се накиснат топчетата - излиза около 1,5литрово шише пълно с топчета.  Наистина изглежда много хубава украса в това чудо. На пипане е много гот.. едни такива желирани топчета, ама много подскачат и трябва да се внимава. Тия топчета реално могат да се ползват мнооого време... просто трябва да им се долива вода чат пат, защото с времето изсъхват и се смаляват, но да кажем 1 път в седмицата ако им доливаш е напълно достатъчно. Те всъщност заместват водата в аранжировките с цветя. Цветята не увяхват по-бързо в тях, отколкото ако са във вода или пиефлора... поне не съм забелязала да увяхват.. Но все пак ако оставиш цвете няколко дена във ваза, не е същото като да е сега набрано... така че не съм сигурна дали е добра идея да аранжираш цветята много дни по-рано.. Първо пробвай как ще изглеждат като престоят и в последствие като дойде време за голямото събитие - ще знаеш как е най-добре да направиш.. smile

Активен
Денито
Професор
Публикации: 319

« Отговор #85 -: април 04, 2009, 15:58:48 »

Ble6tu4ka беше супер изчерпателна, аз искам само да добавя, че тези големи цилиндри-вази, за които Bera говори с цветя вътре, камъчета на дъното и плаващи свещички отгоре се пълнят с вода - най-добре минерална или поне пречистена, за да няма неприятни "плаващи изненади". Иначе е важно самото цвете или композиция, която ще се намира под водата, да е обработена с флористка тел, за да застане в желаната форма и тежест отдолу или да се зарови в камъчета на дъното, за да си стои на мястото, дори при разклащане.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: април 06, 2009, 09:48:18 »

Вера, видях такива стъклени цилиндрични голееееми вази за 20-тина лева в един магазин за стъклария и порцелан на Плиска. Сигурно някъде ги има и по-евтино. Иначе аз питах за такива в 1-2 агенцийки под наем и ми казаха 15-20 лева без доставката.. и нещо не ми се върза много финансово цялото мероприятие.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #87 -: април 06, 2009, 11:32:51 »

Бастет, обиколи кварталните магазинчета за домашни потреби, защото там не надуват цените така. И магазинчетата по 1лв. Вярно е, че има големи боклуци понякога, но има и страхотни попадения. В едно наше тук такива вази има да по 4-5лв. Има кошнички за 4.5лв Има хубави и евтини неща!  good

Големи вази съм виждала по 8лв в магазин по 1лв на Ботев, като подминеш Стамболийски. Малко след Барзаков./ако още го има/
Активен
siyana
Ентусиаст
**
Публикации: 72

« Отговор #88 -: април 06, 2009, 17:33:58 »

Не знам какво да правя. Трябва ли й на градина декорация, според вас? Не стига, че поемам риска да завали и да се натикваме на бегом вътре в ресторанта, декорацията няма как да се пренесе, да поема риск и за нея, няма ли множко да ми дойде. Ама от друга страна да ми е вехто, тъжно и не-тържествено на връх сватбата..  олеле, май направих огромна грешка!  girl_impossible Моля ви се, кажете ми нещо ободряващо че направо ми се доплака!
BASTET, сега видях този твой разтревожен пост. Не се шашкай - всичко е много просто. От прогнозата за времето предните два-три дни преди сватбата ще е ясно накъде бият нещата - ако изгледите са за сухо и хубаво време, всичко ще е ок. Ако дават валежи или вероятност за превалявания - не рискувай да почнете отвън и да се местите и да сте в напрежение, а направо минете на вариант вътре. За тази цел просто уговори с фирмата за украса двата варианта - за вътре и за отвън. Предния ден съгласувате с тях къде да почват да украсяват и готово. Аз минах през този вариант и затова ти го казвам. Друг е въпроса, че после решихме всичко да е вътре, с изключение на изнесения ритуал и welcome drink-a. Но това да се тича вън-вътре и да се местят украси въобще не ми звучи.
А що се отнася за наема на градината - нямате ли уговорка с управата на ресторанта при лошо време да не ви го взимат този наем??? Ако градината е неизползваема, за какво ще е този наем??? Те и други клиенти извън сватбата да им дойдат в този ден, така или иначе няма да седнат навън на дъжда???
« Последна редакция: април 06, 2009, 17:39:20 от siyana » Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: април 07, 2009, 08:42:18 »

Сега чакам оферти за шатри - за да сме на 100% навън. А вече самите шатри може да се уговорим с фирмата според прогнозата да ги носят ли, или не, или да донесат само малки чадъри примерно.. абе мацката беше супер учтива и ме успокои и каза, че това няма да е никакъв проблем. Сега да видим само за какви цени става дума, че.. И да ми разработят два плана за действие - малки чадърчета и много украса или шатри и минимална украса и според времето да ми направят единия или другия вариант. Абе малко таралеж в гащите е тая градина, ама нейсе.

Ама на какви декорации за градина се нагледааах.. леле, леле - украсени дървета, украсени храсти, стъклени някакви като фенери за свещи да пъхнеш вътре ветроупорни, факли, висящи топки, висящи като сандъчета за цветя едни неща, някакви като мрежи неща за стени и огради.. абе не е истина .. ама не съм виждала такива работи в интернет да ви покажа.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: