Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 05:49:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Украса на ресторант!!!!! част 4  (Прочетена 184340 пъти)

Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #15 -: март 22, 2009, 20:15:05 »

Точно така! Кристал е права! Попитай за белите поне, а купи една ролка сатенени линтички и ги вържи с тях на руло или някаква друга форма. Такива ленти има и дантелени, сатенени, от органза и т.н. във всике магазин за платове или за шивашки материали и са евтини.
Активен
¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: март 22, 2009, 20:18:39 »

Попитай за белите поне, а купи една ролка сатенени линтички и ги вържи с тях на руло или някаква друга форма.
Е, вярно, много добра идея ми даваш Wink. Аз тъкмо щях да казвам, че чисто бели салфетки не искам, но ти намери решение give_rose. Само трябва да питам в ресторанта дали ще могат да ми ги дадат от предния ден да си ги направя.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #17 -: март 22, 2009, 23:50:15 »

Радвам се, че съм ти дала идейка.  smile
а ако искаш да имаш някакви цветни елементи на масата в цикламено или зелено - може вместо органза да ползваш тюл. записах си 2 склада, които са с ниски цени именно защото са складове, че дори в единия правири отстъпки от цената при по-големи метражи. Може ако е мек тълът да направиш кръг в средата на масата ако е кръгла, от по-твърд тюл стават чудесни пандели, които може да закрепиш на столовете и без да имат калъфи. А тюлът е евтин по принцип. Става много красиво и ако сложиш бял и оттгоре/отдолу някакъв цвят - става бледият му нюанс.

Ти от кой град си, защото мога да ти дам някакви доста евтинки идейки, които може пък и да ти влязат в употреба. Кой знае.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: март 24, 2009, 12:02:41 »

Enigma Аз съм голям фен на платнените салфетки. Обичам ги и ги използвам и в къщи (за което мъжката част не е никак доволна, защото някак си не е като да омажеш хартиената), но те не са никак евтини. Последно купувах от не много скъп магазин 4бр. за 8лв., заедно със дървени пръстени. Не знам колко човека ще е сватбата ти, но ако са повечко сумата си става голяма. А и какво ще правиш после толкова еднакви салфетки girl_wink Идеята на Amelia е прекрасна, аз още не съм стигнала до там в организацията, но мисля да се възползвам.
Amelia ако складовете, за които говориш са в София, може ли да дадеш координати smile
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #19 -: март 24, 2009, 12:19:19 »

Бройката после ще си я употреби. Аз също ползвам платнени салфетки и като се яде три пъти днес и всеки път ги хвърлиш за пране, си има нужда от повечко.

Цената от осем лева, заедно с пръстени е много добра и изобщо не е скъпо.
Активен
¤ Enigma ¤
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: март 24, 2009, 14:30:04 »

Amelia, от Велико Търново съм, но живея във Варна. Така че ме устройват идеи и за двата града. Знам, че е по-евтин тюлът, ама органзата ми е по-красив и нежен плат pardon. Пък и агентката ми ще се занимае с това, аз дори да купя, после няма какво да го правя, а тя ще си го ползва за други сватби.
murche, ние няма да сме много хора на сватбата, около 50-60 човека, ама дори и така идва много скъпо. Някой беше споменавал за някакви салфетки, които са хартиени, но приличат на платнени и са на доста по-достъпни цени. Не знам дали обясних като хората pardon. Но те хората си имат платнени салфетки в ресторанта, така че по-удачен ми се струва вариантът да ги взема няколко дена по-рано, да ги навия и да им сложа от двете страни тъничка сатенена лента в цикламено или зелено.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ

« Отговор #21 -: март 24, 2009, 14:36:24 »

А защо не пробваш да си ушиеш? Даже може да си намериш плат в един от цветовете на сватбата. За салфетки не ти трябва кой знае колко скъп плат, важното е да докара визията. За нула време ще ги разкроиш и ще дръпнеш по едно тегелче.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: март 24, 2009, 14:41:11 »

Енигма, наистина е чудесна идея това да ги вземеш ден-два по-рано и да си ги подготвиш - ти или агентката - както желаете. Дано ресторанта има достатъчно, т.е. да не им трябват предния ден.
Иначе, идеята за ушиване също не е лоша, само да можеш и да имаш машина или позната, която да ти ги окрайчи smile
Активен
¤ Enigma ¤
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: март 24, 2009, 14:51:54 »

bubka, на мен страшно много ми се занимава, така че няма да се лиша от това удоволствие сама да си ги направя. Вече хората около мен ме мислят май за crazy. Само да се надяваме, че няма да има сватби четвъртък, петък, за да мога да ги взема, че иначе не знам. Макар че все ми е на ума, че два дена преди сватбата само салфетки ще са ми в главата tease. За ушиването проблем няма, вкъщи имаме машина, а майка ми й дай да шие. Но мисля, че няма смисъл, защото после какво ще ги правя 60 салфетки. Пък и иначе ще излезе доста по-евтино pardon.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ

« Отговор #24 -: март 24, 2009, 15:56:33 »

Надали ще има сватби в тези дни, все пак са работни, а повечето хора гледат в почивните дни, за да не затрудняват гостите. Все ще се намерят 60 салфетки свободни в ресторанта.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: март 25, 2009, 00:11:53 »

Аз пък нещо не си падам по украсите в бледи цветове и се избрах "aqua blue" за моята морска сватба. Вече почти всичко съм измислила без украсата на масите на гостите и агентката ми казва, че всяка ниска украса (зведички, раковинки и т.н.) ще се загуби сред цветовете на безалкохолните. От друга страна аз нещо не харесвам високите вази, пълни с пясък и рапанчета, но какво друго Ви се струва подходящо?
Луксозни високи свещи сини винаги ще се забележат когато се запалят ! Стига да не  е дневна сватба де !  good Имах желание да кача снимка на нещо подобно но ми дава няма място !
« Последна редакция: март 25, 2009, 00:16:35 от nasi » Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #26 -: март 25, 2009, 00:40:33 »

Енигма, аз бях ти казала за салфетките, с ефект на плат от Била. Но вече имаш 2 добри варианта, така че ти си прецени.  smile

murche, смешното е, че аз записах адресите на складовете от форума, но ще ти ги дам, разбера се. Само да знаеш, че не съм ходила още и не говоря от личен опит.
Ето какво съм си запесала:

1. склад :На кръстовището на Раковски и ул. Кирил и Методий - има сива кооперация точно срещу кръстовището. В този склад правят отстъпки за по-големи количества плат.  Wink

2. скрад:На гърба на Търговски център Витоша на бул. Черни връх - близо до последната спирка на трамвай 9.

3. магазин: Магазин Рая на ул. Цар Симеон има органза на готови ленти с различна широчина , което ти спестява рязането на купения плат.

Иначе евтини шивашки има по Мария Луиза посока ЦУМ от Лъвов мост от дясно има нещо като безистен или нещо такова и там е магазинчето. Богато е заредено и има всякакви шивешки материали - лентички, мъниста, украси и т.н. А за платове пък има от ляво.
Дано съм ви била полезна!
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ

« Отговор #27 -: март 25, 2009, 07:35:21 »

Bianka, вместо да пълниш вазите с пясък и рапанчета, можеш да си направиш "букет" от миди, морски звезди (залепени на бамбукови шишчета) и тези (не знам как се казват) тънките спирали за букети. Така вазите няма да са стандартни и, ако имаш морски елементи в букета си, ще се върже с украсата на масите. За да не се виждат шишчетата омотаваш с малко органза в нежно синьо и ето ти и връзка с цвета на сватбата.

Ако искаш ниска украса, защо просто не помолиш ресторанта да не слага бутилките на масите поне в началото на тържеството? А може и да ги отделите съвсем.
Активен
iven
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #28 -: март 25, 2009, 11:16:46 »

А ако ушиеш салфетки с монограм и те са подаръци за гостите - няма да се чудиш какво да ги правиш после...  Wink
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 745

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: март 25, 2009, 11:44:33 »

Това салфетките да са подаръци за гостите е страхотна идея, но трябва да се помисли добре реализацията - как по деликатен начин да се съобщи на гостите да си приберат за спомен използваните салфетки smile
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: