Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 22:28:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във Велико Търново - 2 част  (Прочетена 140749 пъти)

anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: юни 04, 2009, 16:17:26 »

Танче, чакай че си ми паднала сега да те питам нещо. Тъй като за сега не мисля да ангажирам Сияна за украсата на ресторанта, се чудя кой ще мъкне там каквото трябва за разни ритуали в църкава и хотела и така нататък. На вашата сватба кой се грижеше за тия странични работи, че вие да не се тревожите? Обсъждали ли сте наемането на т.н. кординатор на сватбата?
Активен
Tani4ka_
Ентусиаст
**
Публикации: 144

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: юни 04, 2009, 17:09:09 »

Ами да ти кажа в общи линии със страничните работи се занимаваха от Сиана, особено относно изнесения ритуал и ресторанта. В това отношение не съм имала други грижи освен да им дам предварително ритуалните чаши и шампанското. Иначе за църквата мама и тати носеха нещата и приятелките ми и сетра ми се занимаваха с раздаването на свещите и почерпката след църквата. Ние дефакто не сме наемали кординатор на сватбата. Кординатора си бях аз като преди сватбата се знаеше  какво ще свършат от Сиана, а другите задачи ги раздадох на приятелките ми и на сестра ми, а много от нещата се намери в движение кой да ги свърши, понеже не може всичко да се предвиди. По принцип на мен не ми е много ясно каква точно е работата на кординатора на сватбата, а и е невъзможно всички странични неща да се свършат само от един човек.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: юни 04, 2009, 17:19:32 »

girl_impossible anbibian, недей така ние с Perli4ka работим в община(в Горна Оряхивица де) ама нямаме нищо общо с надуването на тези такси, и не вярвам и търновските общински служители да имат нещо общо.... та мисълта ми е, че друг седи зад тая идея...а и до колкото разбрах май не само тук се вдигат таксите, а навсякъде. А 240 лева си е наистина голяма цифра, ако бяха вдигнати с по 10-20 лв. едва ли щяхме да обърнем внимание, но това просто ме разби...
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: юни 04, 2009, 20:03:50 »

Мишка, последното, което ми е минало през ума е, че служителите са виновни за заповедта на кмета  sad
Нищо подобно, наясно съм как работи системата  beating или как не работи  beating
Ох не ми се говори за тая такса повече, че ми призлява  angry

Я  да сменя темата с нещо по-весело  girl_wink
получих си нещата от Виолет днес и са страхотни
има снимки по отделните теми и в галерията ми, вече почвам да раздавам поканите тия дни, първо на тези в софия и чак юли на останалите приятели и познати, а на някои и по пощата, а на приятелите в чужбина он лайн така съм решила  DANCE
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: юни 04, 2009, 20:45:00 »

ехооо здравейте всички нагласихте ли сватбите....до къде я докарахте
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: юни 05, 2009, 07:15:37 »

Bravo анбибиан поканите ти са страхотнииии.... give_rose наистина са много сладки...поздравления smile
Активен
Поли
Професор
Публикации: 464

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: юни 05, 2009, 07:25:26 »

anbibian аз мисля че за теб няма да са 240, а 120 лева, защото вашия ритуал ще е във Велико Търново, а на общинарите им беше проблем че венчавката на Арбанаси е безплатна и за това от 0 решиха да я направят "скромно" 240лв("какъв бил този сватбен туризъм в селото"). А доколкото разбрах за Търново е на половина, така че ако искаш разпитай подробно. Има още нещо което разбрах-една от организаторките на сватби ще прави оплакване в общината тъй като и на нея много зле и се е отразило-всички бъдещи младоженци много негодуват и наистина си е така-имаш една уговорка-напълно безплатно и изведнъж мин заплата(нямало пари в хазната diablo)Аз също не мисля така да оставя нещата-не може това че си правим сватбите в Арбанаси и Велико Търново да решават че имаме милиони. Защо само за тази Община е взето това решение-чудя се.Хайде за сега да спра и аз с тази тема-но това е добра идейка-може да се съберем и да измислим нещо-не че на фона на купищата разходи тези кой знае колко ще ни спънат, но защо трябва винаги да се примиряваме с глупавите разпоредби.
Активен
Поли
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: юни 05, 2009, 07:31:59 »

anbibian  наистина много хубави покани-не че съм се съмнявала в Силвето Bravo.Днес и аз чакам моята да си я видя на живо с надписа как ще изглежда и да и поръчвам окончателната бройка-нямам търпение smile А що се отнася до подготовката Liva82 май май до никъде аз лично не съм я докарала-все си казвам има време до 22 август :)Утре заминаваме за София да си поръчваме халките и след 10 дни ще са готови. Някои от дреболийките съм ги взела скоро и снимки ще кача, роклята е поръчана-дано се получи както я искам. За сега проблема са ми обувките-искам нисички и цвят екрю-мн трудно  cray.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: юни 05, 2009, 11:17:27 »

Перличка за съжаление аз като се обадих да питам казах, че сватбата е в хотел Панорама във Велико Търново и жената провери и каза, че е 240 лв.  sad
Твоята покана също е много хубава, а ти гарантирам, че на живо ще е още по-красива  girl_wink
Щом ще идваш до София за халките се поразходи и за обувки вече има и намаления по магазините.
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: юни 05, 2009, 14:14:42 »

И мен ме шокира това, което разбирам от вас за изнесения ритуал. Преди около 3г в Горна Оряховица бяхме кумове на едни приятели и те решиха да си сключат граждански брак през седмицата(беше в сряда), а в събота на сватбата да има ритуал в самия ресторант заради гостите. Това си беше все едно театър, те си имаха акт за сключен брак, за пред камерата се разписвахме на един лист сложен под брачното свидетелство и гостите дори и не разбраха, че това не е официално. Женята, която води ритуала си беше от съвета и на нея й бяха платили само 10лв.
Според мен и това си е вариант, ако не държите датата на подписа да съвпада с датата на сватбеното тържество. Та дори този ритуал за пред гостите може да го направи и ваш близък, познат или роднина, който има малко повече ораторски възможности.
От сега виждам как ще започне корупция и в този бранш, корупция силно казано, но наемане на длъжностни лица с плащане на по-малки суми под масата.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: юни 05, 2009, 18:21:31 »

anbibian  наистина много хубави покани-не че съм се съмнявала в Силвето Bravo.Днес и аз чакам моята да си я видя на живо с надписа как ще изглежда и да и поръчвам окончателната бройка-нямам търпение smile А що се отнася до подготовката Liva82 май май до никъде аз лично не съм я докарала-все си казвам има време до 22 август :)Утре заминаваме за София да си поръчваме халките и след 10 дни ще са готови. Някои от дреболийките съм ги взела скоро и снимки ще кача, роклята е поръчана-дано се получи както я искам. За сега проблема са ми обувките-искам нисички и цвят екрю-мн трудно  cray.
бързо ще наваксаш сигурна съм в това...аз се венчах в ресторанта понеже той е към община лясковец/лесопарка/ жената дойде и ме венча там пуснах молба да се изнесе книгата и всичко се нареди това с първо да се подписва та после за пред гостите аз не го харесвам...момента е един  и нека бъде истински give_rose
Активен
Dasy
Новак
*
Публикации: 12

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: юни 08, 2009, 08:35:28 »

Здравейте,на всички търновски булки!  Flower
Моята сватба ще бъде на 20.09,но все още не сме избрали ресторант.Спряхме се на един,но сега се оказва,че може и да не събере гостите ни.
А относно церемонията и аз съм "за", подписa да е точно на церемонията,за да бъде момента незабравим.
Активен
Поли
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: юни 08, 2009, 09:07:10 »

Dasy добре дошла give_rose! Пожелавам ти само приятни емоции около организирането на сватбата и много успех-нека се всичко се получи така както го желаеш!!! А ние с каквото можем ще помагаме smile
Активен
Dasy
Новак
*
Публикации: 12

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: юни 08, 2009, 13:05:14 »

Оле,какво радушно посрещане... give_rose Благодаря,за което!!!
Ресторанта е “Лесопарк” в Лясковец.Гостите са 100 души,които се съмнявам,че няма да има къде да си поиграят.
Активен
milmi
Любопитен
*
Публикации: 27

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: юни 08, 2009, 14:10:14 »

Здравейте и от мен. Ние сме на 19.09.09 г. Все още се лутаме в избор на ресторант и броя хора , но пък мисля достатъчно време имаме. Сега тъкмо си ровя в интернет и си мисля за добър фризьор и гримьор в Търново. Преди 3 години излетях от вкъщи и сега се връщам само за сватба. Кого ще ми препоръчате? Знам, че това трябва да го реша по после, но пък незнам защо ме гризе.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: