Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 20:44:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Дреболийки !!!!! част 6
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки !!!!! част 6 (Прочетена 147920 пъти)
¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401
Отг: Дреболийки !!!!! част 6
«
Отговор #225 -:
април 01, 2009, 09:49:40 »
heathercream, магазин "Слънчоглед" има в София и Варна. Не знам кой град ти е по-наблизо, затова публикувам и двата адреса: София - ул.Иван Вазов 13, Варна - ул. Шипка 14.
Във Варна обаче много ме разочароваха, защото нещо май са забравили да зареждат. Все пак след шест ходения и нахалстване там най-накрая са докарали паус фигурален с розички, но не точно какъвто исках. Ама като не знам кога ще докарат и дали изобщо ще се случи това събитие, го ограбих всичкия
.
Amelia, за кой Кауфланд става въпрос, в кой град?
Активен
heathercream
Новак
Публикации: 19
«
Отговор #226 -:
април 01, 2009, 14:46:10 »
Enigma,
Благодаря много за отговора.
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #227 -:
април 01, 2009, 17:36:41 »
За София става дума. Специално за този на Банишор, но май всички зареждат еднакво.
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #228 -:
април 01, 2009, 22:43:37 »
аз приключих с финалния вид на мъжките бутониерки, качила съм снимки в галерията. Не ги слагам тук, защото са доста големи и трудно ще се преглежда темата, ако не ги смалявам допълнително, а сега нещо нямам ентусиазъм за хакерстване
«
Последна редакция: април 02, 2009, 09:26:13 от gucci
»
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #229 -:
април 02, 2009, 06:54:41 »
браво, pebbles, бутониерките са много красиви и нежни, носят страхотно пролетно настроение
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
«
Отговор #230 -:
април 02, 2009, 07:16:29 »
pebbles
, бутониерките са много симпатични и хем не са натрупани, хем са и свежарски и "живички". С това жълтичко в средата много ти се връзват с поканката.
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #231 -:
април 02, 2009, 09:06:17 »
Момичета искам да ви попитам колко кошнички трябва да се вземат?Защото нали ще трябват за късметчета,подаръци за гостите и за евентуално листенца от цветя ако си хвърлят?
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #232 -:
април 02, 2009, 09:49:01 »
Рубин, зависи какви и колко "пълнежи" ще имате. При нас ще са една за мен, в която ще са късметчетата за хвърляне. Една ще има малката шаферка, за да хвърля розови листенца пред нас. Една ще има кумата за житото, но се колебая дали да не бъде поднос, за да хвърли житото наведнъж. Една и за голямата шаферка, за хвърлянето на цветчета пред нас при влизането в ресторанта. Общо
четири
.
За да не купувам огромен брой кошници ще трансформираме четирите според нуждите. След като се изпразнят в две от тях ще наредим почерпката за след черквата, защото шаферът ще е с поднос. После пък като ще се раздават подаръчетата на гостите при поздравленията пак ще ползваме две от празните кошнички.
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #233 -:
април 02, 2009, 09:53:12 »
Цитат на: Su_to в април 02, 2009, 09:49:01
За да не купувам огромен брой кошници ще трансформираме четирите според нуждите. След като се изпразнят в две от тях ще наредим почерпката за след черквата, защото шаферът ще е с поднос.
чак сега чувам за почерпка след църквата??? какво представлява?
Активен
Рубин
«
Отговор #234 -:
април 02, 2009, 09:57:38 »
Su_to ,ти ли ще хвърляш късметчетата?Аз може да се заблуждавам,ама мисля че шаферката ги хвърля?
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #235 -:
април 02, 2009, 10:01:21 »
cvety_p
, ние няма да имаме гражданско, защото ще се женим на кораб и всъщност почерпката, която е след поздравленията в гражданското, я местим след църковния брак. Но понеже и там няма да имаме поздравления просто ще пуснем шаферите между гостите с кошничките. Затова ми трябват кошнички за почерпка.
Рубин
, не знам. Сигурно във всеки край да е различно. Досега, на сватбите на които съм ходила винаги булката ги е хвърляла. Доколкото знам е да ги хвърли булката и си взимат дечицата и всички неженени, за да се оженят или нещо подобно. Един вид вариант на букета и жартиера. При нас обаче ще ги нарека за здраве, щастие и късмет и ще помоля всички гости да си ловят, защото много обичам късметчета и искам за всички да има.
Активен
Рубин
«
Отговор #236 -:
април 02, 2009, 10:07:49 »
Знаеш ли много си права!Най-логично е да ги хвърля булката!То и късметчетата по принцип трябва да са на броя на булката и е редно тя да ги хвърля!Права си!
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #237 -:
април 02, 2009, 10:15:18 »
При нас ги хвърля шаферката...На една друга Бургаска сватба - кумата...Абе - кой както си го разбира
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #238 -:
април 02, 2009, 10:19:24 »
Аз също като бях кума хвърлях късметите след ритуалната, т.е. на излизане. Младоженците излиат последни и ние само след тях и тогава, слизайки по стълбите аз ги хвърлях над тях към гостите, които са долу. По принцип идеята е докато младоженеца носи булката, но във Варна ритуалната има такива стръмни стълби, че той си я вдигна чак долу като бяха.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #239 -:
април 02, 2009, 10:21:07 »
Така е, във всеки край е различно. Примерно сега като правих бутониерките на брата на милото и ми казаха така: на младоженеца и кумовете еднакви, на гостите два вида, от страната на младоженеца с едни, от страната на булката с други, в Русе така било. При нас с милото ще е на младоженеца една, на кумове, родители и шафери други и на останалите гости трети.
Затова и за късметчетата със сигурност има разлики, някъде в това кой ги хвърля, някъде в броя. При нас милото ще ме изнесе на ръце от черквата и после като ме пусне, ще хвърлям.
В началото много се шашках, но после реших, че не мога всичко да спазя и то по начин подходящ за всяко място в България и минах на принципа, както на мен ми е удобно и както на мен ми харесва. Затова, давай смело напред, Рубин, сватбата си е на теб и любимия и имат значение само вашите желания.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...