Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 00:58:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Дреболийки !!!!! част 6
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки !!!!! част 6 (Прочетена 147969 пъти)
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
Отг: Дреболийки !!!!! част 6
«
Отговор #165 -:
март 27, 2009, 22:32:41 »
Рали, браво! Зелена ли ще ти е темата на сватбата? Покажи късметчетата, бутилката и каквото си направила.
П. С. Днес в адно магазинче видях купичка стъклена вътре с 12-13 малки, плуващи свещички във формата на цветенца и пакетче с камъчета за декорация и си купих такива - 1лв. Купих си в оранжево и розово и са супер сладки тия дребосъци като се запалят! плюс това се оказаха ароматни. Вече симисля да взема са украсата такива, но ще ми трябват много, а и е доста далеч събитието...
«
Последна редакция: март 27, 2009, 22:42:17 от Amelia
»
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #166 -:
март 27, 2009, 23:12:28 »
Ralichka
, Много ми харесаха чашите ти, изчистени каквито ги обичам.
Все се чудя на тези панделки дали да ги слагам на чашите, нещо не ми се вързват но символиката е хубава.
Аз даже се чудя дали да не си "чопна" от домашния сервиз две чаши за чампанско
В такъв стил са като чашите в галерията ми, само че за шампанско (не намерих снимка в интернет)
На фирмата MIKAZA са и лично аз намирам че изработката е доста добра
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #167 -:
март 28, 2009, 00:33:53 »
Имама една идея, но кажете дали е добра. Преди години, когато кандидатствах и чух за поверието за 1000-та хартиени жерава и започнах да сгъвам. 3 месеца ги сгъвах и накрая ги направих 1000. Сега имам няколко плика с чисто бели малки сладки хартиени жеравчета. Имам идея те да се хвърлят заедно с кошничките/късметите. Как ви се струва? те са символ на живота, дълголетието, общия успешен път. Като идея ка ви звучи? Може едното да е пред църквата, а другото д асе хвърля пред ритуалната, ако изобщо идеята ви звучи добре.
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #168 -:
март 28, 2009, 00:45:11 »
Amelia
, по-скоро какво ще кажеш като идея да ги включиш в украсите по масите, защо не ако са достатъчно големи да изиграят роля на тейбъл картички? Сигурна съм, че ще има любопитни гости, които най-малко ще ги вземат в ръцете си да ги огледат. Пробвай в къщи какво се получава като ги хвърлиш, дали "политат" достатъчно и така ще прецениш дали са подходящи за това, което ти е хрумнало.
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #169 -:
март 28, 2009, 08:30:23 »
Ех и на теб ли ти се виждат зелени
Ти си вторият човек
Златисти са, но не знам дали само от снимката зеленеят или май лентичката си има такъв отенък
Засега още не съм правила друго, тези дни мисля да направя късметчета, ще ги покажа
minalina
ние също ще си купим още 4 и тези 2 ще са от сервиза
Аз не виждам никакъв проблем в това
Но искам да ги гравираме нашите, за да са ни спомен като пием от тях
«
Последна редакция: март 28, 2009, 08:32:28 от ralichka___
»
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #170 -:
март 28, 2009, 09:08:39 »
Права си за гравирането, все го забравям!
Иначе да си кажа и аз мнението, да не остана по-назад, на мен панделките си ми изглеждат златисти, за това и не го разбрах коментара на Амелия в пwрвия момент. Сега като се загледам може да има малко зленикав оттенък, но е толкова слаб, че трябва да мислиш за това за да го видиш...
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #171 -:
март 28, 2009, 09:56:18 »
Искам да попитам :вие колко кошници имахте?
Една за късметите, една-за житото/ориза след църквата и една може би за цветчетата за закичване? До тук три!
Нещо да изтарвам??????????
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #172 -:
март 28, 2009, 10:54:41 »
Може би една и за подаръчетата за гостите, ако са малки и ги раздавате по масите.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #173 -:
март 28, 2009, 10:58:56 »
Цитат на: nia в март 28, 2009, 09:56:18
Искам да попитам :вие колко кошници имахте?
Една за късметите, една-за житото/ориза след църквата и една може би за цветчетата за закичване? До тук три!
Нещо да изтарвам??????????
Един съвет за цветчетата за закичване е да са на поднос защото могат да се подредят и по лесно е да се взимат и закачват и има място за кърфичките.
Житото и ориза може да са в купичка.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #174 -:
март 28, 2009, 11:16:55 »
Цитат на: Amelia в март 27, 2009, 22:32:41
Днес в адно магазинче видях купичка стъклена вътре с 12-13 малки, плуващи свещички във формата на цветенца и пакетче с камъчета за декорация и си купих такива - 1лв. Купих си в оранжево и розово и са супер сладки тия дребосъци като се запалят! плюс това се оказаха ароматни. Вече симисля да взема са украсата такива, но ще ми трябват много, а и е доста далеч събитието...
ще споделиш ли къде ги намери да погледнем и ние, ако сме в същия град?
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #175 -:
март 28, 2009, 15:30:37 »
Ами малко ме е срам да кажа...В София - на Ботев, малко по-надолу от кръстовището му със Стамболийски има голям магазин за левче - там. Има много цветове. Между другото снощи ги пробвахме дребосъците и са супер сладички. Горят по час и нещо, а са миниатюрни. Дано да са останали готинки, защото по-долните бяха поожулени вече.
За панделките
- ами зеленикави ми се видяха. Може и от настройките на монитора ми да ми се виждат така.
З а кошниците
- питала ли си дали може да хвърляте изобщо ориз и жито, защото не винаги дават. Мен от една църква...коя беше вече забравих
, ме предупредиха, че не дават, защото гълъбите ядат и после минират. Иначе така са добре като бройка, но е по-добре, според мен, късметчетата да са ти в 2 кошнички и да ги хвърлят двама човека, а цветчетата да са но поднос, както вече са те посъветвали.
За жеварите
- те са мънички и много нежни. Вече сме ги пробвали и летят много добре.
За това се чудя дали да не го направим. Иначе са прекалено мънчки за тейбълки. На мен тогава ми се виждаха сладки и колкото и да беше трудно, ги гъвах дребнички.
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #176 -:
март 28, 2009, 20:03:35 »
Днес купих сатен, тюл, кошнички и други такива джундуриики
За съжаление не намерих бонбони за късметчетаат и поръчах от един сайт. Сега майсторя кошнички, но ми липсват някои неща и може би в понеделник ще ги завърша. Ето докъде съм стигнала с кошничката и едно късметче
Само че на снимка не знам защо така зеленикаво излиза, а и кошничката е пясъчна на цвят, а не кремава
«
Последна редакция: март 28, 2009, 20:26:10 от ralichka___
»
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #177 -:
март 28, 2009, 20:44:07 »
Рали, кошничката е много хубава, браво, а късметчето е много оригинално с дръжчицата. Кошничка в кошничката. Смятам, че розичката може и по-цъфнала да я докараш. Ето едно клипче по темата
http://www.youtube.com/watch?v=TiBFITlZh8Y&feature=related
И да, на снимката зеленее златното, но предния път бях прочела какво да гледам и си го видях златно
«
Последна редакция: март 28, 2009, 20:45:59 от pebbles
»
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #178 -:
март 28, 2009, 20:56:24 »
Много ти благодаря за помощта, pebbles! Аз днес видях готови розички и си ги купих
От същата панделка са и по - цъфнали
Радвам се, че ти харесва кавко сътворих
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #179 -:
март 28, 2009, 21:04:59 »
Когато са за късметчетата розичките могат да се направят къдреви лесно - с малка сатенена понделка или нещо като дълго и дебело сатенено шнурче, което тропосвате от единия край до другия плътно по ръба и издърпвате силно плата по конеца, така че да се набере панделката и става на цветенце. Може да го правите по-разцъфнало или по-прибрано, голямо/малко като скъсявате дължитана и дебелината на панделката.
Шнурче може да си направите от различен плат и да е подходящо за розички за кошничките като вземете сатенена панделка около сантиметър и я прегънете на 2 по дължина, след което я зашивате. Така стават по-пухкави розичките, но пък е голяма играчка.
Рали, и на мен ми харесват много. А как правиш дръжчицата на късметчето - много ми харесва така.
«
Последна редакция: март 28, 2009, 21:07:57 от Amelia
»
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]