Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 06:28:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дреболийки !!!!! част 6  (Прочетена 148075 пъти)

nia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 766

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: март 14, 2009, 13:56:38 »

Исках само да кажа , че от време оно майките ни са ползвали жито , а не ориз. Girl_hide Това за пред църквата го знам , то е друга работа. girl_wink
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
Публикации: 607

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: март 14, 2009, 13:58:30 »

а аз си спомням като бях малка и съм ходила на сватби пред съвета тогава се хвърляха жито,бонбони,монети и късметчета
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #62 -: март 14, 2009, 14:00:53 »

Аха, аз именно така ще мина на принципа "И вълкът сит и агнето цяло." В късметчетата ще набутам ориз, пък кумата ще хвърля пред черквата жито, стотинки, бонбонки, блещунки и жеравчета разбъркани заедно.
Активен
framboise
Ентусиаст
**
Публикации: 115

мама на малко слънчице :)

« Отговор #63 -: март 14, 2009, 14:03:45 »

Аз си мислих, ако ще се хвърля нещо изобщо, да са само розови листенца.. просто наистина някак си не си падам по традиционно сватбените неща. Вие как мислите, дали е добра идея?
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #64 -: март 14, 2009, 14:03:57 »

Да знаете, че късметите трябва да са не по-малко от годините на булката, но трябва да са нечетно число, така че ако например сте на 26 - те трябва да са 27 (може и повече ако искате) good
Активен
carol
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: март 14, 2009, 14:11:26 »

да розови листенца хвърляха и на на6ата сватба ,само да ви кажа една хитрост,освен естествени,можете между тях да сложите и изкуствни,така бе6е за6тото ние се венчавахме в 18.30 обаче в месец август страхотна жега -37 градуса,така че да няма много увяхнали,никой не разбра...те стояха толкова естествени всички  blum
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ

« Отговор #66 -: март 14, 2009, 14:14:35 »

framboise, всичко е добра идея, щом ти харесва на теб. Всяка сватба е мечта, а мечтите са различни за всеки човек. Така че, щом искаш го направи така. На мен шаферката ще ми хвърля листенца отпред, за да минаваме по тях.

А традициите са нещо постоянно изменящо се. Тези, които не се променят, просто изчезват.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: март 15, 2009, 08:42:29 »

аз също мисля малката шаферка да хвърля листа от рози пред нас, а кумата късметчетата.
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 766

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: март 15, 2009, 10:48:55 »

да розови листенца хвърляха и на на6ата сватба ,само да ви кажа една хитрост,освен естествени,можете между тях да сложите и изкуствни,така бе6е за6тото ние се венчавахме в 18.30 обаче в месец август страхотна жега -37 градуса,така че да няма много увяхнали,никой не разбра...те стояха толкова естествени всички  blum

От онези листенца дето ги продават в китайските магазини ли имаш в предвид?В торбичка около 4-5 лв. crazy crazy crazy или аз не съм разбрала за кои става въпрос?
Активен
framboise
Ентусиаст
**
Публикации: 115

мама на малко слънчице :)

« Отговор #69 -: март 15, 2009, 12:40:06 »

Въпросче- тия неща, дето се хвърлят, без значение какво, после кой ги чисти?? Чудя се, понеже сватбите в почивните дни са така наблъскани през 20-30 мин. в ритуалните зали и църквите и на всяка като се хвърлят разни неща...?
Активен
carol
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: март 15, 2009, 12:57:31 »

да точно тези листенца,смесихме ги с натурални за да няма неприятни изнанади( в горе6тината че увяхнали са малко грознички) и готово!
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #71 -: март 15, 2009, 15:03:10 »

Ами панделките мисля да ги залепя със силикон или нещо такова, но картона не знам с какво друго освен двойно залепващо тиксо...

За картона може да пробваш със сухо лепило.

Въпросче- тия неща, дето се хвърлят, без значение какво, после кой ги чисти?? Чудя се, понеже сватбите в почивните дни са така наблъскани през 20-30 мин. в ритуалните зали и църквите и на всяка като се хвърлят разни неща...?

Специално пред църква съм виждала как излиза една баба и помита с метлата всичко пред вратата.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ

« Отговор #72 -: март 16, 2009, 11:46:02 »

Мисля, че после минават от бабите, дето чистят и свещниците и другите неща вътре и си метат.

Момичета, подскажете ми, че съм забравила, как се закачваха бутониерите? От дясната страна за женените и от лявата страна за неженените или беше обратното?  scratch one-s head
« Последна редакция: март 16, 2009, 11:49:46 от Su_to » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #73 -: март 16, 2009, 12:17:57 »

Ъхъ, ами аз гледах по разни американски сайтове и там продаваха в някакви торбички wedding rice и аз като го загледах видях, че е нещо доста странно и даже във форма на сърчица имаше. И на мен ми стана чудно, защото и аз мислех, че си хвърлят от пакетче нормален. Ама явно е просто гевезлък, така да се каже и е само за който иска.

В Италия традицията е да се хвърля ориз и си е съвсем обикновен. Но те си го слагат в разни красиви опаковчици и стои в една кошница пред църквата, от която всеки си взима. Или пък някой носи кошницата, минава и предлага на всички гости.

На нашата сватба родителите на мъжа ми много държаха да има ориз. Обаче от кметството ни бяха предупредили, че е забранено да се хвърля на стълбите там. После обаче докато чакахме да дойде нашия ред, видяхме, че всички хвърлят и брат му изтича набързо, и купи две кутии Uncle Ben's  sarcastic Та при излизането ни го хвърляха направо с цели шепи хихихих

Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ

« Отговор #74 -: март 16, 2009, 12:26:08 »

Ох, тази снимка е направо върха!!! Направо сте като от някой романтичен филм!!!

Ефектът от падащия ориз е много хубав, искам и при мен нещата да изглеждат като дъжд и затова бонбонките ми ще са миниатюрни. Само жеравчетата ще са по - едрички, но се надявам да "кацнат" малко по - късно и да може да се заснеме точно "дъждът" от житцето, бонбонките и блеснулките.

И пак да кажа колко е хубава тази снимка, ех!!!!  heart
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: