Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 08:58:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Дреболийки !!!!! част 6
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки !!!!! част 6 (Прочетена 148161 пъти)
valia_diva
Баш Майстор
Отг: Дреболийки !!!!! част 6
«
Отговор #45 -:
март 14, 2009, 10:26:58 »
Това ми хареса - който хванал, хванал. Ще ги направя броя на годините ми. Ето, че научих нещо ново.
Активен
rosi09
Ентусиаст
«
Отговор #46 -:
март 14, 2009, 10:57:20 »
Аз си направих 47 късметчета. И аз съм чувала за това, че трябва да са колкото годините на булката, но съм чувала и че не е задължително... Май е въпрос на това къде живеем и какви са традициите при нас. Реших моите да са толкова, защото гостите ще са около 250 и ако късметчетата бяха 23 почти за никой нямаше да има... А сега са равни на годините на булката + годините на младоженеца.
А относно тейбълките... аз имах една идея, като я направих не ми хареса, видях снимка някъде из нета на едни други тейбълки - направих ги и тях - и те не ми харесаха, та сега съм си направила трети вариант, който май вече ми харесва... Вие как мислите?
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #47 -:
март 14, 2009, 11:00:44 »
Цитат на: rosi09 в март 14, 2009, 10:57:20
Аз си направих 47 късметчета. И аз съм чувала за това, че трябва да са колкото годините на булката, но съм чувала и че не е задължително... Май е въпрос на това къде живеем и какви са традициите при нас. Реших моите да са толкова, защото гостите ще са около 250 и ако късметчетата бяха 23 почти за никой нямаше да има... А сега са равни на годините на булката + годините на младоженеца.
А относно тейбълките... аз имах една идея, като я направих не ми хареса, видях снимка някъде из нета на едни други тейбълки - направих ги и тях - и те не ми харесаха, та сега съм си направила трети вариант, който май вече ми харесва... Вие как мислите?
и аз смятам да бъдат годините на булката + годините на младоженеца и тъй като те са нечетен брой може да добавя още едно да има
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #48 -:
март 14, 2009, 11:13:39 »
Цитат на: rosi09 в март 14, 2009, 10:57:20
На мен лично ми харесват. Ама нали няма да са така залепени с двойнозалепващо?
Иначе цвета ми допада (а аз като цяло не харесвам зелено). И (пак си е мое мнение) тази която е зелена с бял картон е като че ли по- така...хубава. А сърцето как си го изрязвала или е с перфоратор? Защото има едни перфоратори, които са си точно за ъгъл и са със сърчице
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #49 -:
март 14, 2009, 11:25:46 »
на мен също ми харесват и даже можеш и двата варианта да ги направиш и да се редуват на масата
Активен
rosi09
Ентусиаст
«
Отговор #50 -:
март 14, 2009, 13:15:34 »
Ами панделките мисля да ги залепя със силикон или нещо такова, но картона не знам с какво друго освен двойно залепващо тиксо... А зеленото - аз пък го обожавам
даже съм малко вманиачена, но се радвам че се харесва на хора, които не обичат зелено... а и на масите ще има ленти от точно тъкъв нюанс на зеленото.
И на мен зелената тейбълка повече ми хареса, но кумата пък хареса златистата, затова мисля да ги редувам на масите.
А сърчицето - ами то е голям проблем - аз знам за тези перфоратори, но съм чувала че ги има само в Слънчоглед и от две седмици почти всеки ден минавам за да търся там, но все ми казват че чакат стока и тя все не идва... Много се надявам скоро да получат, защото иначе ако трябва да изрязвам сърчица на 250 тейбълки...
в тази връзка ако някой знае дали другаде могат да се намерят тези перфораторчета (но с формичка сърце) моля да сподели...
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
«
Отговор #51 -:
март 14, 2009, 13:26:06 »
Цитат на: rosi09 в март 14, 2009, 13:15:34
Ами панделките мисля да ги залепя със силикон или нещо такова, но картона не знам с какво друго освен двойно залепващо тиксо... А зеленото - аз пък го обожавам
даже съм малко вманиачена, но се радвам че се харесва на хора, които не обичат зелено... а и на масите ще има ленти от точно тъкъв нюанс на зеленото.
И на мен зелената тейбълка повече ми хареса, но кумата пък хареса златистата, затова мисля да ги редувам на масите.
А сърчицето - ами то е голям проблем - аз знам за тези перфоратори, но съм чувала че ги има само в Слънчоглед и от две седмици почти всеки ден минавам за да търся там, но все ми казват че чакат стока и тя все не идва... Много се надявам скоро да получат, защото иначе ако трябва да изрязвам сърчица на 250 тейбълки...
в тази връзка ако някой знае дали другаде могат да се намерят тези перфораторчета (но с формичка сърце) моля да сподели...
Не зная колко ти е твърд картона, мила, но знай, че тези перфоратори могат да перфорират САМО ХАРТИЯ! Имай го пред вид, да не стане така да дадеш 8лв и накрая да не ти върши работа!
Иначе тейбълките са чудесни! Много ми харесват!
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #52 -:
март 14, 2009, 13:31:17 »
Мне - не перфорират само хартия (специално тези дето са за ъглите, защото са малко по- здрави
), но да - ако е много твърд картона не става. Но на мен ми се струва, че този картон не е толкова дебел
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
«
Отговор #53 -:
март 14, 2009, 13:35:47 »
Цитат на: skylife в март 14, 2009, 13:31:17
Мне - не перфорират само хартия (специално тези дето са за ъглите, защото са малко по- здрави
), но да - ако е много твърд картона не става. Но на мен ми се струва, че този картон не е толкова дебел
Абе май най-добре да си вземе картона и да опита на място да го перфорира.. ако става - да си го вземе перфораторчето.
Аз да питам нещо - задължително ли е в късметчетата да се слага жито... Мен от чисто естетическа гледна точка по-ми харесва да го заменя с ориз, че е бял и ще стои по-добре, а и нали също расте...
Според вас дали е редно да го направя?
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #54 -:
март 14, 2009, 13:41:57 »
Аз лично сложих жито , щото по-българска традиция ми се видя. Не обичам поамариканчините традиции. Ще ги покажа моите късметчета след 2-3 дни. Хем са с бордо и бял тюл , ама не мисля , че житото стои зле
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #55 -:
март 14, 2009, 13:45:08 »
оригиалните късмет4ета са с една монета на дъното ,бонбонки детска радост и жито,а ориз се хвърля пред църквата,но ако на някой му харесва повече ориз,може да сложи-въпрос на вкус!
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
«
Отговор #56 -:
март 14, 2009, 13:45:14 »
Можеш да го замениш с каквото и да е зърно. Моите също са с ориз, заради белия му цвят. Единствено трябва да е зърно, защото то символизира плодородието и изобилието. Не мисля, че има значение какво точно е, пък и традициите не са това, което бяха.
Освен това, не знам дали житото от късметчетата може да поникне, по простата причина, че не съм виждала късметчета, пък и изобщо жито в магазините или по черквите, което да не е грухана пшеница, а да е с люспи. Мисля, че което и да е зърно със свалени люспи изобщо не може да поникне. Всъщност изобщо не е задължително да може да пониква.
nia
, от това, което съм виждала да се продава по чужбинските сайтове, оризът за хвърляне там, дори не е растение, а нещо доста по - различно.
Късметчетата трябва да съдържат трите елемента: за плодородие и изобилие (зърно), за материално благополучие (монета), и да ви е сладък живота (бонбон). Какви монетки, бонбонки и т.н. ще си сложиш на днешно време е главно въпрос на вкус.
«
Последна редакция: март 14, 2009, 14:25:01 от Su_to
»
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #57 -:
март 14, 2009, 13:48:23 »
Su_to тук в Испания хвърлят ориз,нормален от пакет,не съм виждала някой да купи ориз от сватбен сайт за да хвърли,по простата причина че не си усложнява6 живота просто отива6 до магазина и готово!
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
«
Отговор #58 -:
март 14, 2009, 13:51:17 »
Ъхъ, ами аз гледах по разни американски сайтове и там продаваха в някакви торбички wedding rice и аз като го загледах видях, че е нещо доста странно и даже във форма на сърчица имаше. И на мен ми стана чудно, защото и аз мислех, че си хвърлят от пакетче нормален. Ама явно е просто гевезлък, така да се каже и е само за който иска.
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #59 -:
март 14, 2009, 13:53:52 »
да бе е аз даже си мислих да боядисваме ориза в разни цвтове ама то като си се побъркал с другите не6та по-важни от сватбата,не остава време и нерви и т.н
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
29