Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 20:42:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбени покани !!!! част 5
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбени покани !!!! част 5 (Прочетена 154856 пъти)
Бухтичка
Професор
Отг: Сватбени покани !!!! част 5
«
Отговор #195 -:
април 10, 2009, 08:35:55 »
BASTET
, поканите, които си ползвала за образец помниш ли от кой сайт са? Понеже в момента се ровя и се опитвам да открия нещо интересно, но нещо не се получава.
Активен
Polia
Сватбар
«
Отговор #196 -:
април 10, 2009, 08:52:44 »
Su_to, и мен ме застреляха, но от упор
Аз очаквах да ми кажат 2-3 лева, обаче... Ами такива им са цените - поканите са в кутии, личи си, че са с хубави материали, но все пак.. Ако трябва да съм откровена - имам позната, която си прави поканите при тях, остана много доволна - те й правиха и подаръчетата за гостите и разни други такива нещица - ето линка към нейния албум, тази суперска покана е от тях:
http://album.svatbata.bg/Jelevi/bg/photos/78945.html
Сигурно щяха да ми направят и отстъпка за сто покани, а ако си правех и аз от тях всички останало - със сигурност, но не успях да задържа младоженеца - като чухме цените, само се спогледахме, благодарихме и излязохме. Навън само ме погледна тъжно и ме попита защо го водя по такива безумни места
Сега по въпроса с поканите действам самичка.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #197 -:
април 10, 2009, 09:12:51 »
леле, страхотни са тия покани, но толкова парички
Наистина това е изключително, хем интелектуален труд, хем много ръчен труд, хен всичко е в една тема. Дано да има повече булки, които да могат да си позволяват такива красоти ...
Относно етикетчето с името на гостите и аз мисля, да ги напиша ръчно, защото мога да пиша много красиво. За основния текст на поканата, прецених, че няма да ми стигнат силите да напиша 100 пъти текста, защото трябва да си разграфявам редчета с тънко моливче, после да ги трия, да не се виждат, затова пък избрахме красив ръкописен шрифт, който поне малко прилича на моя
Активен
bobsyn
Любопитен
«
Отговор #198 -:
април 10, 2009, 09:15:27 »
Merilen, определено почерка ти е доста хубав и ще се получи добре с писане на ръка.
Аз също мислех да надписвам на ръка със златист химикал, но се отказах след първата проба (една буква да не е както трябва ... и хайде наново). Спрях се на много стилен ръкописен шрифт, печат на мастиленоструен принтер и се намериха хора да попитат дали съм ги надписала на ръка.
А освен това печатането в къщи или надписването на ръка ти дават възможност да си адресираш поканата лично, нещо което няма как да ти се случи ако ползваш печатница.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #199 -:
април 10, 2009, 09:24:49 »
аз написах долу със ситни букви "Моля, потвърдете присъствие до 10.05.2009 г" на самата покана
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #200 -:
април 10, 2009, 09:28:48 »
Цитат на: mucito в април 10, 2009, 08:33:02
Момичета, да ви попитам- това с потвърждаването на тел. еди си кой, в поканата ли го пишете или на отделно листче? Не мога да реша
Като е на самата покана не ми харесва особено, като е на листче се чудя дали няма да се затрие някъде...
Моето е на отделно листче и е вързано за поканата.
Бухтичка
, не се сещам за сайта, но го взех тук от темата. Прегледай назад линковете и ще го намериш. Бяха на флаш нещата и съм правила скрийншоти, затова няма как на дамеря по името на файла или нещо такова адреса на сайта.
Merilen ти си цял калиграф - давай, миличка!
Активен
Polia
Сватбар
«
Отговор #201 -:
април 10, 2009, 09:32:44 »
Merilen, нейните не съм питала колко струват, защото не исках да съм със същите, дори и с подобни - все пак, не върви някак си. Аз говоря за друг модел - един правоъгълен плик от много твърд картон, който отпред е с връзчици от органза - като на корсет - в него се пъха листче от красив картон със самия текст на поканата, и цялата тази красота е в една кутия, като в кутията имаше и някаква много фина хартия - намачкана ефектно, в която се полага плика. Това е, което аз харесах за тази цена.
Не знам дали ме разбрахте, но наистина беше много ефектна. Както и да е, няма да е тя.
Merilen, поздравления и от мен за творчеството ти!
Активен
23
Професор
«
Отговор #202 -:
април 10, 2009, 09:34:25 »
Цитат на: mucito в април 10, 2009, 08:33:02
Момичета, да ви попитам- това с потвърждаването на тел. еди си кой, в поканата ли го пишете или на отделно листче? Не мога да реша
Ние направо в поканата, най - отдолу!
Смятам, че ако е на листче, може и да потъне някъде!
«
Последна редакция: април 10, 2009, 11:34:10 от Sunny_girl
»
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #203 -:
април 10, 2009, 09:47:06 »
Цитат на: polia в април 10, 2009, 09:32:44
Merilen, нейните не съм питала колко струват, защото не исках да съм със същите, дори и с подобни - все пак, не върви някак си. Аз говоря за друг модел - един правоъгълен плик от много твърд картон, който отпред е с връзчици от органза - като на корсет - в него се пъха листче от красив картон със самия текст на поканата, и цялата тази красота е в една кутия, като в кутията имаше и някаква много фина хартия - намачкана ефектно, в която се полага плика. Това е, което аз харесах за тази цена.
Toва звучи страхотно, все пак е картон, плик, кутия и стават материали и операции за извършване. Вероятно от това идва цената. Според мен отиди и ги разпитай какво биха ти предложили за по-малко парички (зависи какъв бюджет сте си определили за поканите). Само за да сравниш като цени, аз в Пазарджик много харесах едни бели много нежни папирусчета със сърчица и кутийка в същия стил за 1,20 лв +0,30 за печат, на които може да се завърже красива панделка от органза и пак да се получи много стилно и ефектно
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #204 -:
април 10, 2009, 14:22:40 »
Момичета,моля ви кажете ми дали изобщо има някъде перфораторчета с различни формички,от никъде не мога да намеря информация,ако някой е виждал някъде нека сподели.
Активен
Бухтичка
Професор
«
Отговор #205 -:
април 10, 2009, 14:40:46 »
Цитат на: BASTET в април 10, 2009, 09:28:48
Бухтичка
, не се сещам за сайта, но го взех тук от темата. Прегледай назад линковете и ще го намериш.
Благодаря ти, наистина беше крайно време да се разровя назад
Открих някъде твоите покани, но за жалост нямаше нищо друго интересно.
Проблемът ми е май, че не знам какво искам. Ровя наслуки и чакам да ми попадне нещо, което като го видя да съм сигурна, че е то.
Харесаха ми някои от френския сайт, който бяхте пуснали в предната тема и сега се чудя за тази -
http://www.faire-part-edition.fr/mariage/faire-part-mariage-editeurs.asp?r=102146
Обаче не знам френски и им писах на английски да ги питам дали може да се напечата на български, та се чудя дали изобщо ще ми отговорят.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #206 -:
април 10, 2009, 15:09:11 »
Цитат на: krisssy в април 10, 2009, 14:22:40
Момичета,моля ви кажете ми дали изобщо има някъде перфораторчета с различни формички,от никъде не мога да намеря информация,ако някой е виждал някъде нека сподели.
Ако става въпрос за София, такива перфораторчета има в книжарница "Слънчоглед" на ул."Иван Вазов" 13. Малките формички са по 3.90 лв, а големите към 8 лв. Онзи ден видях едно страхотно перфораторче, което прави малко сърчице и листенца около него. На приятеля ми една колежка прави с него поканите на сестра и, та се замислям да я помоля да ми го даде и да перфорираме с него рамките за снимките, вместо да им връзваме панделки ...
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #207 -:
април 10, 2009, 15:50:55 »
Цитат на: tasty в април 10, 2009, 09:24:49
аз написах долу със ситни букви "Моля, потвърдете присъствие до 10.05.2009 г" на самата покана
Момичета, колко време преди сватбата мислите, че е най-добре да се дадат поканите, че да има време и за потвърждение от гостите за присъствието им?
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #208 -:
април 10, 2009, 16:00:16 »
Цитат на: petrova83 в април 10, 2009, 15:50:55
Момичета, колко време преди сватбата мислите, че е най-добре да се дадат поканите, че да има време и за потвърждение от гостите за присъствието им?
Според мен поне месец преди датата за потвърждение на присъствието. А тази пък дата съответно зависи главно от уговорките ви с ресторанта и хотела, ако ползвате такъв.
Ние например искаме потвърждение до 31.05 и вече почти сме раздали поканите, може би още 10-тина остават, но и имаме доста гости, които не са от града на сватбата.
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #209 -:
април 10, 2009, 16:21:22 »
Цитат на: bubka в април 10, 2009, 16:00:16
Според мен поне месец преди датата за потвърждение на присъствието. А тази пък дата съответно зависи главно от уговорките ви с ресторанта и хотела, ако ползвате такъв.
Ние например искаме потвърждение до 31.05 и вече почти сме раздали поканите, може би още 10-тина остават, но и имаме доста гости, които не са от града на сватбата.
Мерси за бързият отговор
«
Последна редакция: април 10, 2009, 16:23:17 от petrova83
»
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14