Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 19:20:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
БУРГАС-ЧАСТ 4
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУРГАС-ЧАСТ 4 (Прочетена 127587 пъти)
skylife
Сватбен ШАМАН
Отг: БУРГАС-ЧАСТ 4
«
Отговор #435 -:
април 27, 2009, 09:26:25 »
Амиии специално за кръвта - не знам дали ще успееш да минеш гратис, защото това е единственото изследване на което държат (май)
Активен
Bianka
Сватбар
Публикации: 179
«
Отговор #436 -:
април 27, 2009, 09:29:35 »
Момичета на вас искаха ли ви удостоверение за семейно положение (никой от двамата не е чужденец) и от къде се вади - общината ли и дали задължително от тази по постоянен адрес, че на милото му е във Варна?
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #437 -:
април 27, 2009, 09:46:45 »
И аз мисля, че за кръвта не може да се мине гратис
Bianka то май такова удостоверение се иска ако някой от съпрузите е чужденец, разведен или вдовец!!!
До колкото помня така пишеше на онази листовка, която ни дадоха от ритуалната. Така че...сигурно няма да вадите!
Активен
ddddd
Ентусиаст
Публикации: 117
«
Отговор #438 -:
април 27, 2009, 09:56:57 »
вече съвсем съм отчаяна, звъннах на няколко МЦ и отвсякъде ми "натъртиха" че за кръвната проба ще минат около 2 часа, но тъй като била най-важна трябвало обстойно да се изследва , със сигурност май не мога да мина гратис
Стига бе, няма ли някоя булка, която да е успяла без да дава кръв ?
А относно удостоверението - на нас не са ни искали такова, и аз мисля че е за случаи когато един от двойката е чужденец, би трябвало да го издават обаче по постоянен адрес
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #439 -:
април 27, 2009, 10:51:11 »
ddddd
другият вариант е да отидеш в някой мед. лаборатория, моите изследвания бяха така. Първо отиваш да кажем в лаб. на Д-р Тошкина и като станат изследванията си ги взимаш и отиваш в Св. София да ти оформят медицинското. Успех!
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #440 -:
април 28, 2009, 08:51:37 »
ddddd
, ама защо ти е да минаваш гратис, не мога да разбера?
Защото те е страх да ти вземат кръв от вената ли?
Извинявай, ама ми звучи твърде несериозно, да не кажа лигаво. Харесва ли ни или не - такъв е законът и е тъпо да искаме да "изклинчим", защото в тази държава много хора така правят и затова сме на този хал.
Все някога в живота може да ти се наложи да ти вземат кръв от вената, дай, Боже да е когато, дойде моментът да станеш майка. И тогава пак ли ще те е страх и ще искаш да минаваш гратис, при положение, че се касае за детето ти?
Дано да не съм те разбрала правилно и проблемът ти е в тези 2 часа, които минават, докато стане готово изследването.
hukuta
добре те е посъветвала.
Не е нужно да чакаш 2 часа на място, докато излезе резултатът. Отиваш по някое време, те ти го попълват в бланката и ти го заверяват.
Ако искаш иди в някоя от лабораториите на "Лина" - отварят от 7 ч, можеш да се отбиеш преди работа, после след 2-3 часа си вадиш резултата от Интернет и отиваш до "Св.София" примерно да ти оформят медицинското. Така ще си спестиш едното бягство от работа. Междувременно обаче трябва да минеш и през Психото, там май от 8 ч работят.
Не ми се сърди, но начин се намира, а това, че заради едния страх оискаш да минеш гратис, наистина леко ме поядоса...
Активен
ddddd
Ентусиаст
«
Отговор #441 -:
април 28, 2009, 09:33:39 »
Kiksi ,
не се сърдя изобщо
Срам не срам, но истината е, че си ме разбрала правилно -страх ме е, защото припадам като ми забодат иглата
Благодаря ви за съветите, ще ги направя изследванията в крайна сметка, като няма друга възможност и съжалявам че те ядосах
Активен
Kiksi
«
Отговор #442 -:
април 28, 2009, 09:44:12 »
ddddd
, няма проблем, не е срамно да признаеш страха си, мен например ужасно ме е страх да ходя на зъболекар, ама няма как.
Приеми го просто като необходимо зло, което след половин час вече ще си го забравила.
Поискай да ти вземат кръв в легнало положение, кажи, че ти става лошо, обърни главата на другата страна да не гледаш и докато се усетиш, ще е минало.
Така или иначе и друг път ще ти се наложи по някакъв повод вероятно, затова просто го приеми като необходимо зло, което свършва за не повече от минута и готово.
Не че да правя реклама, но през последните месеци доста често ми взимат кръв в "Лина" и почти никаква болка не усещам и супер бързо свършва всичко, полежавам си няколко минути и готово. От пръста да ти вземат кръв е по-гадно, ако питаш мене.
Успех в преодоляването на страха и после да разкажеш как е минало!
Активен
ina_lemon
«
Отговор #443 -:
април 28, 2009, 09:47:26 »
Аз водих Сми-то в ЛИНА да му вземат кръв от пръста. Момичето го заприказва, той се захили и не само че гък не каза като го бодна, ами и се смееш през цялото време. И верно от пръста е по-кофти, пък говорим за 7-месечно дете все пак.
Аз ходих в ЛИНА на Републиканска.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #444 -:
април 28, 2009, 10:15:59 »
Здравейте момичета!
Ще се прибирам в Бургас за почивните дни, но и в гражданското предполагам ще почиват по това време и няма как да ги питам тях затова ви моля да ми помогнете. Знам, че записването за час за церемонията става 3 месеца предварително и тук съм чувала, че това може да го свърши и някой роднина. Въпроса е какви документи е нужно да представи ? Питам понеже младоженеца, а има вероятност и аз самата да сме в чужбина по това време и няма как да си оставим личните карти. Ако някой е имал подобна ситуация моля да ми каже някакво пълномощно ли трябва да извадим, за да може да ни запишат. Следващото ми питане е за медицинското, което се представя преди брака. Понеже младоженеца планира да се върне 10 дни преди сватбата и се чудех късно ли ще е тогава да ги представим или трябва да е точно 1 месец по рано? Имам още неясноти
Все още се колебая дали да подпишем 1 ден преди сватбата само с кумовете в гражданското, а на другия ден да има изнесена церемония (или в морската градина или в ресторанта) и църковна венчавка с всичките гости. При това положение 2 дати ли запазвам и 2 такси ли се плащат. Ще съм благодарна на всеки, който може да ми даде някаква информация.
Понеже предполагам, че повече момичета ще са си в Бургас за празниците може да измислим един следобед да се срещнем (ако има желаещи разбира се)
Активен
ddddd
Ентусиаст
«
Отговор #445 -:
април 28, 2009, 10:23:43 »
Мерси за съвета,
щом са наистна внимателни /доверявам ви се
/,а и по интернет мога да с взема резултата -това е чудесно. Сега ще им разгледам и сайта,
дано само от Св.София се съгласят да ми направят медицинското, при положение че кръвния анализ не е от тяхната лаборатория.
Благодаря ви.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #446 -:
април 28, 2009, 10:28:42 »
svetla_ety
записването става с личните карти, затова предполагам, че ще трябва пълномощно някакво, но трябва поне по телефона да се обадиш в ритуалната да питаш!!! Медицинските се представят 10 дни преди дтата за сватбата и трябва да са направени не повече от месец преди датата на венчавката.
За изнесения ритуал ще помогне някой, който е имал такъв от форума
, ама все пак те съветвам да се обадиш по тел. в ритуалната и да питаш.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #447 -:
април 28, 2009, 10:32:53 »
ddddd
със сигурност ще се съгласят, аз това го правих преди около месец, но поради други причини-не от страх ами заради бременността ми взимаха кръв вече и аз не знам колко пъти и това изследване го имах готово и направо си го занесох в Св.София и само ми завериха медицинското, ама преди това и през психото трябва да минеш!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #448 -:
април 28, 2009, 10:36:30 »
ddddd
и още нещо, ако резултатите от кръвните проби си ги извадиш от интернет, имай предвид, че в Св.София може да те върнат до мед.лаборатория за заверка-подпис и печат. Защото мен така ме върнаха!!!
Активен
dodo23
«
Отговор #449 -:
април 28, 2009, 10:43:45 »
Svetla_ety,аз все повече се навивам за изнесен ритуал в Морската градина.
Вчера посетих една сватбена агенция и там ме увериха,че не е никак трудно да се осъществи.Таксата,която се заплаща на общината е от порядъка на 50лв.
Единствено непредвидимо е времето в този ден.
Нямам идея къде ще съм по празниците,но ако се спретне срещичка ще се опитам да дойда.
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
Нагоре
Изпечатай