Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 02, 2024, 00:52:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булченския букет -част 4
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булченския букет -част 4 (Прочетена 193966 пъти)
princesata9
Сватбен ГУРУ
Най-щастливата Г-жа Узунова
Отг: Булченския букет -част 4
«
Отговор #375 -:
юли 24, 2009, 15:11:52 »
Ми аз мисля, че към 15-тина ще са съвсем достатъчни. Ама искам да са белички. Чисто. Ще видим. За сега още имам време и ще го измисля. Пък ако не, ще се косултирам допълнително в някой друг магазин, като се прибера сега на Плевен. Да видя в два различни града какво ще ми кажат
Мерси за инфото иначе
Активен
vesince
Сватбар
г-жа Русинова
«
Отговор #376 -:
юли 27, 2009, 13:49:37 »
Вижте каква нестандартна идея за букет
15.jpg
(25.49 KB, 267x400 - видяно 3511 пъти.)
Активен
Flowersforyou
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #377 -:
юли 29, 2009, 19:53:34 »
Еееееееееееееееее, Bubeto_bu, ти направо ни разби, щом си си направила букета с топъл силикон, значи това не ти е първият букет. С горещия капризен топъл силикон се работи изключително трудно и трябва много практика. Пиафлората се топи само 1 час, за да не тече вода от нея и цветята започват да се редят от центъра, това са простите правила на цветарите. В класическия булченски букет се слагат аспидистра и беърграс, което си направила и ти. Така че, момичета, не опитвайте да си правите букет с топъл силикон вкъщи, защото това го правят само хора с опит.
Активен
dezmand
Сватбар
«
Отговор #378 -:
юли 29, 2009, 20:39:56 »
Бубе , много тие хубав букета
На това твоето му се вика ТАЛАНТ , браво
Чесито за сватбата , била си много красива булка
Да сте живи и здрави , много да се обичате и да сте мноооооооого щастливи
Момичета имате ли идея как стоят нещата с букета за хвърляне?Някой беше ми казал , че ако моят р от истински цветя да хвурля него а ако са изкуствени да си купя др ?
Активен
bubeto_bu
Ентусиаст
«
Отговор #379 -:
юли 30, 2009, 10:34:18 »
Цитат на: Flowersforyou в юли 29, 2009, 19:53:34
Еееееееееееееееее, Bubeto_bu, ти направо ни разби, щом си си направила букета с топъл силикон, значи това не ти е първият букет. С горещия капризен топъл силикон се работи изключително трудно и трябва много практика. Пиафлората се топи само 1 час, за да не тече вода от нея и цветята започват да се редят от центъра, това са простите правила на цветарите. В класическия булченски букет се слагат аспидистра и беърграс, което си направила и ти. Така че, момичета, не опитвайте да си правите букет с топъл силикон вкъщи, защото това го правят само хора с опит.
значи, явно съм с късмет, защото аз пистолета го ползвах за останалите дреболийки и просто нямах с какво друго да ги залепя листата /защото се разпадаха като ги вързах само с панделка/... нямах избор
, а за пиафлората ми е за първи път и се получи ...
«
Последна редакция: юли 30, 2009, 10:44:41 от bubeto_bu
»
Активен
tinatsvetina
Любопитен
Публикации: 25
«
Отговор #380 -:
юли 30, 2009, 23:27:27 »
Момичета, искам да споделя моето преживяване и ако мога да помогна да не изпаднете в подобна на моята ситуация. Бяха ми препоръчали цветарски магазин за булченски букет, аранжировки на масите и бутониери. Всичко вървеше добре, 2 пъти ходих и се обяснявах с флористката, която дори си водеше бележки. В деня на сватбата към обяд отидох да си прибирам поръчката и се оказа, че е друга флористка, която ми е правила букета и не е това, което съм уточнявала. Бях казала изрично-няколко мини зелени хризантеми за цвят, а букетът ми беше пълнен с тях!!!Щях да припадна, пак издънка след 5 обаждания и 2 ходения!!! Нямах никакво време за нов букет, денят беше разграфен до минута и се ПРИМИРИХ!!! Така че уверете се 200%, че флориста, с когото говорите и поддържате връзка ще прави букета ви, за да няма изненади!
Активен
jewel
Ентусиаст
Публикации: 100
«
Отговор #381 -:
юли 31, 2009, 09:06:48 »
момичета, дайте идея с какво мога да съчетая гипсофила.искам букета да ми е само от гипсофила,че нали роклята има цветя по нея червени и не мога да си позволя каквито и да е други цветя
.говорих с момичетата дето ми направиха роклята и с дизайнерката на фирмата и дори тя не можа да ми предложи идея за букета.сети се за това цвете дето се използва за декорация към букети..лично аз мисля,че би се получил красив и нежен букет, ако е само от гипсофила.нямам идея,обаче каква зеленина или друго да добавим към него.говорих с две флористки дето даже в началото не приеха идеята за букет само от гипсофила
.какъв щял да стане и такива разни...помагайте.само пак да кажа,че роклята има червени цветя по нея,които явно не мога да съчетая с никои цветя или цветова гама
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #382 -:
юли 31, 2009, 09:12:20 »
Jewel, защо не направите букет от мини червени рози и гипсофил.Според мен букет само от гипсофил ще изглежда доста постен ако мога така да се изразя.Все пак ако червеното е водещо не мисля, че е проблем да е смини червени рози.
Активен
jewel
Ентусиаст
«
Отговор #383 -:
юли 31, 2009, 09:16:32 »
съвет на дизайнерката на ателието беше да не стане кичозно,ако сложа и друг вид цвета по себе си ,било то и в букета.затова ми предложи да е от гипсофила или момина сълза.септември едва ли ще е претрупано с момина сълза,така,че се спрях на гипсофила.точно за да не стане постен букет ми се иска да го съчетая с нещо зелено примерно
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #384 -:
юли 31, 2009, 09:17:16 »
За зеленина към гипсофила може да се сложи едно, на което му казват Зайча сянка - стои добре и е нежно. Ще опитам да намеря снимка
Иначе и аз съм съгласна с Маги за мини-розичките. А можеш ли да покажеш какви са цветята по роклята?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #385 -:
юли 31, 2009, 09:19:39 »
Според мен един малък сладък букет от мако на брой мини рози подредени в кръг със зеленина по края ще изглежда много по-добре от един букет от гипсофил и зеленина.Другия вариянт е да направиш букет от бели цветя пак малки със зеленина.Да букета трябва да е допълнение не да е централната част, затова ти препоръчва(мое мнение) да е по-малък букета, за да не се акцентира върху него.
Активен
jewel
Ентусиаст
«
Отговор #386 -:
юли 31, 2009, 09:38:54 »
Цитат на: bubka в юли 31, 2009, 09:17:16
За зеленина към гипсофила може да се сложи едно, на което му казват Зайча сянка - стои добре и е нежно. Ще опитам да намеря снимка
Иначе и аз съм съгласна с Маги за мини-розичките. А можеш ли да покажеш какви са цветята по роклята?
първоначалната идея беше за червени орхидеи,обаче от ателието не намериха и сега са червени лилиуми,ама по-едри.затова ме е страх да не стане разнородно много,чак към кичозно
Активен
Kiksi
«
Отговор #387 -:
юли 31, 2009, 09:41:31 »
Цитат на: jewel в юли 31, 2009, 09:38:54
първоначалната идея беше за червени орхидеи,обаче от ателието не намериха и сега са червени лилиуми,ама по-едри.затова ме е страх да не стане разнородно много,чак към кичозно
Такива едри цветя в твоя случай май наистина не са много удачни. Затова и аз подкрепям идеята на Маги за червените минирозички - ще стоят като лек акцент просто, нежно, без да е претрупано, гипсофилата и зеленината ще са пвоече и ще стане идеално.
Активен
Flowersforyou
Регистриран
«
Отговор #388 -:
юли 31, 2009, 09:43:44 »
Здравей Jewel,
Може да бъде момина сълза през Септември,но има минимални количества за покупка.В събота оженихме една позната-тя искаше мимина сълза и гипсофила.Казаха ни,че трябва да дадем 800лв за момина сълза ,ако си склонна да дадеш такава сума,ще имаш момина сълза и то за цялата сватбена декорация.Гипсофилата,да,сама не стои добре.Можеш да се спрех на букет от бял жасмин-супер вариант,има сто вида жасмин,включително зимен жасмин.Има две други опции-ornithogalum или хортенция,бялата хортензия е фантастична,така че имаш няколко вариант.Успех!
Модератор:Писането на кирилица е задължително.При повторно нарушение постовете ще бъдат изтривани.
«
Последна редакция: август 04, 2009, 09:17:54 от gucci
»
Активен
Flowersforyou
Регистриран
«
Отговор #389 -:
юли 31, 2009, 09:49:02 »
Jewel,
само да допълня,ако държиш на гипсофила,има една много едра холандска,30 лв връзката,можеш да съчетаеш с червен Hypericum.
Модератор:Писането на кирилица е задължително.При повторно нарушение постовете ще бъдат изтривани
«
Последна редакция: август 04, 2009, 09:19:13 от gucci
»
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]