Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 04, 2025, 06:59:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември (Прочетена 150469 пъти)
jozka
Ентусиаст
Публикации: 122
Отг: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и деке
«
Отговор #300 -:
юни 29, 2009, 08:44:01 »
здравейте момичета, как сте в началото на тази нова седмичка, аз отдавна не съм се включвала, че бях една седмица в болница, но вече съм добре
и се надявам следващия път като се върна там да е, за да родя бебока. да ви попитам кога най-рано може да отида да ми кажат евнтуално пола на бебето? благодаряпредварително.
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #301 -:
юни 29, 2009, 09:04:02 »
Да и аз много искам да знам кога най - рано могат дори да изкажат предположения за пола, че вече много искам да разбера. Незнам защо всички ми казват , че ще е момче / сигурно , за да ме дразнят / , а аз толкова много искам да е розово бебоче
Забравих да кажа за сополките - дадоха ми капки и едни хапчета за смучене, но от тях получих алергична реакция / надуха ми се очите / и ги спрях по свое усмотрение.
Jozka
ти защо беше в болница? Дано наистина следващия път като отидеш да е за да родиш мъничето.
«
Последна редакция: юни 30, 2009, 22:01:25 от maria_lakova
»
Активен
jozka
Ентусиаст
Публикации: 122
«
Отговор #302 -:
юни 29, 2009, 10:02:24 »
anelly
в болницата бях заради хранително натравяне, в следствие на което повръщах цял ден абсолютно всичко което погълна, дори и вода и се наложи да вляза вечерта в патологията. на изследванията ми излезе много високо съдържание на ацетон в организма и понеже трудно успях да го изчистя, въпреки голямото количество течности и системите, трябваше да стоя 6 дена там, беше много подтискащо, защото никога досега не бях влизала в болница, но какво да се прави, в името на бебока съм готова на всичко.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #303 -:
юни 29, 2009, 10:21:33 »
Здравейте бъдещи мами
,
Да се разпиша и аз от моя преглед на 23/06, който беше почти два месеца след последния преглед.
Та мериха ми кръвното което беше 110:60 както и предния път.
Слушаха тоновете не бебето.За голямо мое учудване ми казаха- Ами много добре са. Е питам аз колко добре? Имам чуството че цялата си бременност ще я изкарам на две твърдения- Това е нормално ( в случай на някакъв дискомфорт или болка) и Ами добре е. (ако е за някакво измерване).
Попитах дали няма да ми мерят хемоглобина при което ме попитаха- Ама чустваш ли се изморена и отпаднала.И Матиас им каза ами да. Тогава решиха че могат да ми вземат кръв.Оказа се, че е в границите, но не знам като чете при вас момичета всеки път ви ги правят тия изследвания.
Не споменаха нищо за теглото, при което аз реших за мое си успокоение да се претегля.Оказа се, че съм отслабнала с 2 кг от последния път и за сега от началото сме с 3 кг по малко.Сигурно ще падне голямо наваксване последните месеци.
Започна ужасно да ми се пие бира, което е супер странно тъй като не употрбявам алкохол, но случайно прочетох, че едно от нещата които пре тези седмици започва да ти се пие е бира. Така че за сега вървим като по книга.
Бях на конференция една седмица и сигурно защото стоях седнала повечето време и краката ми оттекоха, но с малко почивка за сега нямам оплаквания.
Бебето рита все по осезаемо и дори Матиас вече му усети ритничетата.
Всъшност единственото ми оплакване е че ми излизат пъпки на лицето, които преди съм нямала.И то едни големи и болезнени.Ужас.Една излекувам друга се появява.А уж са сигурни, че очакваме момченце
.
Избрахме количката и леглото.Август ги поръчваме.
Ми това е от нас. Пожелавам ви много слънчеви и усмихнати дни.
Активен
zuzanka
Сватбар
Имам си една принцеска .......
«
Отговор #304 -:
юни 29, 2009, 10:42:48 »
На мен ми казаха пола на бебка още в 16 г.с. когато бях на ФМ.
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #305 -:
юни 29, 2009, 13:06:57 »
На мен пола ми го казаха в края на 15 седмица на обикновен ехограф и после ми го потвърдиха на 3д. Мисля, че горе-долу 14-15 седмица най-рано се вижда. В тази връзка да ви кажа, че в 17ДКЦ на театър София от съвсем скоро имат 4д видеозон. Цената на прегледа е 30лв, а за диск с видео още 15 - т.е. общо 45. Лекарят обаче ми каза, че все още му правят някакви настройки на апарата и по-добре след 1-2 седмици да отида ако искам.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #306 -:
юни 29, 2009, 14:38:54 »
На мен ми казаха пола на бебето - по-точно предполагаемия пол - първо в 14та седмица - МОМЧЕ, после - в 16та седмица - МОМЧЕ. Все на обикнов видеозон, но и двете лекарки убедено. Е, на феталната морфология в 19та седмица се оказа, че е МОМИЧЕ всъщност. Тъй че, изобщо не им вярвайте на 100 %.
Гери
, и аз в началото много се изнервях, че нищо особено не ми казваха лекарите, а когато аз се оплача от нещо ви се отговаря - това е нормално. Ама то наистина е така
Тъй че, не се втелясвай много. Моята лекарка например доскоро дори не ми пускаше кръвни излседвания всеки месец - а през месец, два дори. И като я питах не трябва ли всеки месец да си правя изследване на кръв и урина, и тя така ме питаше - "Ама някакви оплаквания имаш ли?"
И така. Да не говорим, че
нито веднъж
не ми е измерила коремна обиколка, а за кг само ме пита дали аз си ги следя, и че ако си ги следя няма какво да ме мери.
«
Последна редакция: юни 29, 2009, 15:12:19 от no4ko24
»
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #307 -:
юни 29, 2009, 14:55:31 »
Хм. Много странно според мен лекарите ви не са много добре. Как може да не ви мерят кръвното, кг.,корема като тези неща се вписват всеки месец в картона и се следят.Незнам аз за първи път чувам за подобно нещо!
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #308 -:
юни 29, 2009, 15:02:43 »
no4ko24 и Kiksi
благодаря за мненията
Не мога да кажа, че си затискам китките, по скоро някъде четох че има вероятност бебето да затиска някой нерв и от там да се получава това изтръпване.
Иначе при нас всичко е наред, бебчо рита все повече и все по често, на мен пола на бебчо ми го казаха в 18-та седмица, но и аз съм склонна да не вярвам на 100%
чувала съм за доста срамежливи бебета
jozka
надявам се да нямате повече такива неприятни моменти и всичко да си върви спокойно
На мен всеки път при посещение в 3-та градска ми мерят широчина, дължина на корема, колко кила съм станала, как ми е кръвното и ми пускат на един апарат да чуя сърцето на бебето
и един бърз преглед на видеозон
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #309 -:
юни 29, 2009, 15:17:22 »
Аз пък искам да ви се оплача от лекарското безхаберие. Пусках си преди месец кръв, урина и секрет за микробиология. Тъй като си следях бременността на 3 места до скоро (вече само на 2)се получи следната картинка - от Майчин дом ми казаха цитирам - "супер са ти изследванията, всичко ти е по учебник". В клиниката Щерев за същото изследване ми казаха - "Мммда, има бактерия, но вземи си вагинално Гиназол и ще мине. Не е нещо страшно". В поликлиниката където ме следят по здравна каса отидох седмица по-късно (след като приложих гиназола) с копие от същото изследване и там пък ми съобщиха, че "това е много опасна бактерия, може да предизвика спонтанен аборт, не се лекува изобщо с гиназол, а трябва да се третира с антибиотици" и ми изписаха Далацин
....
Просто нямам какво да кажа по темата. Трябва ли да отида на 10 места и да се натъпча с 10 различни лекарства защото всеки доктор си говори на изуст..... Днес сутринта отидох на четвърто място и си пуснах втора микробиология за да видя от там резултата и ако гиназола не ми е помогнал наистина ще търся поредното мнение на поредния "доктор" и ако трябва започвам с антибиотиците (които по време на бременност не са изобщо препоръчителни). Направо съм пощуряла от яд. Ами ако се преглеждах само на едно място?!? Можеше да си мисля, че всичко ми е "по учебник" и да получа спонтанен аборт заради бактерията без да знам откъде ми е дошло, или пък можеше да се тъпча с антибиотици без да е нужно наистина и само да си тровя бебето, или да се намажа с гиназол и да си мисля, че съм се оправила, а да не съм.....
Това ми е резултата от изследването. Ако някой разбира да се изкаже...
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #310 -:
юни 29, 2009, 15:17:29 »
anelly, не съм казала, че не ми мерят кръвното - това си е важно. Но какво има да ми мерят коремът? Особено, ако те гледат на видеозон, няма абсолютно никакъв смисъл. А за кг - пак казвам - аз самата си ги следя (повече от стриктно), а от кантар до кантар има разлика. Освен това нито съм видимо недохранена, нито твърде напълняла, изглеждам си ОК.
Цитат на: elf в юни 29, 2009, 15:02:43
...
На мен всеки път при посещение в 3-та градска ми мерят широчина, дължина на корема, колко кила съм станала, как ми е кръвното и ми пускат на един апарат да чуя сърцето на бебето
и един бърз преглед на видеозон
Е ти си късметлийка, ако всичко това ти го правят всеки път и то към ЖК към здравната каса, аз за всяко едно нещо си плащам
Адри, аз не виджам каква е бактерията, която имаш. Как се казва?
Тъпотия е по принцип да се ходи на няколко места, и аз ходях на 2-3, вече съм само в Токуда, поне да знам, че всичко ми е там.
Иначе аз имах (и вероятно си ги имам) Стрептококи група Б, които са много вредни при бременност. На 2 от 3те места, където ходех - и двете лекарки бяха видимо притеснени - първият път дори пиех антибиотик преди 13та г.с.
Но другият доктор, при който ходех, като му казах, че изследванията ми показват наличие на Стрептококи група Б, грам не се впечатли, нищо не каза.
Така че, колкото доктори толкова и мнения.
«
Последна редакция: юни 29, 2009, 15:25:12 от no4ko24
»
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #311 -:
юни 29, 2009, 15:31:47 »
Бактерията е Gardnerella. Според някои твърдения било нормално наличието и във влагалището, но само в минимални количества, а аз на изследването не виждам да пише нищо за количество. Или пък те са го написали защото е в повече отколкото трябва... нищо не разбирам и затова се ядосвам. А и всички лекари казват различни глупости. Но ако наистина е толкова опасна за бебето колкото пишат по разните статии из интернет трябва да я лекувам, а не да я пренебрегвам заради лекарското невнимание.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #312 -:
юни 29, 2009, 15:51:56 »
Не знам какво да те посъветвам. Може би наистина е в минимални количества и е нормално ... Но не се доверявай и на Интернет, там може да срещнеш напълно противоположни мнения. Жалко, че различните лекари ти тълкуват различно, но все пак - трябва да се довериш на някого. Може да се тълкува само в комбинация с останалите ти изследвания. Поне според мен. Желая ти успех и не се ядосвай
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #313 -:
юни 29, 2009, 16:22:23 »
Addri и аз да си призная нищо не разбирам от изследванията, но при мен се получи нещо подобно. Аз ходя на 2 места - към здравна каса и при д-р Калев от самото начало. Имаше на два пъти такива разминавания в мнението - при секрета ми предписаха и на мен някакъв антибиотик и като питах д-р Калев той каза да не го пия, с Магнезия се получи същата работа
Аз затова от самото начало вярвам само на д-р Калев и се осланям на приказката - много баби, хилаво бебе
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #314 -:
юни 30, 2009, 08:58:37 »
:)Ночко , извинявай ако съм те обидила - не съм искала! Нали зотава плащаш да ти следят бременността. По принцип трябва да имаш картон , в който всеки месец се попълват тези стойности. Ако един ден решиш по някаква причина да си смениш док - др. ти гледа картона и така разбира как протича бременността.
Пак казвам неискам да обидя никого , но наистина не съм чувала да не се правят тези процедури.
Забравих да кажа , че и аз ходя на 2 места - едното със ЗК , а др. на частно. И на двете имам картон.
«
Последна редакция: юни 30, 2009, 22:25:38 от maria_lakova
»
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]