Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 04, 2025, 07:42:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември (Прочетена 150522 пъти)
KlaraFina
Баш Майстор
Отг: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и деке
«
Отговор #285 -:
юни 23, 2009, 16:43:21 »
Kiksi
, сиропите Лактулоза и Дуфалак са едно и също нещо, пройзведени от различни фирми. Активната съставка и в двата сиропа е Lactulose. Аз обаче не бих го използвала върху бебета, защото сиропа има много силен газообразуващ ефект и горкото бебе....
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #286 -:
юни 23, 2009, 20:58:00 »
KlaraFina
, не съм ползвала Дуфалак, за да сравня съставите на двете лекарства, но макар и основната съставка да е една и съща, все пак има и други съставки, които биха могли да предизвикат или потиснат даден ефект. В този смисъл, не съм твърде убедена, че са абсолютно идентични като състав, макар че може и да са, пак казвам, не съм чела упътването.
Специално на мен Лактулозата газове не ми е образувала, затова го казвам. Нещо, от което повечето от вас се оплакват. Може и да е до организъм, знам ли. Струва ми се, че на бебета се дава Дуфалак, така че, ако човек е решил да прибегне до препарати, може да пробва и с едното, и с другото.
Аз споделих личния си опит за Лактулозата, на друг може и да му действа по друг начин или да привикне.
Активен
maria_lakova
«
Отговор #287 -:
юни 23, 2009, 21:42:19 »
Малко извън темата, но аз съм давала 2 пъти Дуфалак на Жорко и не е имало проблеми като газове или да се свива от коремче. На себе си, обаче не съм го пробвала.
Като бях бременна и аз го имах същия проблем и гледах да ям круши, кивито също знам, че помага.
Един път взех от разхлаващите шоколадчета, но не съм питала доктор дали може.
Другото, което ми помага е кафе сутрин на гладно, но това вече в по-късните месеци, когато не ми ставаше лошо сутринта и от миризмата на кафе.
Пробвайте с мюсли или овесени ядки с мляко, както и ленено семе.
Активен
sunflower_mv
Ентусиаст
«
Отговор #288 -:
юни 23, 2009, 22:06:26 »
Момичета пийте вода!!!
Поне по два литра на ден! Яжте много плодове - череши има сега колкото си искате, кивита; кисело мляко, овесени ядки с прясно мляко за закуска ... Тове е решението. Всичко е въпрос на диета, а не на медикаменти, защото така ще си я подкарате до края на бременноста! Когато бебето стане по-голямо и притиска силно ректума? Тези лекарства вече няма да ви действат както сега, затова в начална бременност - диета, а в края при нужда и след съвет с лекар - медикамент! Това е моето мнение ...
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #289 -:
юни 24, 2009, 08:46:31 »
Май наистина така като чета няма бременна жена, която да я е подминал запека... много гадна история. Аз отново съм със същия проблем, но се отказах да се боря с него. Седя си запечена и толкова. И без това нищо не ми помага. Някои неща имат еднократен ефект и после пак си е по старо му. Единствено кисело-лютата китайска супа ме беше вкарала в релси за цяла седмица, но сега и тя не върши работа. Круши, кивита, активии, кафета, дуфалак... никаква полза.
ПП: Искам да кажа пак, че имам един записан
час за фетална морфология при Марков на 15.07.2009 от 17.20ч. Аз няма да го ползвам затова ако някоя от вас го иска да ми пише.
«
Последна редакция: юни 24, 2009, 14:36:23 от Addri
»
Активен
Kiksi
«
Отговор #290 -:
юни 24, 2009, 12:28:39 »
Цитат на: sunflower_mv в юни 23, 2009, 22:06:26
Всичко е въпрос на диета, а не на медикаменти, защото така ще си я подкарате до края на бременноста! Когато бебето стане по-голямо и притиска силно ректума? Тези лекарства вече няма да ви действат както сега, затова в начална бременност - диета, а в края при нужда и след съвет с лекар - медикамент! Това е моето мнение ...
Ами то добре звучи, ама както казах, невинаги действа. Няма как да се даде универсален съвет
Говоря от личен опит, при мен до 4-тия месец ефект от храненето невинаги имаше, при все че се спуквах да ям овесени ядки, плодове (особено кивита и цитруси), прясно мляко. Затова след съвет с лекар почнах тая Лактулоза, но не съм я взимала абсолютно всеки ден, понякога прибягвах и до цигарка към кафето
, което имаше почти винаги ефект.
Виж след 4-тия месец, точно обратното на това, което ти казваш, нещата се оправиха и вече само с начина на хранене избягвам подобни проблеми и сироп не съм пила от месеци, много рядко се запичам, може би веднъж месечно и то за по 1 ден. А и моята доки ми каза, че е опасно повече от 2 дни, ако не се ходи.
Addri
, ти защо се отказваш от часа при Марков, щеше другаде ли да ходиш на ФМ? Аз нямам нужда, защото в понеделник бяхме за 2-ри път при него.
Аз съм супер доволна и ги препоръчвам с две ръце
и наистина ще е грехота да изгори ей, така часът, като се сетя първия път с какъв зор се добрах до час, за втория вече бях по-подготвена и си звъннах отрано.
Може някоя от мамите да реши да се възползва, определено си струва.
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #291 -:
юни 24, 2009, 14:36:00 »
Аз се отказвам защото вече бях на ФМ. Когато звънях да се записвам имаше свободни часове чак за след 2 месеца, но все пак се записах. В последствие обаче ми препоръчаха да пробвам при доц. Томова и успях там да се вредя с месец по-рано (когато си и трябваше - в 20 седмица). Освен това в клиниката на Щерев където ми следят бременността също имат 4д, така че ако реша пак мога да отида да се видя там. Затова часа ми е освободен при Марков и тъй като знам колко трудно се записват часове при него не ми се иска просто да отиде зян, а някоя мама да се запише за след 2 месеца просто защото са и казали, че няма по-ранен час. Ако от форума никой не го иска ще им се обадя за да го дадат на някой друг.
Активен
sunflower_mv
Ентусиаст
«
Отговор #292 -:
юни 25, 2009, 22:01:22 »
Относно ФМ - аз съм от Варна и утре ще ходя да си записвам час при доц. Балев. Някой може ли да ми каже колко се чака?
Седмица-две? Защото нямам особено много време ...
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #293 -:
юни 27, 2009, 09:10:53 »
Здравейте мамчета
Радвам се, че всички се чувствате по добре с напредването на бременноста. И при нас всичко е наред, с едно малко изключение за което искам да питам - сутрин като се събудя освен че китките и краката са ми подути, имам и болки предимно в китките, нещо подобно на усещането все едно са останали без кръв и са изтръпнали. Не мога да обясня точно какво е усещането, но болката отминава след около 10-тина минути. Някоя друга мама да има случайно подобни проблеми? Много съм ви благодарна за помощта
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #294 -:
юни 27, 2009, 09:22:03 »
Elf, да не би да си затискаш китките докато спиш, т.е. да спиш с глава върху ръката? Изтръпването е нормално в такива случаи. Но пък ако ти се подуват и глезените и нагоре към прасците, и то от сутринта, най-добре да го кажеш на лекаря си, за всеки случай.
Активен
Kiksi
«
Отговор #295 -:
юни 27, 2009, 18:33:36 »
elf
, много често ми се случваше това с изтръпването на ръцете след сън доскоро, сега по-рядко, възможно е да ги притискаш, но си е и от самата бременност.
Според мен е нормално, аз освен това получавах и страхотни болки в ходилата (примерно като стана до тоалетна вечер) и колената.
За подуването - аз съм поничка постоянно, даже в болница лежах, но нищо не направиха в общи линии, освен да ми следят кръвното, защото бях вдигнала инцидентно в комбинация със зверски отоци.
Краката ми стават тройни доста често, не ме питай как вървя и като натисна едни отпечатъци бели остават, абе, ужас.
Опасна е комбинацията белтък-отоци-високо кръвно /прееклампсия/.
Аз обикновено съм с първите две неща, единствено са ми казали да следя редовно кръвното и пия профилактично ниски дози Допегит /срещу високо кръвно/, а ако го вдигна /което се случва много рядко, обикновено ако някой ме ядоса или разстрои/, увеличавам дозата.
В известна степен ми помага намаляването на солта в храната и пиенето на страшно много вода на ден /по 2-3 л и нагоре/, но невинаги. Ако изляза по жегите, също почти винаги се надувам страшно.
В понеделник бях на консултация при д-р Катя Тодорова в Майчин дом /ендокриноложката/ и тя ми изписа едни хомеопатични капки против отоци и да ти кажа, родих се направо
, сега имам много леки отоци и то рядко, за 2 дни пиене - голям ефект.
Въобще не може да се сравни положението с преди, най-накрая си видях кокалчетата на глезените
Само заради това, че ми се облекчиха отоците благодарение на това си струваше пътуването от Бургас до София за прегледи
Ако те интересува, ще ти напиша името на капките - все пак са хомеопатични и няма да ти навредят, пише, че стават за бременни.
Активен
kali_gali
«
Отговор #296 -:
юни 27, 2009, 21:11:33 »
Кикси,за болките в краката-най-вероятно са ти паднали сводовете,при мен така се получи с първата бременност-ставането нощем и сутрин се превръщаше във филм на ужасите.Купи си ортопедични стелки за обувките с които ходиш и ортопедични чехли за в къщи.Грознички са,но това е най-малката беда.Най-вероятно проблема ще си остане и след раждането.От първата ми бременност това ми остана-сега без ортопедични чехли в къщи не мога да ходя.Докато разбера от какво ме болят беше мъка,два-три дни след като си взех специални чехли за в къщи нямам проблем.
Активен
krem4o
Любопитен
Публикации: 45
«
Отговор #297 -:
юни 28, 2009, 10:41:50 »
за доц.Балев във варна се записват часове всеки петък от 8 часа сутринта на място за следващата седмица,но трябва да се отиде по рано защото е лудница за него.Най-добре към 7 сутринта.Успех на вси4ки издрави бебоци на финала,и аз съм декемврийска мама на малка принцеса.
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #298 -:
юни 28, 2009, 15:32:01 »
Здравей Кремчо и добре дошла!!! Кога ти е термина?
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #299 -:
юни 28, 2009, 15:54:00 »
Аз мисля, че Кремчо има вече дъщеричка, която е родена през декември и затова казва, че е мама на декамврийска принцеса.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...