Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 04, 2025, 10:10:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември (Прочетена 150537 пъти)
Addri
Сватбар
Публикации: 188
Отг: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и деке
«
Отговор #270 -:
юни 16, 2009, 12:26:27 »
Цитат на: cherry_tea в юни 16, 2009, 10:08:03
Ох, дано да е така, но ми се струва, че пълно успокоение няма да има дори и след раждането...
Пълно спокойствие ще получим чак на онзи свят, това е ясно. Но все пак това е да се чувстваш жив - да усещаш различните трепети и емоции, които те спохождат всеки ден
Аз просто нямам търпение да ми се роди сладурчето и да се уверя, че всички тези вредни неща, които му се струпаха в първите месеци от съществуването му не са му се отразили
Но определено съм оптимистично настроена и си мисля само за хубави неща, напълно съм игнорирала всичко негативно в живота си и се чувствам далеч по-щастлива, спокойна и уравновесена отколкото бях преди да забременея
Освен това държа да се похваля, че в последните няколко дни пролетната умора ме остави намира и получих толкова свеж прилив на енергия, че не мога да се позная. Мотая си се съвсем безцелно по улиците и по магазините и сякаш летя, а не ходя. Много жизнерадостно усещане. Изобщо не ми тежат 6-те килца от бременността (бях +4 до миналата седмица, но за 3 дни качих 2кг просто ей така). Даже като се разхождам се чувствам по-хубава и по-секси от която и да е небременна жена, независимо колко е стройна и стегната
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #271 -:
юни 16, 2009, 18:57:43 »
Лелеее, колко много е живнала нашата темичка докато се напинкам да драсна някой ред...
jozka, baby, cherry_tea
, благодаря ви много за милите думи
Имах нужда, че нещо в последно време нямам никакво самочувствие..Чувствам се много дебела и ужасна..
В тази жега едва дишам, взе малко да ми натежава коремчето..
Baby
, споко, ще се оправи твоето момче..Пожалавам му скорошно оздравяване, а на теб - да не се притесняваш излишно
anellly
, направо благородно ти завиждам за морето
Много се радвам, че ти е повлияло добре, казват, че за бременните било полезно плуването, водата много помага - хем те разхлажда, хем "отнема" част от тежестаа на коремчето
Valentinka
, честито за хубавите новини за бебълс! сега чакаме и снимките
Addri
, първо честита кухня! Като знам моята като я докараха какво вълнение беше..А като ми монтираха миялната измих цялата съществуваща посуда в нея!
Радвам се, че Алекс е добре, нищо че не се е показал на феталната
А за жизнерадостното ти усещане -браво
, но сподели как точно става това, аз все се чувствам като ходещ хипопотам и като се огледам в някоя витрина се отчайвам...
Cherry_tea
, честито за
розовата
новина!
И нашите очаквания са
розови
, и вече какви красоти фокусирам за момиченца..Нямам търпение да се появи малката сладурка вече!
Иначе при нас засега нищо ново..Продължаваме да си действаме по ремонта, че няма много време..Пък ще видим докъде ще я докараме
Прегръдки на всички мами и на вашите бебешорковци
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #272 -:
юни 17, 2009, 08:42:26 »
Добро утро на всички!!!
Бързам да се похваля - вчера си купих рокличка - много е сладка, въпреки , че е черна , но бялата ми беше много голяма и ми седеше като нощничка
Ако успея утре ще кача снимка, но не обещавам, защото май не се справям мн. добре с качването.
А ако знаете колко ми е голямо коремчето? Всички ме питат дали съм в 5 месец , а аз съм си още в 3-тия. Но тая тоалетна голям проблем
Някой пил ли е нещо за разхлабване, моля помогнете!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #273 -:
юни 17, 2009, 09:50:41 »
Цитат на: anellly в юни 17, 2009, 08:42:26
Но тая тоалетна голям проблем
Най-често препоръчват Дуфалак, но при мен, освен да ми образува газове друг ефект няма. Аз установих, че кивитата ми повлияват много добре перисталтиката, изяждам по няколко кивита на един път (5-6 бр). Взех обаче да се замислям, че това си е доста, а не съм проверила какво съдържат (знам че са богати на вит С) и за това намалих дозата (и съответно ефекта).
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #274 -:
юни 17, 2009, 09:51:48 »
Hoty
, не е голяма философия това с жизнерадостното настроение. Започнах да си обличам по-светли или пъстри, ярки и свежи дрешки. Нямам предвид да се нашаря като папагал. Просто залагам на най-летните и жизнерадостни тонове, които намирам по магазините (целя се в потничета за по 10-ина лева, не се изхвърлям) Комбинирам бяло и цикламено, или слагам нещо жълтичко, розово, ярко зелено. Втората стъпка е да изляза на въздух и на слънчице. Или въртя кръгчета из парка и оглеждам бебета и колички, или тръгвам по улиците и си намислям например "сега ще си купя нещо до 5лв". Последния път си купих дървени щипки за готвене и сладолед на обща стойност 3,20лв и това ми оправи настроението за целия ден
Предишната седмица пък си бях взела шарена чашка за кафе с кравички, която ми беше крайно ненужна, но просто ме накара да се усмихна като я видях на витрината
Та с други думи рецептата ми е комбинация от ярки и свежи цветове около мен, слънчеви разходки, шопинг терапия на дребно (нямам излишни пари за харчене, просто някоя джунджурия за 2-3 лева). И целия този коктейл от глезотийки го гарнирам с няколко черешки от торбичката още в движение или праскова, или круша и естествено - усмивка от ухо до ухо просто ей така, без причина. Като на магия забравям оттеклите крака, тежестта в кръста и огромния задник, който съм заформила
От Дуфалака и аз получавам основно газове вместо желания ефект, и нищо не ми помага освен яденето на повече супи
«
Последна редакция: юни 17, 2009, 10:08:28 от Addri
»
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #275 -:
юни 17, 2009, 10:08:43 »
Addri
много добра старатегия си избрала
добрато настроение и усмивката помагат винаги. Аз само много се ядосвам на постоянната си сънливост
Пропускам сутришните разходки, а след това горещините много ме мъчат
anellly
при мен към средата на 4-я месец нещата сами се нормализираха и коремчето даже малко спадна, преди това лекарства не съм полвала, а само повечко прясно или кисело мляко и плодове
Приятен ден момичета
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #276 -:
юни 17, 2009, 12:18:58 »
Иухуууу, ето ме и мен!:)))))
Аз днес съм на тая прослувута фетална, направо не мога да повярвам, че дойде и този ден, имам чувството, че не е реална датата ХАХАХАХХАХА След 5 часа ще пиша какво са ни казали, стискайте палци да са само добри новините и най-после да ни насочат какво сме....
Иначе за разхлабване, аз от Дуфалака, освен да повърна, друго не съм правила и много ми помагаха едно смучещи бонбони-Лаксатол, без тях незнам какво щях да правя!?!??!? Но както казвате и вие след 4-тия месец се нормализираха нещата, ама си ги държа бонбоните и от време на време, профилактично ги ползвам, че на мен това си ми е по прнцип проблем!!!
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #277 -:
юни 17, 2009, 12:26:07 »
Baby
, стискаме палци за феталната. Всичко ще е наред, ще видиш. И дано бебо да е по-артистичен от моя и да даде да му направят една хубава 3д фотосесия, защото аз имам единствено снимка на дупе и на една ръчичка защото се бяхме свили на кълбенце и най-невъзмутимо си спинкахме.
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #278 -:
юни 17, 2009, 19:53:15 »
Ето ме и мен
феталната мина чудесно! Доктора много ни хвали, броихме пръсти, мерихме глава, лице, гръбнак, съчице и какво ли още не
Висяхме вътре повече от 40 минути и най-важното-лекаря смята, че ще е момиченце!!!!!!!!!!!!!!!!
Засега, това е неговото мнение, но аз няма да съм напълно убедена, за мен си е на 90%, ще го потвърждаваме по-нататък пак
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #279 -:
юни 18, 2009, 08:26:01 »
Бейби
, поздравление за хубавите новини!!!
Активен
Fenix
Професор
Идеееее пролет! :))))
«
Отговор #280 -:
юни 20, 2009, 12:36:40 »
Цитат на: anellly в юни 17, 2009, 08:42:26
А ако знаете колко ми е голямо коремчето? Всички ме питат дали съм в 5 месец , а аз съм си още в 3-тия. Но тая тоалетна голям проблем
Миличка, така ме подсети за моите мъки
- от 2-я до 4-я месец мисля, че и малко повече... Всеки ден бях на
Бизакодил свещички
и абсолютно нищо друго не помагаше- ни мляко, ни плодове, ни нищо! Така че давай с тях, че аз кат се сетя как пищях в тоалетната всеки път...
Гарантирам ти до 10 мин. резултат /първите пъти пак си боли малко, но после е ОК/.
Активен
Бояна
Новак
«
Отговор #281 -:
юни 22, 2009, 15:25:04 »
Здравейте момичета,радвам се,че всички сте ок
Аз нямах много време напоследък да пиша
Да ви се похваля-ще си имаме момченце
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #282 -:
юни 23, 2009, 09:48:16 »
Бояна
, честита
синя
новина!
А по въпроса на
Анели
за подутото коремче, май всички минават през това. И при мен почти нищо не помагаше, от време на време мюсли с мляко действаше. Сега открих и свещички, които влизат в употреба в краен случай - казват се
EVA/qu
, нямат разхлабващ ефект, действието им е по-скоро механично и са безопасни за бременни.
Активен
sunflower_mv
Ентусиаст
«
Отговор #283 -:
юни 23, 2009, 10:03:11 »
Ето ме и мен след сватбата! Моето детенце вече се усеща като шава! Много е забавно - особено сутрин се премята и обича да застава в дъното на матката, а коремчето ми се издува!
Голям майтап!
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #284 -:
юни 23, 2009, 15:22:28 »
Да се изкажа и аз по въпроса със запека
Аз взимах един сироп -
Лактулоза
, много помага, неразхлабва прекалено много и най-важното не се привиква към него, както към повечето.
Скоро разбрах, че ставал и за бебенца, стига да се съхранява в хладилник след отварянето, така че си го запазвам за бебето, ако се наложи, понеже ми е останало повече от половин шишенце.
Най-добре е с храната да се отрегулират тези неща - плодове, мляко, овесени ядки, но през първите четири месеца при мен нямаше винаги ефект това хранене и този сироп ми помогна много.
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...