Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 04, 2025, 16:30:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември (Прочетена 150734 пъти)
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
Отг: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и деке
«
Отговор #225 -:
юни 01, 2009, 20:04:30 »
Цитат на: cherry_tea в юни 01, 2009, 06:33:19
Полежах в болница за малко, на системи, заради това отлепване, което имах. За това сега съм се изцъклила от 6 часа сутринта - там ни събуждаха в толкова..... Иначе сме ОК, все още трябва да се пазя и да пия една шепа хапчета. Няма начин - бебето определя режима сега
cherry_tea
, вчера тъкмо си мислех за теб, че много отдавна не си писала тук..
Много съжалявам, че е трябвало да лежиш в болница заради бебчо
Нали уж беше писала преди известно време, че нещата са се оправили вече и няма и следа от отлепването?
. Дано вече всичко да се оправи и да си по-добре!
Имаш стиснати палци от мен да се възстановиш бързо и да ни навестяваш по често..
buba_katinka
, добре дошла сред нас! Пожелавам ти леко бременеене и мнооого усмивки и добро настроение.
Цитат на: Addri в юни 01, 2009, 10:21:40
Мерсии
Алекс е от Александър - да. Просто не ми харесва Сашко
Аз на Великден ставах кръстница на един малък сладък Алекс! И майка му не харесва "Сашко" и уведоми всички ни, че трябва да наричаме Александър "Алекс", а нейния брат, за да я дразни, я беше "заплашил", че ще нарича племенника си "Сандо"! :funny:Моята приятелка беше потресена!
Е, сега го нарича Алекс естествено, но се сетих за този майтап като прочетох поста ти
Надявам се, да не те обидя..
Момичета, аз все се каня да ви питам: вие решили ли сте къде ще раждате и как взехте това решение? Нещо доста ме стресираха цените, обявени в сайтовете на болниците..
Някой интересувал ли се е подробно? Частните клиники не са ми много по възможностите..
Ще се радвам, ако споделите идеи и мнения, ще ми бъдат от полза!
Активен
jozka
Ентусиаст
Публикации: 122
«
Отговор #226 -:
юни 02, 2009, 08:37:02 »
Цитат на: anellly в юни 01, 2009, 17:03:09
Jozka, ти прави ли си някакви изследвания и ако да - какви са?
Защото аз си мисля , че трябваше да ми назначат някакви , но уви! Сега на 16.06.съм на прегледи поне ако не ми кажат да си ги поискам.
ами да правих си 8 г.с. когато ме регистрираха, пуснаха ми кръвни изследвания и урина ( за СПИН, Васермеан и Хламидии също ). тия дни съм пак на контролен преглед и ще се разберем за БХС, ама предполагам, че чак края на месеца ще ме прати. Ти в коя седмица си?
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #227 -:
юни 02, 2009, 09:29:52 »
Ами честно казано аз съм много зле с тези седмици - изобщо незнам как се броят или смятат. Като ходих на 06.05. за потвърждаване на бременността бях в 7 гс. Сега ще ходя да се регистрирам , но моята док. има свободен час чак на 16.06.
, но ми каза като е втора смяна да отида накрая и може да мина . И така ще разбера в коя съм. И ще видя дали ще ми назначи някакви изследвания ако не ще си ги поискам сама.
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #228 -:
юни 02, 2009, 09:48:58 »
Цитат на: hoty в юни 01, 2009, 20:04:30
cherry_tea
, вчера тъкмо си мислех за теб, че много отдавна не си писала тук..
Много съжалявам, че е трябвало да лежиш в болница заради бебчо
Нали уж беше писала преди известно време, че нещата са се оправили вече и няма и следа от отлепването?
. Дано вече всичко да се оправи и да си по-добре!
Имаш стиснати палци от мен да се възстановиш бързо и да ни навестяваш по често..
Благодаря,
Нoty
! И аз се надявам всичко страшно вече да е останало назад. Наистина бяха ми казали, че всичко се е оправило по едно време, но след седмица се оказа, че пак ще посетя болницата - да я огледам хуууубаво отвътре
Видях, че твоят термин е определен за 23.10 - хубава дата - моят рожден ден
Аnellly
, седмиците се броят от датата на първия ден на последният ти месечен цикъл. В Интернет има доста сайтове за изчисляване на термина и седмиците. Ако искаш, пробвай тук
http://babystrology.com/tickers/
Нанеси само датата на последния ти цикъл и ще ти изчисли в коя седмица си. Ако имаш още чуденки, питай
Активен
jozka
Ентусиаст
«
Отговор #229 -:
юни 02, 2009, 09:57:14 »
Цитат на: anellly в юни 02, 2009, 09:29:52
Ами честно казано аз съм много зле с тези седмици - изобщо незнам как се броят или смятат. Като ходих на 06.05. за потвърждаване на бременността бях в 7 гс. Сега ще ходя да се регистрирам , но моята док. има свободен час чак на 16.06.
, но ми каза като е втора смяна да отида накрая и може да мина . И така ще разбера в коя съм. И ще видя дали ще ми назначи някакви изследвания ако не ще си ги поискам сама.
до колкото съм запозната при регистрация тези изследвания са задължителни, така че мисля, че няма да е необходимо да си ги поискваш. лошото е, че се правят на гладно сутринта, а аз имам проблем с това, защотото откакто забременях немога без да закуся, става ми много зле и много почва да ме боли стомаха, като ходих да си ги правя ме забавиха 2 часа, докато приключи всичко, едвам издържах
Активен
jozka
Ентусиаст
«
Отговор #230 -:
юни 02, 2009, 09:59:09 »
забравих да ви попитам, от около седмица имам болки в кръста и немога да разбера нормални ли са, и дали са наистина болки в кръста или са бъбречни болки ( никога не съм имала проблеми с бъбреците, но доки ми изписа едни хапчета за всеки случай, но те не ми помагат) на вас случвало ли ви се е по това време на бременността?
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #231 -:
юни 02, 2009, 10:38:05 »
Цитат на: hoty в юни 01, 2009, 20:04:30
Аз на Великден ставах кръстница на един малък сладък Алекс! И майка му не харесва "Сашко" и уведоми всички ни, че трябва да наричаме Александър "Алекс", а нейния брат, за да я дразни, я беше "заплашил", че ще нарича племенника си "Сандо"! :funny:Моята приятелка беше потресена!
Е, сега го нарича Алекс естествено, но се сетих за този майтап като прочетох поста ти
Надявам се, да не те обидя..
Момичета, аз все се каня да ви питам: вие решили ли сте къде ще раждате и как взехте това решение? Нещо доста ме стресираха цените, обявени в сайтовете на болниците..
Някой интересувал ли се е подробно? Частните клиники не са ми много по възможностите..
Ще се радвам, ако споделите идеи и мнения, ще ми бъдат от полза!
Мен пък смотания татко ме заплаши вчера, че щял да вика на сина си Сашо ако го кръстя Александър и сега сме на нож за името
Той иска Виктор да е, аз си упорствам за Алекс (Виктор пак е мое предложение, но все пак предпочитам Алекс)
Иначе за раждането - след дъъъъъълги размисли, четене на форуми, ровене в Гугъл и допитване до всички познати, които са раждали вече успях да се спра окончателно на Своето място. Ходих в Майчин дом, Шейново на прегледи, интересувах се от всякакви частни клиники и накрая реших да раждам в клиниката на Щерев. Няколко приятелки са родили там и са изключително доволни. Раждането и нормално и със секцио,с избор на екип, анестезия, присъствие на таткото, дрехи, престой и храна за майката, дрехи, козметика и консумативи за бебето излиза 1800лева за здравно осигурени и 2300лв. за неосигурени. Както каза моята приятелка - "Аз отидох да раждам с ръце в джобовете без нищичко да нося, всичко ми подсигуриха там". А като условия клиниката е чудесна - много чисто и много приятно, страхотни лекари и добра апаратура. В общи линии реших, че си струва инвестицията, макар и да не е малка, но все пак не раждам всеки ден така че малко глезотии са допустими
«
Последна редакция: юни 02, 2009, 10:41:00 от Addri
»
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #232 -:
юни 02, 2009, 12:34:27 »
jozka , cherry_tea благодаря ви много. Излезе , че съм в 10г.с.
Активен
buba_katinka
Любопитен
«
Отговор #233 -:
юни 03, 2009, 08:55:20 »
Добро утро. Прочетох всичко, но забравих какво ще пиша.
Адри, има време. Ще решите за името като му дойде времето. Ние имаме приятелско семейство, детето се казва Александър, но всички му викат Аши. Много сладко ми е на мен, а и децата доста лесно се научиха да му казват името.
Аз съм на преглед утре. ще пиша като свърша.
За седмиците и аз се обърках. Въпреки че ми е втора бренност, пак не мога да се оправя.
cherry_tea, не се притеснявай. повече почивка и позитивни мисли. Аз с предната бременност лежах от началото до края. Да ми е жива и здрава имам една кака на три години и половина. Но наистина си почивай. Тогава нищо не правех - само лежах и ядях. Мъжа ми беше поел цялата домакинска работа.
Активен
jozka
Ентусиаст
«
Отговор #234 -:
юни 03, 2009, 09:37:11 »
добро утро на всички. да се отчета и аз, вчера бях на преглед, видях сърчицето на бебока как тупка
много е яко чувството не само да удещаш, но и да виждаш как в теб се развива нов живот
иначе докито каза, че всичко ни е наред и че дори по размери вървим една седмица напред, но не мисля да си поправям линиикаа, не се знае на друя преглед какво ще каже.
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #235 -:
юни 03, 2009, 10:15:37 »
Цитат на: jozka в юни 03, 2009, 09:37:11
иначе докито каза, че всичко ни е наред и че дори по размери вървим една седмица напред, но не мисля да си поправям линиикаа, не се знае на друя преглед какво ще каже.
Радвам се, че всичко е наред, но това, че бебето върви по-напред няма нищо общо с това ти в коя седмица си. Просто по размерите от ехографа (които не са много точни) бебчето отговаря на друга седмица например, но това се мени постоянно.
Тепърва ви предстоят хубавите моменти и много ви се радвам - наслаждавайте се на бременността си и дано да е лека като моята (аз нямах почти никакви оплаквания)!
Активен
jozka
Ентусиаст
«
Отговор #236 -:
юни 03, 2009, 10:20:15 »
еми и аз се надявам всичко да мине добре, както първите 3 месеца досега, защото не съм повръщала, само ми е ставало лошо от време на време, но до там, дано нямам проблеми и занапред, а и това го пожелавам на всички бъдещи мами
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #237 -:
юни 03, 2009, 11:00:19 »
Цитат на: Addri в юни 02, 2009, 10:38:05
Мен пък смотания татко ме заплаши вчера, че щял да вика на сина си Сашо ако го кръстя Александър и сега сме на нож за името
Той иска Виктор да е, аз си упорствам за Алекс (Виктор пак е мое предложение, но все пак предпочитам Алекс)
Какво да ви кажа момичета, и моят мъж ме заплашва,че ако кръстим нашето бебче Александра(за сега докторите с единодушни,че ще е момиченце) той самият(не другите хора,както се опасявам) щял да й вика Сашка.Просто съм потресена.И двамата много го харесваме това име,но като се заяде и край. За Виктория вече е съвсем на друго мнение,даже се опитва да ми го натресе това име,но на мен повече ми харесва Александра. Като се има в предвид,че още преди да бяхме почнали да бебеправим и двамата се бяхме спрели на тези две имена, сега като си очакваме бебчето май няма да го кръстим с нито едно от тях.Ама както и да е ,да е живо и здраво,пък името все ще го измислим.
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #238 -:
юни 03, 2009, 11:13:56 »
Ивче
, все едно слушам за нашите разправии за името. Само, че при нас е мъжкия вариант
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #239 -:
юни 03, 2009, 11:23:19 »
Страшна работа са тези мъже, незнам къде ще му излезе края.Това си е чисто изнудване.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...