Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 03, 2025, 16:50:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември (Прочетена 150177 пъти)
Addri
Сватбар
Публикации: 188
Отг: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и деке
«
Отговор #345 -:
юли 03, 2009, 21:22:58 »
Да, за Вита и аз чух само добри отзиви, но избрах Щерев просто защото няколко лични познати са раждали там и получавам информация от първа ръка
Като отидеш до Вита сподели как е минало и какво са ти казали.
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #346 -:
юли 06, 2009, 14:31:39 »
Я да ви питам аз - някоя има ли вече така наречената "линия негра"? Моя приятелка е в по-ранна бременност от мен, а вече има такава. При мен още не се е появила. Също ми е любопитно как са ви пъпчетата? Моето доста се е изпънало вече и не е така вдлъбнато както беше. Сигурно след оше 1-2 месеца ще изкокне напред. До началото на петия месец още си носех пиърсинга, но когато ми се наду съвсем пупата го махнах
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #347 -:
юли 06, 2009, 15:44:47 »
Аз я имам
,забелязах я към 21 седмица когато бях на плаж,още е много тъничка,но се вижда ясно ако се загледаш!Много се надявам да си остане толкова тъничка,че като съм виждала на някои мами им е около 1.5 см и е много наситена!
Ти нямаш ли още,аз доколкото знам,не е задължително да се появи!
Днес за първи път си измерих обиколката на тумбата и е вече цели 86 см.!
«
Последна редакция: юли 06, 2009, 16:03:41 от -Ади-
»
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очакваме нашите съкровища октомври,н
«
Отговор #348 -:
юли 06, 2009, 15:47:52 »
Тая линия по корема на мен ми беше много ..... тъпа такава, появи ми се в средата на деветия месец, което ще рече на финала, при положение, че родих десетина дена преди термин, беше една крива такава и напълно избледня преди месец-два. И за какво ми се появи на финала , за да я мъкна после като вече родила, ама кой ме пита мен.
Иначе някой ми каза, че до една година след раждането е нормално да се заличи, ако е била много тъмна, наситена или плътна.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #349 -:
юли 06, 2009, 15:48:50 »
Аз тази линия негра я нямам и може и да не се появи даже. Не ми е мерак да имам и не се интересувам много. А и от бременна до бременна има разлика колкото от тука до Бургас и обратно.Относна пъпа моя е леко вдлъбнат и сигурно след месец може и да се изравни с нивото на корема.
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #350 -:
юли 08, 2009, 09:23:54 »
А каква е тая линия негра? И къде точно трябва да се появи?
Аз в понеделник ходих на лекар и с бебко всичко е ок. Аз от началото на бременността съм качила 4кг.
ужас, че аз до 9 ще стана 100кг.
. Иначе док неможа да ми каже за пола на бебока , защото беше седалищно и му се вижда дупето
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #351 -:
юли 08, 2009, 10:55:14 »
Линеа негра – тъмната линия, която свързва пъпа и пубисната кост. Появява се по време на бременността и изчезва до 1 година след раждането.
Аз тъкмо се оплаках, че я нямам тази линия и днес видях, че е започнала да се появява, но засега е съвсеем бледичка
Днес се чувствам с поне 5кг по-тежка от вчера, както вчера се чувствах с 5кг по-тежка от онзи ден. Не съм се мерила от седмица. Не искам
Едвам ходя. Хубавото е, че успявам да запазя позитивната нагласа и чак сама се забавлявам на това колко съм смешна. Клатушкам си се и пуфтя по улицата и сама си се смея колко съм тромава. Точно като дебело пингвинче се поклащам и минавам един метър с 5 крачки
Иначе се опитвам колкото може повече да ходя пеша. Колкото и да ми тежи и да ми е жега и да не ми стига въздух и после краката ми да са като мекици се опитвам да го игнорирам и просто да ходя. Прибирам се пеша от работа (от басейна Дианабад до бул. Дондуков). Цялото начинание ми отнема около 2 часа, но аз за никъде не бързам. Търкалям си се полека по сенчестите улички и се наслаждавам на лятното настроение, цветята, дърветата. Станала съм много кротък и уравновесен човек. Сама съм си измислила разни прякори из офиса и се забавлявам за собствена сметка - мама Барба, пати-клати, титаник. Като мина покрай бюрото на колежките припявам "...минааава, големият кораб минаааваа...". В общи линии успявам да запазя много добро състояние на духа за разлика от тялото и всички ми споделят, че успявам да ги заразя с положително настроение
Пожелавам ви го и на вас. Определено помага в несгодите породени от летните жеги и излишните килограми.
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #352 -:
юли 08, 2009, 12:56:20 »
Адри много ме зарадва положителното ти настроение ... аз май вече не успявам да го задържам много дълго и колкото и да ми се иска да се разхождам по дълго време това ми е голям проблем. Задъхвам се, започвам да се потя и направо не ме държат краката. А и последните няколко дена краката ми са толкова подути, че не успявам да влезна в половината от обувките си
Но на теб ти пожелавам да задържиш положителното си настроение до последно
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #353 -:
юли 08, 2009, 13:07:32 »
Проблемът с обувките го имам и аз, но си купих за по 15 лева два чифта чехли тип джапанка (никога не съм понасяла такива) и си щъкам само с тях. Даже на работа си ходя с тях. Добре, че ми е свестен шефа и не протестира, че така очевидно и нахално нарушавам офисния дрес-код. Ама какво да прави и той горкия. Както сам казва на бременните всичко им е простено.
Аз също имах проблеми с оттичането на краката, но си купих кремчето на Мамма Дона специално за целта и честно казано добре ми се отразява в комбинация с напълно отворените чехли. Мажа си краката вечер след душ преди да се излегна на дивана вдигайки ги на възглавница докато гледам филмче.
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #354 -:
юли 08, 2009, 14:19:49 »
Addri откъде мога да си взема и аз такъв крем?
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #355 -:
юли 08, 2009, 14:32:11 »
Има ги май във всички аптеки. Той е от серията на Чико за грижа за бременните. Такъв крем има и на Мустела за бременски "крачета тип мекица". С оглед на впечатленията ми за двете марки този на Мустела може и да е по-добър, но е и малко по-скъп. На мен обаче Мамма Доната ми се отразява добре и смея да твърдя, че от както си я купих не са ми оттичали краката нито веднъж независимо от жегите.
Активен
sunflower_mv
Ентусиаст
«
Отговор #356 -:
юли 08, 2009, 20:45:26 »
Хей, момиченца-кокиченца!!!
Как са вашите дечковци? Подскачат ли из коремчетата?
Аз слава Богу съм качила малко килца от началото (1-2). Не ми се подуват и крачетата. Не мога да си перставя колко е неудобно да не ти стават обувчиците, особено през лятото ... Много съжалявам за вас Елф и Адри!
Я да попитам нещичко - може да сте коментирали, ама нали не следя редовно и вероятно съм пропуснала
какво мислите за Училищата за бременни? Мисля да се запиша, на се чудя дали това не е поредната комерсиална щуротия?!
И аз нямам все още линеа негра, а пък пъпчето ми стои още леко вдлъбнато, защото и без друго си имах деликатна подкожна мазнина, та докато се пребори бебчо с нея и пъпчето изпъкне, ще мине още малко време.
То от това зависи кога ще си изравни с кожата и кога ще изпъкне ... май ... или само при някой? Знам ли?!
Весела вечер!
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #357 -:
юли 09, 2009, 08:31:25 »
sunflower_mv
Моята приятелка роди септември и мин год. ходеше на тези у-ща.Каза, че е доста интересно и полезно и мн. неща е научила за които дори не е подозирала.Всеки път им давали някакви малки подаръчета и брошурки. Ако имаш възможност да ходиш мисля , че няма да ти е излишно.
А относно линеа негра и аз имам , но ако не бяхте споменали можеше изобщо да не я забележа.
А да ви попитам аз съм в 4 месец и всеки ме пита дали усещам бебока? А аз не го усещам възможно ли е просто да не разбирам , че като се случва нещо в коремчето - е бебчо?
А и още нещо мили мами от Ст.Загора за феталната къде ходихте, доволни ли сте, колко парички ви взеха и дадоха ли ви клипче на бебчовците?
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #358 -:
юли 09, 2009, 08:41:28 »
anellly аз започнах да усещам бебо някъде средата на петия месец, така че мисля че е нормално още да не го усещаш. Незнам за Стара Загора как е, но тук на мен ми взеха 90 лв. в една частна клиника за феталната заедно със снимки и диск.
sunflower_mv тук по скоро никои не е засягал тази тема.
И на мен ми е интересно какво представляват тези училища, но и малко се съмнявам че ще имам време да ходя
Разкажи ти нео ако научиш моля
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #359 -:
юли 09, 2009, 08:50:03 »
anellly, бебчето със сигурност вече подскача усилено вътре, но е напълно нормално да не го усещаш още. Твърде е мъничко, а и има доста пространство да си плува из околоплодните води. Аз започнах да го чувствам моя пакостник наистина много рано - някъде към 15-16 седмица съвсееееем слабо и мноооого рядко. Даже не ми вярваха, като казвах, че е мръднал. Нормално е по принцип да започнеш да усещаш шаване чак към 18-22 седмица и то в началото е лекичко и може да го отдадеш на нещо съвсем друго.
sunflower_mv, в клиниката където смятам да раждам има безплатно училище за бременни всяка неделя към 13.00 часа. Мисля, че са 5 или 6 лекции общо в продължение на няколко недели и после пак започват от начало. От сума време се каня да отида, но все ме домързява да ходя чак до там
(не ми е никак близо до вкъщи). Ако се съберем повече мамчета и се запишем някъде заедно може би ще ми е по-лесно да се наканя.
«
Последна редакция: юли 09, 2009, 08:52:43 от Addri
»
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]