Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 03, 2025, 22:53:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември (Прочетена 150317 пъти)
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и деке
«
Отговор #315 -:
юни 30, 2009, 09:06:31 »
Аз да поясня малко за моето мнение от вчера.Ние живеем в Стокхолм и дори и Клара-Фина беше изказала мнение по въпроса за тукашното следене на бременността тъй като тя е малко по напред в бременноста от мен.
Аз не разбирам защо след като имат апаратура за следене на сърцебиенето на бебето не могат да засекат, запишат или най малкото кажат колко удара в минута има бебето.Ми то по тяхната логика аз мога да си взема един стетоскоп и да си слушам сама.По същия начин и с меренето на кръвното. Теглото е същата работа.Ако това им е следенето на бременноста.Егати и следенето.От началото на бременноста съм била на преглед точно 2 пъти и до началото на 8 месец 6е станат 4 пъти общо.
Ама айде да не се впрягам че може да има и по лоши случаи от моя.
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #316 -:
юни 30, 2009, 10:28:19 »
Мили момичета, какво да ви кажа... пълно безумие е всичко. Аз ходих до скоро на 3 различни места да се следя и всеки си има различна система, един пуска изследвания всеки месец и гледа с видеозон, но нищо друго, другия ме мери, тегли и опипва, но не ме гледа на видеозон, третия гледа, мери, пуска видеозон и обяснява подробно, мери кръвно, но не и корем и килограми. Всеки си има своя си система, но когато всичко протича нормално не мисля, че е повод за притеснение. По-лошото е като има някакъв проблем и всеки отново реагира различно. На мен в момента ми се случва и съм много объркана вече кого да слушам.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #317 -:
юни 30, 2009, 10:37:06 »
Леле
Gery
, ти още си им ядосана на здравната система. И аз бях в началото, особено след като четях форума и сравнявах... Въпреки, че не са ми правили никакви изследвания и в началото срещах акушерката ми на 2-3 месеца, имах една прекрасна и безпроблемна бременност. Колкото повече наближава края толкова повече се убеждавам, че 90% от това през което минават мамите в България е напълно излишно. Като прочетох поста на Addri, че следи си бременността на
три места
, и като капак получава различни мнения... еми почувствах се щастлива, че са ми спестили подобни притеснения.
Не знам, но или бременността в България протича по по-специален начин или найстина много от изследванията и прегледите са напълно излишни, защото здрави бебета се раждат и на вдете места!
Gery
, като те завълнуват работите около новороденото, тогава още повече ще се хванеш за главата. Разликите са от земята до небето. Така, че най-добре се настрой или недей да четеш форума, за да не се дразниш излишно.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #318 -:
юни 30, 2009, 11:20:27 »
Веси, ядосана съм им разбира се.То защото всеки си трае и затова е така.
Те са на работа там за да правят изследвания а не само да ме питат как съм що съм и това е.Ами извинявай ами тя дори не може да ми каже колко тежи бебето гледайки резултатите от ултрасоунда. Ами аз ли да и казвам какво знам и то от четене на книги. Аз не съм казала да ме преглежда обстойно но като се има предвид че сигурно ще имам 5-6 прегледа за тез 9 месеца поне може да си свърши работата и да ме премери килограмите, хемоглобина, кръвното. Неща които отнемат 10 мин.
А това че е заради спокойствието на майката не съм съгласна защото всички се тревожим какво става в коремите ни и всяка чака да иде на преглед за да се успокои.
Още повече че аз например имам висок праг на болка и докато не стане напечено няма да се обадя. Както например с неспирните ми повръщания и неядене 3 месеца.За тях това беше нормално.
Ама хайде да не се обяснявам вече че пак ме хвана яд. Да се роди бебето живо и здраво.Това е най важното.
Активен
jozka
Ентусиаст
Публикации: 122
«
Отговор #319 -:
юни 30, 2009, 11:58:50 »
здравейте момичета, как сте днес? тъй като вече бременността ни е в разгара си реших, че можем да започнем да качвам снимки на пупите си
аз вече сложих няколко в личната галерия, по принцип съм по-едричка, та може стомаха ми да ви се стори по-голям от обичайното
но аз си го харесвам.
между другото, като сме на тема доктори, да споделя и аз, че докато бях в болницата за 6 дена, само 1 път прегледаха плода, защото 15 седмица им се струва още много в началото
( представете си колко бях учудена, как може да не следят състоянието на бебока, при толкожа високо ниво на ацетон в организма
), та в петък ще ходя на по-обстоен преглед при наблюдаващия ме, поне той да види как стоят нещата. дано всичко е добре.
опаааааааа малко по прекалих с поста
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #320 -:
юни 30, 2009, 12:32:52 »
Цитат на: Addri в юни 30, 2009, 10:28:19
Мили момичета, какво да ви кажа... пълно безумие е всичко.
Съгласна съм, макар и да се преглеждам при един лекар.
Наистина по ЗК се полагат 12 прегледа и съответните направления за изследвания. Да, но не съвсем - осигурена съм, записана съм на ЖК, но там ми казват, че нямат направления за изследвания и познайте кой се бръкна да си плати кръвни изследвания, Васерман, урина и определяне на кръвна група! Хайде този път няма да си го слагам толкова... Но честно ли е? Както казва една приятелка "Свиркай си!"
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #321 -:
юли 01, 2009, 13:15:54 »
Здравейте, аз си ви чета доста отдавна, но чак сега реших да се включа и аз незнам защо. Ами мисля да се присъединя към вас, живот и здраве и аз трябва да съм в тази групичка с декемврийските мамита. Надявам се всичко да е ок, пожелавам ви и на вас приятни моменти с бременеенето. Инъче аз първите месеци не се чувствах много комфортно,постоянно ми се гадеше, но това мина сравнително бързо и съм доволна, че то направо не се траеше. Целувки на всички.
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #322 -:
юли 01, 2009, 14:43:39 »
Здравей , Аничка! Кога ти е термина/ Много се радвам , че има нова декемврийска мама , че засега сме само двечки , но с теб ставаме три.
Айде чакаме още нови мами
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #323 -:
юли 01, 2009, 15:48:51 »
Цитат на: ani4ka1710 в юли 01, 2009, 13:15:54
Здравейте, аз си ви чета доста отдавна, но чак сега реших да се включа и аз незнам защо. Ами мисля да се присъединя към вас, живот и здраве и аз трябва да съм в тази групичка с декемврийските мамита. Надявам се всичко да е ок, пожелавам ви и на вас приятни моменти с бременеенето. Инъче аз първите месеци не се чувствах много комфортно,постоянно ми се гадеше, но това мина сравнително бързо и съм доволна, че то направо не се траеше. Целувки на всички.
И аз от няколо дена се чудя защо все из бебшките теми се навърташ и пишеш а тя каква била работата
Честито мила желая ти една много лека бременност и най прекрастнооото бебе на света
Кога ти е термина кажи малко повече деее
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #324 -:
юли 01, 2009, 15:52:58 »
абе мен от давна ме сърбят ръцете да се включа, ама все викам чакай този преглед да мина, чакай другия, че съм голяма шматка все нещо се спичам.
Инъче термина ми е на 21,12,2009 , за сега мисля че нещата са в норми, днес си правих кръв и урина, доктора каза че резултати за добри, хемоглобина ми е малко по нисък 114, но за бременност било нормално, но предполагам че като ида при доктора който ми следи бременност може за ми предпише нещо за желязо.Сега ще гледам да наблегна на плодове и разни уж такива здравословни неща, не че много ми се отдава, ама се старая де.
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #325 -:
юли 01, 2009, 16:13:00 »
Здрасти Аничка радвам се че е осмели да се включиш към бъдещите мами от малката ни групичка
Пожелавам ти много безпроблемна бременност и много любов и красиви моменти
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #326 -:
юли 01, 2009, 16:40:59 »
Честито Аничка, лека и безпроблемно бременност
При нас всичко е наред и вече почнах доста да усещам бебо, направо си ме събужда от сън
Нямам търпение нашето сремежливо бебче вече да се покаже бебо ли е или бебка
за сега се изявява като футболист и много рита
Целувки на всички:)
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #327 -:
юли 01, 2009, 16:45:39 »
ani4ka1710
, страшно се радвам за теб!
Пожелавам ти всичко да е наред и съм насреща с всякаква информация, с която мога да помогна!
Радвам се, че вече се чувстваш по-добре! Не се шашкай за хемоглобина, аз започнах със 111 още от втори месец, а сега няма да ти разправям колко е нисък, а ти все пак си напред вече, така че си е супер за месеца, в който си!
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"
«
Отговор #328 -:
юли 01, 2009, 18:19:06 »
Ani4ka1710 ако знаеш само как се радвам
аз ти казах не отдавана де, но и тук да ти честитя. Нека всичко мине леко. Целувам те и с интерес ще следя. Хемоглобина ми почти през цялата бременност беше 90-95 може би ще ти изпишат малтофер фол или друг препарат, който да повиши стойностите.
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #329 -:
юли 01, 2009, 18:27:27 »
Аничка честито,лека и безпроблемна бременност ти желая.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...