Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 16:45:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4 (Прочетена 201727 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #435 -:
август 25, 2009, 14:31:19 »
Лизи_Бети ние бяхме на сватба в Акорд лятото и то юли месец.беше бая жечко и наистина климатика не бачка.За храната нищо не мога да кажа аз почти не хапнах, по принцип на сватби ям много малко и нищо не мога да кажа.Иначе персонала беше много усложлив, каквото и да си поискаш нямаше проблем
Мисля, че и DJ-я фотото и видеото бяха от там, на мен DJ-я ми хареса много весел тип, пускаше готина музика и като цяло дансинга беше нон стоп пълен, за видеото и фотото нищо не мога да кажа,Успех
Активен
lizi_beti
Ентусиаст
«
Отговор #436 -:
август 25, 2009, 15:48:14 »
Благодаря Магито за инфото.По принцип преди да резервираме прочетох мнения за този ресторант и бяха добри ,затова и се спряхме на него,тъй като останалите които бяхме решили бяха заети.Цените и обстановката ме удовлетвориха,както и тази част от менюто което избрахме.Ако все пак които и да е в този форум има мнение по даден въпрос моля нека да споделя особено в "бял и черен списък" както направи Магито тук ,за да няма разстроени булки и недоволни гости.Аз поне така смятам да направя след сватбата.
«
Последна редакция: август 26, 2009, 18:37:10 от gucci
»
Активен
_sealight_
Ентусиаст
«
Отговор #437 -:
август 26, 2009, 09:46:40 »
Здравейте момичета,
искам да ви питам има ли някаква отзиви за хотел-ресторант СОФИЯ на Златни пясъци?
Активен
malachika
Любопитен
«
Отговор #438 -:
август 26, 2009, 10:39:21 »
Ох, теьзи ресторанти ще ме съсипят. Нищо не мога да избера. Последно си бях харесала България, но се оказа, че за май предпочитали абитуренти
Вече сериозно се замислям за сватба извън София. Харесах един ресторант и сега чакам оферти, но само като си представя как се организира такова мероприяте и зле ми става
А някой има ли оферта за ресторанта в Кремиковци?
Активен
Tarna
Ентусиаст
Публикации: 113
«
Отговор #439 -:
август 27, 2009, 15:36:07 »
Здравейте и в тази тема
Все още не сме започнали с обикаляне по евентуални места за сватбата, правя само онлайн проучване. Затова искам да попитам дали имате актуална информация за хотел Кристал Палас в София. Имам предвид цени, обслужване, отзиви, ако някой си е организирал там сватбата. Ходила съм там преди 2 години, може би и единствено си спомням, че ми хареса обстановката в ресторанта, стар градски стил или нещо подобно.
Благодаря
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #440 -:
август 31, 2009, 19:57:39 »
Цитат на: malachika в август 26, 2009, 10:39:21
Ох, теьзи ресторанти ще ме съсипят. Нищо не мога да избера. Последно си бях харесала България, но се оказа, че за май предпочитали абитуренти
Вече сериозно се замислям за сватба извън София. Харесах един ресторант и сега чакам оферти, но само като си представя как се организира такова мероприяте и зле ми става
А някой има ли оферта за ресторанта в Кремиковци?
Въобще не съжалявай за р-т. България има много по-добри ресторанти с по-добро обслужване.Успех
Активен
lyubopitka
Любопитен
«
Отговор #441 -:
септември 01, 2009, 01:47:59 »
Нашата сватба беше миналата седмица, и ето сега малко впечатления от ресторанта. Ние бяхме в "Македонската къща" в Студентски град (София). Общо взето сме доволни - само няколко дразнещи детайла имаше, като например задължително влиза техен алкохол в куверта дори и да си донесем наша домашна ракия; или пък реквизита с белия чаршаф и менчето струваше 80лв, което е малко безумно. Но пък ресторанта е много стилно украсен (битов, но не кичозен), храната беше хубава, а управителката Рада е много готина
Подреди ни масите така че да се хванат всички гости и да има място за танци по средата, намери място във фризер за тортата, която беше сладоледена и я доставиха от Jimmy's няколко дни предварително. Говорихме си по Skype защото аз бях в чужбина, и от разстояние нагласихме всичко. Куверта беше 35лв. минимум. Ние бяхме на терасата, която е наполовина остъклена и много симпатична. Който иска повече информация, да ми пише
Активен
Ralibali
Ентусиаст
«
Отговор #442 -:
септември 01, 2009, 16:57:32 »
Цитат на: sun_shine_tede в август 20, 2009, 09:56:03
Здравейте на всички!
Страшно много благодаря за мненията ви! Вече направо се бях уплашила че никой не отговаря
Аз още не съм ходила лично в Кемпински, тъй като живея в чужбина, но смятам да го посетя следващия път като съм си в България.
Ще е труден избор, но засега смятам че този вариант би ме устройвал най-много тъй като имаме много гости от чужбина и ми се иска обслужването и храната да са на ниво.
Лебеда е извън София, и ми се вижда малко сложно да организирам транспорт за всички гости до там...
Преди много си мислех за Гранд Хотел София, но залата ми се вижда старомодна и прекалено класическа, а и е в самия център на града.
Ще ви информирам като си резервирам хотел
Още веднъж благодаря за помоща.
Здрасти и от мен. Ние бяхме на сватба в Лебеда - останах очарована от невероятната гледка, която се описва на външната тераса. Те си бяха направили изнесена церемония там и беше супер красиво. Имаха около 120 гости, така че се събират идеално там. Вечерта пък имаше фойерверки пак на тази тераса и беше идеална за целта.
Обслужването беше на ниво, много вкусна храна, куверта мисля, че е излязъл около 80 лева.
Дано съм ти била полезна, макар че малко закъснях с отговора
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
Публикации: 127
«
Отговор #443 -:
септември 02, 2009, 04:34:52 »
Здравеите - относно последните 2 поста - Любопитка, това със задължителния алкохол от ресторанта е изискване във всеки един ресторант тук в БГ, не е нещо нередно, доколкото знам в чужбина изобщо не съществува практика да се внасят продукти от вън.За белия чаршаф и за 80те лева не ми е работа да коментилам дали е редно или не, има ресторанти в които се плаща даже за украсата на сватбената маса отделно или за лукс покривки, или калъфи за столовете, редно е предварително да ви осведомяват за тези и други условия а не в деня на сватбата, въпросът е принципен не е за 80те лева.
Относно ресторант Лебед - това с лятната градина и гледката е единственото.Наистина храната е на ниво, овслужването един път да два пъти не, май зависи от стоиността на куверта.Гледката към езерото на фона на най-грозната европейска столица(София) е наистина невероятна, но е добре да се знае че площадката от към езерото не е добре обезопасена лесно може да цопнете във водата.И още една подробност - след последния ремонт на Лебеда вътрешната част на ресторанта е толкова тъмна че прилича повече на нощен бар отколкото на сватбарски ресторант, а тематикака за жалост е черна.( на мен ми прилича направо на ковчег).За сватба в градината условието е 80-100лв куверт иначе вътре.
Активен
lyubopitka
Любопитен
«
Отговор #444 -:
септември 02, 2009, 05:29:40 »
dark_avenger, ти си като Pachoran - на всяка манджа мерудия и от всичко разбираш, и все да поправиш. Но ще ти кажа че това за алкохола който задължително се включвал в куверта на "всеки един ресторант тук в БГ" е пресилено и грешно обобщение. Не знам ти дали си питал всеки един ресторант там в БГ, но аз лично говорих с няколко в София, където нямаха такова правило. Така че моля те внимавай повече с подобни смели обобщения и заключения, защото генерализациите обикновено са подвеждащи и неверни.
«
Последна редакция: септември 02, 2009, 05:32:55 от lyubopitka
»
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #445 -:
септември 02, 2009, 07:45:01 »
Има едно негласно правило - едно е да питаш и да ти отговорят, друго е да поръчаш, платиш и тогава да говориш. Винаги има изключения от общоприетото, но не е масова практика. Естествено, че съществуват подобни ресторанти, но с интересни цени на кувертите. Ресторантът не може да задължи да се консумира алкохол от младоженци и гости мюсолмани, американските църкви, будисти и т.н. Ресторантът, който не предлага алкохол в менюто си и не задължава младоженците ще намери начин да си го включи в сметката. Все пак сме в България.
А относно мерудията - изтъркана и неуместна поговорка. Все си мисля, че последните години от живота Ви не са минали по ресторантите, за разлика от някои други елементи на българската гозба.
Активен
lyubopitka
Любопитен
«
Отговор #446 -:
септември 02, 2009, 14:28:16 »
А не мислиш ли че тогава се използва нещо от сорта на "в повечето ресторанти" или "общата практика е" или "с някои изключения, ресторантите обикновено включват алкохол" - вместо да се използва толкова тясното "
всеки един
", което значи
всеки един
без изключение. Ако "всеки един" не значи всеки един, тогава защо не си казваме каквото си искаме и после да се обясняваме как нищо всъщност не значи това, което трябва да значи? Щом винаги има изключения, ами не казвайте "всеки един" бе! Ние какво да си мислим иначе. По твоята логика тогава аз не казах "мерудия" защото мерудията не винаги е мерудия, в някои случаи е чубрица, а в тоя случай съвсем по изключение значи "дървен философ."
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
Публикации: 127
«
Отговор #447 -:
септември 02, 2009, 15:21:48 »
Любопитка никои не иска да спори с теб, просто написах , че факта които ти е станал неприятен е нещо като нeписано правило и нe е нещо нередно, ресторанта принципно е добър, не си попаднала на лош да те разплачат на сватбения ден, а и ако си разровиш пощата ще видиш , че точно аз те насочих натам като една възможност за ресторант битов стил, приятен интериор, нормални цени.А ти даже не живееш в Бг нормално е аз да давам мнение при положение че посещавам стотина ресторанта на година и виждам това което вие даже не забелязвате.Знаете ли че в 90% качеството на обслужване на официалната маса и всички останали(да не говорим за служебната), както и грамажите на храната са различни, знаете ли колко неща от кухнята не виждате?Влизал ли е някои от вас през задния вход на НДК или Родина?Защото от там нещата не изглеждат толкова лъскави както от към фасадата.
«
Последна редакция: септември 02, 2009, 16:21:17 от dark_avenger
»
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #448 -:
септември 02, 2009, 15:49:35 »
Цитат на: lyubopitka в септември 02, 2009, 05:29:40
dark_avenger, ти си като Pachoran - на всяка манджа мерудия и от всичко разбираш, и все да поправиш. Но ще ти кажа че това за алкохола който задължително се включвал в куверта на "всеки един ресторант тук в БГ" е пресилено и грешно обобщение. Не знам ти дали си питал всеки един ресторант там в БГ, но аз лично говорих с няколко в София, където нямаха такова правило. Така че моля те внимавай повече с подобни смели обобщения и заключения, защото генерализациите обикновено са подвеждащи и неверни.
lyubopitka,
Това за меродията съм напълно съгласен с теб, но от лично наблюдение, мога да ти кажа, че в голяма част от заведенията си изискват дежурните 50гр. алкохол и по едно безалкохолно на човек от ресторанта. Наистина това е даста отживяла практика от партийно време, но все още го има. Наистина не е във всички заведения а и този момент отшумява с годините. Едно уважавощо се и държащо на имиджа си заведение никога не би наложило задължителни опции в куверта.
«
Последна редакция: септември 02, 2009, 15:55:43 от DjNick Mc
»
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #449 -:
септември 02, 2009, 16:14:25 »
При нас в ресторанта искаха някакъв минимум като сума от бара (не помня точната сума, но да кажем примерно 10лв) - без да са ограничавали какво включва това. Обясниха ни, че от тази сума се прави % за персонала (сервитьори и бармани) и затова го има като изискване - може да е само вино, само безалкохолни и т.н. - важното е сумата да е минимум толкова.
Наистина, обикновено има 50 или 100гр концентрат включени - за нас лично, най-добрия вариант беше тях да ги вземем като водка например, а ракията да си бъде изцяло домашната. При някой може да е друго по-удобно - просто говорете с управителя и винаги ще може да се измисли и решение, удоблетворяващо и двете страни.
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
33