Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 16:50:49

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 201745 пъти)
 
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: юли 15, 2009, 11:17:54 »

Да Захира права си наистина е така никой не е застрахован и при високите куверти.Мисълта ми беше това да не е водещото при избиране на ресторант.
Аз ще кажа какво търсех аз: Малък да събира 80 човека идеално.Има място за игра, климатизиран добре, да има видимост ако не от всичките то от повечето маси, добър персонал и кухня.За града това трудно постижими, защото тук всеки гледа да те прецака, но накрая мисля, е успяхме.
Дори и да са надписали сметката или да са краднали нещо, са го направили така че ние да не разберем.Важното беше че накрая всички останаха доволни.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 568


Ние можем и знаем как... !!!


« Отговор #361 -: юли 15, 2009, 11:30:45 »

Маги дори цената на кувертите да не е водеща и кувертите да не са никак евтини не изключва възможността да се случат тези неща, които самата ти описваш. Поне така беше в нашия случай. На кой изобщо не сервирали, на кой станал да танцува и му отнесли дори незапочнатата порция. Торта се реже като вестници и съответно една огромна част си оставиха за себе си. А на забележка на някой от гостите казали "Кой ял, ял!" И какво значи това при условие, че всичко е платено не за да се отнася, а за да стои по масите. Не мога да разбера чинии ли не са им достигали какво ли, ама още ме е яд като се присетя какви дребни душици има.

За съжаление в голяма част от по старите и елитни ресторанти от едно време я има тази порочна практика особено с климатиците или с парното. Пускат ги в самото начало, когато гостите влизат за да видят че има пуснат климатик (дали на студено или топло) и после забравяте за него. В повечето случаи се появява някакъв проблем и климатика изведнъж се поврежда и спира да работи. Направете си един списък с опции, които трабва да уточнявате с ресторанта и този списък нека да е по подробен и конкретен за да няма мърдане после. Не се притеснявайте да задавате конкретни въпроси и да изисквате точни и недвусмислени отговори от управителите преди да дадете капарото. Ако имате съмнения още от самото начало дори и малки просто не се задълбочавайте а продължавайте към следващия ресторант.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: юли 15, 2009, 11:40:30 »

Напълно съм съгласна за климатизацията - при нас тя беше един от малкото на брой, но съществени проблеми. Трябва да ви кажа, че бяхме 84 човека, в ресторант, който претендира, че побира 160 !!! - еми през цялото време подплатата на роклята ми беше залепнала по мен (простете за подробностите). Когато в един момент пуснаха климатика, който беше най-близко до нас, направо ми стана студено - което ще рече, че ако той работеше от началото, всичко щеше да е наред.
Другото нещо, което се получи при нас - с тортата. Ние бяхме взели за разрязване, на два етажа, 20 парчета, като моята идея беше долния етаж да се разреже и сервира на нас, на родителите - на по-близките маси. Отделно бяхме поръчали 80 пасти (т.е. общо с 16 парчета повече), със същия вкус като тортата за гостите.
Явно нещо не сме се разбрали с ресторанта, защото на нас ни сервираха от пастите, а на сутринта си ни върнаха цялата торта - простата аритметика показва, че на четири човека не е била сервирана торта. Вече дори разбрахме кои са първите двама.
Така, че - уговаряйте всички подробности, колкото и да ви се виждат малки.
Активен
Влади Балевски
Сватбар
***
Пол: Мъж
Публикации: 158



« Отговор #363 -: юли 15, 2009, 12:35:18 »

Не са едно и две нещата, които е необходимо да се уточняват за една сватба, не само за ресторанта.
В последния случай дори въпросът не опира само до тортата (броя на парчетата и броя на гостите, които обиктовено не са повече в края на сватбата, а напротив - освен, че не всички идват от поканените, част от гостите на вечерни сватби си тръгват преди тортата да бъде сервирана).
Не по-малко ме е изумявал и фактът при изнасянето на сватбената торта - на количката, освен тортата, има поне 20-30 чинии накамарени, все едно младоженците, след като срежат първото си парче, ще разрежат цялата торта и ще заредят масите (ми нека сложат една чиния за младите, а останалите чинии - за бъдещите двойки - да ги подават на младоженците тези сервитьори, които стоят на метър отстрани и гледат като сеирджий (вместо в кадра да влизат само гости).

Много са въпросите за уточнение с управителя на ресторанта: въпросът с цената за внесения алкохол (и в него разбира ли се бира и вино или само концентрат), както и готовността да се сложат две-три допълнителни места и порции за хора, които са поканени в последния момент и не са предвидени в предварително уточнената бройка; въпросът за заплащането на час след уточнения краен - цената с ДДС ли е, какво включва (нужно ли е да стоят всички готвачи след 12ч при положение че има само да се отсервира), вкл. отсервирането влиза ли в това време (а не да платите 150лв, примерно, за още един час от полунощ до 1ч, а сервитьорите да почнат в 0:15 да почнат да отсервират, защото точно в 1ч искат да си ходят и гостите да стоят на празни маси и да усещат, че им напомнят, че е време да си ходят и де факто дадените от тези 150лв допълнително са за времето, в което изпращате гостите)..... и ред други такива подробности. От гледна точка на заснемането, примерно, винаги съм се дразнел от това, че по време на първия сватбен танц, когато на дансинга са само младоженците и всички погледи са в тях... всички гости им се радват, снимат ги, операторът и фотографът запечатват този съкровен момент - точно тогава сервитьорите (с техните бели, червени, сини и всякакъв друг цвят служебни ризи), без да се съобразяват, минават с чиниите на ръце, сервирайки по масите предястията (като че ли с 4-5мин ще се свърши светът за тях), но после няма как да се премахнат от кадър тези лица.

Не може ли отстрани на масата на младоженците да се сложат две помощни масички, на които да се остави алкохолът за младоженците и кумовете и мъжете да кавалерстват на дамите, вместо на сватбената маса четиримата да се подават зад камара от бутилки минерална вода, алкохол, безалкохолни. Колко по-красиво е по мастата да има умело направена декорация, придаваща романтично настроение на седящите.

Не бих искал да изземвам функциите на сватбен агент, но все пак е добре да се отсеят от темите всички полезни съвети на преминали по този път булки, за да може бъдещите младожеци да бъдат максимално улеснени.
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: юли 15, 2009, 12:44:51 »

Влади Балевски нямам какво да добява  good Все още за жалост в България има много да се учи, а като се има предвид какви са цените...
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: юли 15, 2009, 12:47:23 »

Някъде доста назад из темите за ресторантите имаше чудесен списък с въпроси за уточняване с тях още при срещите в началото и някой за самата организация, когато е избран ресторанта. Вярвам, че той може да бъде доста полезен на всички  good
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 568


Ние можем и знаем как... !!!


« Отговор #366 -: юли 15, 2009, 12:47:38 »

Точно в този момент с тортата и пачета от тортата за приятелски двойки, персонала нямат място около младоженците, защото това си е тяхно удоволствие и добре правят че си стоят настрана а и по традиция това е нещо което трябва да се извърши от младоженците.
« Последна редакция: юли 15, 2009, 12:55:56 от DjNick Mc » Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**
Публикации: 127


« Отговор #367 -: юли 15, 2009, 14:46:00 »

Здравеи Балевски, радвам се че се опитваш да забраниш на сервитьорите да минават пред тебе по време на първия блус или тортата, защото ми е писнало да ги гледам и да ги снимам с тея чинии как се разхождат наляво надясно без да се съобразяват с никои и вечно са в кадър(да напомнят на младоженците цял живот и за другите издънки на ресторанта),но ако успееш да разработиш схема , която да ги накара да се съобразяват с нас, да подреждат поне пътеката за посрещане на удобно за виждане и снимане място, и да не минават пред камерата и фотоапарата, поне по време на посрещането и другите основни ритуали, обещавам ще почерпя, а ако наистина даде резултат ще ти издеиствам групово черпене на следващата колективна сбирка. Bravo
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: юли 15, 2009, 14:56:06 »

еми то си зависи от ресторанта, при нас никой не е минавал по време на първия танц, а той си беше близо 8 минути smile
Активен
me4enceto
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 215



Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: юли 17, 2009, 11:44:25 »

Момичетаааа искам да се похваля  yahoo вчера капарирахме нашата дата (22.05.2010) за ресторант "Панорама" Парк хотел Москва.  Bravo
Изключително съм доволна от провелата се среща с управителя - невероятно мил и любезен човек - подписа ни се на цената на куверта!!!! На другите места излизаха с номера: ... ми то не се знаеее, кое колко ще се покачи цената и др... А той ни каза даже още на първата среща - в момента цената е 42 лв., за догодина е 45лв. smile Менюто е великолепно - имаш избор от 5-6 вида салати, предястия, основни, питка, торти smile Няма такса алкохол, може ядки, даже ни посъветва как да сметнем колко алкохол да си докупим. Посъветва ни и от кое може да спестим пари. Просто не останахме с усещането, че "ооо сега са ми паднали младоженци дай да ги изцакам", а точно обратното smile Цената след петия час  по 100лв на час!
Ако някой иска още по-подробно инфо, нека ми пише. Ресторанта е капариран до средата на октомври.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 619



Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: юли 17, 2009, 14:45:48 »

Me4enceto, честито heart

И ние тия дни ще резервираме нашия ресторант, само се чудя каква сума обикновено се оставя за капаро...То от ресторант до ресторант - Балкан разлика, но ми се ще да знам предварително около каква сума ще гравитираме...Както и да е, ще отидем в Централ Форум и ще говорим на място - хубавата новина е, че за нашата дата е свободен ресторантът smile
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: юли 17, 2009, 19:45:39 »

Лелее, момичета, като ви чета, са замислям и аз дали не трябва да се стягаме и да запазваме датата за църковен и граждански, после и да капарираме ресторанта shok А си мислех, че е твърде рано, ние също сме май месец, но си избрахме 15 май. Ох, ще ходим тия дни, усещам аз. Може би в София е по-трудно запазването, но и СТЗ не е малък град и ще се наложи да действаме Girl_hide

Меченцето, честито и от мен! Много се радвам, че сте случили на управител! Дай боже всекиму Bravo
Активен
DaBulka
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 304



« Отговор #372 -: юли 18, 2009, 15:53:05 »

Меченце, много се радвам на твоя пост от вчера!  Bravo Вчера се обаждах и аз в ресторанта, но не успяхме да отидем да говорим с управителя. Ще ходим в понеделник, вчера нашата дата беше свободна, надявам се до утре да не са се променили нещата. Нещата, които казваш, много ме зарадваха. Вече съм 99% сигурна, че това е моят ресторант!  yahoo
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 638


"Do you think that our love can create miracles?"


« Отговор #373 -: юли 19, 2009, 19:56:48 »

Момичета, имате ли някакви отзиви за ресторанта на хотел Accord? Изглежда прилично, а и цените са добри, но все пак искам да чуя мнения на хора, които са празнували там smile
Активен
bubeto_bu
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 101



Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: юли 20, 2009, 17:34:23 »

Момичета ако някоя от вас се колебае за ресторант Преслав, в София на бул. М.Луиза47 и небезизвестната му управителка Катя (от Св. София)  Scare да бяга с 200. Там ни съсипаха сватбата.

 Offtopic най-подробен разказ
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,20070.new.html
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines