Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 11:20:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
За музиката по сватбите
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За музиката по сватбите (Прочетена 206856 пъти)
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
Отг: Re: За музиката по сватбите
«
Отговор #240 -:
октомври 26, 2009, 10:26:48 »
Цитат на: slunceto в октомври 25, 2009, 21:42:33
Моля дайте идея за подходящ оркестър за сватбата ми, моляяяя, че май само с Ди Джей няма да стане.ние с моя бъдещ мъж сме си по музиката за душата
slunceto,
Не трябва да имате притеснения, че сватбата ви ще е само с Dj.
Един Dj, който наистина е професионалист и има практика зад гърба си, знае как да направи нещата, така че да не се чувства липсата на други изпълнители. Добрият Dj разполага с всякакви видове и стилове музика, знае как и кога да поднесе всяка песен и реплика, така че нищо да не липсва в музикално отношение. От друга страна съм присъствал на доста партита на които е имало оркестър и мога да ви кажа че в голямата част от случаите, оркестърът създава едно монотонно звучене и настроение, което прераства в заседяване от страна на гостите и частична загуба на интерес към настроението на дансинга. Това е продиктувано и от следния факт: Оркестърът в 99% от случаите започва да изпълнява музикалните желания на един или двама от гостите, които са по напред финансово и дават добри бакшиши за всяка следваща песен, като оставят малко на заден план общата обстановка и това, че голяма част от гостите не се "кефят" на това което се случва. Приоритетите на един истински професионален Dj в никакъв случай не са бакшишите - а доброто настроение на максимален брой гости. Той е много по-гъвкав и много по разнообразен в музикално отношение но на първо място ще се съобрази с желанието и уговорката с младоженците, ще наблюдава постоянно настроението на дансинга и ще поддържа винаги максимален брой хора там а не максимален брой бакшиши в джоба!!! Разбира се няма да пренебрегва музикалните желания на гостите, но ще ги поднася в подходящия момент по подходящ начин.
«
Последна редакция: октомври 26, 2009, 11:46:35 от DjNick Mc
»
Активен
kosivasilev
Регистриран
Публикации: 6
Отг: За музиката по сватбите
«
Отговор #241 -:
октомври 26, 2009, 10:42:44 »
Хайде и аз да се включа с мнение по въпроса, тъй като преди време бях на сватба, на която се сменяха оркестър и DJ. На мен лично изобщо не ми хареса. Какво се получи: Първо оркестъра не можеше да изпълни песента за първия танц на младоженците, но това го оставяме на страна. Започва оркестъра певицата изпява един коплет и съотвено следва отсвир 15 мин. и така една песен се проточва около половин час, а да не говорим за тези, които играят на хорото. Свирят 2-3 песни и сядат за почивка. DJ започва: пуска 1-2 бързи парчета, но нали се сещате колко хора играят на тях след като са играли 30 мин. хора. И така докато не стана 12 ч. оркестъра да си тръгне и DJ да поеме нещата в свои ръце и да направи истинският купон. Разбира се не налагам на никого собственото си мнение, но аз лично предпочитам да има или само оркестър или само DJ и абсолютно се съгласям с предишното мнение, че един добър DJ има всякаква музика.
«
Последна редакция: октомври 26, 2009, 10:44:30 от kosivasilev
»
Активен
100ian
Гост
«
Отговор #242 -:
октомври 27, 2009, 10:19:36 »
Аз съм на мнение, че най-добрата комбинация за тези които могат да си го позволят е оркестър или поп група плюс DJ. При синхрон между тях се получават страхотни резултати. Живата музика внася друго настроение и възприятие на тържеството. Ди-джея може да има всичката музика но усещането изпълнена на живо от професионалисти е друго. Бил съм на много такиви тържества и винаги се е получавало.
Активен
Elena_Hristova
Любопитен
Публикации: 37
«
Отговор #243 -:
октомври 27, 2009, 11:49:59 »
Комбинацията между оркестър и DJ е добра,стига хората да са професионалисти.Наистина
едно е да свири живата музика,настоението е сякаш по различно-по весело,друго е,ако е
само DJ.Разбира се трябва да избереш и подходящият оркестър.Присъствала съм на
сватби,оркестъра свири примерно от 19.00ч до 00.00ч,а след
това продължава DJ.
Активен
slunceto
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #244 -:
октомври 28, 2009, 20:39:23 »
Може ли някой да ми даде някакви координати на Ди Джей Христо Станков. Много ще съм Ви благодарна
Ако може да ми пуснете мейл на
[email protected]
, за да не създавам проблеми, знам ли какви са правилата тук.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #245 -:
октомври 29, 2009, 12:27:35 »
Аз съм против оркестрите, на сватбата на едната ми братовчедка беше ад!!!! Певицата имашаше страхотен глас за изпълнения от сорта на Делю или Делъо хайдутин и направо след 3 часа ми идеше да и залепя устата...
Но като се замисля, на моя бал бяхме с Дж и Певица и стана стрх, купон, но певицата беше с хубав, плътен и нисък глас и пееше и диско и чалга и соул, но да се намери такова откритие е трудно, те повечето, които пеят по сватбите са ....не искам да ги засегна, но трудно се преглъщат за 6 часа!!!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #246 -:
октомври 30, 2009, 15:09:18 »
Всеки си има свои предпочитания, което е нормално, някои харесват много народна музика и обичат да играят хоро, бях на една такава сватба с оркестър и ДЖ, еми повечето хора много се забавляваха, не седнаха и виеха хора неуморно през цялото време, включитено младоженците, е на мен не ми хареса, но това не е моята сватба все пак. Ние пък , както вече казах мразим народните танци и затова бях ограничила хората до 3. Всеки си преценява какви са му гостите , много ясно , че на една селска свтатба( и под това имам предвид на хора от село, а не нещо обидно) ще има много хора и оркестър и певици и т.н.
Активен
tera4
Любопитен
Публикации: 44
«
Отговор #247 -:
ноември 16, 2009, 10:30:13 »
И аз съм за DJ , добрият професионалист може да задоволи всички желания. Като казвам добър професионалист имам предвид сватбарски DJ, който е наясно с българските традиции и обичаи. Изключвам 18 год. диджейчета, които някой ги пуснал да пускат музика в една дискотека и те вече могат да пускат навсякъде. Дискотечният DJ е за дискотека, там се слуша друг вид музика.
Активен
roumyana
«
Отговор #248 -:
ноември 16, 2009, 10:33:00 »
tera4 всеки си преценява какъв вид музика иска да има на сватбата му, аз пък точно от типичните сватбарски ДЖ исках да избягам, дето си имат репертоарче и си карат по него. има примерно младежки сватби, на които може точно музика тип дискотека да искат хората да слушат. според мен мен все повече модерни сватби има, и все повече се бяга от традиционната представа ма масови българин за сватба.
Активен
tera4
Любопитен
«
Отговор #249 -:
ноември 16, 2009, 11:38:38 »
roumyana съгласна съм с теб, че всеки има различни предпочитания. Но като имам предвид сватбарски DJ, това не означава, че той пуска само хора и стариградски песни, разбира се той е DJ и трябва да има и да e в час и с най-новите песни, които се слушат и по дискотеките. Моето мнение е, че той може да удовлетвори желанията на различните възрастови групи, които са на сватабата, както разбира се може да направи и една сватба с много модерно звучене и това разбире се, се уточнява в предварителният разговор с него. А относно дискотечните DJ, била съм на сватба с такъв и понеже съм филолог, трябва да ви кажа, че повечето от шегите и поздравите, които обявяваше трябва да се напрягаш, за да разбереш какво казва.
Не ангажирам никой със собственото си мнение.
Активен
100ian
Гост
«
Отговор #250 -:
ноември 16, 2009, 11:40:05 »
Аз,пък съм за запазването на традициите и ритуалите на едно сватбено тържество. Нали за това е сватба. Повечето ди-джей преди да станат сватбени са минали през дискотеките и клубовете и са наясно за какво става на въпрос. Добрия ди-джей може да хване вълната на настроението и да я задържи до края на купона с добър подбор на музиката и миксирана в подходящия момент. Тук ще отворя една скоба, като казах миксирана много сватбарски ди-джей за съжаление не умеят да миксират музиката така че да подържат настроението, имат си една плей листа на компа и си я следват. Но важното е всеки да разбере за себе си какво очаква от сватбеното си тържество и да го сподели с човека отговарящ за музиката. Всеки иска неговата сватба да е оригинална и неповторима и в това си желание допуска и много грешки. Модерна сватба - това пък чудо какво е?
Активен
roumyana
«
Отговор #251 -:
ноември 16, 2009, 11:55:21 »
няма какво да се лъжем, много хора в България под сватба си разбират едни кръшни хора, оркестри, едно чудо. Никой не искам да обидя, това е чудесно
е аз не исках това обаче, нито сме имали извеждане с оркестър, нито игра с пилето и трортата, нито всякакви други неща от този род. исках моята сватба да е стилна, изискана, като едно добре организирано тържество, с подбрана музика, каквато почти всики , които бяха на сватбата харесват, тип пиано бар приемрно. имаше две хора , но това е всичко.Всеки си преценяв а какви са гостите , какъв е характера на събитието, не виждам нищо лоше да се направи наистина малко по-различно събитие, в по-друг стил и това за мен е модерна сватба, която се различАВА от традиционните български сватби.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #252 -:
ноември 17, 2009, 18:25:17 »
Няма смисъл да спорите за това дали сватбата трябва да е съобразена с традициите или да е тип съвременно парти. Това не може да се определи тук и сега. Всеки си има виждане за това как да организира и да формулира видът и начина на провеждане на своята сватба. За едни - тези които са за традицията са селяни и това е отживяло, за други - съвременото парти звучене на подобно събитие е снобско и префърцунено. Това определено не може да се формулира по този начин и да се дават такива определения.
Темата е за Dj и за музиката която трябва да присъства на вашето сватбено парти.
Моите уважения към всички дискотечни Dj но един дискотечен Dj е малко или много профилиран във вида и стила музика коята познава най добре и ползва предимно. Не е обременен от факта, че на партито присъстват хора със различни стилови предпочитания, които трябва да обедини и така да прелее едно в друго че да се получи “еднородна смес”. Голяма част от дискотечните Dj нямат способности да говорят по микрофон, липсва им дикция, липсва им практика относно подхода към хората присъстващи на една сватба. Много малка част от дискотечните Dj могат да пускат еднакво добре както песни от радио сити, радио нова и радио фреш така и радио веселина, радио сигнал плюс, радио бг. и ретро радио.
Когато говорим за един сватбен Dj, това означава, че той трябва да има доста практика в провеждане на такива събития и да обединява много уменя и способности. Един сватбен Dj който е доказано добър, обединява в себе си много качества освен традиционно водене на ритуали. Един такъв Dj трябва да е на ясно с всичките стилове и видове музика, които биха могли да присъстват на едно парти. Разбира се спорът пак казвам е излишен, защото добрият сватбен Dj ще пуска музиката която вие сте избрали, няма да пуска музиката която не харесвате, и ще води нещата по начин, който подобава на стила сватба който сте си избрали. И не на последно място сватбения Dj трябва да притежава дори и качества на психолог за да може да постигне всичко това, което се изисква от него със хора които вижда за първи път и предварително няма никаква представа на каква вълна са.
«
Последна редакция: ноември 17, 2009, 18:58:18 от DjNick Mc
»
Активен
tera4
Любопитен
«
Отговор #253 -:
ноември 17, 2009, 18:46:30 »
абсолютно на същото мнение съм!
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #254 -:
декември 06, 2009, 22:18:59 »
това е въпрос на лично мнение...всеки си знае какво предпочита и как го предпочита...ако искаш си викаш оркестър който да ти вдигне махалата на балон както се казва при забирането на булката...ако искаш в ресторанта си само с Dj...ако искаш и с оркестър и с Dj...важното е на теб да ти харесва и да се чувстваш добре...и никой не може да съди другия за мнението му защото всеки има право на такова...затова не се съобразявайте с ничие мнение...сватбата си е ваша и си направете нещата така както на вас ви се иска...
ние бяхме само с Dj и предимството е че за по малкото пари които ще платиш на оркестъра ще получиш всякакъв вид музика...но с оркестър няма да получиш най новите хитове примерно...
оркестър имахме при забирането и дори и да е старомодно отживяло или ала бала на нас си ни харесва...и не ни пука от чуждото мнение...така че...смело на пред и не се чудете
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...