Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 14:45:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част  (Прочетена 168555 пъти)

mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #150 -: февруари 12, 2009, 09:46:46 »

Дам, и аз пиех първите седмици от бременността, защото имах отлепяне на плодния сак. Наистина всички лекари в нашата мила родина изписват за задържане дуфастон или утрогестан. Не знам в такива случаи каква е практиката по другите страни. Обаче, вече никога не бих го пила "за забременяване", без със сигурност да имам доказан проблем с лутеалната фаза. Миналата зима така ми го изписаха на наслука и по-голямо объркване на цикъла не бях имала през живота си. Забелязвам, че който има проблем със зачеването и веднага му изписват дуфастон  nea Първо вижте дали имате овулация, седем дни след нея си изследвайте прогестерона и тогава ако има проблем пиите прогестеронови препарати.
« Последна редакция: февруари 12, 2009, 09:52:36 от mariana » Активен
carol
Сватбен ГУРУ
Публикации: 607

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 12, 2009, 09:54:21 »

Момичета не исках да се образува полемика, просто ме озадачи факта че тук е извън комерсиалната мрежа,а аз например го пиех при доказана поликистоза на яйчниците.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: февруари 12, 2009, 10:18:38 »

Вече съм споделяла,но пак да си кажа ...огато имах 1 месиц зацапване във 2-я месец и 2 пъти истинско кървене,доктжрите ми даваха само магнезий и изрично ми казаха че не биха дали абсолютно никакви лекарства в този стадий  от бременността...А за зачеване  nea nea
Мен понякога ме обзема страх като си помисля,че един ден ще съм бременна с 2-ро дете  и ще съм в БГ,както сме решили ,и веднага ще ми изписват всичко възрожно nea А ако бях на ваше място ,сигурно и аз щях да пия дуфастон...защого човек се доверява на доторите и като няма второ мнение няма от ъде да знае...
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: февруари 12, 2009, 13:41:53 »

Аз пиех дуфастон и след второ мнение на лекар. Сега ситуацията е още по-сложна, защото той се изписва за втората фаза, след доказана овулация, а при мен такава в момента липсва и с дуфастона става още по-зле. Ама пусто човек като се надява да получи помощ за проблема си. Сега като си помисля колко време съм изгубила в напразни опити дуфастона да ми помогне чак ми идва да се  mega_chok GROAN insane Ама връщане назад няма. Във вторник живот и здраве отивам да изследвам отново хормоните, че да видим какво ще стане. Лекарят каза, че след това може и стимулацийка малка да направим пък дано този път имаме късмет. Днес като се видяхме каза, че ще направи всичко възможно и това, което зависи от него докато навърша 31 да съм бременна. Най-вероятно ще се наложи обаче да провим и нови изследвания на Иво, за да видим ситуацията в момента каква е, че показателите особено при мъжа се променяли по-бързо отколкото при жената. Питах го и за фолиевата киселина каза да не пия, че няма нужда от сега да се настроивам и да се подготвям за нещо, което ще се случи след около половин година, вероятно.
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
Публикации: 607

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: февруари 12, 2009, 13:44:27 »

Много се радвам Рени!Много късмет ти пожелавам и се радвам че си много позитивна!
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: февруари 12, 2009, 13:46:57 »

Рени ,и от мен,мила,силнооооо стиснати палци имаш give_rose give_rose И ти желая от сърце скоро дани се похвалиш smile
Активен
ROSI KRASTEVA
Публикации: 3674

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: февруари 12, 2009, 14:01:34 »

Рени пожелавамти от сърце много скоро да се похвалиш с  pqz  good
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: февруари 12, 2009, 14:07:36 »

Момичета, много ви благодаря за подкрепата. май този път си намерих истинския лекар, който ще ми помогне. Дано пожеланията ви към мен скоро се сбъднат и аз да се хипопотамча във форума.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: февруари 12, 2009, 14:34:03 »

Момичета, много ви благодаря за подкрепата. май този път си намерих истинския лекар, който ще ми помогне. Дано пожеланията ви към мен скоро се сбъднат и аз да се хипопотамча във форума.

Силно ти стискм палци!!! good good good good
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: февруари 12, 2009, 14:45:10 »

Рени, дано това е твоят лекар и скоро да те видим в тамата на бъдещите мами good
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: февруари 12, 2009, 19:30:31 »

Хайде рени и живот и здраве да се запишеш в темата за Октомври, Ноември и Декември  smile
Активен
radinka
Сватбар
Публикации: 221

Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 12, 2009, 19:40:48 »

Силно ти стискам палци миличка и доно до края на тази година да гушнеш  едно здраво бебче!Късмет  good good Съкровище give_rose
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: февруари 12, 2009, 21:27:40 »

Рени и от мен стиснати палци  good
Ние днес бяхме при един АГ доктор на стаж най-после (че в последно време само ни бутаха по някакви ортопеди, хирурзи  diablo ) та се възползвахме да го попитаме най подробно за овулацията, че ни беше най-интересно и най-непознато. Във всички учебници се  говори повече за ментруацията и по малко за овулацията, плюс това всички учебници са стари и нищо не пише за тестовете за ову. Та се чувствах доста некомпетентна, сега вече съм информирана и ми е доста по добре. Ама нещо ми направи впечатление и исках да чуя вие какво знаете по въпроса - колко време продължава самия процес 'овулация'?! Той ни каза около няколко часа, но колко няколко 1 час, 23 часа?!  crazy
Активен
-Ади-
Професор
Публикации: 448

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: февруари 12, 2009, 21:40:10 »

Аз доколкото знам ,отделената яйцеклетката стои и чака във фалопиевата тръба да бъде оплодена 12 часа! =]И всъщност само през тези 12 часа може да се забременее!
« Последна редакция: февруари 12, 2009, 23:46:40 от -Ади- » Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #164 -: февруари 12, 2009, 22:55:52 »

Самия процес овулация е доста сложен и започва няколко часа преди яйцеклетката да се отдели от яйчника. Процеса е хормонално обусловен, всъщност няколко хормона и процеса случващи се едновременно са решаващи за пукването на фоликула в яйчника и освобождаването на яйцеклетката. След това е както всички знаят, яйцеклетката попада във фалопиевата тръба, където може да бъде оплодена в рамките на 12 до 24 часа. Ако не се оплоди в този период, се разгражда.

Ето един линк с полезна информация, в края на статията има линк към често задавани въпроси и отговорите им. На мен ми беше интерсно да ги прочета.

http://www.americanpregnancy.org/gettingpregnant/understandingovulation.html
« Последна редакция: февруари 12, 2009, 22:57:47 от KlaraFina » Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: