Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 05:42:36
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част (Прочетена 168895 пъти)
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част
«
Отговор #135 -:
февруари 11, 2009, 21:27:26 »
Леле момичета като гледам вие какви проблеми имате и какви изследвания си правите ме хваща срам че аз нищо не съм направила. Но както казах и вчера хващам се сериозно в ръце. Днес си записах личен лекар и ще поискам утре направление за гинеколог. Знам че не е кой знае какво но за ме е сериозен напредък като се има предвид че вече 8 години съм в София и до сега не бях си избрала лекар, а на гинеколог съм ходила 1 път за този период.
Много се надявам всичките ви проблеми да се разрешат съвсем скоро, всички изследвания да са възможно най-безполезнени и скоро всички да се радваме на малките си съкровища!
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #136 -:
февруари 11, 2009, 21:40:22 »
Здравейте момичета, аз днес малко ненадейно се озовах в кабинета на завеждащия АГ отделението в Нова Загора след като изпитах силни болки ниско долу в корема и чак ми се зави свят. Та така де, обадих му се на човека, той ме прие. Радостната новина е, че киста няма. А не както ми каза миналата седмица една лекарка, че имам киста в дясно. Човекът се звери половин час и накрая ми каза, за да ти кажа че имаш киста трябва да си я измисля. Болката най-вероятно била от вдигане на нещо тежко, а не от проблем. За мое най-голямо съжаление се оказа, че от последните ми изследвания естрадиола ми се е понижил и нямам първата фаза от цикъла, а не втората. Т.е. изпития от мен дуфастон още повече е влошил нещата не да помогне. Между другото днес установих, че този лекар е ходил и на специализация по репродуктивна медицина. Сега ще правя изследванията на хормоните отново и три дни ще си слагам Канестен Гин, за да предотвратим гъбична инфекция, защото при липса на цикъл неможело да става почистване на шийката и матката и да не стане някой фал точно когато не трябва. Като ми излязат резултатите ще видим какво ще правим. Може и нова спермограма на Иво да пуснем.
Това е от мен. Ще ви информирам за резултатите.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #137 -:
февруари 11, 2009, 21:48:28 »
Рени, дано това да е твоят лекар!!! Радвам се, че нямаш киста и докторът е бил категоричен в това, че той май при теб все не са сигурни
. И аз ползвах канестен, пак така профилактично.
Ели /Мис Каприз/, радвам се, че сериозно си се захванала
. Дано да сте Ок! и скоро да ни зарадваш с новина
.
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #138 -:
февруари 11, 2009, 21:53:00 »
Здравейте момичета ! Записвам се и аз в тази темичка ! Пожелавам ви скоро всички да се преместим в другата тема.
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #139 -:
февруари 11, 2009, 22:07:15 »
Цитат на: danieIa в февруари 11, 2009, 21:01:26
hoty, ти не си ли отишла с резултатите при лекаря?! За HPV -
http://www.hpv-bg.com/.
Ами точно от нея взех резултатите... :angry:И тя каза,че "може да помисля да отида да си направя тест" и "да правим опити за бебе още 4-5 месеца" :angry:и ако не стане..не се знае...Всъщност четох, че при добра цитонамазка, ако теста за HPV е положителен има голяма вероятност организма сам да се "изчисти" от вируса и почти нищо не може да се направи освен да ти изпишат специални имуностимулатори.. Но на мен ми прозвуча доста несериозно да кажеш на пациентката си "можеш да си помислиш за тест"
. Ами нали за да се установи има ли или няма вирус ТРЯБВА да се направи тест???
valka27
ти при кой лекар ходиш и доволна ли си? Моля те да дадеш повече инфо, защото аз мисля да ходя и при друг лекар за второ мнение.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #140 -:
февруари 11, 2009, 22:16:27 »
Рени,искаш да кажеш,че лекарят който ти е предписал дуфастон,вместо да ти помогне,е станало точно обратното? Малеее ако съм на твое място незнам какво бих направила
Дано този наистина да се окаже свестен и най-вече да си разбира от работата
Направо да се чудиш на кой да вярваш...
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #141 -:
февруари 11, 2009, 22:40:41 »
Рени не знам при кой лекар си ходила в Нова Загора ама и на мен ми изписа Дуфастон ,така че все си мисля че го изписват много лесно,въпреки че ми правиха хормонални изследвания.Стискам палци всичко да се оправи!
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #142 -:
февруари 11, 2009, 22:43:23 »
Дани, този път май попаднах на лекар. Върнах се с отговори на всичките си въпроси.
Включително ми се обясни процеса на образуване на фоликул, неговото спукване, преноса на яйцеклетка и т.н. до самото раждане.
Сега съм по-спокойна. Ще гледам другата седмица в понеделник или вторник да си направя и изследванията в Стара Загора, че тази седмица немога да се измъкна. Пък другата седмица ще си заявя деня и ще оставя някой да ме замества, ако се случи нещо в града да го подаде на колегите.
Цитат на: preslava_82 в февруари 11, 2009, 22:16:27
Рени,искаш да кажеш,че лекарят който ти е предписал дуфастон,вместо да ти помогне,е станало точно обратното? Малеее ако съм на твое място незнам какво бих направила
Дано този наистина да се окаже свестен и най-вече да си разбира от работата
Направо да се чудиш на кой да вярваш...
Да, Пете, точно това искам да кажа. Ако ми беше пуснал отново хормони, а не да разчита на старите резултати, сега може би щяха нещата да стоят по друг начин. Ами аз първо се ядосах
. Ама после реших, че няма смисъл да се тормозя за грешките на другите.
carol, дуфастона ми го изписа един лекар от Стара Загора, а този от Нова Загора много се учуди, че са ми изписали дуфастон при положение, че най-вероятно стойностите на естрадиола в момента са ми ниски и ми липсва овулация. Късмет в бебеправенето и скоро хубава, радостна новина.
Ще ви държа в течение на това, което се случва и дано скоро повечето, ако не всички, имаме добри новини.
Някой знае ли нещо за Тонитка?
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #143 -:
февруари 11, 2009, 22:48:34 »
Направо ти завиждам(благородно естествено) за търпението
Дано наистина този лекар да ти помогне и съвсем скоро да се похвалиш с
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #144 -:
февруари 11, 2009, 22:50:56 »
Само не6то за Дуфастона и спирам да не ставам досадна.Когато ми го изписаха в Бг си го купих от там ,за6тото тук не е в употреба от около 10 години!
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #145 -:
февруари 11, 2009, 23:57:28 »
Цитат на: carol в февруари 11, 2009, 22:50:56
Само не6то за Дуфастона и спирам да не ставам досадна.Когато ми го изписаха в Бг си го купих от там ,за6тото тук не е в употреба от около 10 години!
Е ти направо ме разби с това
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #146 -:
февруари 12, 2009, 00:03:04 »
аз разбрах от моя личен лекар който преди е бил гинеколог
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #147 -:
февруари 12, 2009, 00:03:54 »
И аз прочетох в интернет, че този препарат е изтеглен от употреба в Англия от март миналата година. Не писах до сега, защото информацията ми е непроверена.
От друга страна това е просто хормона прогестерон, така, че със сигурност се използва под друго име.
Добре дошли на всички новоприсъединили се към компанията. Макар и да съм в другата тема, ви чета и пожелавам успех на всички!
«
Последна редакция: февруари 12, 2009, 00:06:02 от KlaraFina
»
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #148 -:
февруари 12, 2009, 09:13:40 »
Момичета,много отдавна ви чета за тоя дуфастон и да ви кажа че съществува голям спор за действието на този медикамент...
Schadet Duphaston in der Schwangerschaft?
Reproduktionsstudien bei Tieren haben keine Risiken für die Föten gezeigt, man verfügt aber über keine kontrollierten Studien mit Duphaston bei schwangeren Frauen.
uphaston вреди по време на бременност?
Възпроизвеждането проучвания при животни не съществува никакъв риск за плода показва, че тя е, но не и контролирани проучвания при бременни жени Duphaston.
не са извършени никакви контролирани тестове върху бременни!!!!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #149 -:
февруари 12, 2009, 09:29:40 »
И за това бях решила да не пиша, ама като сме започнали. Дуфастон е забранен за бременни и в Швеция. Проучване показва, че увеличава риска от аномалий на пикочната тръба при момченца, раждат се с по-къса пикочна тръба, в резултат на което отвора й се пада от долната страна на пениса. Аномалията се казва Hypospadias, може да видите снимка в Wikipedia. Мисля, че може и да се оперира. Не се паникьосвайте сега, не се случва на всички момченца, просто риска за такава аномалия е по-голям, когато майката е употребявала Дуфастон през бременността.
Момичета, всички сме изложени на рискове от лекарства, химикали, изкуствени храни. Тези, от вас, които взимат Дъфастон, не се притеснявайте излишно. Лекарите в България вярно, че обичат да изписват огронми количества лекарства, но ако използването им е добре аргументирано, няма страшно.
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...