Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 16:55:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част (Прочетена 168171 пъти)
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част
«
Отговор #330 -:
март 03, 2009, 13:26:10 »
Гучи, според мен е много възможно тестовете да не засекат овулацията, т.е. чертите да се различно наситени, а всъщност овулацията да си е настъпила. На мен последния ме тест за овулация беше с еднакво наситени черти, а докторът каза, че нямам овулация
. Така, че май много много им нямам доверие на тестовете. Късмет и дано този месец стане при вас.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #331 -:
март 03, 2009, 17:05:47 »
Рени
, миличка, мерси
Хмм, странно как след като нямаш овулация, теста за овулация ти е хванал рязкото повишаване на хормона
. Да не знаеш на какво да вярваш вече, ами тва е -природа
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #332 -:
март 03, 2009, 17:24:13 »
Цитат на: gucci в март 03, 2009, 12:02:26
Маци възможно ли е е теста за овулация да не отчита овулацията.Взела съм си тестове на Престо.На 27 бях на фоликометрия и имам фоликул с размери 12.6 мм на 12 ден от цикъла но поради това че са почивни дни лекарката каза да си взема тестова и да ги правя всеки ден по обяд.Ама има само бледи черти.То и двете са бледи ама втората е по бледа.На 4 съм на лекар ама ми е странно.Е ние си работим по въпроса въпреки всичко но ми е странно.
Преди да забременея, теста ми за овулация беше със силно оцветена контролна черта и много бледа тест-черта. Мисля си, че ако го бях повторила на следващия ден, и двете черти щяха да са еднакво наситени.
Активен
Рени
Баш Майстор
«
Отговор #333 -:
март 03, 2009, 18:17:04 »
Цитат на: anita81 в март 03, 2009, 17:05:47
Рени
, миличка, мерси
Хмм, странно как след като нямаш овулация, теста за овулация ти е хванал рязкото повишаване на хормона
. Да не знаеш на какво да вярваш вече, ами тва е -природа
Анитка, според доктора теста не е отчел правилен резултат. Понякога се случвало тестовете за бременност да отчетат бременност, а всъщност да няма и лекарите да потвърдят липсата или обратно.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #334 -:
март 03, 2009, 18:26:22 »
Цитат на: KlaraFina в март 03, 2009, 17:24:13
Преди да забременея, теста ми за овулация беше със силно оцветена контролна черта и много бледа тест-черта. Мисля си, че ако го бях повторила на следващия ден, и двете черти щяха да са еднакво наситени.
Ами на мен вече три дни ми е с такава бледа линийка и не става по тъмна.Утре съм на преглед ама реших да ви питам щото ми е странно при наличие на фоликул тестовете да са отрицателни.Единственото обяснение е още да не съм спукала фоликула.Утре ще се изясни положението.
Активен
Рени
Баш Майстор
«
Отговор #335 -:
март 03, 2009, 18:27:48 »
Гучи, ти нали казваше, че си с късна овулация. Може това да е причината все още теста да е с бледа черта. Дано утре стане ясно и да имаш добри новини.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #336 -:
март 03, 2009, 18:32:34 »
Да с късна овулация съм но този месец съм на хапчета от които овулацията трябва да е в периода 11-15 ден на цикъла.А днес е 16 ден.Иначе моето ову е когато си иска в общи линии -на 10, 17 ,21 ,25 ден съм я хващала.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #337 -:
март 03, 2009, 21:31:40 »
мацки, нали ако всичко е нормално, би трябвало да има поне 14 дни от овулацията до идването на лелката
? Ако е по-малко( т.е. късна овулация), няма достатъчно време да се осъществи имплантирането, нали така ?
«
Последна редакция: март 04, 2009, 05:41:28 от anita81
»
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #338 -:
март 03, 2009, 22:34:18 »
Овулацията настъпва от 24 до 48 часа след полужителния тест за овулация.
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #339 -:
март 04, 2009, 08:55:31 »
Цитат на: anita81 в март 03, 2009, 21:31:40
мацки, нали ако всичко е нормално, би трябвало да има поне 14 дни от овулацията до идването на лелката
? Ако е по-малко( т.е. късна овулация), няма достатъчно време да се осъществи имплантирането, нали така ?
Аз съм чела ,че най-малко дните може да са 10,затова,че е нормално да са 14,но може и да са по-малко просто не трябва да са под 10!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #340 -:
март 04, 2009, 09:43:32 »
Всяка жена овулира различно.Имам приятелка която овулира на 7 ден от цикъла и в момента е бременна със второ а цикъла и е 29 дена.Имам и приятелка която овулира на 26 ден и съответно цикъла и е 38 дена.Овулацията настъпва 14 дена преди да ти дойде по принцип и затова се изчислява според средната дължина на цикъла.
anita81 защо да няма възможност да се имплантира при по късна овулация все пак тя се имплантира на 7 ден от оплождането.
Активен
kali_gali
«
Отговор #341 -:
март 04, 2009, 09:57:59 »
Аз също знам,че при по-къса от 10 дни фоликулярна фаза не може да се забременее
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #342 -:
март 04, 2009, 10:06:04 »
Цитат на: anita81 в март 03, 2009, 21:31:40
Ако е по-малко( т.е. късна овулация), няма достатъчно време да се осъществи имплантирането, нали така ?
gucci е права, имплантацията на ембриона става от 5 до 7 дни след оплождането. Веднага след това, имплантирания ембрион започва да произвежда hCG, който всъщност предотвратява настъпването на менструацията (ендометрия, най-вътрешния слой на матката, не навлиза в последната си фаза на "лющене", което всъщност е менструацията).
hCG може да се измери в кръвта на 8 - 9 ден след оплождането.
kali_gali, фоликулярната фаза е фазата между менструацията и овулацията, точно нея ли имаш предвид?
Прочетох още малко...
Клетките от вътрешния слой на матката, който се излющтват по време на менструация, се възстановяват отново от 4 до 7 дни от започването на менструацията. В този период би било много трудно на ембриона да се имплантира, просто защото няма къде. Във следващата ендометриална фаза, епителните клетки се профилират още повече и подготвят за имплантация, в случай, че се появи олодена яицеклетка.
Нямам време да чета повече, трябва да излизам, но обещавам да го направя по-късно и да пиша отново.
«
Последна редакция: март 04, 2009, 10:21:13 от KlaraFina
»
Активен
kali_gali
«
Отговор #343 -:
март 04, 2009, 11:26:27 »
Да бе обърках се имах предвид лутеинова фаза
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #344 -:
март 04, 2009, 18:55:26 »
Хормоналната регулация е толкова сложна, че първо, не я разбирам напълно и втора не мога да обясня просто това, което разбрах.
Прочетох обаче много интересни неща за функцията на естрогена и прогестерона.
В периода преди овулацията доминира естрогена, след овулацията преобладава прогестерона. Под влияние на повишени нива на естрогена, маточния ендометриум се профилира и подготвя за евентуална имплантация на ембриона. След овулацията, под влияние на прогестерона този процес се преустановява.
Естрогенът повлиява също така цервикалния сектрет, секретът става по-плътен, при разтягане между пръстите се "къса". Едновременно с това секрета се зарежда с отрицателни заряди, които образуват канали. Сперматозоидите също са отрицателно заредени и преминават през тези канали по-лесно. Друга функция на естрогена е да повлиява/засилва неволевите движения на гладкара мускулатура на матката и маточните тръби, с което се улеснява придвижването на сперматозийдите (имаше дискусия преди известно време за това как се придвижват сперматозоидите...).
Прогестерона в общи линий има точно обратното действие. Повлиява цервикалния секрет в обратната посока, така че възпрепятсва проникването на сперматозоидите (дори има противозачатъчни на този принцип), намалява контракцийте на матката и маточните тръби. Повлиява дори настроението негативно.
Също така прочетох, че в спермиалната течност има простагландини, вещества, една от функцийте на които е да предизвикват възпаление и т.н. Та тези простагландини повлияват също така маточните контракций и улесняват придвижването на сперматозойдите.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...