Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 17:24:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част (Прочетена 168187 пъти)
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част
«
Отговор #315 -:
март 01, 2009, 15:58:54 »
Момичета, на мен още не ми е дошло, но теста ми е отрицателен. Правих го в петък. Закъснява ми вече 8 дни. По принцип цикъла ми не е супер редовен, но ми закъснява 2-3 дни, не повече. Сега вече започвам да се притеснявам че имам някакъв проблем и за това не ми идва.
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"
«
Отговор #316 -:
март 01, 2009, 17:41:04 »
Ели, не се притеснявай, почакай още малко, направи пак тест и ако пак е отрицателен иди на лекар. Спокойно
аз ти стискам палци закъснението да се дължи на
, ако ли не - другия месец . целувки
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #317 -:
март 01, 2009, 17:42:09 »
Рени
, благодаря отново- значи броя максимум 5 дни от началото на М нали така? И повтарям теста отново след 5-7 дни така пише на теста за да подвърди резултата
Ивка
, както е казала Рени аз не съм в БГ и много трудно се добирам до лекари. Имам правено изследване на този хормон преди 2 месеца,беше в нормалните граници, но тъй като не е правено в точните дни от цикъла искам да го повторя, а за да го направя в лаборатория трябва да чакам с месеци и пак не е гаранция че часа за доктора ми ще е в подходящия период от цикъла, затова потърсих в интернет за домашни тестове и намерих такъв, поръчах си го и вече е при мен, така сега чакам лелката и ще го направя като дойде( е дано да не идва де
)
ето го сайта с тестовете
http://www.homehealth-uk.com/medical/femaleferttest.htm#A
female fertility test се нарича.
Ели
, може закъснението да се дължи на смяната на климата, не се притеснявай
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #318 -:
март 02, 2009, 00:08:38 »
anita81 най добре го направи на 4 ден броейки от първия ден на цикъла .Прави се на гладно най добре изследването.
Ели стискам ти палци да е
ivkam82 обикновенно FSH се изследва заедно с LH и Тестостерон и Естрадиол.
Само да кажа че референтните стойности си вървят със всяко изследване и не са идентични за всички а са си според лабораторията и количеството кръв което изследват.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #319 -:
март 02, 2009, 16:55:45 »
gucci
, този тест се прави с първата сутришна урина- поне така пише на него, не се прави с кръв.
Ели
, стискам ти палци миличка
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #320 -:
март 02, 2009, 17:00:05 »
Мила в лабораторни условия този тест е кръвен взима се кръв.Правила съм ги поне 6 пъти и не мога да греша.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #321 -:
март 02, 2009, 20:10:48 »
Анитка, сигурна ли си, че се използва урина за теста? Много странно, аз не съм ги правила тези изследвания много пъти, но всеки път е било с вземане на кръв. Дано да е верен този тест.
Активен
ivkam82
Ентусиаст
сем.Маринови
«
Отговор #322 -:
март 02, 2009, 21:26:50 »
anita82 и Рени благодаря ви много за помощта.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #323 -:
март 02, 2009, 21:51:21 »
милички, аз знам, че се взима кръв за тези изследвания, на мен също ми взеха кръв предния път,когато правих хормонални изследвания и в никакъв случай не оспорвам мнението ви, но на упътването на теста пише, че се прави с първата сутришна урина, прочетох го 5 пъти ясно е казано:
The
first morning urine
is recommended because it contains the highest levels of F.S.H. Testing at any other time of the day may give false negative test results.
тук също"
Hold the test stick by the thumb grip with the exposed absorbent tip pointing downwards and
place directly into the urine stream for at least 10 seconds
, until it is thoroughly wet. Do not urinate on the control or result window. If you prefer you may urinate into a clean cup then immerse the absorbent tip into the urine for 10-15 seconds.
Аз също се учудих когато прочетох че теста се прави с урина, а не с кръв,никога не съм го правила този тест преди и не знам колко мога да му имам доверие, но на опаковката пише 97% верен резултат а и нямам друг избор, ако искам това изследване да го направя в точните дни от цикъла
. . По принцип би трябвало да нямам проблем понеже си имам положитлени тестове за овулация макар че не са в точно един и същи ден, но поне ги засичам
Имам и едно друго въпросче- другия месец ще ходим на ваканция в Куба за 1 седмица, и понеже при нас е все още зима и температурата стига до към минус 25-30 понякога, а в Куба пък ще е + 20-30 та се чудих дали тази голяма разлика в температурите и климата ще се отрази на цикъла ми по някакъв начин, дали след като се върнем ще имам пак някакви закъснения на цикъла, заради смяната на климата ?
«
Последна редакция: март 02, 2009, 22:01:37 от anita81
»
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #324 -:
март 02, 2009, 22:06:46 »
Бяхте говорили по-напред че първите признаци на бремнността при някой е зацапване с тъмно червено на бельото-това се случва когато е време да дойде лелката ли?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #325 -:
март 02, 2009, 22:17:03 »
След около 4-7 дни от деня, от деня в който яйцеклетката е оплодена от сперматозоида, ембриона или там както се нарича, започва да се придвижва по тръбите към влагалището. Когато го достигне започва така нареченото залепване.Това е и момента, в който някой жени получават леко кафеникаво зацапване. Това същó е и момента, в който започва да се отделя хормона, който тестовете за бременност засичат. Той се отделя, не когато сперматозоида оплоди яйцеклетката , а когато ембриона се залепи за стената на влагалището.
Значи, ако знаеш кога си имала овулация и кога би могло да е заченато бебето можеш да изчислиш и кога би трябвало да се появи подобно зацапване, което обаче при много жени не се забелязва и не е точен критерий за бременност.
Предполагам това е инфо което много момичета знаят но дано съм била полезна.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #326 -:
март 02, 2009, 22:42:43 »
благодаря много!
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #327 -:
март 03, 2009, 00:01:55 »
Сачо едно пояснение,оплодената яюцеклетка се имплантира не във влагалището а в матката.Иначе другото е абсолятно вярно.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #328 -:
март 03, 2009, 08:25:55 »
Цитат на: anita81 в март 02, 2009, 21:51:21
милички, аз знам, че се взима кръв за тези изследвания, на мен също ми взеха кръв предния път,когато правих хормонални изследвания и в никакъв случай не оспорвам мнението ви, но на упътването на теста пише, че се прави с първата сутришна урина
Анитка, аз не съм искала думите ми да прозвучат така, че все едно тя нямам доверие, че се прави със сутрешната урина просто исках да разбера дали си сигурна, защото понякога в упътването на такива тестове пише няколко начина за употреба. Късмет с теста.
Цитат на: anita81 в март 02, 2009, 21:51:21
Имам и едно друго въпросче- другия месец ще ходим на ваканция в Куба за 1 седмица, и понеже при нас е все още зима и температурата стига до към минус 25-30 понякога, а в Куба пък ще е + 20-30 та се чудих дали тази голяма разлика в температурите и климата ще се отрази на цикъла ми по някакъв начин, дали след като се върнем ще имам пак някакви закъснения на цикъла, заради смяната на климата ?
На мен винаги когато отидем на море или на почивка и сменя климата първия месец ми закъснява или ме пропуска цикъла, но си мисля, че при всеки е индивидуално.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #329 -:
март 03, 2009, 12:02:26 »
Маци възможно ли е е теста за овулация да не отчита овулацията.Взела съм си тестове на Престо.На 27 бях на фоликометрия и имам фоликул с размери 12.6 мм на 12 ден от цикъла но поради това че са почивни дни лекарката каза да си взема тестова и да ги правя всеки ден по обяд.Ама има само бледи черти.То и двете са бледи ама втората е по бледа.На 4 съм на лекар ама ми е странно.Е ние си работим по въпроса въпреки всичко но ми е странно.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...