Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 22:49:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част (Прочетена 168259 пъти)
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 8 част
«
Отговор #300 -:
февруари 26, 2009, 14:57:17 »
Цитат
Фиама, не съм ги чувала тези Тодорови, но искам само да ти кажа да не се плашиш, че е клиника за ин витро. В тези клиники има добри специалисти, които се занимават точно с проблемно забременяване.
Абсолютно подкрепям.Точно в тези клиники те посрещат с разбиране и знаят как да си вършат работата(лично мнение).
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #301 -:
февруари 26, 2009, 17:18:35 »
момичета, стискам палци на всички скоро да видим двете чертички
Ние минахме фертилните дни и сега ще чакаме да видим каква сме я свършили
Активен
a_iordanova
Професор
«
Отговор #302 -:
февруари 26, 2009, 18:07:15 »
Цитат на: fiamaa в февруари 26, 2009, 11:54:40
Момичета да споделя с вас, че реших да прекратя лечението с Дуфастон и го спрях на 4 ден от приема му!!! Но сега съм в процес на мислене какво ще стане? Дали ще ми дойде до 2-3 дни или ще си ми дойде на 28 ден от цикъла...
Рени
ти има ли си подобен случай с Дуфастона....
Решила съм да сменя лекаря и много ми препоръчват клиника Тодорови, но в сайта им виждам, че са специализирани в Ин Витро...дали някой е чувал за тях
?
Fiamaa,
Аз съм ходила в тази клиника и по сциално при д-р Иво Тодоров. Впечатленията са ми доста противоречиви
. Ако искаш подпобности мога да ти пиша на лични, за да не правим реклама или антиреклама. А това, че е инвитро не значи че се занимават само с инвитро. И аз съм съгласна, че в тези клиники обръщат повече внимание.
Активен
verdad
Сватбар
But baby...you're the right kind of wrong
«
Отговор #303 -:
февруари 26, 2009, 19:23:45 »
Аз също мисля, че тези клиники са по-добрите. Аз ходя в "Щерев". То също е център за репродуктивно здраве.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #304 -:
февруари 26, 2009, 22:11:57 »
За мацките с проблемен цикъл и трудност за засичане на ову може да пробвате с фоликометрия или тестове за оволация от първия чист ден след цикъла докато го засечете.
Наистина в клиниките по стерелитет и репродуктивна здраве специалистите са по добре и обръщат повече внимание.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #305 -:
февруари 27, 2009, 20:06:24 »
Мили мои, искам само да ви кажа, че днес си взех изследването на мъжкия хормон. Всичко е в норма.
Чакаме да минат празниците и ако до тогава съм без цикъл ще го предизвикаме и започваме стимулацията.
Мискаприз и ivkam82, какво става с вас? Имате ли новини?
А, момичета, някоя знае ли нещо за Яна (гостенка_82) не съм я засичала много време при нас?
Активен
ivkam82
Ентусиаст
сем.Маринови
«
Отговор #306 -:
февруари 28, 2009, 00:30:50 »
Здравейте,
При мен никаква промяна. Нямам цикъл от 17дни вече. мисля да изчакам още 10-на дни и тогава да си направя тест.Знаете защо изчаквам, с тоя нередовен цикъл нямам избор. Не искам напразно де се надявам,но нещо в мен силно се надява да е малка рожба, която очакваме с голямо нетърпение.
Рени много се радвам за теб пожелавам ти много успех.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Дива и щастлива.....
«
Отговор #307 -:
февруари 28, 2009, 09:53:59 »
Рени,
за резултатите!
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #308 -:
февруари 28, 2009, 10:03:22 »
Рени много се радвам мила нямам търпение вече да прочета една хубва новина че напускаш най накрая този клуб
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #309 -:
февруари 28, 2009, 22:45:45 »
момичета, можете ли да ми кажете кога е най-добрият перод за изследвания на хормона FSH? Купих си домашен тест за изследване на хормона и бих искала да оцеля точния период, за да са точни резултатите, а доколкото знам имаше май някакъв период за това.
Активен
Рени
Баш Майстор
«
Отговор #310 -:
февруари 28, 2009, 23:00:05 »
Анита, FSH означава Фоликулостимулиращ хормон. Способства за узряване на фоликулите в яйчниците.
Изследва се на 3-5 ден от цикъла. По него можеш да се ориентираш и за овулацията.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #311 -:
март 01, 2009, 00:05:13 »
Рени
, благодаря мила,
а има ли значение колко дълъг е цикъла ми, защото моя не е 28 дни, предния път беше 34 дни, сега все още не знам кога ще започне другия но ако е 14 дни след положителния тест за овулация трябва да започне към 5-6 март.
Аз преди 2 месеца го изследвах този хормон,защото имах проблеми с цикъла и мислех че нямам овулация, но тъй като изследването не беше правено както казваш на 3-5 ден от цикъла, а ми беше направено след 1 седмично закъснение на цикъла, искам да го повторя, за да се уверя в резултата ( на предното изследване беше в нормалните граници) и тъй като за час за доктор трябва да чакам с месеци а и не е гаранция че ще улуча именно 3-5 ден от цикъла за това и реших да си купя домашен тест за това и сама да си го изследвам, на теста пише, че е с 97% верен резултат.
Активен
Рени
Баш Майстор
«
Отговор #312 -:
март 01, 2009, 00:31:11 »
Анитка, доколкото знам независимо колко ти е дълъг цикъла се изселдва на 3-тия - 5-тия ден, защото така или иначе в тези дни започва образуването на нов фоликул, ако разбира се си имала нормален цикъл. Така, че спокойно всичко ще е наред. Просто броиш 3 до 5 дни след цикъла си и правиш теста. Моите първите изследвания тогава ги направихме, пет дни след цикъла ми и хормона беше в нормата си.
Активен
ivkam82
Ентусиаст
сем.Маринови
«
Отговор #313 -:
март 01, 2009, 00:54:26 »
anita81 и Рени
, никога не съм си правила такъв тест за FSH, искам и аз да си направя. Моля разкажете ми малко повече за тоя вид тест, колкото и глупаво да звучи
, но не съм мисля да си правя изследвания, но май ще ми се наложи и на мен. За какво се използва, какво ще ми помогне, и мога ли така да си засека ову. Съжалявам за въпросите, но ще се радвам да ми отговорите. Благодаря ви предварително
Активен
Рени
Баш Майстор
«
Отговор #314 -:
март 01, 2009, 10:11:32 »
ivkam82, FSH е фоликустимулиращ хормон като писах в предишния пост. Според мен, най-добре е да ти се направи изследване в лаборатория, но тъй като при Анитка нещата стоят по различен начин, защото не е в БГ и се налага да си прави домашен. За него тя може да ти каже повече. Най-често при проблеми с цикъла или проблеми със забременяването се правят изследвания на хормоните LH, FSH, естрадиол, пролактин, прогестерон и мъжки хормони. Всички се правят в различна фаза от цикъла.
Изследването на FSH показва способността за узряване на яйцеклетката. Фоликулостимулиращият хормон е гликопротеин,секретиран от предният дял на хипофизата.Стимулира развитието на яйцеклетките.Стойностите му не са статична величина,а зависят от фазата на развитие на яйцеклетките. Затова при проблеми с овулацията се изписват хормонални таблетки с този хормон, за да се постигне хипеовулация и нещата да си дойдат на мястото.
http://www.doctorbg.com/page.php?id=12798
- тук можеш да се ориентираш за референтните стойности. Ако няма положителен тест за бременност, защо не си пуснеш едни изследвания, с нищо няма да ти навредят. Верно е, че не се поемат от здравната каса и са около 15лв. на хормон, но мисля, че каузата ДЕТЕ си заслужава. Ако решиш говори с лекаря си за изследванията, защото всеки лекар си преценява, кои точно да поиска да се пуснат и да уточни вида на мъжкия хормон, защото на някой момичета им изследват тестостерона. На мен ми пуснаха 4-андростендион. В някой слечаи се пускат и двата.
Стана много объркан поста ми, но дано съм помогнала!!!
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...