Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 09:47:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Въпрос за халките - 4 част
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Въпрос за халките - 4 част (Прочетена 158482 пъти)
Nocturnal_dove
Ентусиаст
Отг: Въпрос за халките - 4 част
«
Отговор #105 -:
февруари 17, 2009, 12:06:16 »
Надписите се наричат ажур ( в смисъл че са изрязани букви като дупки).
Ето и оше една...
smoll3.JPG
(51.26 KB, 512x384 - видяно 376 пъти.)
Активен
0000
Професор
Публикации: 469
«
Отговор #106 -:
февруари 18, 2009, 18:19:24 »
ЕЕЕЕЕЕЕ евала,жестоки са ви халките!!!
мнооого си падам по масивни бижута,браво
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
«
Отговор #107 -:
февруари 18, 2009, 18:23:48 »
Незнам дали си личи , но да кажа че халките са от Сребро и Злато.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #108 -:
февруари 19, 2009, 12:41:05 »
Цитат на: Nocturnal_dove в февруари 18, 2009, 18:23:48
Незнам дали си личи , но да кажа че халките са от Сребро и Злато.
Това е страхотно! Не мислех, че някой съвремен златар ще се съгласи да направи такива халки. В древността това е била супер популярна комбинация. такива са много декоративни плочки, дръжки на оръжия, ритуални предмети на траките, също в древните Вавилон, Асирия и Персия. Виждам, че при тези халки златното към сребърното са закрепени механично някак си, защото казваш, че се въртят. Класическите (древните) технологии използват някакви спойки, забравих какво, което изглежда като черен контур, или мотниране на едните части в другите. Мислех, че съвременните златари са прекалено мързеливи, за да се занимаят с това. Можеш ли да ми кажеш, octurnal_dove, къде ти направиха тези халки, може и на лични!
Защото с тоя скапан родий, дето го плескат навсякъде, дори и великите Алтън баш и прехвалените Валентин, вече не искам и да чуя за бяло злато, защото няма да повярвам, че е истинско такова без химичен анализ от лаборатория!
Затова бих говорила със златар за вариант със сребро. Според древните, съчетанието от злато и сребро символизира Слънцето и Луната, всемирния порядък на редуването на ден и нощ, баланса между мъжкото и женското начало в природата, съюзът на Бога и Богинята и какво по-хубаво от това за символ на брака! Моля те, моля те, дай ми координати на златаря!
Активен
Бухтичка
Професор
«
Отговор #109 -:
февруари 19, 2009, 12:52:22 »
Никой не ми отговори, та ще повторя, мислите ли, че би било проблем да се гравира халка 3 мм.?
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #110 -:
февруари 19, 2009, 12:54:23 »
Може направо тук да споделиш за златаря, за да е полезно за всички
Това, което BASTET казва за комбинацията злато и сребро, много ми харесва, защото аз досега все съм чувала, че не е хубаво да се носят заедно, а годежният ми пръстен е от бяло злато и аз си го нося със сребърните бижута
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #111 -:
февруари 19, 2009, 13:00:24 »
Цитат на: Бухтичка в февруари 19, 2009, 12:52:22
Никой не ми отговори, та ще повторя, мислите ли, че би било проблем да се гравира халка 3 мм.?
Бухтичка, то това май в някое златарско ателие трябва да се попита, тъй като 3 мм. е доста доста тъничко нещо...Не зная дали ще бъде възможно
Активен
Бухтичка
Професор
«
Отговор #112 -:
февруари 19, 2009, 13:34:03 »
И на мен ми се струва тънка 3 мм. и заради това питам, може някой да е пробвал. На мен ми се иска да е 4-5 мм. моята халка, но все още не мога да се спра на нищо, блуждая из различни сайтове, намирам хубави неща, но някак никое не ми крещи, че е това е моята халка. Ако пък случайно крещи то е прекалено скъпо.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #113 -:
февруари 19, 2009, 13:47:39 »
Цитат на: Слънце в февруари 19, 2009, 12:54:23
аз досега все съм чувала, че не е хубаво да се носят заедно, а годежният ми пръстен е от бяло злато и аз си го нося със сребърните бижута
Не, няма никакво суеверие за златото и среброто, просто в някакъв момент някой е решил, че не е красиво и не е стилно. Този някой очевидно никога в живота си не е припарвал до музей.
В западна европа много са се харесвали такива предметчета, изглеждали са им екзотично, защото са идвали от Византия или от по-далече из Ориента. В православието в църковната утвар се ползва сребро и злато, правят се и сребърни неща с позлатени части. Не знам, но често съм чувала че злато и сребро "не си отиват" и нямам идея на какво се дължи това мнение. Приемам някой да ми каже - аз не харесвам сребро, или - жълтото злато ми простее, но тоталната констатация, че злато и сребро не си отивали слага кръст върху огромна част от произведенията на художествените занаяти в човешката история. Според мен много по-грозно стоят пръстени в тотално различни стилове по ръцете и това е истинския кич и признак на лош вкус, а и като цяло много бижута трудно се съчетават. Изключение правят само помашките баби, дето носят по ръцете си огромни топки червеникаво руско злато, прорязани като дантела в стил необарок, златни монети на латинския съюз, покривени и запоени на тръбичка то някой прекупвач на злато, красиво съчетани със светли турски пръстени с циркони, имитация на Булгари, купени от някое магазинче в Одрин. Мммм красота! И все жълто злато, бе, класика и стил...
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
«
Отговор #114 -:
февруари 19, 2009, 21:51:43 »
Такааа..бъдещият ми съпруг работеше в ателие за злато и сребро (тук в габрово) и той сам си направи халките. Бившият му шев работи и с двата метала дори прави бижута за продан в магазини в Търново и Габрово които са сребърни със златни нитове.
Бухтичка 3мм широчина или дебелина?
Активен
Бухтичка
Професор
«
Отговор #115 -:
февруари 19, 2009, 21:55:28 »
Цитат на: Nocturnal_dove в февруари 19, 2009, 21:51:43
Бухтичка 3мм широчина или дебелина?
Широчина, може би не се изразих правилно като казах, че са тънки, просто не ми дойде друго на ума
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
«
Отговор #116 -:
февруари 19, 2009, 22:01:12 »
Ами по принцип е много трудно...съветваме те да търсиш майстор който гравира с калем.
Повечето гравират с машинка и предполагаме че ще ти откажат...но тези който работят с калем са доста прецизни в работата си.
(да уточня че калем е уред който наподобява много финно длето)
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #117 -:
февруари 20, 2009, 02:51:28 »
Аз като не разбирам, да питам - има ли видима разлика между гравиран пръстен с калем и с машина?
Активен
mila_vn
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #118 -:
февруари 20, 2009, 11:39:48 »
Здравейте момичета ние вчера си с милото си взехме халките,много са хубави не мога да им се нагледам.Ние сме от Варна поръчахме ги на 14 февруари и бяха готови на 19 февруари,златарското ателие работи по каталог на Сара Треид има и други избираш си ги по каталог.18 грама са златото е когато ти ги изработват 25лв и зависи от модела нашите труда беше 160лв ,общо платихме 600лв за 18гр.бяло и жълто злато са гравирането беше безплатно.Ако някоя булка от варна иска мога да и дам телефона и адреса и да отиде и да види може да ми пише на имейла :
[email protected]
Активен
mila_vn
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #119 -:
февруари 20, 2009, 11:41:40 »
забравих да запиша че нашите са 8мм широки и са масивни нямам търпение да я сложа
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...