Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 22:51:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 28   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпрос за халките - 4 част  (Прочетена 158703 пъти)

krasi_krasteva
Регистриран

Публикации: 4

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: март 13, 2009, 19:41:20 »

*Sisilla* cena ot 48 lv za gram si e napravo ubiistvenna, az sam proverqvala vav nqkolko grada i cenite bqha mejdu 35-38 lv za gram.
Активен
¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: март 13, 2009, 19:44:38 »

krasi_krasteva, наистина е супер надута такава цена. Аз обиколих доста магазини във Варна, масово ми казват 50 лв. грама. Че даже някъде ми се правят на интересни и като кажа, че искам бяло злато, и ми казват, че било по-скъпо, щяло да се оскъпи и не знам си още какво.
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
Публикации: 513

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: март 13, 2009, 19:56:32 »

Цената на златото се повиши много последните месеци заради финансовата криза, не ви лъжат за съжаление
Активен
¤ Enigma ¤
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: март 13, 2009, 20:12:20 »

ralichka___, така е, на международните пазари се вдига цената на златото, пък и заради абитуриентите също го вдигат. Но не може в един град да е 40 лв., а в друг - 50 лв. Все пак това злато го вземат от едно и също място.
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
Публикации: 513

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: март 13, 2009, 20:20:26 »

Да, цената зависи от изработката и от марката Wink
Активен
Sisilla
Ентусиаст
**
Публикации: 83

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: март 13, 2009, 21:15:28 »

¤ Enigma ¤ магазина на един ъгъл ли е. Аз след "Дилайт" на един ъгъл преди Клас пиле гледах халки, точно там ми казаха съмнително ниска цена 36-38 лв. И да цените казват, че много са се дигнали заради кризата. diablo
Ужас просто. И пак казвам в Тринкетс, където ми изглежда много добра изработката за двуцветна халка цената става 55 лв на грам. shok
А къде във Варна е "Сара Трейд" и там каква е цената на грам.
Активен
¤ Enigma ¤
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: март 13, 2009, 22:26:16 »

Sisilla, не, не става въпрос за този магазин. Където ходих аз е измежду магазинчетата за дрехи точно след поликлиниката. Халки на "Сара Трейд" гледах в един магазин на бул. "Чаталджа" там, където се пресича с "Ген. Колев", мисля, че се пада на ъгъла на светофара срещу новия блок (където е магазинът на La Sposa). Малко объркано се изразих, дано ме разбереш pardon.
Активен
Sisilla
Ентусиаст
**
Публикации: 83

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: март 13, 2009, 22:49:32 »

Аха придобих представа и за двете места. Ще надникна. give_rose
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: март 14, 2009, 09:10:51 »

Фирмата е Valentin, имат магазин в Цум и на Витошка. Принципно годежния ми пръстен е от там и си харесахме и там халките  smile. Инъче съм довална от тях.

Аз изобщо не съм доволна от Валентин. Имам един златен пръстен от тях. Като го взех, по-малко от месец по-късно ми падна едното камъче. Оправиха ми го според гаранцията, но когато тя изтече, ама направо дни след като изтече, паднаха 3 камъчета едновременно. И за ремонта ми взеха повече от 1/3 от цената на пръстена, което беше голям шок за мен. Освен това тяхното "бяло злато" трае около половин година. На мен вече ми писна да си възстановявам моя пръстен и си го нося жълт. Поне не се лъжете да си взимате друцветни халки, защото бързо-бързо стават едноцветни, а в тоя магазин поддръжката е много скъпа.
« Последна редакция: март 14, 2009, 09:15:50 от BASTET » Активен
milata84
Ентусиаст
**
Публикации: 70

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: март 14, 2009, 09:21:20 »

И според мен е изкуствено завишаването на златото, както всяка година като дойде февруари месец,...давайте ще увеличаваме. Всичко се прави заради абитурентите,повишават изкуствено цената, и средата на лятото гледайте паднала. Май месец има само абитуренти и започва сватбения сезон- това им е жътвата на златарите. Въобще да не замазват очите с криза и т.н. Всичко се прави изкуствено. А сега кажете за София, къде да намеря нещо по различно от 47 лв за грам. diablo Обирджии, и отгоре на всичко продават смотаните си модели по каталог. Плащаш им 47 лв. и незнаеш какво ще получиш.. Хайде мацки помагайте, откъде да купим халкитеее Girl_hide
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #310 -: март 14, 2009, 09:43:40 »

В повечето магазини бяло злато им е оцветено жълто и затова му пада покритието. Иначе цената трябва да му е като на жълтото. Когато поръчвате питайте дали им е боядисано бялото злато. Ако са коректни трябва да ви кажат. Моят годежен пръстен си е от бяло злато, а не от боядисано жълто и не ем ръднал - като нов е. Затова от същия магазин си взехме и халките. Може да раберете дали е боядисано златото ако халката е смесена - и от бяло и жълто злато, то от вътрешната страна на халката бялото трябва да си е бяло, а не само отгоре. Иначе ще се оцвети след време.
Активен
framboise
Ентусиаст
**
Публикации: 115

мама на малко слънчице :)

« Отговор #311 -: март 14, 2009, 09:47:51 »

Въобще да не замазват очите с криза и т.н.

За съжаление, съвсем не замазват.. истина е, че цената на златото се повиши така драстично, заради прекомерното търсене. Знаете, че това е сигурна инвестиция в тези кофти времена и на големите пазари "треската за злато" е на max.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: март 14, 2009, 10:18:35 »

Хайде мацки помагайте, откъде да купим халкитеее Girl_hide

Най-много модели на живо в София видях в Принцес на Пиротска. Обаче цената не помня. Мисля си, че едните бяха 40 лева на грам, ама може и в пълна залуда да съм. Имаше не лоши неща и разнообразни. В Елите преди време видях, че имат подносчета с халки известен брой, но там обслужването е под всякаква критика и ако продавачката не е на кеф днес, току виж не ти ги даде изобщо. Цени не знам, аз тях вече ги заобикалям по другия тротоар. На другите места на живо могат да ми покажат не повече от 10 моделчета, но с обикаляне може би ще успееш да пробваш лека по лека доста неща. Съветът ми е - иди до Раковски. На 2 часа от София е. През седмицата се пътува за повече време от Младост до Люлин. Струва си. Там има цял водопад от халки.
Активен
Бухтичка
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: март 14, 2009, 10:53:04 »

В повечето магазини бяло злато им е оцветено жълто и затова му пада покритието. Иначе цената трябва да му е като на жълтото. Когато поръчвате питайте дали им е боядисано бялото злато. Ако са коректни трябва да ви кажат. Моят годежен пръстен си е от бяло злато, а не от боядисано жълто и не ем ръднал - като нов е. Затова от същия магазин си взехме и халките. Може да раберете дали е боядисано златото ако халката е смесена - и от бяло и жълто злато, то от вътрешната страна на халката бялото трябва да си е бяло, а не само отгоре. Иначе ще се оцвети след време.
А можеш ли да обясниш какво точно имаш предвид под боядисано жълто злато и бяло злато? Защото аз доста съм се ровила и чела и това за боядисаното не мога да го разбера. Златото си е жълто и това е. Бяло се получава с някакви примеси, обикновено с никел или паладий, като с паладий е по-бяло. Освен това може да има и родиево покритие, което прави златото още по-бяло, но се изтърква и има нужда да се подновява на 1-2 години. Та ти какво точно имаше предвид?
Активен
ddddd
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: март 14, 2009, 11:03:52 »

А можеш ли да обясниш какво точно имаш предвид под боядисано жълто злато и бяло злато? Защото аз доста съм се ровила и чела и това за боядисаното не мога да го разбера. Златото си е жълто и това е. Бяло се получава с някакви примеси, обикновено с никел или паладий, като с паладий е по-бяло. Освен това може да има и родиево покритие, което прави златото още по-бяло, но се изтърква и има нужда да се подновява на 1-2 години. Та ти какво точно имаше предвид?

Здравей Бухтичка,
наистина го боядисват жълтото злато /как точно не знам/, но след време този "боядисан" пласт се изтрива и отдолу си остава жълтото злато, за съжаление такава е практиката на родните бижутери, рядко можеш да намериш бяло злато получено именно както ти си обяснила с примеси. Казвам го от опит тъй като много приятели си поръчаха именно халки от бяло и жълто злато / като бялото уж не беше боядисано/ и сега след година халките са си напълно жълтички
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 28   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: