Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 30, 2024, 05:30:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 48   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Голямото пазаруване-кое колко ви струваше?  (Прочетена 285235 пъти)

raly
Ентусиаст
**
Публикации: 72

« Отговор #150 -: февруари 23, 2007, 13:10:14 »

Доколкото разбирам основното, което имаш предвид, че съм се изхвърлила е куверта за ресторанта. Не искам да намесвам в спора и други момичета тук, но прочетох, че някои ще правят по-големи сватби от по 150- 200 човека например. И тогава дори с куверт от 20 лв. излиза към 3000-4000 лв. сумата за ресторанта.
Аз съм преценила, че за 75-80 човека мога да си позволя по-скъп куверт, защото както написах в една друга тема според мен атмосферата в ресторанта е най-важна за гостите. Избрала съм ресторант близо до църквата и гражданското и смятам, че съм направила добър избор. Сватбата ще си я плащаме сами аз и бъдещия ми съпруг с малка помощ от родителите евентуално ако имаме нужда. Така че харча пари, които сме си изкарали сами и правя сватбата така както искаме и двамата. За сметка на ресторанта съм готова да се лиша от излишни според мен неща като:
- чантичка за булката
- украса за ритуална зала
- украса за църква
- наем на кола
- воал и други
Те не са големи, но като се натрупат също се пести от това.
Просто не искам да пестя от неща, за които ще съжалявам. Така например моя позната няма нито една снимка от сватбата, защото не е наела фотограф и човека който снимал, снимал върху използвана вече лента (въпреки че беше преди 2 години, когато вече имаше по-съвременни начини за фото заснемане) или моя приятелка, която съжалява, че е наела фотографа само за ритуалната зала и църквата и сега няма хубави снимки от ресторанта, където смятам можеш да направиш най-хубави (или поне персонални) снимки с гостите си. Същата тази приятелка няма касетка от сватбата, защото плати само за камерата и снимането, а материалът трябваше да бъде прехвърлен на подходящ носител (касетка или DVD), което не стана, защото разчиташе на приятел, който се издъни и т.н. и т.н.
И като финал, ако нямах финансова възможност бих направила нестандартна сватба - само ние двамата и кумовете - малка и скромна, отколкото да си направя сватбата в ресторант, който не харесвам, за да спестя пари, но да угодя на родата.
Активен
Юлия
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

сем. Николови

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 23, 2007, 13:11:40 »

В крайна сметка кой колкото иска толкова да дава. За това има различни цени и услуги.
За всеки човек са различни понятията ефтино и скъпо. Всичко е според джоба. За мен куверт от 18лв е добре за друг това е твърде ефтино.
Разни хора - разни идеали  pardon

*INLOVE*МИР И ЛЮБОВ  heart МИР И ЛЮБОВ  heart
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: февруари 23, 2007, 13:15:19 »

Ехе raly стратегията ти е добра.Аз погледнах една част от разходите ти.Няма как да знаем преди този пост от какво си решила да се лишиш,което аз напълно подкрепям.Наистина и според мен е абсолютно ненужно да има украса в църквата и в ритуалната зала.Това е супер практично.Не осъждам никой за сватбата която е избрал да направи ,просто казвам че аз не бих го направила така дори и да имам пари.И честно да ви кажа не си мислете че в ВТ е по евтино от Сф.Просто имам бизнес нюх и правя добри сделки това е!Уважавам че харчите собствените си пари.Разбира се ако мама и татко искат да дадат и вие нямате нищо против апак е ОК всичко.какво значение има?Аз изказах едно лично мнение и вие тук ме разнищихте!Не всичко е розово в края на краищата!
Активен
raly
Ентусиаст
**

« Отговор #153 -: февруари 23, 2007, 13:23:51 »

Последното нещо, което искам е да давам оценка на твоето мнение. Напълно съм съгласна с това всеки да направи сватбата такава, каквато иска. Просто аз съм такава и съм преценила да я направя така. И се лишавам от тези неща, за които писах не за да спестя, а защото не ми харесват. Точно това ни прави различни и точно затова го има този форум - иначе щяхме всички да имаме еднакви сватби като по каталог и щеше да е адски скучно. Тръпката е да решиш какво искаш, как точнос най-малките подробности и може би тук е мястото да споделя още едно мнение - че съм против сватбените агенти. Не мога да си представя някой чужд човек да ми организира нещата.
Активен
pepsinka
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #154 -: февруари 23, 2007, 13:49:45 »

Здравейте,до няколко дни родителите ни ще се съберат да обсъдим подготовката за сватбата.Наще гости са с 15 човека повече от тяхните,което според мен ще е проблем,защото когато сме говорили отделно с родителите,как ще стоят нещата:според наще всичко трябва да се дели на 2,защото макар че имаме повече гости,те идват заради нас-младоженците и подаръците са за нас,а според неговите родители,всеки си поема кувертите за гостите.Незнам какво да правя,ще се изпокарат защото баща ми се смята за прав,както и родителите му.При вас как беше?Споделете,за да знам кой вариянт е правилния...
Активен
raly
Ентусиаст
**

« Отговор #155 -: февруари 23, 2007, 14:00:19 »

Ние имаме същата ситуация - също моите гости са повече, но двамата с бъдещия ми съпруг сме говорили и без въобще да го обсъждаме, той твърдо каза, че делим на две, защото са наши гостите, и на двама ни. И аз смятам, че така е редно. Но може би и поради факта, че ние сами си организираме сватбата с малка помощ от родителите (евентуално) имаме някаква свобода да решаваме тези неща. Защото при теб е доста по-сложно - те плащат и ваша е ролята да постигнете компромис между двете семейства, за да не се изпокарат още преди това хубаво събитие.
Активен
Юлия
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

сем. Николови

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: февруари 23, 2007, 14:03:18 »

При нас ние си поемаме разходите, но да ти кажа най-добре е да всеки да си поеме кувертите на своите хора. За да не се карат така е справедливо. Аз лично щях да съм много ядосана ако докато уговаяме сватбата родителите се скарат за пари. За това и ще си плащаме и организираме сами. Още в началото казахме, че не искаме никой да се бърка за абсолютно нищо. Та и стана, за сега само съобщаваме до къде е стигнала подготовката.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: февруари 23, 2007, 14:20:53 »

Да, най-добре е всеки да плаща за своите гости и така няма има проблеми, освен, ако не се договорят всичко да е 50:50 pardon
Активен
ilusion
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: февруари 23, 2007, 16:24:43 »

Нека допълня разходите ни: girl_in_love
-гравиране на чашите 9 лева
-покани за шаферките 5.10 лева(за 3 шеферки)
Активен
estrella
Сватбен ГУРУ
Публикации: 590

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: февруари 23, 2007, 18:48:03 »

Извинявай ако не съм прочела някъде,но поканите за шаферките различни ли трябва да бъдат?
Активен
Nicky
Сватбар
Публикации: 288

« Отговор #160 -: февруари 23, 2007, 20:08:04 »

Ние сме още в началото на организациите и покупките
Ресторант - 22-23лв. куверт на човек - около 100 души
Ритуална зала - май 42лв. беше
Църква - 179лв.
ДиДжей - 50лв./час
май е това засега  Hide
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 23, 2007, 20:21:41 »

ние пък сме съвсем в началото sad
халки-850
късметчета за хвърляне-25(50бр.)
Активен
bettysys
Ентусиаст
**
Публикации: 142

« Отговор #162 -: февруари 23, 2007, 21:21:16 »

Здравеите на всички!Реших да се включа и аз и да коментирам болната тема с дялбата на разходите.Според мен всички гости са дошли на сватбата заради събитието и заради двамата младоженци,независимо от коя страна са.ако изобщо родителите ще плащат разходи те трябва да бъдат поравно от двете страни.Все пак е ЕДНА сватба на една ДВОИКА, а не 2 сватби и всеки да ''черпи неговите хора''.всичко по равно,не може да правиш сватбата на децата си и да се притесняваш че ще си прецакан с парите.Така че според мен ако имат възможности родителите 50 на 50.
Активен
silverarrow
Професор
Публикации: 476

« Отговор #163 -: февруари 23, 2007, 22:20:03 »

silverarrow стига да не много нахално от моя страна би ли казала,колко ви излезе цялата сватба?Опитах се да ти пиша на лични,но мисля че не получи съобщението ми.Направо съм влюбена във вашата сватба.Искам да ви поздравя за невероятната организация  Bravo  Мисля да използвам вашата агентка,скоро ще се свържа с нея,но ме интересува просто информативно колко ще ми излязат всички тези красоти.
Щастлив семеен живот на всички пожелавам!

Благодаря ти Лил20, този ден беше моята мечта. Сватбата беше 44,758лв, украсата 6,648лв, халките -10,901лв, но съм сигурна, че подобна визия може да се създаде и с много по-малко пари - зависи какво търсиш и както рали, от какво си готова да се лишиш.
(много ви моля, не коментирайте дали е разточително или не да се похарчат толкова пари, аз платих лично моята половина и въпреки, че още усещам "удара" върху банковата сметка, не съжалявам нито за стотинка. Всеки си определя сам приоритетите  give_rose)

Извинявай ако не съм прочела някъде,но поканите за шаферките различни ли трябва да бъдат?
Не знам защо но ми стана весело от този саркастичен пост  crazy

За сметка на ресторанта съм готова да се лиша от излишни според мен неща като:
- чантичка за булката
- украса за ритуална зала
- украса за църква
- наем на кола
- воал и други
Те не са големи, но като се натрупат също се пести от това.
Просто не искам да пестя от неща, за които ще съжалявам.

Напълно съм съгласна с тебе, Рали, може да ви е смешно, но аз нямах чанта,и  не ходих на маникюр точно по тази причина. Може би не сме се ограничавали много по сватбата, но определено в живота се ограничавам точно по този начин.

И както казва фиби, важното е булката да бъде щастлива. Някой от нас имат нужда от лукс да са щастливи, други само от любов, но така е, какво да се прави  pardon
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881

« Отговор #164 -: февруари 23, 2007, 22:50:51 »

Момичета, като оставим размера на разходите настрана, се възхищавам на всички ви, които плащате или вече сте платили за сватбата си сами!  Bravo Bravo Bravo
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 48   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: