Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 05, 2024, 04:24:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбените чаши 3  (Прочетена 189499 пъти)

akhala
Ентусиаст
**
Публикации: 72

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: март 03, 2009, 19:42:37 »

А да попитам... Като има и граждански, и църковен брак, за църковния купува ли се отделна чаша или се използва една от двете за гражданския? Прието ли е да се прави по еди-какъв-си начин или всеки си го прави индивидуално?
Активен
peteto77
Сватбар
Публикации: 185

« Отговор #136 -: март 03, 2009, 19:48:24 »

А да попитам... Като има и граждански, и църковен брак, за църковния купува ли се отделна чаша или се използва една от двете за гражданския? Прието ли е да се прави по еди-какъв-си начин или всеки си го прави индивидуално?

аз съм виждала стъклени или кристарни чаши за гражданското и метални тип бокал за църковния
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: март 03, 2009, 22:42:55 »

Ами като отидеш в църквата ти казват да си носиш една чаша. Тъй като там се пие вино, повечето младоженци и ние включително, избират за църквата чаша за вино, която също може да бъде класическа или украсена както и тези за шампанско.
Успех с намирането на твоите чаши good
Активен
akhala
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: март 03, 2009, 22:59:26 »

То и аз така си мислех.  good

Мерси!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: март 03, 2009, 22:59:38 »

да, отделна чаша е, но първо попитай в църквата, в която ще се венчаваш дали трябва да си купуваш чаша, защото в някои църкви ти дават тяхната. Аз не съм купувала чаша и това на снимката си е църковната.

Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: март 03, 2009, 23:23:14 »

На нас също ни казаха, че църквата осигуравала чаша, но ние вече си бяхме харесали и взели чаша. Показвам снимка, за съжелание качеството не е много добро, защото за година и половина по чашата, която е със сребърно покритие избиха черни петна. Дано ви стане ясно каква точно е.

* IMG_4718.jpg (58.79 KB, 256x600 - видяно 477 пъти.)
Активен
Рени
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: март 03, 2009, 23:26:15 »

Тук е с ритуалните ни чаши от гражданското.

* IMG_4716.jpg (72.4 KB, 470x400 - видяно 588 пъти.)
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: март 03, 2009, 23:28:12 »

На мен ми казаха да си нося чаша.
Ето и една идейка от мен - на тайната вечеря Христос е пил от дървена чаша...
Активен
peteto77
Сватбар

« Отговор #143 -: март 04, 2009, 12:39:02 »

http://cn1.kaboodle.com/hi/img/2/0/0/e7/1/AAAAAq9nqigAAAAAAOcT5A.jpg

ето една по-различна идея за чаши  Sunshine
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: март 05, 2009, 12:31:41 »

Аз много исках сама да си изрисувам чашите, нали в специализираните магазини продават боя, която е за стъкло и дори си измислих няколко модела, но когато отидох да я купя продавачката каза, че без изпичане в пещ няма да стане нищо. Иначе в Пловдив на големите търговии открих ръчно рисувани чаши   22 лв за двете. единствено ще им се прибави панделката.
« Последна редакция: март 05, 2009, 12:45:37 от valia_diva » Активен
slavomira
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #145 -: март 05, 2009, 12:41:08 »

Непременно попитайте в църквата преди да се заемете с чаша за там! Аз направих грешката да не попитам  sad Супер усилия, рисувах си я сама, защото исках да изглежда точно както съм си наумила и накрая... отказаха да я ползват. И ритуала в църквата си беше с тяхна чаша. Задайте си въпросите много внимателно, защото се оказа, че в зависимост от това за какъв ритуал сте платили, използват тези или другите корони, има чаша или няма чаша, ритуала продължава 10 мин или 40 мин и тн
 angry
Успех на всички!!!  give_rose
Активен
peteto77
Сватбар

« Отговор #146 -: март 05, 2009, 17:49:40 »

ето моите мечтани чаши

* AAAAAq9nqigAAAAAAOcT5A.jpg (15.62 KB, 299x300 - видяно 5773 пъти.)
Активен
akhala
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: март 05, 2009, 17:54:46 »

Пък аз преди си бях харесала това... В щатите на две места го видях, но не го купих. Викам си, има време, има време... И така си и остана.

Сега тука никъде не мога да намеря подобно. А да не направи по поръчка, не ми се мисли колко ще струва. А да го доставят, не знам дали няма 100 пъти да се потруши преди да стигне.

Та сега ще се оглеждам за нещо друго. Може и сама да си ги нарисувам или нещо такова...

* glasses (1).jpg (72.99 KB, 400x400 - видяно 5830 пъти.)
Активен
Рени
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: март 06, 2009, 00:23:21 »

Непременно попитайте в църквата преди да се заемете с чаша за там! Аз направих грешката да не попитам  sad Супер усилия, рисувах си я сама, защото исках да изглежда точно както съм си наумила и накрая... отказаха да я ползват. И ритуала в църквата си беше с тяхна чаша. Задайте си въпросите много внимателно, защото се оказа, че в зависимост от това за какъв ритуал сте платили, използват тези или другите корони, има чаша или няма чаша, ритуала продължава 10 мин или 40 мин и тн
 angry
Успех на всички!!!  give_rose

Аз да ви кажа честно, още като отидох в църквата и ми казаха, че имат тяхна чаша, която ползват, но ако искам да е по-специална мога да си занеса, защото тяхната била обикновена стъклена чаша. Не мога да разбера защо ще откажат в църквата да си с твоя чаша. Това е супер тъпо. В крайна сметка ти вземат сума ти пари за церемония, да ти влезе оператора и фотографа. Аз дори питах дали трябва да се освети предварително нашата чаша, която ползвахме и те ми казаха, че не е задължително.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: март 06, 2009, 16:48:21 »

и аз така мисля. и кой знае как е измита
предполагам, че спазват елементарната хигиена и едва ли ще дадат някоя мазна и оцапана с червило чаша, но като се замислите, дали след всяко целуване на иконите ги забърсват. обикновено по тях се виждат много отпечатъци и аз за това не целувам иконите, но когато попа си подаде ръката и кръста за да го целунете отдръпвате ли се.Аз лично смятам да си взема моя чаша и да не мисля много за това.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: