Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 10:46:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбената торта - 3 част
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбената торта - 3 част (Прочетена 181882 пъти)
anbibian
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1469
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #285 -:
май 08, 2009, 15:21:29 »
lady_in_love
направо се влюбих в тази торта
то ще ми е жал да я нарежат
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #286 -:
май 08, 2009, 15:28:11 »
Наистина е невероятна тортата, а в същото време не е нищо сложно за изработване!
botevinka, щом ти си от този бранш и изказваш такова мнение, явно ноистина има нещо гнило в цялата работа. Но да те питам и теб, няма ли все пак някаква истина в това, че лятото от жегите магот да клюмнат или да се разтече фондана?
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 837
Blinded by love
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #287 -:
май 08, 2009, 16:05:25 »
На мен това с фондана ми с еструва малко странно,все пак какво значение има дали тортата ще е блат върху блат или на стойка,ако фондана ще се разтича би трябвало да с еразтече и при двата варианта.А пък и на мен са ми казвали,че сладкарите умишлено препоръчват фондана като глазура за летни сватби,защото е най-издържлив на топло/това са ми казвали,незнам дали е 100% вярно/.
При мен нещата ще бъдат така,хората който ще ми правят тортата ще е държат до последно при тях на студено,ще е дократ в ресторанта може би най-рано половин час преди да я разрежем.В такъв случай мисля,че няма за какво да се притеснявам,че ще се разтече.Ако ви притеснява найтина този факт,може и вие да направите така,въпреки,че не ми се вярва да се разтича толкова лесно.
Активен
botevinka
Любопитен
Публикации: 20
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #288 -:
май 08, 2009, 16:55:36 »
Не знам какво разирате под топло? Тортата навън на открито ли ще седи? Ако е в ресторант и има климатик не виждам никакъв проблем да стои тортата с часове. Доста по-проблемно ми се вижда ако е жега, тортата е да е покрита с нещо различно от фондан, защото ако не е фондан вариантите не са много- сметана, маслен крем и шоколад...а те със сигурност ще се разтекат от жегата. Фондана е най-издържлив и предпазва много повече тортата, действа като консервант, защото съдържа предимно захар. Всичко това при условие, че тортата е направена както трябва, ако не са опитни с фондана или работят с евтини, некачествени прдукти може и да се разпадне. На мен не ми се е случвало да ми се разпадне торта, а живея на много по-голяма жега от българската
.
Друга заблуда е, че фондана е гаден на вкус ( всъщност не знам те какво използват
), но фондана може и да е много вкус, освен това, който не го харесва може да си го отдели лесно от парчето.
Според мен се опитват да ви разубедят, защото фондана е мнооого по-трудоемък за работа, както и времеемък, сигурно нямат много опит с него, а и им излиза по-скъпо. Те хем искат да ви вземат парите, хем техните разходи да са на минимум
.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 820
Love to be Loved
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #289 -:
май 08, 2009, 17:43:30 »
На мен също мнението на специалиста ми е много ценно. Сега вече доста по-спокойна и уверена ще си искам ЦЯЛА ТОРТА!!! Оффф, да бях станала сладкарка и аз
Активен
di6oni
Регистриран
Публикации: 3
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #290 -:
май 08, 2009, 22:16:26 »
Здравейете на всички от мен! Работя като декоратор в български сладкарски цех почти една година.Захарните покрития които ползваме върху тортите си ги правим сами и досега не сме имали случай да се разтекат от топлото.Обикновенно тези торти се правят един ден предварително и ги караме в часа който ни е указан от клиентите(обикновенно по време на самото тържество).Сметановите или шоколадовитв торти се правят малко преди часа на получаване защото са неиздържлив материал и дори в хладилника да седят сметаната изсъхва и се напуква!Ако има разтекла се захарна торта то е защото е била прекалено сиропирана или друго нещо за което носят вина сладкарите!Фондана който използвам е или марципан или глицериново тесто,дали е гаден незнам защото всеки има свой вкус,моите деца и съпруга ми го обожават.
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 649
Just a Wife
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #291 -:
май 08, 2009, 22:24:28 »
И аз съм с 2 ръце за целите торти, с фондан.Моите мини тортички ще са такива, с фондан, и тортата която ще режем също ще бъде такава.Никога не съм харесвала сметановите или чисто шоколадови торти, много са тежки и някак..смотани, специално сметановите, не искам да обиждам никой, просто лично мнение...и така, в Англия специално няма сметанови торти, масово , да не кажа всички са с фондан, и не съм чула нещо да се разтече...така че, "за" захарното покритие.
Активен
di6oni
Регистриран
Публикации: 3
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #292 -:
май 08, 2009, 22:50:31 »
Относно слепените торти-вътре в тях има вградена метална стойка,всеки етаж се покрива със захарното покритие по отделно,така че при разрязването на тортата формата и украсата се запазва.а сметановите торти вече не са толкова модерни и честно да ви кажа като декоратор мразя да ги правя!!!В момента голяма мода са слепените накривени торти,които са доста нестандартни и много свежи
Активен
botevinka
Любопитен
Публикации: 20
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #293 -:
май 08, 2009, 22:59:24 »
Само да допълня, че не е задължително да има вградена стойка в тортата и не винаги е неоходимо
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2440
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #294 -:
май 09, 2009, 12:04:26 »
Цитат на: Kristinka в май 08, 2009, 22:24:28
И аз съм с 2 ръце за целите торти, с фондан.Моите мини тортички ще са такива, с фондан, и тортата която ще режем също ще бъде такава.Никога не съм харесвала сметановите или чисто шоколадови торти, много са тежки и някак..смотани, специално сметановите, не искам да обиждам никой, просто лично мнение...и така, в Англия специално няма сметанови торти, масово , да не кажа всички са с фондан, и не съм чула нещо да се разтече...така че, "за" захарното покритие.
Нашата торта беше сметанова и беше доста вкусна, аз не се обиждам - всеки има право на мнение
Така или иначе аз трябваше да посвия малко бюджета накрая, иначе сигурно и аз нямаше да се спра на сметанова. Бях си "заплюла" една много яка на вкус - "Амарето", ама тъй като щеше работата да се оскъпи поне със 100 лв., се отказах
Та избрах сметанова, но си я поръчах с млечна глазура - такава като на "Амарето"-то, дето го бях харесала, само че жълта, за да ми е в тон със сватбата.
Исках да кажа, че млечната глазура е някаква алтернатива на фондана (или поне на мен визуално ми изглежда така) - ако не на вкус, то поне външно.
Поправете ме, ако греша, но така си мисля - че ако сте с ограничен бюджет и се спрете на сметанова торта, не е задължително, като е сметана вътре, да е сметана и отвън - може да е млечна глазура, както беше при мен.
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #295 -:
май 09, 2009, 14:26:10 »
аз мисля, че сметановите торти, колкото и да са банални, може да се направят невероятно красиви, а също и толкова вкусни. Моят проблем е, че харесвам всякаквиииии и няма да мога да избера. Дано в романса да ми помогнат в избора. Знеч, че имаше някаква ягодова и тя е вариант. Ще пробвам още няколко и ще реша.
Момичета, вече не помня, в Романса правеха ли слети торти?
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #296 -:
май 09, 2009, 16:27:47 »
Ето тази торта сме си избрали засега. Малко сложни ми се струват обаче тези златни цветчета, та трябва да изнамеря някой добър сладкаp.
Кикси
, коя сладкарница ти прави тортата? Тя ли е тази, която прави Амарето-вкуса, че и на мен много ми допада?
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2440
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #297 -:
май 09, 2009, 18:11:24 »
minalina
, "Марс" ми правиха тортата и единствено те ми предложиха вариант със слънчогледи от крем вместо захарни.
Захарните стоят по-красиво, но щяха да ми оскъпят тортата доста - навсякъде така ми казваха.
Та, на въпроса - да, за "Амарето"-то на "Марс" говорех, те имат такава торта и аз я обожавам, все си взимам за разни празници. За съжаление се разминах с нея на сватбата, но нищо.
Можеш да им я пробваш - със сигурност ще ти допадне.
А иначе моделчето на тортата, което си избрала е
Дано да могат да ти го направят.
«
Последна редакция: май 09, 2009, 20:06:19 от Kiksi
»
Активен
Suei
Любопитен
Пол:
Публикации: 42
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #298 -:
май 09, 2009, 19:13:49 »
Момичета, знаете ли как седят нещата с тортите на Романс? Знам , че там са невероятно вкусни, но още не сме ходили да проверим там. Някой да има някакви впечатления от тях?
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #299 -:
май 09, 2009, 19:39:28 »
Мерси
Кикси
.
Не знам дали ще имам възможност да я опитам тортичката с Амарето вкус на Марс, че се съм предвидила пребиране само няколко дена преди сватбата. Но ще пратя агент, който има сходни на моите вкусове
Засега смятах да я правя в Захаро, но намирам че вкусовете на тортите им са доста банални, както и на Неделя. А тези на сладкарница Амадеус са определено доста тежки.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбената торта - 3 част
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines