Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 10:42:30

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбената торта - 3 част  (Прочетена 181879 пъти)
 
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1469



Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: май 08, 2009, 15:21:29 »

lady_in_love
 Oh my ...
направо се влюбих в тази торта
то ще ми е жал да я нарежат  smile
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #286 -: май 08, 2009, 15:28:11 »

Наистина е невероятна тортата, а в същото време не е нищо сложно за изработване!  Bravo

botevinka, щом ти си от този бранш и изказваш такова мнение, явно ноистина има нещо гнило в цялата работа. Но да те питам и теб, няма ли все пак някаква истина в това, че лятото от жегите магот да клюмнат или да се разтече фондана?
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 837


Blinded by love


Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: май 08, 2009, 16:05:25 »

На мен това с фондана ми с еструва малко странно,все пак какво значение има дали тортата ще е блат върху блат или на стойка,ако фондана ще се разтича би трябвало да с еразтече и при двата варианта.А пък и на мен са ми казвали,че сладкарите умишлено препоръчват фондана като глазура за летни сватби,защото е най-издържлив на топло/това са ми казвали,незнам дали е 100% вярно/.

При мен нещата ще бъдат така,хората който ще ми правят тортата ще е държат до последно при тях на студено,ще е дократ в ресторанта може би най-рано половин час преди да я разрежем.В такъв случай мисля,че няма за какво да се притеснявам,че ще се разтече.Ако ви притеснява найтина този факт,може и вие да направите така,въпреки,че не ми се вярва да се разтича толкова лесно.
Активен
botevinka
Любопитен
*
Публикации: 20


Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: май 08, 2009, 16:55:36 »

Не знам какво разирате под топло? Тортата навън на открито ли ще седи? Ако е в ресторант и има климатик не виждам никакъв проблем да стои тортата с часове. Доста по-проблемно ми се вижда ако е жега, тортата е да е покрита с нещо различно от фондан, защото ако не е фондан вариантите не са много- сметана, маслен крем и шоколад...а те със сигурност ще се разтекат от жегата. Фондана е най-издържлив и предпазва много повече тортата, действа  като консервант, защото съдържа предимно захар. Всичко това при условие, че тортата е направена както трябва, ако не са опитни с фондана или работят с евтини, некачествени прдукти може и да се разпадне. На мен не ми се е случвало да ми се разпадне торта, а живея на много по-голяма жега от българската  girl_wink .
Друга заблуда е, че фондана е гаден на вкус ( всъщност не знам те какво използват  huhhuh.gif ), но фондана може и да е много вкус, освен това, който не го харесва може да си го отдели лесно от парчето.
Според мен се опитват да ви разубедят, защото фондана е мнооого по-трудоемък за работа, както и времеемък, сигурно нямат много опит с него, а и им излиза по-скъпо. Те хем искат да ви вземат парите, хем техните разходи да са на минимум  nea .
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 820


Love to be Loved


Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: май 08, 2009, 17:43:30 »

На мен също мнението на специалиста ми е много ценно. Сега вече  доста по-спокойна и уверена ще си искам ЦЯЛА ТОРТА!!! Оффф, да бях станала сладкарка и аз cray
Активен
di6oni
Регистриран

Публикации: 3



« Отговор #290 -: май 08, 2009, 22:16:26 »

Здравейете на всички от мен! Работя като декоратор в български сладкарски цех почти една година.Захарните покрития които ползваме върху тортите си ги правим сами и досега не сме имали случай да се разтекат от топлото.Обикновенно тези торти се правят един ден предварително и ги караме в часа който ни е указан от клиентите(обикновенно по време на самото тържество).Сметановите или шоколадовитв торти се правят малко преди часа на получаване защото са неиздържлив материал и дори в хладилника да седят сметаната изсъхва и се напуква!Ако има разтекла се захарна торта то е защото е била прекалено сиропирана или друго нещо за което носят вина сладкарите!Фондана който използвам е или марципан или глицериново тесто,дали е гаден незнам защото всеки има свой вкус,моите деца и съпруга ми го обожават. smile
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: май 08, 2009, 22:24:28 »

И аз съм с 2 ръце за целите торти, с фондан.Моите мини тортички ще са такива, с фондан, и тортата която ще режем също ще бъде такава.Никога не съм харесвала сметановите или чисто шоколадови торти, много са тежки и някак..смотани, специално сметановите, не искам да обиждам никой, просто лично мнение...и така, в Англия специално няма сметанови торти, масово , да не кажа всички са с фондан, и не съм чула нещо да се разтече...така че, "за" захарното покритие. good
Активен
di6oni
Регистриран

Публикации: 3



« Отговор #292 -: май 08, 2009, 22:50:31 »

Относно слепените торти-вътре в тях има вградена метална стойка,всеки етаж се покрива със захарното покритие по отделно,така че при разрязването на тортата формата и украсата се запазва.а сметановите торти вече не са толкова модерни и честно да ви кажа като декоратор мразя да ги правя!!!В момента голяма мода са слепените накривени торти,които са доста нестандартни и много свежи smile
Активен
botevinka
Любопитен
*
Публикации: 20


Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: май 08, 2009, 22:59:24 »

Само да допълня, че не е задължително да има вградена стойка в тортата и не винаги е неоходимо  good
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2440



Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: май 09, 2009, 12:04:26 »

И аз съм с 2 ръце за целите торти, с фондан.Моите мини тортички ще са такива, с фондан, и тортата която ще режем също ще бъде такава.Никога не съм харесвала сметановите или чисто шоколадови торти, много са тежки и някак..смотани, специално сметановите, не искам да обиждам никой, просто лично мнение...и така, в Англия специално няма сметанови торти, масово , да не кажа всички са с фондан, и не съм чула нещо да се разтече...така че, "за" захарното покритие. good

Нашата торта беше сметанова и беше доста вкусна, аз не се обиждам - всеки има право на мнение  pardon
Така или иначе аз трябваше да посвия малко бюджета накрая, иначе сигурно и аз нямаше да се спра на сметанова. Бях си "заплюла" една много яка на вкус - "Амарето", ама тъй като щеше работата да се оскъпи поне със 100 лв., се отказах sad

Та избрах сметанова, но си я поръчах с млечна глазура - такава като на "Амарето"-то, дето го бях харесала, само че жълта, за да ми е в тон със сватбата.  Wink
Исках да кажа, че млечната глазура е някаква алтернатива на фондана (или поне на мен визуално ми изглежда така) - ако не на вкус, то поне външно.
Поправете ме, ако греша, но така си мисля - че ако сте с ограничен бюджет и се спрете на сметанова торта, не е задължително, като е сметана вътре, да е сметана и отвън - може да е млечна глазура, както беше при мен.  good
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #295 -: май 09, 2009, 14:26:10 »

аз мисля, че сметановите торти, колкото и да са банални, може да се направят невероятно красиви, а също и толкова вкусни. Моят проблем е, че харесвам всякаквиииии и няма да мога да избера. Дано в романса да ми помогнат в избора. Знеч, че имаше някаква ягодова и тя е вариант. Ще пробвам още няколко и ще реша.

Момичета, вече не помня, в Романса правеха ли слети торти?
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: май 09, 2009, 16:27:47 »

Ето тази торта сме си избрали засега. Малко сложни ми се струват обаче тези златни цветчета, та трябва да изнамеря някой  добър сладкаp.



Кикси, коя сладкарница ти прави тортата? Тя ли е тази, която прави Амарето-вкуса, че и на мен много ми допада?
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2440



Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: май 09, 2009, 18:11:24 »

minalina , "Марс" ми правиха тортата и единствено те ми предложиха вариант със слънчогледи от крем вместо захарни.  Bravo Захарните стоят по-красиво, но щяха да ми оскъпят тортата доста - навсякъде така ми казваха.

Та, на въпроса - да, за "Амарето"-то на "Марс" говорех, те имат такава торта и аз я обожавам, все си взимам за разни празници. За съжаление се разминах с нея на сватбата, но нищо.
Можеш да им я пробваш - със сигурност ще ти допадне.
А иначе моделчето на тортата, което си избрала е  judges Дано да могат да ти го направят.  good

 
« Последна редакция: май 09, 2009, 20:06:19 от Kiksi » Активен
Suei
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 42



« Отговор #298 -: май 09, 2009, 19:13:49 »

Момичета, знаете ли как седят нещата с тортите на Романс? Знам , че там са невероятно вкусни, но още не сме ходили да проверим там. Някой да има някакви впечатления от тях?
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: май 09, 2009, 19:39:28 »

Мерси Кикси. give_rose
Не знам дали ще имам възможност да я опитам тортичката с Амарето вкус на Марс, че се съм предвидила пребиране само няколко дена преди сватбата. Но ще пратя агент, който има сходни на моите вкусове  smile
Засега смятах да я правя в Захаро, но намирам че вкусовете на тортите им са доста банални, както и на Неделя. А тези на сладкарница Амадеус са определено доста тежки.   
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines