Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 15:41:56

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбената торта - 3 част  (Прочетена 181962 пъти)
 
mucito
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 820


Love to be Loved


Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: април 17, 2009, 18:28:10 »

Муцито, и аз го прочетох това за етажите, но май няма особена логика, на която да почива. още повече, че като съм разглежсала сайтове /и наши, и чужди/ са все 4 етажни тортите...ама както си решиш. аз преди така четях вярвах на суеверия и открих, че ще ми е най-спокойно ако не ставам от леглото сутрин, за да не ми се случи нещо. Та сега изобщо не им обръщам внимание на суеверията. Да не говорим, че са един от 7-те смъртни гряха.
Това е кошмарно. Къде е бил тоя ресторант?


Да, аз уж не съм суеверна, но понякога... незнам. Сетих се, че някой нещо беше писал по въпроса.
Ние ще сме 60 души, смятаме задължително да има и по парче за персонала ( не само заради краденето, ами незнам- все пак е празник, нека и те се почерпят) Та за около 75 човека колко етажна мислите, че трябва да е тортата?
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #226 -: април 17, 2009, 23:26:04 »

Аз бях питала на предните странички. общо взето си зависи от сладкарницата колко големи ги правят в диаметър и от там колко парчета се получават. Но всички отговори бяха категорични, че 3-4 етажна ще свърши идеална работа. По-скоро 4, за да няма притеснения пре рязането и почерпката на персонала.
Активен
bobsyn
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 40


« Отговор #227 -: април 18, 2009, 08:46:30 »

Това за нечетния брой етажи го писах аз, защото ми го казаха на 2-3 места, където съм питала за 4-етажна торта на стойка, защото 3 са ми малко, а 5 много. Но се оказа, че май не може да се намери такава стойка, или поне сладкарниците в България почти нямат и затова излизат с номера за нечетния брой.
Е проблема е никакъв - 3-торти на стойката + необходимия брой отделно(при нас се оказаха 2, но няма как да се сложат и те на стойката, просто защото самият на стойката модел става само за 3).
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #228 -: април 20, 2009, 00:42:49 »

Много са хитри гадините!  beating ама има решение и на тези машинации - торта за рязане отделно и нормални торти в кухнята. аз нещо / поне сега такава ми е вълната/ си мисля за 2 етажна тортичка за рязане от тези със слетите етажи. ами като не може 3-етажна, 2-етажна може да не е такъв проблем.  huhhuh.gif И други торти, колкото са нужни в кухнята. Да видим дали Милото и от сладкарницата ще одобрят идеята ми.


А вие акк мислите - две етажчета малко ли са? Дали няма да изглежда много дребна?
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1790


www.ninabg.com


Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: април 20, 2009, 11:30:48 »

Много са хитри гадините!  beating ама има решение и на тези машинации - торта за рязане отделно и нормални торти в кухнята. аз нещо / поне сега такава ми е вълната/ си мисля за 2 етажна тортичка за рязане от тези със слетите етажи. ами като не може 3-етажна, 2-етажна може да не е такъв проблем.  huhhuh.gif И други торти, колкото са нужни в кухнята. Да видим дали Милото и от сладкарницата ще одобрят идеята ми.


А вие акк мислите - две етажчета малко ли са? Дали няма да изглежда много дребна?
Зависи от това колко са големи блатовете ! То може да е 2 етажа и да е голяма и обратното разбирасе ! Колкото до това че трябвало да са три или пет етажа си е чиста измислица на сладкарниците ! В цял свят има и двуетажни само при нас не може !
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 972


Обичам те повече от всичко!!


Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: април 20, 2009, 20:47:32 »

вижте момичета...ако нещо в сладкарницата която сте решили не ви харесва сменете я аз съм от Търново...но никой не можа да азпулни моята мечта за торта затова тортата ми ще е от Стара Загора там намерих човек които да направи моята торта..така че не се спирайте птред нищо за тортата на вашите мечти girl_wink
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1469



Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: април 20, 2009, 21:00:37 »

вижте момичета...ако нещо в сладкарницата която сте решили не ви харесва сменете я аз съм от Търново...но никой не можа да азпулни моята мечта за торта затова тортата ми ще е от Стара Загора там намерих човек които да направи моята торта..така че не се спирайте птред нищо за тортата на вашите мечти girl_wink
ще споделиш ли за цените и условията на доставка до търново
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Мъж
Публикации: 1044


« Отговор #232 -: април 20, 2009, 21:02:51 »

 Притеснен съм от общото становище, че поръчвате торта, с която предвиждате да почерпите и персонала на ресторанта с цел да не краде. Това не трябва да бъде критерий при избора на това да ли тортата е с 1,2,3,4,5,6 или 7 етажа. Ако тортата като грамаж по рецептурник отговаря на броя гости +-25 %, то няма какво да се краде, А все пак не във всеки ресторант главната цел е краденето и то в такова време.`
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 972


Обичам те повече от всичко!!


Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: април 20, 2009, 21:07:25 »

ще споделиш ли за цените и условията на доставка до търново
цената е 4лв на пар4е...за доставката утре ще се договаряме girl_wink но имат моята стойка с вграден светещ фонтан girl_wink
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: април 21, 2009, 09:39:01 »

Искам да споделя с вас какво ми обясниха за "слетите" торти, понеже нали скоро обсъждахме дали се разваля външния вид на парчето при рязнаето/разглобяването им.
Та, тортите, които не са на стойка, а са слети - всеки етаж си е пак на табличка (поднос), който е голям точно, колкото е самата торта. Той се поставя над долния блат на 4 повдигащи шиша. Когато дойде време за рязането - горния етаж се маха, заедно с табличката си и единствените следи, които остават по долния - това са дупчиците от шишовете. Съответно, ако тортата се разреже точно на дупките - те въобще няма да се виждат.
Така, че мили момичета, които искате слети торти - би трялбавло да нямате проблем с вида на парчетата при сервирането им  girl_wink
Активен
maia_111
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 41


Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: април 21, 2009, 15:03:39 »

здравейте girl_wink Кажете в Пловдив къде да си харесам красива сватбена торта?

Моля пишете само на кирилица!
« Последна редакция: април 21, 2009, 15:35:41 от fiibi_bg » Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #236 -: април 21, 2009, 16:37:46 »

Искам да споделя с вас какво ми обясниха за "слетите" торти, понеже нали скоро обсъждахме дали се разваля външния вид на парчето при рязнаето/разглобяването им.
Та, тортите, които не са на стойка, а са слети - всеки етаж си е пак на табличка (поднос), който е голям точно, колкото е самата торта. Той се поставя над долния блат на 4 повдигащи шиша. Когато дойде време за рязането - горния етаж се маха, заедно с табличката си и единствените следи, които остават по долния - това са дупчиците от шишовете. Съответно, ако тортата се разреже точно на дупките - те въобще няма да се виждат.
Така, че мили момичета, които искате слети торти - би трялбавло да нямате проблем с вида на парчетата при сервирането им  girl_wink

благодаря за инфото! Много е полезно, вярвам и за другите момичета също!
Жалко че с това не приключват проблемите със слетите торти  cray
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1186



Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: април 21, 2009, 16:57:19 »

Момичета от Романса каква торта поръчвате като основа. Те всички ли ги правят със сметана горе за да може да падне мацане smile Ние там обикновенно ядем палачинки и не мога да избера тортата.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #238 -: април 21, 2009, 17:05:51 »

Аз съм яла там белия и черния Романс и никога не съм успявала да си изям парчето, а аз умирам за сладко. Все едно съм раждана в сладкарница направо. Много е тежка тази тортичка. Пък и е с лешници и то много и може за по-възрастните да не е много добре. Аз само това мога да дам като ссъвет.


Ние също от там мислим да ни е тортата и съм решила, че задрасквам Романса от списъка.
За мен лично и сметаната като вариант отпада, защото не искам да има мазане. Дано да имат друг вариант за някаква глазура примерно!  huhhuh.gif
Активен
Vasi
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 92



Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: април 22, 2009, 19:00:57 »

Момичета от Романса каква торта поръчвате като основа. Те всички ли ги правят със сметана горе за да може да падне мацане smile Ние там обикновенно ядем палачинки и не мога да избера тортата.

Основата на Японската или Бяла еклерова е много добра.
Опитай я може и да ти допадне. За лятна сватба е добре да се избягва шоколада, тъй като е доста тежко.

Ето я моята торта, не е кой знае какво на външен вид ,но беше безумно вкусна - доверих се на ресторанта и се оказа , че не съм сгрешила


* IMG_7137.JPG (58.99 KB, 209x480 - видяно 324 пъти.)
« Последна редакция: април 22, 2009, 19:05:43 от Vasi » Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines