Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 18:29:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбената торта - 3 част
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбената торта - 3 част (Прочетена 182065 пъти)
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #180 -:
април 05, 2009, 12:45:15 »
Даниела, обръщам се към теб, защото виждам, че си наясно. За украсата - аз искам да е от естествени цветя. Дали биха се съгласили аз да си ги купя и занеса и те само да ми ги сложат? или имат свои неща за украса.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #181 -:
април 05, 2009, 14:13:57 »
Относно кражбата на тортата от персонала,обсъждахме този проблем с жената от агенцията,понеже аз ще я наема срещу 70 лв. да присъства на цялото тържество,тя се наема да следи за всичко,включително и персонала.Каза ми че е присъствала на рязането на тортата в кухнята пак по молба на нейна клиентка.Явно доста често се практикува това с краденето на торта.Не знам тези хора не ги ли е срам.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #182 -:
април 05, 2009, 16:16:29 »
Амчи не - не ги е срам.
Даже на последната сватба на която бяхме, булката разказваше след това как те дори не разбрали, че е останала торта (а била останала доста) и как се МОЛЕЛА на управителката да и даде от розите по тортата (много красиви, червени, захарни рози) да си хапне (булката беше бременна), та успяла да изяде една роза, а НИКОЙ друг от гостите (поне 100 човека) не е получил роза (т.е. - били са прибрани заедно с ГОЛЯМА част от тортата). Така, че...
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #183 -:
април 05, 2009, 16:18:26 »
Ей за това ще си режа тортата аз, пък ако ще 2 часа да ми отнеме!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #184 -:
април 05, 2009, 20:19:35 »
Всичко много си зависи от ресторанта.При нас бяха много коректни.Върнаха ни цялата торта която хартиса, а това не беше хич малко.НИе им оставихме, защото простоо беше мноого хартисала, аз за да се застраховам се оказа, че съм поръчала доста
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #185 -:
април 05, 2009, 21:06:55 »
Колко етажна мислите, че трябва да е за около 70-75 човека? Вашите какви с абили?
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #186 -:
април 06, 2009, 09:28:50 »
ето за това е добър вариант малките индивидуални тортички от по 150гр. като знаем колко гости ще има + 10 за всеки случай
Активен
Misis_T
Ентусиаст
«
Отговор #187 -:
април 06, 2009, 16:38:07 »
Нашата торта със сигурност си я прибраха от ресторанта!
Беше на 5 етажа, уж трябваше са стигне за 120 парчета, а ние бяхме общо 80 души + десетина деца. Сервираха се супер тънички парченца, по мое мнение това направо си беше половин парче
, а после уж не останало нищо!...Е как става тази работа?...
Амалия
, разбира се, че може да ти я украсят с естествени цветя, просто им кажи да не слагат украса на тортата, а да я направят изчистена. После може този, който ще ти прави украсата в ресторанта, агенция или флорист, да украси и тортата с цветя.
Ето
Снимка
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #188 -:
април 06, 2009, 16:55:35 »
Цитат на: Amelia в април 05, 2009, 21:06:55
Колко етажна мислите, че трябва да е за около 70-75 човека? Вашите какви с абили?
Мисля че 4-етажна торта е достатъчна за 80 души. Като отидеш в сладкарницата, където ще я поръчаш, ще ти кажат точния брой парчета, които ще излязат от тортата
Активен
bobsyn
Любопитен
«
Отговор #189 -:
април 06, 2009, 17:49:58 »
4-етажна звучи чудесно, проблема е, че трудно се намират такива(дори не съм сигурна, че има - нещо като суеверието за четния и нечетния брой цветя в букетите).
Стойките обикновено са 3 или 5. Само информативно на 3-етажна стойка в Неделя събират 55 парчета, а на 5 - 120 парчета.
На мен също ми трябва бройка около 80-90, така че, ако някой има друга информация относно етажирането на тортите и бройката на парчетата ще е хубаво да сподели.
А има и вариант за комбиниране - една 3-етажна + колкото трябва отделни торти.
Активен
siyana
Ентусиаст
«
Отговор #190 -:
април 06, 2009, 18:10:43 »
Amelia, ама как така ти ще режеш торта?... Представяш ли си наредени 75 чинии около тебе и ти половин час да режеш торта! А как ще изчислиш да я нарежеш на равни парчета, така че със сигурност да има за всички?... Ще изглежда доста учудващо
.
Значи аз нарочно ще поръчам 10 парчета повече и това ми излиза 35 лв повече, но ще бъде казано изрично на персонала парчетата да са в грамажа, който им е даден. Вярно че аз ще имам агент на сватбата и той ще се погрижи за тази работа, но дори и да нямаш агент, можеш да кажеш на персонала че тортата съдържа 75 парчета по едиколко си грама и държите да бъдат нарязани точно! И им остави няколко резервни парчета на тях, защото винаги ще се изкушат да опитат, но няма да крадат такива количества, ако им е казано изрично преди това че има и за тях да опитат!
«
Последна редакция: април 06, 2009, 18:14:35 от siyana
»
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #191 -:
април 06, 2009, 18:42:15 »
Ще го измислим, спокойно! Пък може в ресторанта да са почтени. Ще чакам отзиви от там, защото 2 съфорумки ще сключат брак скоро в мечтания от мен ресторант.
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #192 -:
април 07, 2009, 08:33:57 »
Аз гледах тази събота торти в един каталог. Относно парчетата и етажите - имаше различни варианти, с различен диаметър на етажите. Т.е. една 3-етажна торта може да е примерно между 40 и 80 парчета (поне така бяха дадени в каталога). Разбира се, ако диаметъра е много голям, не само на най-долния етаж, а и на другите, ще се наложи парчетата да са много тесни и дълги и може би ще се начупят при сервирането в чинията. Имаше и варианти, в които тортата не стига до края на стойката/етажа - така парчетата излизат по-дебели, по-малко, но пък мястото там може да се запълни с украса от живи цветя например.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #193 -:
април 07, 2009, 08:38:50 »
Момичета, от къде в София мога да си намеря фигурка за торта с младоженци? Гледах в сайта на Змееборец. Някой поръчвал ли си е от тях? Знаете ли оринтировъчно цени?
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #194 -:
април 07, 2009, 09:45:29 »
Аз съм гледала във всички сладкарници и булченски магазини има, но са от 10-35лв, а в обикновени сувенирни са по 2-4лв. Намирала съм и по магазинчета за 1лв и по нищо не им личеше, че са от такъв магазин и бяха 1.50лв. Но бяха стандартни фигурки, най-много да се целуват, няма нещо оригинално.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...