Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 13:52:54

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбената торта - 3 част  (Прочетена 181942 пъти)
 
Ice_eyes
Новак
*
Пол: Жена
Публикации: 14


Сем. Азманови :)


Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: април 12, 2009, 22:58:15 »

Момичета, относно тортите които са на етажи един върхи друг, точно днес ходихме да дегустираме тортичките на Гаврош и там ни обясниха, че тези торти също се правят на стойка, просто тази стойка е все едно скрита и ние не я виждаме, но реално пак всеки етаж си е на поставка. Именно заради тази поставка когато тортата се разреже дори и долните етажи си имат глазура и парчетата са красиви както са и тези на най-горният еаж  good
Уф, малко смотано го обясних, но надявам се разбрахте идеята  blush
Не знам обаче дали във всички сладкарници се прави така, защото със сигурност в 100 гр. сладки и в Романса когато съм поръчвала торта на етажи за рожденни дни са ми казвали, че пълнежа вътре трябва да е шоколадов или някакъв по-твърд за да издържала тортата  pardon
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #211 -: април 12, 2009, 23:04:10 »

Явно това с вътрешната поставка не е пректика навсякъде, защото момичетата са казвали, че искат твърд пълнеж, а и че парчетата не изглеждат добре на долните етажи. Също и че отказват да ги правят в топло време, защото клюмвали и се размеквали, което значи, че нямат такава стойка. За жалост, защото и аз мечтая з атакава торта, но не искам грозни или размекнати парчета.  sad
Активен
zora
Любопитен
*
Публикации: 35


« Отговор #212 -: април 13, 2009, 21:40:50 »

Амелия, и аз мисля като теб.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 837


Blinded by love


Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: април 13, 2009, 22:09:33 »

И аз искам торта етаж,върху етаж обаче днес говорих със сладкар и той ми каза,че ако трябва да е прави за 160 човека,просто няма да стане стабилна и ще е трудна за пренасяне,което ме навежда на мисълта,че няма да има сигурно стойка вътре.Но пък се разбрахме за компромисен вариант,да направим една такава каквато искам по малка,за да е разрежем,а другите ще ги направим на няколко правоъгълни торти за  гостите,те ще режат на парчета направо.Иначе аз искам като тортата на снимката и днес изумително получих оферта за нея - 200 лв. yahoo
Активен
dar4eto
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 156



Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: април 16, 2009, 17:30:01 »

Момичета аз като чета за това масово крадене на тортите, а на гостите да се дават теснички парченца започвам да мисля варианти разни....

* Говорих със сладкарница в нашия град (Добрич) и обясниха, че ще е малко трудно изпълнението на например 80 индивидуални пасти/тортички, но не са ми отказали окончателно.

* Другата идея е наистина ако не са много гостите, булката да разреже за всеки...
 
* И току що ми хрумна идейка като ни правят тортата, тъй като те ще сметнат колко да е голяма например за 80 човека (без горния блат който ще е малък и ще разрежем и после приберем за у дома тъй като ще имаме близки които няма да могат да дойдат, а държа да ги почерпим), та като украсяват тортата в сладкарския цех, да сложат фини цветни лентички от някакъв крем по които да се реже тортата. Мисля си че по този начин като се каже на ресторанта да се реже по тези лентички нещата може и да са по-контролируеми. Ние иначе  определено ще поръчаме екстра парчета да има в тортата, защото искаме да оставим и за ресторанта да хапнат за наше здраве. Надявам се тази идея наистина да работи, а да не ми е само като надежда  girl_wink

Впровем, накой може ли да ми прати линк с интересни торти?

Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #215 -: април 16, 2009, 20:21:40 »

Ами и аз казах, че ще си режа тортата, ама тук ме оплюха  Xixixi Та не знам. и аз още мисля.  insane
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 763



Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: април 16, 2009, 21:45:07 »

 Според мен решението с вкарването на кражбата на сватбена торта в нормални граници е агентката ви, или координатор на деня, или когото сте наели за целта, да следи за всички гости да има нормално парче. Пък по-нататъка - и да си вземат не е толкова фатално.
Активен
0000
Професор
****
Публикации: 469


Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: април 16, 2009, 23:28:07 »

Аз съм също на мнение,че и персонала трябва да се почерпи,или поне аз такасмятам да го направя.Но всеки си знае... girl_wink
 Offtopic Ох,отивам да спинкам... smile Sleep sleeping
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #218 -: април 16, 2009, 23:57:42 »

Пебълс, аз не смятам, че решението е координатор или агент. Като ще дам толкова пари за този човек, по-добре да взема в повече торта и алкохол и изобщо да не мисля с колко ще ме завлекат. същото излиза,че може и по-евтино да дойде ако не крадат много или агетът е по-скъпичък.
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: април 17, 2009, 01:22:21 »

Амелиа.. Offtopic Offtopic Offtopic само да кажа че съм присъствала на сватба на която булката точно така направи, без координатор, внесоха повече торта и алкохол, персонала не стига че всичко изкраде/лично мен ме прескочиха за тортата/, ами и имаха 3200 лв надписани отгоре...така че..трябва да се внимава с персонала по ресторантите, трябва да знаят че има някой да ги наблюдава.  smile
Активен
bobsyn
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 40


« Отговор #220 -: април 17, 2009, 08:09:20 »

Момичета, ние предвидихме около 20 парчета повече, точно с цел да има и за персонала. Мисля си, че като им кажем да си вземат и те от тортата няма да отнесат половината. Освен това за тяхно неудобство, тортата ще се аранжира на неподвижна маса, непосредствено до нас.
Но не мисля, че след като има парчета за персонала, ще им стиска да откраднат повече.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 820


Love to be Loved


Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: април 17, 2009, 09:37:37 »

Някъде назад в темата (естествено сега не мога да намеря точно къде crazy) някой беше писал, че тортата трябва да е на нечетен брой етажи. Това защо, някакво суеверие ли е?
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 694


Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера


Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: април 17, 2009, 10:11:23 »

Момичета,някоя поръчвала ли си е торта от друг град,да ми каже как стои въпросът с транспортирането,защото аз съм от Враца и тук няма голям избор на хубави торти,та ми се иска от София,че е най-близо.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556



« Отговор #223 -: април 17, 2009, 15:04:04 »

Муцито, и аз го прочетох това за етажите, но май няма особена логика, на която да почива. още повече, че като съм разглежсала сайтове /и наши, и чужди/ са все 4 етажни тортите...ама както си решиш. аз преди така четях вярвах на суеверия и открих, че ще ми е най-спокойно ако не ставам от леглото сутрин, за да не ми се случи нещо. Та сега изобщо не им обръщам внимание на суеверията. Да не говорим, че са един от 7-те смъртни гряха.

Амелиа.. Offtopic Offtopic Offtopic само да кажа че съм присъствала на сватба на която булката точно така направи, без координатор, внесоха повече торта и алкохол, персонала не стига че всичко изкраде/лично мен ме прескочиха за тортата/, ами и имаха 3200 лв надписани отгоре...така че..трябва да се внимава с персонала по ресторантите, трябва да знаят че има някой да ги наблюдава.  smile
Това е кошмарно. Къде е бил тоя ресторант?
Активен
peteto77
Сватбар
***
Публикации: 185



« Отговор #224 -: април 17, 2009, 15:07:14 »

ако се поръчат няколко парчета отгоре, в това число и за персонала, според мен кражбите ще намалеят. То е ясно, че не може абсолютно всички парчета да са равни по големина
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines