Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 23:55:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
ВАКСИНА за бебето и детето
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ВАКСИНА за бебето и детето (Прочетена 159059 пъти)
emka_80
Регистриран
Публикации: 3
Отг: ВАКСИНА за бебето и детето
«
Отговор #225 -:
март 17, 2012, 09:36:36 »
Има доста информация вече, а и примерите около мен са очевадни за жалост.... винаги когато съм вървяла против природата, съм съжалявала жестоко
От както се придържам отново към нейните принципи всичко е ОК
Това е лично мое мнение и не ангажирам никой с него.
Относно насажданите ни страхове относно болестите и това че ваксините са изкоренили "страшни" болести, това за мен няма никакъв смисъл и обоснованост. В това може да се увери всеки, който потърси малко данни и статистики/ и то официални/ Ясно се вижда как болестите намаляват още преди въвеждането на ваксините, и как даже изчезват много по бързо в не ваксинирани райони , изчезват както тифа, чумата, холерата....
http://childhealthsafety.wordpress.com/graphs/
. Трудно е човек да поеме отговорността във свой ръце, а не да я прехвърля на доктори, държава, и т.т въпрос на личен избор и всеки най-добре, знае, усеща и решава, кое е добре за него и детето му.
Това е моя ФБ , защото влязох само да пусна информация за нашата група във ФБ
https://www.facebook.com/emilia.tomcheva
Извинявам се ако съм се натрапила
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #226 -:
март 17, 2012, 15:44:37 »
Точно в районите,в които има слаба здравна култура и съответно масово неваксиниране,върлуват и най-страшните епидемии.За пример мога да посоча страните от третия свят в Африка.Къде там са изчезнали,след като от червения кръст не могат да им смогнат да пращат лекари и медицински персонал,който да се грижи за множеството болни.
Изобщо не си се натрапила,всеки е добре дошъл.
И аз съм съгласна да не се върви срещу природата,но в днешно време е почти невъзможно да се живее така.
Активен
emka_80
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #227 -:
март 17, 2012, 16:47:26 »
В тези райони, върлуват епидемии не заради липсата на лекари и ваксини/ хич даже не липсват ваксини, скъсват ги даже, те са експериментални зайчета
/ а проблема там е липсата на чиста вода, качествена храна, и хигиена и голямата мизерия в която живеят. Ето защо в цивилизования свят тези епидемии и болести намаляват и то ако питаш мен въпреки ваксините , заради подобреното качество на живот, хигиена и повишения имунитет. Например вируса на детския паралич който се среща в наши дни е само питомен вирус т.т този който е във ваксините , може би ако нямаше ваксини щеше да е не се появява отдавна.........
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #228 -:
март 17, 2012, 22:09:33 »
Наскоро ми попадна статия за Индия. Там масово слагат ваксини за полио, но броят на заразените не намалява, а в някои райони дори се е увеличил. Ще я потърся и ще пусна линк.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #229 -:
март 18, 2012, 00:21:56 »
Цитат на: rozovka в март 16, 2012, 10:24:30
Момичета, не мога да приема спокойното и толерантно отношение към фалшификациите и документните измами. Не може да искаш да имаш само права - да ваксинираш, да не ваксинираш, да правиш каквото прецениш, обаче задължение да спазваш закона нямаш, защото фалшификациите били много често явление или пък може би лекарите били виновни, а защо не и финансовата ситуация да ти е крива, пък и международното положение също... Извинявайте, ама това е абсурдно - лекарят не ти тика фалшификата в ръцете с пистолет да те задължава да го използваш. Ти му го искаш и ти действаш с този фалшификат за лична изгода. И трябва да си носиш отговорността за това. Неговата отговорност си е негова работа.
Miri
, оставам с впечатление, че в САЩ има повече проблеми с ваксините и с хора, пострадали от тях. Имам много приятели с деца там и доста подробна информация за тези неща. Не искам да кажа, че там ваксините са по-различни или повече, просто сравнявам с нещата тук. Може би като човек, който е там, можеш повече да кажеш да това.
Аз искам само да попитам ами за случаите в които си заведеш детето за ваксина и след 3 часа ти направи фебрилен гърч и умре- за моя колежка- какви права си мислиш че ти гарантира българското законодателство....никакви Отиваш да искаш обяснение от педиатърката и тя ти казва че ви е прегледала и ви е нямало нищо и си се разписала за ваксината и тя е действала по закон - както и ти. Или в случаите когато се получи някакво увреждане. Законите са си закони но накрая оставаш сам и ти трябва да се бориш за оцеляването и лечението на това дете- В този случай и държавата и закона абдикират и те оставят сам. Но да оставим тези случаи които се случват рядко-вече не чак толкова- само факта че разбивам имунната система на детето ми е достатъчна. Около мен няма нито една майка чието дете да не е прекарало бронхит - че и по няколко пъти. Колкото до ваксината срещу ЧПВ ето един линк който съм го пускала мисля и преди
http://ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=3393%3A2012-01-07-20-08-18&catid=16%3Askandalno&Itemid=95
«
Последна редакция: март 18, 2012, 00:24:45 от m_eleva19
»
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #230 -:
март 18, 2012, 12:08:09 »
Аз за ЧПВ съм твърдо против ваксина.За мен това си е чист експеримент и голяма рекламна кампания на определени фирми.Този вирус до скоро го нямаше, сега множество жени боледуват от това.Лично мнение, но аз не бих ваксинирала нито себе си нито дъщеря си ако имам един ден.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #231 -:
март 18, 2012, 15:47:27 »
И мен това ме спира за тази ваксина Церварикс.Много я рекламират,а реално не се знае какви могат да бъдат последствията от нея.То остави другото,ами и скъпа.Ако беше толкова ок и животоспасяваща,защо не я направят достъпна за всички,ами е на такава цена?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #232 -:
март 19, 2012, 12:54:49 »
Цитат на: m_eleva19 в март 18, 2012, 00:21:56
Аз искам само да попитам ...
m_eleva19
, през цялото време говоря за фалшификациите на документи. Не за последиците от ваксини. Не знам защо като стане дума, че е престъпление да се фалшифицират документи, и се нахвърляте колко опасни могат да бъдат ваксините и се почват разкази за страхотии. Това са две отделни неща. Слагането или неслагането на ваксини е едно, а фалшификациите на документи съвсем друго. Не съм против някой да си направи информиран избор, но да плати на лекар и да излъже системата, защото не го устройва, ето с това никога няма да се съглася. Значи като ни устройва, сме много принципни, правото на избор и т.н. Като не ни устройва, хоп, много удобно, ей го фалшификатчето, системата позволява, що пък не. Не съм съгласна.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #233 -:
март 19, 2012, 14:08:40 »
Розовка разводняваме темата ама отговорът е много елементарен - ако българското законодателство се подчини на европейското и се спазват правата на човека няма да се стига до фалшифициране на документи. Всички би трябвало да имаме еднакви права и задължения. Но законът е не морален и нарушаващ правата ни. Това се прави не за да се лъже системата а за да може да си запишат децата в детска градина и да плащат и те като останалите граждани по 60 наместо 600 лева на месец. Ако в градините се допускаха и неваксинирани деца както в много други европейски държави това просто нямаше да се налага. Аз не съм съгласна и не мисля че държавата може на место мен да мисли и да отглежда моето дете. Аз съм достатъчно зряла и разсъждавам отдавна по този въпрос и знам че няма как да премахнем ваксините със закон просто ей-така. Но всичко може да се направи за около 3-4 години и наистина да станем европейци стига да има воля. И още нещо в този ред на мисли...ако в закона се запише съвсем ясно кой каква отговорност носи от педиатрите до вносителите и държавата и кой какви санкции ще поеме и кой ще поеме евентуалното лечение на детето ситуацията изобщо няма да е такава. Убедена съм че тогава всички ще знаят що е то ваксина кога каква се слага и какви последствия носи. Разбираш ли в моите очи просто липсва закон. Това което в момента е разписано като такова е нищо...осигуряване на милиони за нечий джоб.
«
Последна редакция: март 19, 2012, 16:09:19 от m_eleva19
»
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #234 -:
март 20, 2012, 23:25:03 »
m_eleva19
, аз съм съгласна с теб, защото смятам, че законите не се създават, за да се спазват сляпо от стадото и точка. Против съм фалшифицирането на документи, разбира се, НО...в нашата държава има такива недомислици в законово отношение, че аз просто не мога да се подчинявам и да не премислям нещата дали наистина това е нещо, което е правилно, просто защото е закон. Законът трябва да бъде морален, да има смисъл, да въвежда ред и да ни защитава правата. Когато това не се случва и си притиснат в ъгъла какво правиш? Принуден си да вървиш срещу системата, просто за да упражниш своето наистина законно право! Когато държавата ни стане по-уредена и законите се обмислят по-добре, съм сигурна и че на хората няма да им се налага да ги нарушават толкова често!
Малко ми е офф-топик поста и се извинявам!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #235 -:
март 21, 2012, 11:31:48 »
Държавата ни ще стане "по-уредена" точно когато всички започнат да спазват закона, а не да си правят частни тълкувания. Ако аз реша, че държавата нещо ми е длъжна, защото примерно за моето дете няма място в държавните градини, а аз си плащам данъци и всичко, ако си извадя фалшиви документи, за да ми приемат детето, ще изпищите всички. Всеки смята, че той е онеправдан, аз пък ще се интересувам само от моята си истина. Правилата са за всички и се променят не чрез фалшификати, а чрез предложения за промяна на съответния закон/наредба/правилник.
Да не говорим, че изваждането на фалшиви документи, че едно дете е ваксинирано, е грубо нарушение на правата на родителите на останалите деца, които живеят с мисълта, че другите деца в градината са ваксинирани. Те разчитат на това и също имат някакви права все пак.
Толерантното отношение към фалшификациите опорочава до голяма степен "борбата" за правата на родителите да избират да ваксинират или не.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #236 -:
март 21, 2012, 21:27:04 »
rozovka
, съгласна съм напълно с това, което си написала! Но идеята ми е друга! Аз съм много "за" и това - Правилата са за всички и се променят не чрез фалшификати, а чрез предложения за промяна на съответния закон/наредба/правилник. Но това е неприложимо в нашата държава, пълна с абсурди! Хората, които пишат и прилагат законите в огромния си процент са абсолютно незаинтересовани от много факти и цари пълно безхаберие! Не ги интересува работи ли законът, гражданите имат ли полза от него и т.н. Законите са, за да служат на всички нас, а не да ни пречат и т.н. А аз наблюдавам обратното.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #237 -:
март 30, 2012, 13:49:49 »
Розовка имам чувството че си за спазването на закона- не спазването дотолкова доколкото покрива изцяло твоите нужди и разбирания. Колкото до частните тълкувания- аз се чувствам достатъчно интелигентна да разбирам това което е записано в закона но и все пак живея с човек който е юрист по образование. Времената в които седим и слушаме какво ни нареждат са отминали колкото и да ни смущава този факт. Най-лесно е да няма никакви противоречия и да сме като стадо ама светът се промени. И аз съм за спазването на законите и обичам реда обаче живеем в държава където Законът не спазва закона. Никъде в закона -все още-не е указано че деца които не са ваксинирани нямат право да ходят на детска градина но директорките масово отказват да приемат такива деца. Напротив в Конституцията на България ясно е записано че всеки има равен достъп до образование и вероизповедание и изобщо равни права. В разрез на конституцията и правата на човека излиза наредбата че всички деца трябва да бъдат ваксинирани и от ваксинация могат да бъдат освободени само по медицински причини. Освен това в Закона за здравеопазването ясно е записано че никой няма право да направи каквато и да е манипулация на лице без неговото съгласие и пак в разрез на този закон е записано задължителното ваксиниране - няма не искам няма не може няма вярата ми го забранява. Освен това България е ратифицирала Европейския закон за здравеопазването и санкциите и принудителното ваксиниране са в разрез с тях. И на фона на всичките тези противоречиви закони и разпоредби как да не си извадиш фалшива бележка и да си спестиш всички главоболия при положение че не можеш да се уповаваш на закона и на неговото спазване. Ако искате може да започнем да бръснем главите на децата които не са ваксинирани че да се разпознават или да забраним на родителите на тези деца да работят да посещават обществени заведения и всичко това да го облечем в закон.
Розовка какво да ти кажа- за да си предпазиш детето - ами с навлизането на технологиите и лесния достъп до информация всеки който иска може да се информира и благодарение на тази информация да вземе избор. Вече все по-често се запознавам с майки които са взели решение като моето. Никога не можеш да знаеш дали детето което стои срещу твоето на площадката или в градината е ваксинирано или не. Освен това законът позволява в различни ситуации децата да бъдат освобождавани от ваксини и тези деца напълно законно да посещават както ясли така и градини. Тогава колко сигурна би била и как правиш разликата между дете което е освободено от ваксини и такова което не е и не е ваксинирано.
«
Последна редакция: март 30, 2012, 14:22:50 от m_eleva19
»
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #238 -:
март 30, 2012, 15:48:16 »
Първо искам да поясня, че няма за цел да обдия някой или да налагам мнението си. Нека хората с различно от моето мнение не се засягат.
Аз напълно подкрепям Розовка. Законите са, за да се спазват, а не да си ги тълкуваме,кой както му е удобно или понеже не били правилни (според нас) да ги заобикаляме и да си фалшифицираме документи.
m_eleva19 относно разликата между бележка на която пише, че детето не е ваксинирано поради някакви причини и бележка на която пише, че детето е ваксинирано, а то не е, разликата е в това че администрацията на детската градина е наясно, на кой какъв му е статуса и при евентуална нужда (епидемя или друго), мерките който ще вземат за децата който не са ваксинирани и децата който са ваксинирани са различни. Тогава детето с фалшивата бележка директно спада при децата с ваксини и би било изложено на риск. Те в детските градини/училища затова ги искат тия бележки, товa е във всяка цивилизована държава по света.Както сама си казала по закон от ваксини се освобождават само по здравословни причини, което означава, че и не ваксинирате имат право да ходят на училище. Аз бих търсила вариант да си извадя документ, в който пише наистина какво е полужението , ако искам да не си ваксинирам детето.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #239 -:
март 30, 2012, 20:24:12 »
Е,то от постовете излиза,че едва ли не ние сме някакви невежи,които трябва да се просветлят.Нали и ние четем и си преценяваме?Абсолютно е права prety,че това са 2 различни неща,за които говориш.Едно е да има здравословен проблем,друго е умишлено да излъжеш.Ако считаш,че това е дискриминация,си има начините,но пак казвам,че това е вид превенция и за това е направено така.А това за главите е екстремно изказване и не мисля да го коментирам.В край на сметка всеки е запознат с това как седят нещата и си носи последствията от избора.Ако не желае,си търси законни начини за осъществяване на идеята.
Другото е търсене на начин за заобикаляне на закона.Прави ми впечатление,че се мери с двоен аршин-ако някой каже,че се осигурява на повече,се скача срещу него,но ето,че в друг случай законите се тълкуват по друг начин.Защо е така?Аз мисля,че това е порочно и не би трябвало да се прави.Нека законите се спазват еднакво от всички,а не на едните да е простено,а на другите не.
«
Последна редакция: март 30, 2012, 21:05:58 от carlyangel
»
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]